Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Find my iPhone a poprzedni wlasciciel

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 psilos1

psilos1
  • 18 post贸w
  • Sk膮dAthens GR

Napisano 01 grudnia 2013 - 19:00

Jestem nowym uzytkownikiem forum wi臋c prosz臋 o wyrozumia艂o艣膰 Kupi艂em iPhone 4 -aktywowa艂em Find my iPhone w iCloud i teraz pytanie -czy aktywujac nowe (swoje)konto w Find.... ewentualne konto poprzedniego w艂a艣ciciela zostaje dezaktywowane oraz czy podczas aktualizacji nie b臋dzie wymagane-skoro za艂o偶one jest nowe.

#2 zakino

zakino

• 10聽510 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅/Inowroc艂aw

Napisano 01 grudnia 2013 - 19:05

Jestem nowym uzytkownikiem forum wi臋c prosz臋 o wyrozumia艂o艣膰
Kupi艂em iPhone 4 -aktywowa艂em Find my iPhone w iCloud i teraz pytanie -czy aktywujac nowe (swoje)konto w Find.... ewentualne konto poprzedniego w艂a艣ciciela zostaje dezaktywowane oraz czy podczas aktualizacji nie b臋dzie wymagane-skoro za艂o偶one jest nowe.

Jako艣 podejrzanie brzmi to pytanie...

#3 psilos1

psilos1
  • 18 post贸w
  • Sk膮dAthens GR

Napisano 01 grudnia 2013 - 19:14

Dlaczego podejrzanie,telefon kupiony na eBay-u ,jest bez sim locka -dzia艂a idealnie ale nie wiem czy mog臋 go aktualizowa膰 tzn czy nie zapyta mnie o has艂o do konta iCloud poprzedniego w艂a艣ciciela -kt贸rego nie znam.

#4 zakino

zakino

• 10聽510 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅/Inowroc艂aw

Napisano 01 grudnia 2013 - 19:17

Jaki soft ?Wgraj na nowo system i zr贸b pod siebie :)

#5 psilos1

psilos1
  • 18 post贸w
  • Sk膮dAthens GR

Napisano 01 grudnia 2013 - 19:28

Dzi臋kuje za zainteresowanie, Aktualny soft 6.1.3 .Telefon kupi艂em wyczyszczony do zera bez locka.Czy po uruchomieniu "mojego" Find my iPhone nie b臋d臋 mia艂 problemu po aktualizacji softu je偶eli poprzedni w艂a艣ciciel zapomnia艂 go wymaza膰 z iCloud(nawet nie wiem czy mia艂 tam konto)

#6 grzes_l

grzes_l
  • 3聽397 post贸w
  • Sk膮dGdynia

Napisano 01 grudnia 2013 - 20:37

Chwila namys艂u, je艣li mo偶esz uruchomi膰 sw贸j Find my iPhone, to czy to nie oznacza czego艣?

#7 Pluto27887

Pluto27887
  • 263 post贸w

Napisano 01 grudnia 2013 - 20:39

Wyzeruj iphona nie aktualizujac w ios6 ustaw wszystko pod siebie i dopiero jak jest ch臋膰 to aktualizacja do ios7

#8 grzes_l

grzes_l
  • 3聽397 post贸w
  • Sk膮dGdynia

Napisano 01 grudnia 2013 - 20:40

Tylko po co?

#9 psilos1

psilos1
  • 18 post贸w
  • Sk膮dAthens GR

Napisano 01 grudnia 2013 - 22:06

Chwila namys艂u, je艣li mo偶esz uruchomi膰 sw贸j Find my iPhone, to czy to nie oznacza czego艣?

zapewne 偶e konto poprzedniego w艂a艣ciciela zosta艂o dezaktywowane-boj臋 si臋 偶e po aktualizacji softu telefon za偶膮da aktywacji danymi z nie mojego konta.

#10 psilos1

psilos1
  • 18 post贸w
  • Sk膮dAthens GR

Napisano 02 grudnia 2013 - 22:39

Nikt nie jest w stanie udzieli膰 konkretnej odpowiedzi ?

#11 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2聽948 post贸w

Napisano 02 grudnia 2013 - 23:17

Je艣li jeste艣 zalogowany na swoje konto apple to mozesz aktualizowa膰, telefon nie ma ju偶 nic wsp贸lnego z poprzednim w艂ascicielem, od razu po upgrade do ios7 zapyta o login i haslo jesli je znasz to sie logujesz i uzywasz, je艣li nie to masz przycisk do papieru.

#12 psilos1

psilos1
  • 18 post贸w
  • Sk膮dAthens GR

Napisano 03 grudnia 2013 - 04:30

Je艣li jeste艣 zalogowany na swoje konto apple to mozesz aktualizowa膰, telefon nie ma ju偶 nic wsp贸lnego z poprzednim w艂ascicielem, od razu po upgrade do ios7 zapyta o login i haslo jesli je znasz to sie logujesz i uzywasz, je艣li nie to masz przycisk do papieru.

Chodzi mi o to 偶e podobno na ka偶dym telefonie mo偶na za艂o偶y膰 kilka kont -je偶eli poprzedni w艂a艣ciciel takowego nie usun膮艂 przed sprzeda偶膮(czego niestety nie mog臋 zweryfikowa膰)Po aktualizacji telefon zarz膮da ostatniego za艂o偶onego(mojego)kodu?

#13 koliberek1

koliberek1
  • 1聽091 post贸w
  • Sk膮dRadom, Poland

Napisano 03 grudnia 2013 - 09:09

Je艣li w polu icloud->Konto jest Tw贸j mail i jeste艣 na niego zalogowany, to nie masz si臋 czego obawia膰.

#14 psilos1

psilos1
  • 18 post贸w
  • Sk膮dAthens GR

Napisano 03 grudnia 2013 - 16:45

Je艣li w polu icloud->Konto jest Tw贸j mail i jeste艣 na niego zalogowany, to nie masz si臋 czego obawia膰.

Witam,w wy偶ej podanym polu jest m贸j mail,nurtuje mnie jednak- co je偶eli poprzedni w艂a艣ciciel mia艂 utwo偶one konto w iCloud i go nie wykasowa艂 ...telefon po aktualizacji za偶膮da danych tego w艂a艣nie konta(utwo偶onego wcze艣niej).

#15 cubasz

cubasz
  • 1聽636 post贸w
  • Sk膮dSzczotkolm - Wawa

Napisano 03 grudnia 2013 - 22:53

Kilka kont mo偶na mie膰 w AppStore i w iTunes. Urz膮dzenie mo偶e by膰 zarejestrowane tylko pod jednym kontem. Je艣li potrafisz zsynchronizowac swoj telefon z iCloud na www i pokazuje Ci pozycj臋 tego telefonu w Find my Phone to znaczy, 偶e znasz password do konta do kt贸rego jest przypisany ten telefon.
Jest jeszcze kwestia rejestracji telefonu na stronie
https://supportprofile.apple.com
Je艣li urz膮dzenie jest tam zrejestrowane przez poprzedniego w艂a艣ciciela na inne ID ni偶 Twoje obecna w iCloud nie b臋dziesz mog艂 sprawdzi膰 statusu gwarancyjnego, napraw, ew. wymiany itd. Lepiej wtedy poprosi膰 poprzedniego w艂a艣ciciela o wyrejestrowanie produktu i dokona膰 powt贸renej rejestracji.

#16 psilos1

psilos1
  • 18 post贸w
  • Sk膮dAthens GR

Napisano 04 grudnia 2013 - 00:02

Kilka kont mo偶na mie膰 w AppStore i w iTunes. Urz膮dzenie mo偶e by膰 zarejestrowane tylko pod jednym kontem. Je艣li potrafisz zsynchronizowac swoj telefon z iCloud na www i pokazuje Ci pozycj臋 tego telefonu w Find my Phone to znaczy, 偶e znasz password do konta do kt贸rego jest przypisany ten telefon.
Jest jeszcze kwestia rejestracji telefonu na stronie
[url]https://supportprofile.apple.com[/url]
Je艣li urz膮dzenie jest tam zrejestrowane przez poprzedniego w艂a艣ciciela na inne ID ni偶 Twoje obecna w iCloud nie b臋dziesz mog艂 sprawdzi膰 statusu gwarancyjnego, napraw, ew. wymiany itd. Lepiej wtedy poprosi膰 poprzedniego w艂a艣ciciela o wyrejestrowanie produktu i dokona膰 powt贸renej rejestracji.

Dzi臋kuje za konkretn膮 odpowiedz !
Je偶eli chodzi o iCloud to wszystko odbywa sie dok艂adnie jak piszesz(poprawna synchronizacja konta).Co do support profile to wychodz膮 moje dane ale po wype艂nieniu numerem seryjnym pola "add product"wyskakuje 偶e produkt jest przepisamy do innego Apple ID-kt贸rego zdobycie jest niemo偶liwe (tel kupiony na eBay-u).Jezeli chodzi o informacje w support o tym juz starym telefonie(iPhone 4)to nie maj膮 dla mnie wi臋kszego znaczenia.
Chcia艂bym po prostu zauktalizowa膰 IOS do 7.xx

#17 cubasz

cubasz
  • 1聽636 post贸w
  • Sk膮dSzczotkolm - Wawa

Napisano 04 grudnia 2013 - 09:23

Dzi臋kuje za konkretn膮 odpowiedz !/.../

Bi maj gest :-)

#18 psilos1

psilos1
  • 18 post贸w
  • Sk膮dAthens GR

Napisano 05 grudnia 2013 - 20:54

Telefon zaktualizowany-wszystko OK! Dzi臋kuje wszystkim za pomoc!

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych