Find my iPhone a poprzedni wlasciciel
Posted 01 December 2013 - 19:00
Posted 01 December 2013 - 19:05
Jestem nowym uzytkownikiem forum więc proszę o wyrozumiałość
Kupiłem iPhone 4 -aktywowałem Find my iPhone w iCloud i teraz pytanie -czy aktywujac nowe (swoje)konto w Find.... ewentualne konto poprzedniego właściciela zostaje dezaktywowane oraz czy podczas aktualizacji nie będzie wymagane-skoro założone jest nowe.
Jakoś podejrzanie brzmi to pytanie...
Posted 01 December 2013 - 19:14
Posted 01 December 2013 - 19:17

Posted 01 December 2013 - 19:28
Posted 01 December 2013 - 20:37
Posted 01 December 2013 - 20:39
Posted 01 December 2013 - 20:40
Posted 01 December 2013 - 22:06
zapewne że konto poprzedniego właściciela zostało dezaktywowane-boję się że po aktualizacji softu telefon zażąda aktywacji danymi z nie mojego konta.Chwila namysłu, jeśli możesz uruchomić swój Find my iPhone, to czy to nie oznacza czegoś?
Posted 02 December 2013 - 22:39
Posted 02 December 2013 - 23:17
Posted 03 December 2013 - 04:30
Chodzi mi o to że podobno na każdym telefonie można założyć kilka kont -jeżeli poprzedni właściciel takowego nie usunął przed sprzedażą(czego niestety nie mogę zweryfikować)Po aktualizacji telefon zarząda ostatniego założonego(mojego)kodu?Jeśli jesteś zalogowany na swoje konto apple to mozesz aktualizować, telefon nie ma już nic wspólnego z poprzednim włascicielem, od razu po upgrade do ios7 zapyta o login i haslo jesli je znasz to sie logujesz i uzywasz, jeśli nie to masz przycisk do papieru.
Posted 03 December 2013 - 09:09
Posted 03 December 2013 - 16:45
Witam,w wyżej podanym polu jest mój mail,nurtuje mnie jednak- co jeżeli poprzedni właściciel miał utwożone konto w iCloud i go nie wykasował ...telefon po aktualizacji zażąda danych tego właśnie konta(utwożonego wcześniej).Jeśli w polu icloud->Konto jest Twój mail i jesteś na niego zalogowany, to nie masz się czego obawiać.
Posted 03 December 2013 - 22:53
Jest jeszcze kwestia rejestracji telefonu na stronie
https://supportprofile.apple.com
Jeśli urządzenie jest tam zrejestrowane przez poprzedniego właściciela na inne ID niż Twoje obecna w iCloud nie będziesz mogł sprawdzić statusu gwarancyjnego, napraw, ew. wymiany itd. Lepiej wtedy poprosić poprzedniego właściciela o wyrejestrowanie produktu i dokonać powtórenej rejestracji.
Posted 04 December 2013 - 00:02
Kilka kont można mieć w AppStore i w iTunes. Urządzenie może być zarejestrowane tylko pod jednym kontem. Jeśli potrafisz zsynchronizowac swoj telefon z iCloud na www i pokazuje Ci pozycję tego telefonu w Find my Phone to znaczy, że znasz password do konta do którego jest przypisany ten telefon.
Jest jeszcze kwestia rejestracji telefonu na stronie
[url]https://supportprofile.apple.com[/url]
Jeśli urządzenie jest tam zrejestrowane przez poprzedniego właściciela na inne ID niż Twoje obecna w iCloud nie będziesz mogł sprawdzić statusu gwarancyjnego, napraw, ew. wymiany itd. Lepiej wtedy poprosić poprzedniego właściciela o wyrejestrowanie produktu i dokonać powtórenej rejestracji.
Dziękuje za konkretną odpowiedz !
Jeżeli chodzi o iCloud to wszystko odbywa sie dokładnie jak piszesz(poprawna synchronizacja konta).Co do support profile to wychodzą moje dane ale po wypełnieniu numerem seryjnym pola "add product"wyskakuje że produkt jest przepisamy do innego Apple ID-którego zdobycie jest niemożliwe (tel kupiony na eBay-u).Jezeli chodzi o informacje w support o tym juz starym telefonie(iPhone 4)to nie mają dla mnie większego znaczenia.
Chciałbym po prostu zauktalizować IOS do 7.xx
Posted 04 December 2013 - 09:23
Dziękuje za konkretną odpowiedz !/.../
Bi maj gest :-)
Posted 05 December 2013 - 20:54
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users