Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 5s bateria

• Please log in to reply
342 replies to this topic

#326 brad

brad
  • 98 posts

Posted 31 December 2016 - 12:28

Coś chyba nie tak jest z tą moją baterią, sprawdziłem tak mniej więcej teraz to na 1/4 jasności ekranu wygląda to tak:

20 minut przeglądania internetu w 3G + spotify w tle - 7%

20 minut przeglądania internetu na Wifi - 7% również

Odświeżanie w tle i usługi lokalizacyjne powyłączane, gdy leży zablokowany to nic go nie drenuje przez noc mi schodzi maksymalnie 3%, ale to zużycie przy przeglądaniu internetu to chyba trochę nie tak coś? Jak na wifi mi schodzi 21-22% w godzinę?

#327 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1336 posts
Posted 31 December 2016 - 13:46

Coś chyba nie tak jest z tą moją baterią, sprawdziłem tak mniej więcej teraz to na 1/4 jasności ekranu wygląda to tak:

20 minut przeglądania internetu w 3G + spotify w tle - 7%

20 minut przeglądania internetu na Wifi - 7% również

Odświeżanie w tle i usługi lokalizacyjne powyłączane, gdy leży zablokowany to nic go nie drenuje przez noc mi schodzi maksymalnie 3%, ale to zużycie przy przeglądaniu internetu to chyba trochę nie tak coś? Jak na wifi mi schodzi 21-22% w godzinę?

Odtwarzanie jako nowy iPhone bez przywracania kopii. Coś za dużo pobiera Wi-Fi. Na 5s który miałem i okazał się wadliwy tyle nie schodziło nawet. 10-15% w godzinę.

#328 brad

brad
  • 98 posts

Posted 01 January 2017 - 19:17

Odtworzyłem jako nowy, to zużycie jest właśnie po takim odtworzeniu.

#329 trybicki14

trybicki14
  • 36 posts

Posted 06 January 2017 - 12:24

kupiłem iPhone 5s. Naładowałem kila razy, może z 4 pełne ładowania zaliczył. Messenger w ciągu 3 godzin od odłączenia zużywa mi 39% - 2 godziny ekran 2 godziny tło. To chyba nie jest normalne. Taki facebook np. zużywa 15%. Mogę coś z tym zrobić? Straszne bo z telefonu jestem zadowolony, a bateria leci na łeb na szyję i nie wytrzymuje całego dnia nawet na ładowaniu...

#330 maciek5s

maciek5s
  • 1108 posts
Posted 06 January 2017 - 13:24

Masz włączone odświeżanie w tle Messengera? I powiadomienia?

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#331 trybicki14

trybicki14
  • 36 posts

Posted 06 January 2017 - 14:36

ale jak to wyłączę odświeżanie w tle to nie będę dostawał nowych wiadomości dopóki nie otworzę messengera tak?

#332 emeph

emeph
  • 325 posts

Posted 06 January 2017 - 15:09

ale jak to wyłączę odświeżanie w tle to nie będę dostawał nowych wiadomości dopóki nie otworzę messengera tak?

Nie.

#333 trybicki14

trybicki14
  • 36 posts

Posted 06 January 2017 - 16:37

zobaczę w takim razie czy to pomoże i wtedy się wypowiem. Na razie ogarniam jakie będę miał użycie, naładuję telefon, wyłączę i potem znów porównam.

#334 trybicki14

trybicki14
  • 36 posts

Posted 06 January 2017 - 19:02

bo raczej użycie 5 godzin chyba nie jest normalne :/ w statystykach Messenger pracował w ciągu ostatnich 7 dni 10 godzin w tle. Coś ewidentnie jest nie tak. 

#335 maciek5s

maciek5s
  • 1108 posts
Posted 06 January 2017 - 19:06

5 godzin w użyciu to normalny przeciętny wynik, ile chciałbyś mieć tych godzin w użyciu?

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#336 trybicki14

trybicki14
  • 36 posts

Posted 06 January 2017 - 19:59

chciałbym żeby telefon mi wytrzymał na baterii dzień :) ktoś powie to mniej używaj... :D ale mi wydaje się i tak to za długi czas w tle. Mógłby ktoś sprawdzić ile u niego zużywają te aplikacje? w sensie facebook, snapchat i messenger?

#337 brad

brad
  • 98 posts

Posted 08 January 2017 - 09:18

chciałbym żeby telefon mi wytrzymał na baterii dzień :) ktoś powie to mniej używaj... :D ale mi wydaje się i tak to za długi czas w tle. Mógłby ktoś sprawdzić ile u niego zużywają te aplikacje? w sensie facebook, snapchat i messenger?

Tak jak Ci wyżej napisał ktoś, musisz wyłączyć odświeżanie w tle i powiadomienia, wtedy użycie w tle spada do minimum. Sam miałem ten problem i pomogło wyłączenie powyższych.

Tak jak napisałeś, nie otrzymasz powiadomienia o wiadomości dopóki nie otworzysz messengera.

Analogicznie w innych aplikacjach należy powyłączać te opcje żeby przedłużyć czas na jednym ładowaniu, co do snapchata to u mnie nawet przy wyłączonych tych opcjach bierze on ponad 20% w pół godziny (jestem w trakcie sprawdzania czy moja bateria nie jest aby wadliwa), widziałem gdzieś informacje że warto włączyć w snapchacie jakiś tryb podróży, to pomaga oszczędzić baterię, ale nie zagłębiałem się w to więc nie wiem o co dokładnie chodzi.

Edited by brad, 08 January 2017 - 09:28.

#338 emeph

emeph
  • 325 posts

Posted 08 January 2017 - 16:21

Tak jak Ci wyżej napisał ktoś, musisz wyłączyć odświeżanie w tle i powiadomienia, wtedy użycie w tle spada do minimum. Sam miałem ten problem i pomogło wyłączenie powyższych.

Tak jak napisałeś, nie otrzymasz powiadomienia o wiadomości dopóki nie otworzysz messengera.

Analogicznie w innych aplikacjach należy powyłączać te opcje żeby przedłużyć czas na jednym ładowaniu, co do snapchata to u mnie nawet przy wyłączonych tych opcjach bierze on ponad 20% w pół godziny (jestem w trakcie sprawdzania czy moja bateria nie jest aby wadliwa), widziałem gdzieś informacje że warto włączyć w snapchacie jakiś tryb podróży, to pomaga oszczędzić baterię, ale nie zagłębiałem się w to więc nie wiem o co dokładnie chodzi.

Nie wprowadzaj w błąd, on pisał o przypadku wyłączenia odświeżania w tle i wtedy normalnie dostaje się powiadomienie jak przyjdzie wiadomość. Jeśli wyłączymy powiadomienia i odświeżanie w tle wtedy nie będą dochodzić dopóki nie wejdziemy do aplikacji (co jest zupełnie już bez sensu, po co taki telefon jak korzystamy z niego w taki sposób?)

Jeśli snapchat czy jakakolwiek aplikacja zżera ci 20% w pół godziny to zdecydowanie jest coś nie tak.

#339 brad

brad
  • 98 posts

Posted 08 January 2017 - 16:39

Nie wprowadzaj w błąd, on pisał o przypadku wyłączenia odświeżania w tle i wtedy normalnie dostaje się powiadomienie jak przyjdzie wiadomość.

Mój błąd więc.

Jeśli wyłączymy powiadomienia i odświeżanie w tle wtedy nie będą dochodzić dopóki nie wejdziemy do aplikacji (co jest zupełnie już bez sensu, po co taki telefon jak korzystamy z niego w taki sposób?)

Jeśli snapchat czy jakakolwiek aplikacja zżera ci 20% w pół godziny to zdecydowanie jest coś nie tak.

To co dla jednego nie ma sensu, dla innego może go mieć. Nawet gdyby to nie pochłaniało baterii, wyłączałbym powiadomienia, są zbyt nachalne jak dla mnie, na Android to wyskakujące kółeczko po boku mniej mi przeszkadzało niż informacja na pół ekranu, że doszła wiadomość. Nie czuje też potrzeby bycia dostępnym na facebooku 24/7

Edited by brad, 08 January 2017 - 16:40.

#340 emeph

emeph
  • 325 posts

Posted 08 January 2017 - 16:54

Mój błąd więc.

To co dla jednego nie ma sensu, dla innego może go mieć. Nawet gdyby to nie pochłaniało baterii, wyłączałbym powiadomienia, są zbyt nachalne jak dla mnie, na Android to wyskakujące kółeczko po boku mniej mi przeszkadzało niż informacja na pół ekranu, że doszła wiadomość. Nie czuje też potrzeby bycia dostępnym na facebooku 24/7

ok, rozumiem ;)

Edited by emeph, 08 January 2017 - 16:55.

#341 brad

brad
  • 98 posts

Posted 08 January 2017 - 22:40

Przeprowadziłem test w użyciu jeszcze raz (jasność 50%, wyłączona lokalizacja, odświeżanie w tle i powiadomienia, tylko WiFi i zasięg 5 kresek)

Zacząłem od youtube na autoplay:
-standardowo pierwsze 2% utrzymały aż 20 minut odtwarzania
-potem godzinę poleciała bez dźwięku jakaś playlista ~14%
-i godzina z dźwiękiem też 14% mniej więcej
-godzina przeglądania internetu tym razem już chyba przyzwoicie ~15%

Wszystko więc wygląda na prawidłowe zużycie chyba (poniżej screen)

https://postimg.org/image/qjtcuilyr/

Sprawdziłem jednak ponownie jak to wygląda z  tym snapchatem, spędziłem w aplikacji odliczone 10 minut i zjadło mi, uwaga - 14% (84%/h ??)

https://postimg.org/image/e8yfcjmj3/ (screen zrobiony 40 minut później, bo lista zużycia baterii aktualizuje mi sie z 30 minutowym opóźnieniem, nie wiem z jakiego powodu)

Nie wiem co mam o tym sądzić, ale wychodzi chyba na to, że to niefortunna aplikacja, albo jakieś problemy z obecną wersją i jej optymalizacją pod moją wersje iOS chyba? Bo przy innych działaniach jak widać bateria działa dość przyzwoicie. Ktoś miał podobne problemy?

Edited by brad, 08 January 2017 - 22:48.

#342 tino199

tino199
  • 18 posts

Posted 18 February 2017 - 15:24

Ja mam iphone 5s wymienilem baterie problemy sie skonczyly tez bywalo ze i przy 60% potrafil sie wylonczyc teraz jak reka odjol niezaleznie od softu od apple proponuje zrobic to samo kazdej osobie majacej podobne problemy

#343 piotrek94

piotrek94
  • 123 posts

Posted 24 March 2017 - 01:05

Gdzie polecacie kupić dobrą baterię do iPhone 5S? :) 

iOS Developer | MBP "13 2015 | iPhone 8 64GB | 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users