Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Grand Theft Auto: San Andreas

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
293 odpowiedzi w tym temacie

#226 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 stycznia 2014 - 22:23

Jak to nie. Ja do folderu GTA3 na iPad wrzucilem sobie save'a przez jakis tam eksplorer i JB nie byl wymagany.

#227 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 01 stycznia 2014 - 22:37

Jak to nie. Ja do folderu GTA3 na iPad wrzucilem sobie save'a przez jakis tam eksplorer i JB nie byl wymagany.

Dokładnie, wystarczy zwykły program do przeglądania zawartości urządzenia z poziomu komputera.

#228 leeby

leeby
  • 40 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 01 stycznia 2014 - 22:38

Jestem juz w 3 mieście i musze zrobię restore bo często mi sie iphone resetuje moze dlatego ze był przywracany z kopi z Iphona 4. Da sie jakoś. Skopiować save? Jakieś pomysły ?

#229 Fuilares

Fuilares
  • 127 postów

Napisano 01 stycznia 2014 - 23:36

Savy a modyfikacja plików gry to co innego, jeżeli się nie mylę. Ja spolszczenie do Vice City (do mojego iphona bez JB) wsadziłem do paczki ipa i zainstalowałem przez iphone configuration utility(czy jakoś tak)

Jestem juz w 3 mieście i musze zrobię restore bo często mi sie iphone resetuje moze dlatego ze był przywracany z kopi z Iphona 4. Da sie jakoś. Skopiować save? Jakieś pomysły ?

Przez ifunboxa skopiuj folder Documents na kompa, a po restore go wsadz na nowo

#230 sopel1998

sopel1998
  • 171 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 stycznia 2014 - 00:03

A nie możesz zapisać save w chmurze? Ja robiłem restore iPhone 4 i po zalogowaniu się save z chmury działa bez problemu.

#231 Navari

Navari
  • 33 postów
  • SkądZ Polski

Napisano 02 stycznia 2014 - 00:22

Dokładnie, wystarczy zwykły program do przeglądania zawartości urządzenia z poziomu komputera.

A o tym to ja nawet nie wiedziałem (Używam produktów apple dopiero 2 rok). Skoro jest sposób na ingerencje w pliki bez JB to nie trzeba go mieć do spolszczenia ;)

#232 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 02 stycznia 2014 - 10:16

Trochę mieszałem jeszcze z normalnym spolszczeniem na PC i się udało. Niżej poradnik (Powinno działać, jak nie to najwyżej wyciągnę moje pliki z iPad'a i je wrzucę)

1.Ściągasz tą paczkę: https://www.dropbox....enie_Navari.rar (skan: http://goo.gl/AJl3BO)
2.Wrzucasz wszystko z folderu "spolszczenie" do folderu "gta3sa.app" przez SFTP (np. WinSCP)
Dołączona grafika
3.Uruchamiasz, wybierasz w opcjach język Polski (jest zamiast języka angielskiego)

No i to tyle, jak by coś nie działało to pisać.

Wypakowalem wszystko do folderu gta3sa.app i w ustawieniach nie pojawil mi sie polski jezyk:/

Edit: juz dziala, po wypakowaniu tworzy sie folder spolszczenie i to dopiero z niego trzeba wypakowac pliki do gta3sa.app
Dzieki!

#233 Fuilares

Fuilares
  • 127 postów

Napisano 02 stycznia 2014 - 22:43

A o tym to ja nawet nie wiedziałem (Używam produktów apple dopiero 2 rok). Skoro jest sposób na ingerencje w pliki bez JB to nie trzeba go mieć do spolszczenia ;)

Raczej trzeba, próbowałem do mojego 4s który jest bez JB i nie działa, pozatym chyba właśnie taki jest sens robienia JB. A przez jaką przeglądarkę plików to robicie? Przez ifunboxa się nie da

EDIT: Da się wgrać spolszczenie modyfikując pakiet .ipa, ale wtedy nie ma polskich czcionek, a w pakiecie nie ma pliku font1.png żeby poprawnie wgrać

#234 kdʘ

kdʘ
  • 257 postów
  • SkądJarosław

Napisano 03 stycznia 2014 - 17:19

Wytłumaczmy sobie to raz na zawsze: do skopiowania save'ów nie potrzeba Jailbreaka, ale do ingerencji w pliki gry już tak. Potrzebny root. Pliki odpowiedzialne za język to nie dokumenty w zewnętrznym folderze, jak zapisy stanu gry. Poza tym to nie pierwsza część GTA i już każdy powinien się z tym oswoić. ;)

#235 Fuilares

Fuilares
  • 127 postów

Napisano 04 stycznia 2014 - 00:40

Wytłumaczmy sobie to raz na zawsze: do skopiowania save'ów nie potrzeba Jailbreaka, ale do ingerencji w pliki gry już tak. Potrzebny root. Pliki odpowiedzialne za język to nie dokumenty w zewnętrznym folderze, jak zapisy stanu gry.
Poza tym to nie pierwsza część GTA i już każdy powinien się z tym oswoić. ;)

Da się ingerować w paczce ipa bez JB, a tym sposobem wgrać sobie spolszczenie, tylko kwestja tego gdzie te czcionki wgrać

#236 Hawken12

Hawken12
  • 250 postów
  • SkądGorzów Wlkp. Polska

Napisano 04 stycznia 2014 - 23:47

Czy da się jakoś zmniejszyć render distance na iP 4? Bo ostatnio coś się wbił na maksymalny poziom i przez to gra stała się niegrywalna (z 20 FPS na 4-7 FPS).

#237 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 00:55

Ostatnio znowu bardzo często (bynajmniej u mnie) występują problemy z logowaniem do Social Club'u oraz z zapisem gry na Cloud slot (długie zastanawianie po czym Save failed.) Ktoś posiada podobny problem ?

#238 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 stycznia 2014 - 01:12

Ostatnio znowu bardzo często (bynajmniej u mnie) występują problemy z logowaniem do Social Club'u oraz z zapisem gry na Cloud slot (długie zastanawianie po czym Save failed.)
Ktoś posiada podobny problem ?

U mnie też bez problemow.

#239 bartulo10

bartulo10
  • 9 postów
  • SkądCK

Napisano 06 stycznia 2014 - 02:13

U mnie też bez problemow.

U mnie rownież bez żadnego kłopotu :)

#240 stebniol

stebniol
  • 7 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 10:32

Miałem raz podobny problem i wynikał z tego, iż chciałem zapisać stan gry przez 3g a nie wifi. Może to kwestia sieci?

#241 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 13:01

Nie to nie jest kwestia sieci. Jak gram to jestem cały czas podpięty do sieci wifi. A co do problemu to po kilkudziesięciu próbach zakończonych niepowodzeniem gra w końcu się zapisuje Nie występuje to zawsze ale jednak ostatnio bardzo często :(

#242 _iPatryk_

_iPatryk_
  • 205 postów
  • SkądCzęstochowa, Poland

Napisano 06 stycznia 2014 - 19:08

No i doczekaliśmy sie pierwszej aktualizacji :)

#243 vannityy

vannityy
  • 106 postów
  • SkądSopot, PL

Napisano 06 stycznia 2014 - 20:14

pozostaje czekać na pierwszą przecenę :D

#244 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 20:24

pozostaje czekać na pierwszą przecenę :D

No tak... bo to taki wielki koszt.

#245 kdʘ

kdʘ
  • 257 postów
  • SkądJarosław

Napisano 06 stycznia 2014 - 20:59

Tak, to nie jest mały koszt, jeśli mowa w kontekście gry mobilnej. Gry w App Store kosztujące te 5,99€ na pewno nie można nazwać tanimi. Poza tym SA jest najdroższa z całej serii.

#246 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 22:23

Jak dobrze pamiętam, to GTA III bardzo szybko dostała obniżkę na 0,99 ojro :D

#247 deeeeeeeeeeeerek

deeeeeeeeeeeerek
  • 1 postów

Napisano 07 stycznia 2014 - 15:11

Po aktualizacji nadal te same bugi co przed

#248 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 07 stycznia 2014 - 17:57

Tak, to nie jest mały koszt, jeśli chodzi mowa w kontekście gry mobilnej. Gry w App Store kosztujące te 5,99€ na pewno nie można nazwać tanimi.
Poza tym SA jest najdroższa z całej serii.

Jak sie nie kupuje wszystkiego co sie w AppStore pojawia, to jednak nie jest to wygórowana cena. Z drugiej jednak strony, to jest masa tytułów tanich, które sie kupuje a potem żal nawet tych 0.89€ ;)

#249 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 stycznia 2014 - 23:23

Pewnym zbiegiem okolicznosci doszedlem do misji Riot i kilku nastepnych oraz zaktualizowalem gre... i? Teraz nie wiem czy przyczyna niskich fps'owjest ogolny chaos na ulicach Los Santos i iPad ma wiecej roboty czy sama aktualizacja popsula plynnosc gry. Dodam, ze jak wyjade do Las Venturas czy San Fierro to gra dziala tak samo kiepsko. Gram na iPad 4, wczesniej wszystko bylo ok.

#250 arek500840

arek500840
  • 13 postów

Napisano 14 stycznia 2014 - 18:50

Niedawno zakupiłem na mojego 4s i nie mogę się oderwać :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych