Będąc w sklepie "nie dla idiotów", za kwotę 4449 próbowano mi sprzedać sprzęt który jest eksponatem zaledwie tylko przez tydzień macanym.
Dopiero w Saturnie dostałem to co chciałem, w podobnej cenie, ale to co mieli w magazynie podlegało rezerwacji poprzez niezdecydowanego klienta sklepu internetowego. Także trzeba było trochę odczekać aby potwierdzili zdecydowanie lub nie tegoż klienta. Sprzęt oczywiście dostałem nowy, zafoliowany, ale z Mountain Lionem!

Różnice cenowe w sklepach
Rozpoczęty przez
uho
, 25 lis 2013 22:55
30 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 grudnia 2013 - 23:08
Napisano 10 grudnia 2013 - 19:13
Szlag mnie trafia. Korzystając z Promocji z okazji Czarnego Piątku zamówiłem sprzęt w polskim Apple Store. Zamówienie złożyłem 29 listopada. 3 grudnia otrzymałem informację, że pieniądze wpłynęły i zaczynają przygotowywać mój towar do wysyłki, co powinno zająć 3-5 dni roboczych. Dopiero dziś dostałem informację o tym, że komputer jest gotowy do wysyłki, czyli dzień po terminie, który firma sama sobie narzuca. Do tego wszystkiego czas dostarczenia przesyłki oznaczony był 11-13 grudnia, a w tej chwili nagle zmienił się na 16-18 grudnia...
Czy ktoś miał podobne doświadczenia i może mi wyjaśnić, jak to jest, że Apple potrzebuje tygodnia czasu na dostarczenia gotowej paczki? Bo to wygląda tak, jakby kurier miał do mnie iść na piechotę...
W życiu bym nie pomyślał, że kupując w oficjalnym sklepie komputer za takie pieniądze, będę czekał na niego 3 tygodnie.
Napisano 10 grudnia 2013 - 20:53
Nie jesteś sam kolego. Ja również zamówiłem macbook'a w AOS w czarny piątek i dziś, tak samo, dostałem informacje o wysyłce i przewidzianym dostarczeniu 18 grudnia.
Jeśli chodzi o to, czemu od dziś zajmie im to 8 dni, to powodem jest kraj z którego to wysyłają. A jest nim Szanghaj.
Ale ja czekam cierpliwie i nie mogę się doczekać :3
To będzie moje pierwsze spotkanie z macami i liczę że już tak zostanie.
Napisano 10 grudnia 2013 - 21:18
Ja jednak uważam, że to niepoważne ze strony firmy, żeby najpierw pisać, że czas dostarczenia przesyłki wynosi 3-5 dni, a potem zrobić z tego 3 tygodnie.
Mogłem kupić w Cortlandzie. Zapłaciłbym 130 zł więcej, ale komputer miałbym 3 tygodnie temu.
Napisano 10 grudnia 2013 - 21:39
Moje zamówienie z czarnego piątku w polskim AOS było nawet przed czasem (od 7 grudnia czekało w TNT, bo mieli dostarczyć na 10 grudnia, więc odebrałem wczoraj, 9/12, osobiście). Zamawiałem, w sumie konfigurowanego na zamówienie rMBP 13'' 8/256/klawiatura US.
Napisano 10 grudnia 2013 - 21:45
Ja też zamówiłem MBP w konfiguracji 8/256 (model ze strony).
EDIT: Dziś, 11 grudnia, dostałem info, że paczka została wysłana i powinna dotrzeć 19 grudnia.
No trudno, świat się od tego nie skończy, ale jak na pierwszy mój zakup w oficjalnym sklepie Apple, to się nie popisali...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych