Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5s czy Nokia Lumia 1020

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#26 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 listopada 2013 - 15:05

Będzie ich więcej, sam 7 znajomych namówiłem do WP i są mega zadowoleni, w porównaniu do Androida (wszelkiej maści telefony z nakładkami) jest różnica. :)

#27 Jorga

Jorga
  • 148 postów
  • SkądGrodzisk Mazowiecki, PL

Napisano 19 listopada 2013 - 16:28

Wiesz Molimo, wcześniej długo się wahałem między L920, a ip4s/5, ale doszedłem do wniosku, że warto zaryzykować i wziąć Lumię. Powiem, że nie spodziewałem się, że WP8 tak mi do gustu przypadnie. Nie zmienia to faktu, że coś mnie ostatnio nosi w stronę NOTE3 albo L1020, ale nie wiem czy dla samego aparatu warto przechodzić o oczko wyżej [ w przypadku L1020 ].

#28 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 listopada 2013 - 16:34

Jeśli Note 3 to poczekaj aż w sprzedaży będzie L1520. :)

#29 Jorga

Jorga
  • 148 postów
  • SkądGrodzisk Mazowiecki, PL

Napisano 19 listopada 2013 - 19:18

Czekam na białą wersję z utęsknieniem i od razu lecę ją gdzieś obmacać i prawdopodobnie wjedzie ona do mnie. Zobaczymy jeszcze, co Microsoft zaproponuje razem z działem Nokii na 2014 rok + jaka będzie sytuacja po sfinalizowaniu sprzedaży działu Nokii do Microsoft. :D

#30 wieslawo

wieslawo
  • 3 698 postów
  • SkądL-no/P-ń

Napisano 19 listopada 2013 - 19:45

Gdzieś tam widziałem zapowiedzi nowych modeli. W systemie...to się różnić nie będzie. Wszystkie WP8 dostaną 8.1. Wraz z GDR3 obsługa FullHD, więc Lumie nareszcie dołączą do grona tej rozdzielczości. Można się spodziewać obsługi gestem. Kinect dzielnie przetarł szlak. Obsługa głosem, nie taka jak teraz, chociaż wybieranie głosowe otwórz/zadzwoń/przeczytaj sms...nie sądziłem że będę korzystał a jednak korzystam. Aluminiowe unibody i pewnie jeszcze lepsze aparaty bo to jest konik Nokii/Microsoftu. Trochę sobie grabią, bo skoro L520 i L1020 działają płynnie na tym systemie a dzieli je przepaść cenowa, nie to co w przypadku Apple, to muszą naprawdę się dobrze naprodukować, aby przyciągnąć do zakupu kolejnych flagowców.

#31 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 listopada 2013 - 14:02

Zauważyłem również lepszą jakość rozmów i zasięg w miejscu, w którym mieszkam. iPhone 5s również nie źle w tym zakresie wypada, jednak lumia zdecydowanie wygrywa. Nie muszę się martwić gdzie się w mieszkaniu aktualnie znajduje, telefon nie traci zasięgu i działa stabilnie. Muszę się jednak przyczepić do jakości baterii. Wczoraj będąc na meczu Polski z Irlandią w Poznaniu popstrykałem kilkadziesiąt zdjęć i bateria ginęła w oczach. W tym przypadku iPhone 5/5s wygrywa zdecydowanie. Jestem jeszcze w trakcie rozgryzania systemu, który co chwile odsłania swoje możliwości. Mam kilka dylematów, ale mam nadzieję, że szybko załapię co i jak.

#32 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 20 listopada 2013 - 16:00

A ja czekam na aż Nokia wyda aktualizacje Black ;-)

#33 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 listopada 2013 - 13:13

Pewnie na początku przyszłego roku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych