A w przypadku awarii karty graficznej nie możemy korzystać poprostu z grafiki zintegrowanej?
Tak było gdy za grafikę zintegrowaną odpowiadał chipset (czyli praktycznie do modeli z rocznika 2009). Od czasu zintegrowania grafiki w CPU do SMC (praktycznie serce maca) muszą zgłosić się obie grafiki. Inaczej nie zostanie wyświetlony żaden obraz.
Uważam , że silenie się na i7 tak w modelu MD314 (2011) jak i MD102 (2012) jest przerostem treści nad formą. Są to, podobnie jak i5 dwurdzeniowe procesory posiadające kilka dodatkowych instrukcji i wyższy zegar. Za to za i7 płacimy kilkaset zł więcej niewiele zyskując. Fakt w 15 i 17" masz pełen czterordzeniowy procesor (od rocznika 2011) ale jak napisałem kupno ich może nieść nieprzyjemne niespodzianki. (myśle, że Arvika czy michallus poprą mnie w tej opinii).co sądzisz o MBP MD101, czy moje rozumowanie że jest to budżetowy Mac dla tych którzy "na siłę" chcą mieć jabłuszko jest słuszne? Czy procesor i5 3210M jest w stanie zapewnić dobrą wydajność przy zastosowaniach półprofesjonalnych (mówię tu o studiu muzycznym)?
Odpowiadając na twoje pytanie - MD101 jest bezpieczniejszym zakupem , wystarczającym choć zdecydowanie słabszym.