Mam takie pytanie. Czy warto kupić Macbooka Pro 15" Mid 2010? Mam okazję kupić takiego mamie i zastanawiam się, czy warto jeszcze brać go w ogóle pod uwagę. Laptop jest poleasingowy, ma "obcy" układ klawiatury. Obecnie jest u mnie na testach (znamy właściciela sklepiku, z którego byśmy brali, więc na to pozwolił ).
Stan - jak na zdjęciu: https://i.imgur.com/Oi1Vtpa.jpg
Parametry:
Procesor Intel Core i5 2,4 GHz
System macOS Sierra (można wgrać High Sierra?)
8 GB RAM
Grafika zintegrowana + dedykowana Nvidia
Bateria ma 4 cykle ładowania
Do kompletu jest zasilacz (wygląda na oryginalny)
Cena: 1800 zł
Aha, mama używa komputera praktycznie tylko i wyłącznie do przeglądania internetu, rozmów na Skype, czasami zrobi coś w pakiecie biurowym. Nic więcej. System operacyjny nie ma dla niej znaczenia - kiedyś na stacjonarce mieliśmy Linuksa i jej nie przeszkadzał, mówiła nawet, że jest to fajny system .
Jeśli dobrze kojarzę, ten model nie ma raczej jakichś dużych problemów i nie było na niego akcji serwisowych... Jeśli jest coś, na co powinnam zwrócić uwagę to bardzo proszę o sugestie - sprzęt jest u mnie do soboty i mogę pewne rzeczy jeszcze sprawdzić osobiście .
Moje wątpliwości wynikają jeszcze z tego, że mama chyba wolałaby lekkiego laptopa, chociaż jeśli ten by jej przypadł do gustu to też mógłby być... Może zamiast tego lepiej poszukać Aira? Laptopy z Windows 10 odpadają, dlatego nie biorę ich pod uwagę - stąd pomysł z Makiem .