Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

The Witcher ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
88 odpowiedzi w tym temacie

#51 sartab

sartab
  • 2 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 grudnia 2007 - 14:33

ponieważ w kwestii PC wiem znacznie więcej niż w sprawie Jabłka tak więc wrzucam takiego linka
[url]http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=60416[/url]
żaden xp nie obsługuje prawidłowo dwóch rdzeni, jeśli go do tego nie przygotujemy... Troszku roboty ale będzie działać.

#52 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 16 grudnia 2007 - 22:47

Którego patch'a na gre masz zainstalowanego?

a patch to chyba narazie jest jeden, nie?

Pzdr

#53 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 17 grudnia 2007 - 00:36

Ja się właśnie dowiedziałem żę (ot przyzwyczajenie do OS-X) że XP i Vista 32 Bit nie obsługuje wiecej niż 4GB :) i musiałem znajomemu Viste 64 Bit Kupić :)

#54 ikotar

ikotar
  • 4 postów

Napisano 18 grudnia 2007 - 23:48

Hmm tak Windows na Macu jest przeznaczony tylko jednemu - Wiedźminowi ;P Co do maca mam nowego iMaca 20" z proc 2,4 i grafa 2600 pro i 4 GB RAM (Vista widzi 3.. ale to norma na 32 bit sys). Vista Business odpalona via BootCamp, wszystkie patche zainstalowane (do gry jak i do systemu + aktualizacje, sterowniki etc) Gra na średnich ustawieniach - na max działa płynnie do momentu, w którym się nie rozpada - gra się tnie niemiłosiernie, nie da się grać. Denerwuje mnie tylko jedna rzecz, w momencie szybkiego poruszania się postaci przez dowolną lokację gra co chwilę skacze tzn. animacja jest płynna ale kamera ma efekt przeskoku - tak jakby była na sztywno kijem przyczepiona do pleców geralta i podskakiwała razem z nim na co większym wyboju (ale mi się niefachowo opisało problem :P) - jest to dość irytujące zwłaszcza, że na tym sprzęcie przy takich ustawieniach to nie powinno mieć miejsca. Może ktoś też miał podobny problem i wie jak jemu zaradzić?

#55 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 grudnia 2007 - 00:44

Witam wszystkich bo to mój pierwszy post tutaj ;) A teraz do sprawy... jak już ktoś wcześniej poweidział: windows na macu tylko dla Wiedźmina ;] Ale ja mam jeszcze Pajączka NxG, do którego tak się przyzwyczaiłem, że w kółko o nim myśle :P I teraz pytanie: chce zainstalować XP przez BootCampa, żeby sobie garć w Wiedźmina, ale będąc w leopardzie chcę też mieć szybki dostę do Pajączka... Czy przez Parallels mogę bez problemu włazić na partycję Windowsową i działać normalnie jk z jakiegoś virtualnego systemu? Jestem dosyć nowy w Makach i stąd moj pytanie ;) Pozdrawiam :)

#56 dany

dany
  • 221 postów
  • SkądWawa

Napisano 19 grudnia 2007 - 05:59

Ja mam Xp na bootcamp i wiedzmin chodzi mi b.dobrze w full detalach ( wylaczone mam zdaje sie tylko wygladzania). Xp ma wylaczone wszytko co mozna bylo :) ( czyli niepotrzebne uslugi i wszystkie efekty graficzne systemu). Mam 2GB. Efekt skaczacej kamery niestety rowniez wystepuje ( nie zawsze i w sposob nie irytujacy ale jednak). Po pewnym czasie pojawic sie zaczynaja artefakty graficzne ( sytuacje ratuje quick save i quick load). Efekt "kamery na kiju" hehe zaczyna byc irytujacy w Call of Duty 4 ( chodzi dobrze a nawet bardzo dobrze ale czesto dziwnie "skacze"). Mam nowe stery graficzne zainstalowane. To co jest ciekawe to to ze jeszcze ani razu nie slyszalem by sie wiatraki rozpedzily ( czy to pod Mac OSX czy pod gra na XP). Podejrzewam ze musi sie tam niezle gotowac i moze to jest powod?

#57 auss

auss
  • 84 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 grudnia 2007 - 14:53

I teraz pytanie: chce zainstalować XP przez BootCampa, żeby sobie garć w Wiedźmina, ale będąc w leopardzie chcę też mieć szybki dostę do Pajączka... Czy przez Parallels mogę bez problemu włazić na partycję Windowsową i działać normalnie jk z jakiegoś virtualnego systemu? Jestem dosyć nowy w Makach i stąd moj pytanie ;)

Zly dzial na takie pytania. Ale owszem, mozesz

#58 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 grudnia 2007 - 15:25

Wiem, wybacz ale jakoś tak natrafiłem na ten temat i od razu napisałem :] Już sobie ze wszytkim poradziłem i jest w porządku. U mnie Wiedźmin też działa dobrze... a nawet lepiej niż na PC ;] A co do gotowania się sprzętu... Możliwe, że dla tego właśnie są te zawiechy. lepiej ustawić detale średni, które i tak bardzo dobrze się prezentują, i nie obciążać tak masakrycznie karty. Niby dobra ale zdaje się, że to jest wersja mobile. Stąd pewnie artefakty i problemy.

#59 jonya

jonya
  • 1 postów

Napisano 22 grudnia 2007 - 22:22

witam, ja niedawno kupiłem maka pro i dostałem od mikolaja wiedźmina i mam pytanie. po prostu wkładam płytkę do napędu czy coś jeszcze muszę zrobić /wcześniej czy po zainstalowaniu/ aby chodził. gra jest na Peceta.

#60 Ksatrya

Ksatrya
  • 33 postów

Napisano 23 grudnia 2007 - 23:49

imac 24 2,8MHZ 4Ram Witajcie chłopaki, ja mam pytanko? jak wyglada wiedzmin na 24 calach ? Wiadome jest że w ekranach lcd najbardzej optymalna rozdzielczością jest taka jaka jest przyspisana do 24 cale, i gdy my ja zmniejszamy na inna wyglada juz to żałośnie, chodzi mi o to czy wiedzmin czy calll of duty 4 bedzie chodzil na full detalach przy normalnej rozdzelczości czy jednak bede musiał zejść z detalami niżej a nawet zmienic rozdzelczośc co wpłynie na wyglad całej gry? bo wiem że 20 calowy imac z grafą 2600 pro ma mniej do obliczenia niż 24 calowy imac z 2600 pro, jest to jasne gdyz ma wiekszy ekran, oczywiście dochodzi tutaj jeszcze procek który jest 2,8 mhg i 4 ramy pamięci. co wy na to prosze o odpowiedz .

#61 dany

dany
  • 221 postów
  • SkądWawa

Napisano 24 grudnia 2007 - 00:02

20" ledwo wyrabia przy nowych grach ( wiedzmin, cod4). na 24" z wieksza rozdzialka moim zdaniem bedziesz zmuszony obnizac detale..

#62 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 grudnia 2007 - 12:50

witam,

ja niedawno kupiłem maka pro i dostałem od mikolaja wiedźmina i mam pytanie. po prostu wkładam płytkę do napędu czy coś jeszcze muszę zrobić /wcześniej czy po zainstalowaniu/ aby chodził. gra jest na Peceta.

Musisz mieć Windowsa. Jak masz Leo to znajduszesz asystenta boot campa w utilities a potem instalujesz windowsa tak jak zwykle to się robi. Po instalce wkładasz płytkę z Leo, instalują się sterowniki, potem wkłądasz wiedźmina i grasz ;)))

Ja w Wiedźminie ustawiam średnie detale i rozdziałkę nieo mniejszą od standarowej. Wygląda nieźle i działa w porządku. Mam iMaka alu 24'' i 3GB ramu. Winda XP przez boot campa oczywiście

#63 bodzios

bodzios
  • 59 postów

Napisano 24 grudnia 2007 - 13:08

Witam ja też dodam swoje 3 grosze. Wiedźmina przechodziłem już 2 razy na BootCamp na moim MacBook Pro 2.4 i powiem szczerze że jestem bardzo zadowoloy, grałem w rozdzielczości 1320 na 768 i nie było źle. Gra super. Co prawda teraz juz nie gram ale tym co grają polecam najnowszego patcha przyspiesza gre i poprawia wczytywanie się. Pozdrawiam i Wesołych Świąt

#64 Ksatrya

Ksatrya
  • 33 postów

Napisano 25 grudnia 2007 - 00:41

Czyli jak obnize na ekranie 24 cale do 1320 na 768 to widok nie bedzie tak zadawalający jak na ekranie z optymalą rozdzielczościa 1320 na 768, jak tak się zrobi nawet nie grając to literki cyferki nie sa juz takie ostre ładne , gdyz optymalna rozdzielczość na 24 jest inna, najgorsza sprawą jest to że ekrany lcd pokazują najlepiej jak moga detale w jednej rozdzielczości inne sa takie bele jakie... gra bedzie chodziła ale to tak jak bys oglądał film przez lekko zamazane okulary czyż nie???? prosze o odpowiedz tych co to sprawdzili i napisali dokładnie jak się to ma do rzeczywistości

#65 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 29 grudnia 2007 - 13:47

ale fajnie miec winde tylko dla jednej gry :) ach ten mikolaj ;) mbp 2.2 1440x900 detale srednie smiga superowo

#66 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 01 stycznia 2008 - 21:27

jak tam wiedzminy i wiedzminki . ja ż zakończyłem swoja przygodę ale chyba przejdę gre jeszcze raz . wybierając inna wersje rozwoju wydarzeń p.s. stalem po stronie zakonu i oprócz strzygi . zabiłem wszystko po kolei :P

#67 zdenek117

zdenek117
  • 394 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 stycznia 2008 - 09:00

20" ledwo wyrabia przy nowych grach ( wiedzmin, cod4).

Co to znaczy ledwo wyrabia? Tnie się nawet w najniższych detalach? I aopropo CoD4 - są jakieś ploty o wydaniu jej na Mac OS?

#68 dany

dany
  • 221 postów
  • SkądWawa

Napisano 02 stycznia 2008 - 09:03

oczywiscie ze nie tnie. problemy ma przy detalach najwyzszych badz srednio wyzszych. na najnizszych detalach nie gram zreszta gra wyglada wtedy jak sprzed 3 lat.. jesli jest naprawde dobra to sie obroni ale badzmy szczerzy ile takich gier jest...
  • zdenek117 lubi to

#69 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 30 stycznia 2008 - 12:40

A probowal ktos odpalac Wiedzmina przez CrossOver Mac? Jakos srednio chce mi sie brukac nowy sprzet Windowsem tylko dla jednej gry...

#70 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 30 stycznia 2008 - 14:42

A probowal ktos odpalac Wiedzmina przez CrossOver Mac? Jakos srednio chce mi sie brukac nowy sprzet Windowsem tylko dla jednej gry...

warto brukac nawet nowy system osx dla wiedzmina !!!!!!!!

#71 InSiDe

InSiDe
  • 115 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 stycznia 2008 - 15:17

Ja powiem, że wręcz przeciwnie. Gra mocno średnia. Graficznie też jakiegoś wielkiego wrażenia na mnie nie wywarła. No chyba, że cut scenki które tną się bez wyraźnego powodu. Jak ktoś był fanem filmu (a są w ogóle tacy?!) to może podchwycą klimat. Ludzie miło wspominający książki, chyba niekoniecznie. Co do mechaniki gry, to dość irytująca. Ani to dynamiczny Hack&Slash jak co ciekawsze klony Diablo, ani bardziej "taktyczne" podejście znane ot choćby z Neverwintera. Dialogi, choć całkiem ciekawie nagrane, to w 3/4 dno i nuda. Plecak w którym trzeba odszukać chwasta do mikstury staje się koszmarem. Generalnie, nie jestem jej fanem :] (ale co tam, podczas doczytywania kolejnych lokacji można sporo innych rzeczy zrobić :]). Ach, i co mnie jeszcze zraziło? Że jakoś przed premierą będąc z kinie musiałem przed każdym filmem (a byłem wówczas na 3 czy 4 seansach) obowiązkowo obejrzeć ten długaśny pojedynek ze strzygą. 15 minut nudy. To tak ode mnie, w kontrze do wszystkich zachwytów.

#72 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 30 stycznia 2008 - 15:48

Jeśli lubiłeś Gothic-a i jemu podobne gry to warto popełnić to świętokradztwo :wink:

#73 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 30 stycznia 2008 - 16:18

Ja wczoraj pograłem na swoim PC trochę i muszę przyznać, że wyszła całkiem fajna gierka. Ostre teksty, fabuła powoli się rozkręca w demie. Niestety mój PC jest już dość stary i karta graficzna 'trochę' ogranicza doznania :/ (x300SE 128MB - najsłabsza karta graficzna na PCIe).

#74 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 30 stycznia 2008 - 16:38

Ja jako że mam w domu dość "wypaśnego" PC (Core2Quad 4GB Ram 8800GT) mogłem sobie pozwolić na ustawienie detali na Max bez jakichkolwiek spowolnień i ograniczeń - i muszę przyznać że graficznie wyszło bardzo fajnie - fabuła rewelacyjna - Denerwuje mnie trochę system walki i długość wczytywania save :) No i problem z wychodzeniem gry do Windows po dwóch trzech godzinach grania potrafi być irytujący. Ale podobno problem ma być usunięty w następnym Patchu

#75 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 30 stycznia 2008 - 20:06

mnie gra wciagnela maxymalnei czesto o 3-4 nad ranem zastanawialem sie czy isc spac czy grac do 7 i odrazu wybierac sie do pracy bez snu ... trudno bylo sie oderwac . teraz robie przerwe . ale przejde ja jeszcze raz z przyjemnoscia ! na minus to ladowanie lokacji co chwile i powtarzajacy sie wyglad postaci ale to jedna z lepszych gier w jakie grałem p.s. mialem raz zabawna sytuacje siedziałem sobie pykajac w wiedzmina na lapie . podchodzi koles i mowi oo wiedzmin . po paru sekundach wybałuszył oczy i krzyknął NA LAPTOPIE !!! :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych