Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

The Witcher ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
88 odpowiedzi w tym temacie

#26 Diwi

Diwi
  • 231 postów

Napisano 07 listopada 2007 - 23:20

@RaveMan, należysz do dev teamu WIedźmina ? Nieźle :) Co do samej gry to na Vmware Fusion nie ruszy ;), a jeśli nawet to może te 10 klatek na sekunde na minimalnych ustawieniach wyciągniesz. Zaś na Windowsie przez BC przy configu C2D 2,2 , 2GB ramu i 8600M GT 128mb chodzi płynnie przy ustawieniu 1280x1024 i średnich detalach, zaś przy 1024x768 chodzi dobrze przy wysokich.

#27 RaveMan

RaveMan
  • 43 postów
  • SkądSin City

Napisano 07 listopada 2007 - 23:23

Szczerze mowiac dla mnie to byloby idealne rozwiazanie.

Teoretycznie mam iMaca, ktory by sobie chyba poradzil (nowy 20" z video 2600), ale windy uzywam na nim sporadycznie i to tylko w wirtualnej maszynie. Musialbym bootcampa odpalic, a na leopadrda jeszcze czekam.
Jakies terminy premiery? ;)

Beretto furmanne (chłopie)!!! Ridziko cikore (bój się Boga)!!!
Dyć to premiera ponad 2 tygodnie temu odbywała się....

Nie bede sie wypowiadal w kwestii wojny fanbojow sony z xbox.
Xboxa 360 uzywam od dawna, kiedy go kupowalem jeszcze nie bylo w Polsce PS 3. Jestem zadowolony, czego zycze rowniez kolegom milosnikom PS 3.

Uwazam, ze nadal jest na niego wiecej fajnych tytulow, ale nie twierdze, ze to sie nie zmieni - czas pokaze.

Neither do I.

Dla Mac userow mam natomiast jedna niepodwazalna zalete xboxa. Moj X 360 robi mi za apple TV za jedyne 20 dolcow. Daje mi pelny dostep do kolekcji iTunes, wszystkich fotek, no i filmow (nie wszystkich, zalezy od kodeka). Jest super, ale nie idealnie - jak kazdy uzytkownik xboxa wie, jest on niestety glosny. Wieczorne ciche sluchanie muzyki raczej odpada.

Be my Hero!!! Pendem nabendem.... Szukałem czegoś takiego...

#28 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 07 listopada 2007 - 23:26

Dla Mac userow mam natomiast jedna niepodwazalna zalete xboxa. Moj X 360 robi mi za apple TV za jedyne 20 dolcow. Daje mi pelny dostep do kolekcji iTunes, wszystkich fotek, no i filmow (nie wszystkich, zalezy od kodeka). Jest super, ale nie idealnie - jak kazdy uzytkownik xboxa wie, jest on niestety glosny. Wieczorne ciche sluchanie muzyki raczej odpada.

Hej, dzieki za tego linka! Plusik poszedl :).

#29 RaveMan

RaveMan
  • 43 postów
  • SkądSin City

Napisano 07 listopada 2007 - 23:26

@RaveMan, należysz do dev teamu WIedźmina ? Nieźle :)

Śmi się to jakoś tak zadziało swojego razu... :P

Co do samej gry to na Vmware Fusion nie ruszy ;), a jeśli nawet to może te 10 klatek na sekunde na minimalnych ustawieniach wyciągniesz.

Problemem jest wolny tłumacz DX9.

#30 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 07 listopada 2007 - 23:32

A da się na PS3 sensownie poruszać ? tak jak mychą i klawiaturą ? czy tylko guzikami jak Doom'a bez myszki ? Grałem przez chwilę w MOHA na PS2, porażka ! jak zresztą każda FPS.

#31 adamouse

adamouse
  • 389 postów

Napisano 08 listopada 2007 - 16:28

Beretto furmanne (chłopie)!!! Ridziko cikore (bój się Boga)!!!
Dyć to premiera ponad 2 tygodnie temu odbywała się....
..

hm... to ja nieprecyzyjnie sie po polsku wyrazilem, zapewne.

Fakt premiery zarowno Wiedzmina i Leo nie jest mi obcy :rolleyes:

Natomiast ciagne za jezyk w sprawie premiery konsolwej The Witcher :smile:

Moze jak juz dojdzie do mnie Leopard to sie skusze na instalacje Windows w bootcamp, aczkolwiem bylaby ona tylko i wylacznie pod Wiedzmina... Szczerze mowiac zdecydowanie wole grac na konsoli, bo moja pora grania jest mocno nocna, a mac stoi w sypialni, gdzie czekalby na mnie konflikt z lepsza polowa :shock:

#32 RaveMan

RaveMan
  • 43 postów
  • SkądSin City

Napisano 08 listopada 2007 - 16:40

hm... to ja nieprecyzyjnie sie po polsku wyrazilem, zapewne.

Fakt premiery zarowno Wiedzmina i Leo nie jest mi obcy :rolleyes:

A już myślałem że są jeszcze miejsca do których informacje nie docierają. :P

Natomiast ciagne za jezyk w sprawie premiery konsolwej The Witcher :smile:

Takiej daty jeszcze nawet my nie znamy.. Jest wydzielony dział, chłopaki mają X'y w kolorze szarym z fajnymi przystawkami i tyle.... Coś tam klikają, ale deadline'u jeszcze nie ma.

#33 adamouse

adamouse
  • 389 postów

Napisano 13 listopada 2007 - 11:16

Hm... pozostaje czekac cierpliwie, lub jednak wersja PC.

Dzieki za info

---- Dodano 13-11-2007 o godzinie 13:22 ----

A da się na PS3 sensownie poruszać ? tak jak mychą i klawiaturą ? czy tylko guzikami jak Doom'a bez myszki ?
Grałem przez chwilę w MOHA na PS2, porażka ! jak zresztą każda FPS.

Chyba nie doczytales :)

Na PS 3 na razie nie ma planow wydawniczych, przynajmniej wg informacji w tym watku :)

A co do grania na padzie - nie ograsz zadengo pececiarza z mysza i klawiatura. Do pada trzeba sie przyzwyczaic - czytaj pograc z 10 godzin w shootery.
Po kilkunastu godzinach po prostu nie zauwazasz niedogodnosci, w single player gry to uwzgledniaja (wolniejsza reakcje gracza), a w online wszyscy graja na identycznym sprzecie.

Ma tez zalety taki pad, jest bezprzewodowy, ma force feedback, ktory zapewnia niezle wrazenia, jezeli jest dobrze zaimplementowany (na ps 3 w padzie six axis zrezygnowali z force feedback na rzecz wykrwania ruchow - nie wiem, jak to sie sprawdza, bo mam xbox i nie gralem na nowej konsoli sony).

Dla kogos, kto nigdy nie gral na padzie na poczatku moze wydawac sie beznadziejnie, ale zanim skonczy cod 4 czy halo 3 zapomnisz o jakichkolwiek problemach ;)

#34 Bicz666

Bicz666
  • 81 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 listopada 2007 - 11:13

Do wszystkich, ktorzy maja obawy czy Wiedzmin pojdzie na nowych iMacach, spiesze doniesc ze smiga az milo:). Boot Camp, w grze wszystko na maksa tylko wygladzanie wylaczone, rozdzialka 1680x1050. Komp jak w podpisie.

#35 białko

białko
  • 240 postów

Napisano 20 listopada 2007 - 16:49

iMac 24", 3GB RAM, 7300GT 128MB wiedźmin to slideshow w domyślnych ustawieniach, po ustawieniu grafiki na niski poziom da sie normalnie grać ale szkoda, że ta fajna grafika zamienia się w kupkę rozmazanych pixeli :-(

#36 radekw

radekw
  • 266 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 listopada 2007 - 14:06

Jak to? Na iMac 20" działa bez zarzutu a na 24" się sypie? Nie rozumiem. Większe iMaci są chyba też mocniejsze, nie?

#37 Bicz666

Bicz666
  • 81 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 listopada 2007 - 15:51

Jak to? Na iMac 20" działa bez zarzutu a na 24" się sypie? Nie rozumiem. Większe iMaci są chyba też mocniejsze, nie?

Tak tylko ze jest jedna wielka roznica, ja mam nowej generacji grafe wspierajaca wszystkie nowe technologie, no i 256Mb VRAM... at to robi wielka roznice...:D

#38 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 22 listopada 2007 - 16:02

kurcze zbrukalem dla tej gry swojego MBP instalujac na nim windows.... a sama gierka jakos do mnie nie przemawia... nie ma jak Baldur's Gate. :)

#39 Bicz666

Bicz666
  • 81 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 listopada 2007 - 16:15

A mi sie tam podoba... powiem wiecej od czasu BG 2, nie gralem w nic lepszego... bo co z tego ze glowne fabuly takich hiciorow jak Morrowind, czy Oblivion to po prostu kupy... A same gierki zyskuja tylko przez super grafe i tony dodatkow i modow.... Powim tak Wiedzmin to obowiazek dla karzdego fana RPG, a fani prozy Sapka... coz to zalezy czy jestes graczem:D

#40 grzegor

grzegor
  • 1 125 postów
  • SkądKRK

Napisano 22 listopada 2007 - 16:44

No ja też się nie zawiodłem. Bardzo miło się gra (szkoda że tylko na nisko/średnich detalach) zwłaszcza że od zawsze byłem fanem Sapka i RPG'ówek. Ale klimatem Diablo 1 to chyba już nic nigdy nie przebije (pamięta ktoś jeszcze muzyczkę z Tristram? :)

---- Dodano 22-11-2007 o godzinie 16:48 ----
Tu bardziej odszumiona (oddeszczowiona?) wersja z Tristram w D2:

#41 Bicz666

Bicz666
  • 81 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 listopada 2007 - 13:34

Ehh dla mnie klimatem to rzadzi Betrayal at Krondor, Ultima 8, no i jednak chyba BG jedynka+ wybrzeze mieczy... Moze dla tego ze nie do konca uwazam "diabla" za prawdziwego rpg'a... To byloby tyle jesli chodzi o pecety, a konsole to tylko i wylacznie jRPG, i po prostu Chrono Cross i FF VII nie maja sobie rownych... Zadna fabula nie dorasta tym dwom nawet do piet:) Nie wiem ilu z was gralo w te dwa "japonczyki", ale pewno sie ze mna zgodzicie...

#42 uaru

uaru
  • 256 postów
  • SkądWrocław, Haga, Sendai, Tokyo

Napisano 24 listopada 2007 - 16:05

Jeśli chodzi o procesor to dzięki dwóm rdzeniom gra dostaje skrzydeł, więc tutaj intelowe makówki poradzą sobie wyśmienicie.

z tego wynika, że trzeba miec windows pro, nie home...

#43 dany

dany
  • 221 postów
  • SkądWawa

Napisano 25 listopada 2007 - 01:41

z tego wynika, że trzeba miec windows pro, nie home...

a czemu to? win home nie widzi 2 rdzeni?

#44 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2007 - 01:03

Widzi, nie widzi natomiast dwóch procesorów ;)

#45 uaru

uaru
  • 256 postów
  • SkądWrocław, Haga, Sendai, Tokyo

Napisano 28 listopada 2007 - 01:49

hm, ale czy rdzenie nie są traktowane trochę jak osobne procesory? dlatego myślałem, że home nie potrafi wykorzystać dwóch rdzeni... ale jeśli się mylę,to w sumie się ucieszę, bo wiedźmin jest prawie jedynym powodem rozważania przeze mnie instalacji tego systemu na moim maku

#46 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2007 - 08:30

Nie wiem jak jest z tym dokładnie, ludzie piszą że 2 rdzenie jak najbardziej - wszystko działa. Natomiast Home na 100% nie obsługuje 2 procesorów. Mamy to napisane w specyfikacji. A teraz czy home i pro obsługują z taka samą wydajnością 2 rdzenie... na razie nic nie wiem, można by zrobić testy ;)

#47 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 28 listopada 2007 - 09:45

xp home na 100% obsluguje wszystkie konstrukcje 2-rdzeniowe, wiec czy to iMac, czy macbook/macbook pro - wszystko bedzie dzialalo z pelna wydajnoscia. Pzdr
  • woocash lubi to

#48 RaveMan

RaveMan
  • 43 postów
  • SkądSin City

Napisano 29 listopada 2007 - 19:34

Heh, istotnie mogą pewne rzeczy mylić. XP HE nie obsługuje 2 socketów (fizycznych procesorów). Można przyjąć to jako nomenklaturę licencjonowania per socket. Czyli jeśli będziesz miał 4 rdzenie w jednym procesorze to z powodzeniem możesz go używać. Natomiast jeśli będziesz miał w fizyczne procesory z 2 rdzeniami to zobaczy Ci tylko jeden fizyczny procesor, czyli tylko 2 rdzenie.

#49 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 01 grudnia 2007 - 14:56

Ja mam inny problem - Mam macbooka pro 17" - 2.4ghz (santa rosa) - i mi sie wywala co mniej wiecej godzine-dwie z gry, nie jest to wina systemu - testowalem i pod XP i pod Vista, wiec co to moze byc ? Obecnie mam Viste Home Premium, zaktualizowana jak tylko sie da, oczywiscie odpalam ja przez boot campa... ma ktos podobny problem moze ? Prosze tylko nie zwalac na Viste, bo pod XP bylo znacznie gorzej, na Viscie to wogole da sie pograc jako tako ;)

#50 RaveMan

RaveMan
  • 43 postów
  • SkądSin City

Napisano 02 grudnia 2007 - 00:47

Ja mam inny problem - Mam macbooka pro 17" - 2.4ghz (santa rosa) - i mi sie wywala co mniej wiecej godzine-dwie z gry, nie jest to wina systemu - testowalem i pod XP i pod Vista, wiec co to moze byc ? Obecnie mam Viste Home Premium, zaktualizowana jak tylko sie da, oczywiscie odpalam ja przez boot campa... ma ktos podobny problem moze ? Prosze tylko nie zwalac na Viste, bo pod XP bylo znacznie gorzej, na Viscie to wogole da sie pograc jako tako ;)

Którego patch'a na gre masz zainstalowanego?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych