Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

The Witcher ?

• Please log in to reply
88 replies to this topic

#1 olczyna

olczyna
  • 5 posts

Posted 29 October 2007 - 15:59

Chciałam spytac czy takie gry jak Wiedzmin(;)) maja szansę pojsc na MacBookuPro ? od kiedy mozna zainstalowac Windowsa to chyba nie powinno sprawiac to problemu,moze sie myle? pytam, bo niedlugo chcialabym go nabyc i chcialabym wiedziec czy jest szansa na zbawe ;) Pozdrawiam

#2 grzegor

grzegor
  • 1125 posts
  • SkądKRK

Posted 29 October 2007 - 16:12

Wczoraj kupiłem na empik.com. Wtedy przy odbiorze w na miejscu wychodzi jakieś 20% taniej. Też mam MBP i liczę po cichu że pójdzie na VMWare Fusion 1.1 beta, bo obsługuje "trochę" DX9. Jak nie to pod bootcamp na 100%. Fantastycznie wydana gra tak w ogóle. Napisali na stronie że termin odbioru to 31 październik (ciekawe czemu skoro mają na stanie, dzisiaj byłem obczaić). Jak odbiorę to Ci mogę napisać dokładniej. Ale jak nie przeszkadza Ci bootkamp to śmiało kupuj!

#3 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 29 October 2007 - 17:15

moze by na maca wydali :D

#4 kultywator

kultywator
  • 46 posts

Posted 29 October 2007 - 17:16

Napisali na stronie że termin odbioru to 31 październik (ciekawe czemu skoro mają na stanie, dzisiaj byłem obczaić).

Ponieważ przy zamawianiu przez internet ściągają towar z magazynu centralnego, chociaż
mogą go mieć na stanie. Jeszcze ciekawiej się robi jeśli przysłany towar jest uszkodzony
i są problemy żeby oddać go w sklepie. Dość dziwne procedury...

#5 grzegor

grzegor
  • 1125 posts
  • SkądKRK

Posted 29 October 2007 - 17:17

Polska firma pisząca grę która ma się sprzedawać na światowym poziomie i do tego na maka :D Nie za dużo oczekujesz? :P

#6 Nymite

Nymite
  • 228 posts

Posted 29 October 2007 - 17:33

Wiedzmina mam obecnie zainstalowanego przez BootCamp (sprzet w podpisie) i chodzi calkiem znosnie, choc o ustawianiu wszystkiego na maksimum przy x1600 mozna zapomniec. Podejrzewam jednak, ze na nowszych wersjach (z kartami nVidii) moze dzialac znacznie lepiej.

#7 OloMac

OloMac
  • 796 posts
  • SkądKoszalin

Posted 29 October 2007 - 19:20

Moi znajomi dostali Wiedźmina przesyłką już w piątek. Swoją drogą całkiem fajna gra. I tak wolę Fallouta :)

#8 TaTa

TaTa
  • 104 posts

Posted 29 October 2007 - 20:02

Tak jak Nymite. Zainstalowany. Całkiem znośnie się gra. Oczywiście na średnich ustawieniach. Jestem już w drugim akcie. Gra jest całkiem, całkiem... Sprzęt o identycznych parametrach.

#9 radekw

radekw
  • 266 posts
  • SkądKraków

Posted 30 October 2007 - 14:21

Również z pewnym niepokojem instalowałem Wiedźmina po przeczytaniu jego wymagań :) MBP Core Duo 1 GB RAM. Odpalił bez problemów, ale na domyśłnych ustawieniach miałem gdzieś tak 0.5 fps :) Grafika na "średnio", rozdzielczość na 1024x768 i lekko haczy przy większej zadymie i w cut scenach. Poza tym gra jest super. Jako maniak Wiedźmina, który ledwie skończy czytać ostatni tom i już zaczyna od początku i gra zapamietale w RPG Widźmin: Gra Wyobraźni, uważam, że the Witcher to bomba. A, i mapka dodana do gry jest lepsza niż ta co była w RPG i już została zaanektowana do sesji w W:GW :)

#10 RaveMan

RaveMan
  • 43 posts
  • SkądSin City

Posted 02 November 2007 - 00:46

To ja może dorzucę swoje 5 groszy. Wiesiek na MacBooku chodzi całkiem nieźle. Generalnie optymalizowaliśmy ją pod karty nvidii z serii 7xxx (50% teamu devów ma 7950GX2). Bardzo lubi karty od 8600 wzwyż. Jeśli chodzi o procesor to dzięki dwóm rdzeniom gra dostaje skrzydeł, więc tutaj intelowe makówki poradzą sobie wyśmienicie. Co do ilości pamięci, to mogę "w tajemnicy" powiedzieć, że na kompach z 1GB ramu występują crashe w momentach ładowania lokacji ze sporą ilością tekstur. Jeśli chodzi o emulacje, to radze sobie odpuścić. Chłopaki od silnika mocno wykorzystywali SM3.0, więc lepiej nie psuć sobie zabawy. Co do porta na maca... Heh, pomimo tego że wielu z nas (szczególnie graficy) są ortodokysjnymi makowcami to takowy nie jest przewidywany. Jedyny jaki wyjdzie w najbliższym czasie to port na XboX'a 360.
  • grzegor likes this

#11 spoco

spoco
  • 1035 posts
  • SkądWawa

Posted 05 November 2007 - 19:47

a komus udalo sie odpalic na macbooku (nie pro) ???

#12 RaveMan

RaveMan
  • 43 posts
  • SkądSin City

Posted 05 November 2007 - 19:51

Nie uruchomi Ci się. MacBook ma karte Intel GMA950 z 64MB VRAM która oficjalnie nie jest wspierana. Gra ją rozpoznaje i poinformuje cię, że minimalne wymagania nie zostały spełnione.

#13 spoco

spoco
  • 1035 posts
  • SkądWawa

Posted 05 November 2007 - 19:56

no wlasnie ale czy nie daloby sie gry jakos oszukac ? wiesz duzo ciezzsze gierki udawalo sie odpalic na zwyklym mb... warunek min 2GB ram... mysle ze gdyby nie zabezpieczenie poszlaby jako tako...

#14 RaveMan

RaveMan
  • 43 posts
  • SkądSin City

Posted 05 November 2007 - 19:58

Nie, masz za mało VRAM'u na tekstury.

#15 spoco

spoco
  • 1035 posts
  • SkądWawa

Posted 05 November 2007 - 20:00

no to szkoda myslalem ze poza domem tez sobie popykam... ciekaw jestem kiedy apple wypusci jakies mocne 13"... niestety ja musze miec malego ;)

#16 RaveMan

RaveMan
  • 43 posts
  • SkądSin City

Posted 05 November 2007 - 20:02

To nie żaden wstyd, ja też mam małego :]

#17 wicius

wicius
  • 852 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 November 2007 - 23:34

Panowie, bez takich wyznań :P Kurcze, tak chciałem w wiedźmaka pograć a jednocześne kupić PS3... nie jest przewidziany port na PS3? Tylko na X360? Coraz więcej argumentów za tym X-em... ;/

#18 grzegor

grzegor
  • 1125 posts
  • SkądKRK

Posted 06 November 2007 - 23:52

Heh - no ja się przymierzałem do Wii przez chwilę ale też nie wiem czy nie skończy się na XBOX360 :/

#19 spoco

spoco
  • 1035 posts
  • SkądWawa

Posted 07 November 2007 - 08:42

ja juz zdecydowalem na mikolajki kupuje sobie x'a :) niestety w temacie konsol microshit wymiata...

#20 PiotrPietak

PiotrPietak
  • 15 posts

Posted 07 November 2007 - 09:24

koledzy co wy mi tu piszecie ??!! xbox wymiata ?? jeszcze pol roku i zadna gra nie bedzie na tyle mala zeby zmiescic sie na zwyklym dvd :D juz teraz sa glosy ze assasin cred sie nie miesci na dvd i sa problemy zeby na xboxa 360 go wydac :D ja kupilem ps3 i nie narzekam, pady bezprzewodowe, wi-fi, hd, hdmi i przedewszystkim blu-rey :D czyli brak problemow z miejscem na gry na nosnikach :D:D:D

#21 audiopain

audiopain
  • 332 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 November 2007 - 09:52

ehhh....chetniu kupilbym sobie w wiedzmina, ale na mysl o instalacji windy i partycjonowaniu dysku mi sie zimno robi :( ktos sprawdzil jak gra chodzi na nowych 24" imakach?

#22 RaveMan

RaveMan
  • 43 posts
  • SkądSin City

Posted 07 November 2007 - 11:11

Panowie, bez takich wyznań :P
Kurcze, tak chciałem w wiedźmaka pograć a jednocześne kupić PS3... nie jest przewidziany port na PS3? Tylko na X360?
Coraz więcej argumentów za tym X-em... ;/

No niestety. Port na PS3 nie jest przewidywany, za to nad portem X360 już prace się rozpoczęły.

Jeśli chodzi o konsole, to w domu mam X'a. Na 360 po prostu jest większy wybór, niższe ceny itd. Wybierając podchodziłem też do PS3, ale zraziło mnie kilka rzeczy, a po rozmowie z chłopakiem od portu X'owego całkowicie dałem sobie spokoj.
Generalnie wielu programistów wypowiada się na temat PS3 nie tyle negatywnie pod względem cudów, niewidów, blueray'ów, wifi, co pod względem programowania samego procesora, które jest koszmarne. De facto gra musi być osobno dewelopowana dla PS3 i reszty.
Gdzieś tu na forum jest wątek, gdzie dzieciaki biją się co jest lepsze: X czy PS3? Tam jest link, do innego forum, gdzie facet tłumaczy jak to jest z PS3. Polecam lekturę, jak znajdę link, to dokleję.

---- Dodano 07-11-2007 o godzinie 11:13 ----

ehhh....chetniu kupilbym sobie w wiedzmina, ale na mysl o instalacji windy i partycjonowaniu dysku mi sie zimno robi :(
ktos sprawdzil jak gra chodzi na nowych 24" imakach?

Tak, mamy w DTP, ale Maka 20'tke. Na nim chodził całkiem znośnie na średnich detalach. 24'ka ma 2600PRO, więc powinna sobie całkiem dobrze poradzić z Wieśkiem.

---- Dodano 07-11-2007 o godzinie 11:29 ----
Znalazłem link:

http://www.myapple.p...01&postcount=65

#23 mrBrightside

mrBrightside
  • 16 posts

Posted 07 November 2007 - 14:29

a probował ktoś może na imacu 17' z 2ghz core 2 duo, 1gb ramu i x1600? ;]

#24 RaveMan

RaveMan
  • 43 posts
  • SkądSin City

Posted 07 November 2007 - 15:44

a probował ktoś może na imacu 17' z 2ghz core 2 duo, 1gb ramu i x1600? ;]

Tutaj problemem będzie tylko pamięć operacyjna. Pójść Ci pójdzie, nawet na mocno średnich detalach, ale na 1gb Wiesiek ma sporo wywałek. Również Cut-Scenki mogą się ciąć.

#25 adamouse

adamouse
  • 389 posts

Posted 07 November 2007 - 22:49

Port Wiedzmin na Xbox

Szczerze mowiac dla mnie to byloby idealne rozwiazanie.

Teoretycznie mam iMaca, ktory by sobie chyba poradzil (nowy 20" z video 2600), ale windy uzywam na nim sporadycznie i to tylko w wirtualnej maszynie. Musialbym bootcampa odpalic, a na leopadrda jeszcze czekam.
Jakies terminy premiery? ;)

Nie bede sie wypowiadal w kwestii wojny fanbojow sony z xbox.
Xboxa 360 uzywam od dawna, kiedy go kupowalem jeszcze nie bylo w Polsce PS 3. Jestem zadowolony, czego zycze rowniez kolegom milosnikom PS 3.

Uwazam, ze nadal jest na niego wiecej fajnych tytulow, ale nie twierdze, ze to sie nie zmieni - czas pokaze.

Dla Mac userow mam natomiast jedna niepodwazalna zalete xboxa. Moj X 360 robi mi za apple TV za jedyne 20 dolcow. Daje mi pelny dostep do kolekcji iTunes, wszystkich fotek, no i filmow (nie wszystkich, zalezy od kodeka). Jest super, ale nie idealnie - jak kazdy uzytkownik xboxa wie, jest on niestety glosny. Wieczorne ciche sluchanie muzyki raczej odpada.
  • Nymite and RaveMan like this

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users