Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5s, czy Samsung Galaxy Note 3?

• Please log in to reply
42 replies to this topic

#26 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 25 November 2013 - 06:26

Homer: za bardzo się czepiasz. Miał telefon z androidem jak najbardziej, tylko z nakładką producenta. Nie wiem po co każdemu od razu piszesz, że to nie jest android. Czysty może to nie jest, ale w końcu android.

#27 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 November 2013 - 07:29

Tylko między Androidem z nakładką, a bez jest przepaść, sam o tym się przekonałem kupując Nexus 5 więc Homer ma dużo w tym racji, że każdej maści Samsung to nie Android.

#28 wiktor96

wiktor96
  • 420 posts

Posted 25 November 2013 - 07:46

Homer nie ma racji, i na siłę się czepia, android to android, czy z nakładką czy nie, i tak zacznie po jakimś czasie zamulać.

#29 Krzyh

Krzyh
  • 103 posts
  • SkądWołomin, Poland

Posted 25 November 2013 - 08:11

Wracając do tematu ....

Moje zdanie jest takie same jak kamyloski
Dużo mi się wydawało zanim nie byłem w posiadaniu Note 2 ... jak go w końcu posiadłem to po kilku dniach zmieniłem zdanie a po 1 miesiącu zmieniłem na iPhona 5 ... i przy tym sprzęcie już pozostanę ... żadnych więcej "androidów - nie androidów"
Osobiście polecam iPhone ... Note'm będziesz się cieszył w ciągu pierwszych kilku dni ... potem Ci przejdzie

#30 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 November 2013 - 09:51

Homer nie ma racji, i na siłę się czepia, android to android, czy z nakładką czy nie, i tak zacznie po jakimś czasie zamulać.

No i wlasnie piszac cos takiego potwierdzasz, ze sam nie masz racji. Android jest od Google, tak jak WP od MS a iOS od Apple. Przerobek sie w to nie wlicza tak samo jak w autoryzowanym salonie nie stoja auta po tuningu prywatnych firm.

#31 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 November 2013 - 10:09

Jeśli nikt nigdy nie miał Nexusa to będzie miał zdanie na temat Androida jakie ma, czyli, że zamula, lagi itp.

#32 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 25 November 2013 - 10:14

Wyobrażenia o Note kontra jego realne możliwości. Są ludzie, którzy kupują Galaxy Note a co gorsze, kupują jego kolejne wersje - dlatego mamy już Note 3 i...chyba jakoś odpowiada im to co oferują Note i jest to im po prostu potrzebne. Note nie jest dla mnie ale skoro znalazł tylu nabywców a jego sukces stworzył nową kategorię to nie widzę powodu by o nim pisać negatywnie. Jest na niego zapotrzebowanie to znaczy, że jako wyjątkowo specyficzny typ urządzenia sprawdził się w swojej roli dla pewnej grupy. Note nie jest urządzeniem rozrywkowym. Nawet jego nazwa wyraźnie sugeruje jego zastosowanie. iPhone jest urządzeniem "codziennym", "bliskim" bardzo osobistym. iPhone to rozrywka i prostota w kolorowej otoczce. Jest zupełnie czymś innym niż Note.

#33 Harrunio

Harrunio
  • 325 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 25 November 2013 - 14:11

Jeśli nie chcesz dużo wydać na dobry telefon z androidem to polecam Xiaomi MI3, w cenie 1800 PLN dostajesz telefon z androidem, cotygodniowe updaty softu, sprzęt szybszy niż Galaxy S4, duży ekran 5" full HD, ogromna bateria (3100mAh), android przygotowany specjalnie dla tego sprzętu, dostęp do root bez kombinowania, bardzo ładny interfejs MIUI5 (skórki, które można mieszać) i oczywiście dostęp do aplikacj Google Play jak również chińskich serwisów Xiaomi. Polecam poczytać tutaj Xiaomi MI-3 - Full phone specifications

#34 wiktor96

wiktor96
  • 420 posts

Posted 25 November 2013 - 20:54

No i wlasnie piszac cos takiego potwierdzasz, ze sam nie masz racji. Android jest od Google, tak jak WP od MS a iOS od Apple. Przerobek sie w to nie wlicza tak samo jak w autoryzowanym salonie nie stoja auta po tuningu prywatnych firm.

jak nie mam racji, a nexus 7 2012, czysty andziu a po jakimś czasie zamulał że nie dało się używać, czyli według Ciebie takie HTC czy jakaś inna firma pisząc że One czy S4 ma Androida kłamią?

#35 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 November 2013 - 21:18

To go kup jeszcze raz i wgraj 4.3 albo 4.4 bo 4.2 ani tymbardziej 4.1 nie mial TRIM'a. Mysle, ze kazda reklama to w wiekszym lub mniejszym stopniu klamstwo bo reklama nie sluzy uswiadamianu a oglupianiu. Od glupiego prosciej wyciagnac pieniadze. Dlatego piszą jedno a robią drugie a Google sie nie przeciwstawia bo Android jest na licencji Apache.

#36 wiktor96

wiktor96
  • 420 posts

Posted 30 November 2013 - 02:42

jeszcze się wtrącę, skoro galaxy s4 nie ma androida tylko touchwizza, to dlaczego działa google play,usługi google itd. magia?

#37 szela_512

szela_512
  • 450 posts
  • SkądChoszczno , PL

Posted 30 November 2013 - 10:10

jeszcze się wtrącę, skoro galaxy s4 nie ma androida tylko touchwizza, to dlaczego działa google play,usługi google itd. magia?

hahahaha , drogi kolego , touchwizz to autorska nakładka na ANDROIDA , którą Samsung dodaje do swoich telefonów z ANDROIDEM .

#38 vBB

vBB
  • 206 posts

Posted 30 November 2013 - 15:41

Myślę, że @wiktor96 o tym wie, tylko, że próbuje tego użyć jako argumentu w rozmowie z Homerem ;) Po części zgadzam się z tym co mówi Homer, aczkolwiek nie nazywałbym tego, że nie ma Androida tylko jest ale z nakładką. Wtedy za wszelkie problemy z takim softem należy winić producenta nakładki, a nie Google, dlatego, że producent nakładki w taki sposób ingeruje w oprogramowanie czystego Androida, że to w sumie równie dobrze mógłby się nazywać Samdroid, Htcroid, Lgroid itp. itd. Równie dobrze jakby dać możliwość zmodyfikowania np. iOS przez Samsunga i winić za to Apple, że Samsung spieprzył sprawę :) Kwestia terminologii - i jedno i drugie będzie iOS, lecz jedno będzie takim jakim wydał go producent, a drugi będzie zmodyfikowany w znacznej części.

#39 tomal84

tomal84
  • 1 posts

Posted 30 November 2013 - 17:13

Mam podobny problem jak tworca tematu. Od roku działam na note 2 (nie jestem fanboyem zadnej marki posiadam iPod Touch 4gen,iPod nano 6gen i iPad 3) i jestem z niego zadowolony ale mam mozliwosc wymiany i zastanawiam się nad zakupem albo iP5s albo Note 3 (ewentualnie Nexus 5 ale jest ciezko dostepny). Problem polega na tym że zależy mi głównie na multimediach a w szczegolnosci na grach. iP5s jest znacznie wydajniejszy od nota 3 z uwagi na zamkniety system i lepsze dopracowanie appek przez developerow ale ma malutki ekranik w porownaniu do nota i o wiele mniej pojemna baterie. Przerzucilem sie z iP4s na nota 2 i jakos nie wyobrazam sobie powrotu do 4 cali...Do wielkosci nota jestem przyzwyczajony i mi nie przeszkadza,jakosc wykonania tez nie ma znaczenia bo 90% ludzi ktorzy kochaja swoje urzadzenia i tak nosi je w odpowiednich futeralach czy caseach wiec roznicy w wykonaniu sue nie czuje szczegolnie jak sie ma dobra obudowe (osobiscie uzywam urban armor na moim note 2 i sprawuje sie fantastycznie). Najwiekszy problem mam z samym iOS7...nie wiem moze z uwagi na wiek...zrobilem update na moim ipadzie do 7...mialo byc cukierkowo i jest az do zrzygania...sorry za stwierdzenie ale wyglada to poprostu gejowsko...druga kwestia jest plynnosc...7 miala byc plynna na wszystkich urzadzeniach...na iPadzie 3 laguje jak diabli przy prostych czynnosciach jak przejscie pomiedzy stronami z appkami,safari zalicza crushe srednio co godzine...a multitasking...nawet nie skomentuje...suma sumarum nie wiem co zrobic... czy dla gier wrocic do ip czy jednak zupgradowac nota3...w androidzie drazni mnie to ze po roku gry bie smugaja juz na max detalach...na 2 letnim ipadzie dead trigger2 dziala mi na max detalach na note 2 ktory ma rok juz nie...nawet mniejsza gra jak rayman fiesta run na note 2 potrafi przyciac co drazni strasznie a na ipadzie smiga plynnie. Pomijam kompatybilnosc appek na andku bo to mozna tylko przemilczec...

#40 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 30 November 2013 - 19:24

A na iPhone tez dzialaja uslugi Google mimo, ze nie ma Android'a, magia?
Oczywscie specjalnie przesadzam z tym "nie ma Androida" bo inni tez przesadzaja zwlajac wine za kiepskie dzialanie sprzetu na system Google. Android to AOSP i Nexusy oraz telefony Google Edition i jesli one nie lagują to w innych telefonach nie Android jest za to winny.

#41 kruku93

kruku93
  • 245 posts

Posted 30 November 2013 - 19:26

Jaki jest sens kupowania telefonu z nakładką (która dodaje różne lepsze, lub gorsze możliwości), a za którą się płaci? Totalny bezsens, po co płacić za coś co się nie używa? Osobną kwestią są telefony z czystym androidem, aczkolwiek i tak po pewnym czasie zwalniają tempo pracy. Pomijam fragmentacje ( poprawia się). Pozdrawiam

#42 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 30 November 2013 - 19:31

Nie zwalniaja odkad jest TRIM (4.3 w gore) juz to raz napisalem.

#43 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 01 December 2013 - 13:09

Ja czekam aż N5 zwolni i doczekać się nie mogę. :) Dyskusja bez sensu, każdy kto siedzi w temacie i używał różnego sprzętu powie jedno: Android od Google to rakieta czego nie można powiedzieć o tel. z nakładką producenta, a w szczególności TouchWizz który jest najgorszym tworem. Powtórzę jeszcze raz, jako, że użytkowałem iOS, WP i Android: iOS już nie jest nr1 w kwestii płynności i szybkości systemu, te czasy skończyły się.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users