[10.5] Zamienione znaki w klawiaturze ź<>ż
Napisano 03 listopada 2007 - 10:48
Napisano 03 listopada 2007 - 12:09
Łał! To szczyt wygody. Literkę "Ł" można uzyskać po naduszeniu zaledwie czterech klawiszy.
Przypominają mi się pradawne czasy i radosna twórczość która powodowała że polskie literki uzyskiwało się wpisując kody ASCII albo np. z Esc

Swoją drogą człowiek nauczy się wszystkiego. Pozbawiony przez Leo prawego Alta (DoubleCommand nie działa) zostałem zmuszony do używania lewego. Mylę się*coraz rzadziej

Napisano 03 listopada 2007 - 13:24
Kurczę, u nich nawet maszynistka jest niezgodna ze standardem, to czego oczekujesz?
Flame alert!!!
OK, źartowałem

Napisano 04 listopada 2007 - 02:12
Jestem pewny, że tak, bo po pisowni widać od razu, iż nie należysz do grupy zadowolonych z tej zmiany.źartowałem
Napisano 04 listopada 2007 - 02:32
Jestem pewny, że tak, bo po pisowni widać od razu, iż nie należysz do grupy zadowolonych z tej zmiany.
Ta literówka to też był źart

Dodam, że używam OSX z klawiaturą Dell, przeprogramowaną przy pomocy DoubleCommand tak, by przełączanie systemów było jak najmniej uciążliwe. Klawiatura Apple leży ciśnięta głęboko w szafie..
Napisano 09 lutego 2008 - 16:09
Napisano 19 maja 2008 - 13:32
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc piszę tutaj.
Ja z klawiaturą w Leopardzie mam następujący problem: w Eclipse (środowisko programistyczne) jak piszę jakiś kod to spokojnie mogę wpisywać w edytorze polskie znaki. Natomiast kiedy używam tak skrótów klawiszowych (np. Cmd+Z dla Undo) to przestawia się na klawiaturę niemiecką (w edycji skrótów klawiszowychm jak wcisnę Cmd+Z pojawia się Cmd+Y). W każdym innym miejscu programu układ klawiatury jest taki jaki powinien być, jednak przy skrótach zmienia się na Niemiecki - tak jakby Cmd coś przełączało. Problem nie występuje jak ustawię np. układ klawiatury US, wtedy Cmd+Z działa normalnie.
Mam niestety to samo

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych