Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Gadu-Gadu na iPhone (dla użytkowników GMail'a)

• Please log in to reply
87 replies to this topic

#26 LOCOSP

LOCOSP
  • 197 posts
  • SkądOpole

Posted 14 November 2007 - 23:28

no niestety cos nie potrafie tego skonfigurowac :( rejstruje na chrome czy czyms innym i nie pobiera mi kontaktow z servera i nie mam zadnych kontaktow z gg potem nie mam tych kontaktow gg w gmailu ... co moge zrobic ??

#27 siarka

siarka
  • 65 posts

Posted 15 November 2007 - 00:44

przeczytac jeszcze raz albo kilka razy "Zajmijmy się teraz Google Talk:" pkt 2. i 3.

#28 swiety74

swiety74
  • 773 posts
  • SkądKatowice

Posted 17 November 2007 - 14:31

Zrobiłem wszytsko krok po kroku. Przez chwilę na Iphone widziałem aktywne osoby i nawet coś po gadułowałem. Po chwili albo kolejnym wszytskie kontakty zrobiły się off line i tak pozostały.
Co z tym fantem zrobić???
Jakby ktoś wiedział to moje gg 3629786.

---- Dodano 17-11-2007 o godzinie 16:34 ----
Ok. Już wiem - trzeba całkiem wyłączyć ADIUM.

#29 piotrek_mag

piotrek_mag
  • 297 posts

Posted 17 November 2007 - 17:55

Zrobiłem wszystko tak jak trzeba jestem w Beejivie mam liste z GoogleTalka a nie mam listy gg ;(. Co jest?

#30 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 17 November 2007 - 18:15

Może coś ominąłeś, spróbuj jeszcze raz.

#31 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 17 November 2007 - 18:26

Zrobiłem wszystko tak jak trzeba jestem w Beejivie mam liste z GoogleTalka a nie mam listy gg ;(. Co jest?

A wgrałeś do listy GoogleTalk kontakty z GG?

#32 piotrek_mag

piotrek_mag
  • 297 posts

Posted 17 November 2007 - 18:59

A wgrałeś do listy GoogleTalk kontakty z GG?

Połączone z gg na kontaktach Google Talk mam:
GG - 3081158@gg.chrome.pl
gg.chrome.pl - gg.chrome.pl

Tyle mam na liście związane z gg.

#33 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 17 November 2007 - 20:46

A wgrywałeś tam swoje kontakty z GG? (Ponawiam pytanie, bo mi na nie nie odpowiedziałeś ;))

#34 piotrek_mag

piotrek_mag
  • 297 posts

Posted 17 November 2007 - 21:16

Ale jak wgrac te kontakty na GT bo nie kumkam :). Wytlumacz jak kontakty wgrac :).

#35 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 17 November 2007 - 21:22

I znowu muszę cytować samego siebie..

Zajmijmy się teraz Google Talk:

1) Po zalogowaniu się do GMail'a - w liście 'szybkich kontaktów' pojawi się nowy kontakt - "gg.chrome.pl". Oznacza to, że konfigurację Jabber'a przeprowadziliśmy poprawnie (jeśli się nie pojawi - należy powtórzyć cały pierwszy krok).

2) Teraz wystarczy wejść w "Kontakty", a następnie "Utwórz kontakt".

3) Podajemy nazwę kontaktu, a w 'e-mail' podajemy 'NUMERGG@gg.chrome.pl'

4) Po dodaniu swoich kontaktów - wracamy do działu 'Kontakty' i ustawiamy dla wszystkich tych osób parametr "Zawsze" (opcjonalnie - Automatycznie). Jest to warunek do pojawienia się kontaktów na liście kontaktów w programie Beejive (ten, przez który będziemy korzystać z Gadu-Gadu na naszym iPhone/iPod Touch).

5) Gdy skończymy - po lewej stronie (w liście) pojawią się wpisane kontakty.

6) Teraz należy najechać na każdy kontakt z osobna i wybrać opcję "Zaproś na chat"

7) Następnie należy zalogować się na Google Talk (klikając "Zaloguj się na czacie") i sprawdzić, czy dodane osoby mają szary (bądź jeśli są dostępne - kolorowy) znaczek obok nazwy - jeśli tak - operacja się udała.

8.) Aha - po wysłaniu zaproszeń pojawią się nowe wiadomości e-mail informujące nas, że wiadomość o zaproszeniu nie dotarła do nadawcy - kasujemy te maile (bo kłamią )

#36 piotrek_mag

piotrek_mag
  • 297 posts

Posted 17 November 2007 - 22:16

Czyli musze każdej osobie przypisywać numer gg w email? Nie ma takiej opcji importu?

#37 wojo2000

wojo2000
  • 121 posts
  • SkądPoland/Lodz

Posted 18 November 2007 - 00:19

Czyli musze każdej osobie przypisywać numer gg w email? Nie ma takiej opcji importu?

:)

#38 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 18 November 2007 - 00:58

Dokładnie tak..

#39 piotrek_mag

piotrek_mag
  • 297 posts

Posted 18 November 2007 - 10:21

O matko :|. Niech ten chlopak z kfk.pl robi iGadaj. Ja tego na Gadu mam w cholerę gdzieś tak powyżej 300... Przepisuj to ;).

#40 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 18 November 2007 - 13:00

e tam ja mam ~150 i wcale tak dlugo mi to nie zajelo ;)

#41 piotrek_mag

piotrek_mag
  • 297 posts

Posted 18 November 2007 - 13:20

Wiesz lepiej żeby któryś zrobił importy ;).

#42 PGC

PGC
  • 1023 posts

Posted 18 November 2007 - 14:32

Ale zakręcona metoda. Mnie by się nie chciało i wielu innym też zapewne więc jest stronka KoolIM z siecią GG. Wystarczy kliknąć ten adres z iPhone, wybrać sieć GG, wpisać login, hasło i to wszystko. Ja czekam na GG w Apollo ale coraz bardziej wątpię że prace nad tym protokołem trwają bo zbyt długo im to schodzi.

#43 Shrek

Shrek
  • 1337 posts

Posted 18 November 2007 - 18:25

Mnie by się nie chciało i wielu innym też zapewne więc jest stronka KoolIM z siecią GG. Wystarczy kliknąć ten adres z iPhone, wybrać sieć GG, wpisać login, hasło i to wszystko

Pewnie, że wszystko, włącznie z przekazaniem hasła do gg nie wiadomo komu :D
A potem płacz i problem, jak Ci ktoś zamiesza w numerze, który masz od wielu tal, nie chciał bym, żeby mi go ktoś rąbnął na moje własne życzenie ...

#44 PGC

PGC
  • 1023 posts

Posted 18 November 2007 - 19:24

Pewnie, że wszystko, włącznie z przekazaniem hasła do gg nie wiadomo komu :D
A potem płacz i problem, jak Ci ktoś zamiesza w numerze, który masz od wielu tal, nie chciał bym, żeby mi go ktoś rąbnął na moje własne życzenie ...

W Jabberze podczas zakładania bramki GG również podajesz login i hasło do swojego konta. Ryzyko takie same. Kwestia zaufania.

#45 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 18 November 2007 - 19:47

Dlatego jest nam potrzebny odrębny program!!! Autor iGadaj dawno się nie udzielał w temacie, także projekt zapewne obumarł zanim ujrzał światło dzienne.

#46 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 18 November 2007 - 20:00

Autor programu iGadaj na swojej stronie napisał

Narazie wstrzymuje pisanie iGadaj -
1) brak iPhona, 2) jest sposób na korzystanie z GG z iPhona:
http://www.myapple.p...ead.php?t=46900

Tak więc wnioskuję, że prace zostały wstrzymane, a autor póki co poleca korzystanie z mojego opisu..

#47 mock5

mock5
  • 36 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 November 2007 - 20:45

Projekt nie umarl! :) Wznowilem pisanie po tym jak czytam komentarze o sposobie tu opisanym, po listach ludzi, którzy prosili o iGadaj :) i po tym jak... kupilem iPhona! Tak wiec zaczynam pisanie... a jeszcze duuuzzzo przede mna :)

#48 a-l-e-x

a-l-e-x
  • 514 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 November 2007 - 21:45

powodzenia. a kiedy mozemy sie spodziewac hmm.... bety? :)

#49 mock5

mock5
  • 36 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 November 2007 - 21:50

oj... nie wiem czasami mam wrazenie ze za tydzien... a czasami zastanawiam sie czy uda mi sie do polowy nastepengo roku :P

#50 Jarperto

Jarperto
  • 175 posts
  • SkądGliwice/Wrocław

Posted 20 November 2007 - 15:56

zycze niemniej powodzenia. sam projekt wydaje sie swietny, a do tego, jak zobaczylem ile autor projektu ma lat, to mnie zatkalo! zaimponowales mi mlody. napisz te aplikacje to bedziesz wielki. ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users