Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gadu-Gadu na iPhone (dla użytkowników GMail'a)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
87 odpowiedzi w tym temacie

#76 realbigpimp

realbigpimp
  • 30 postów

Napisano 18 stycznia 2008 - 00:29

przypadkowo wykasowałem z listy kontaktów w gmailu kontakt stworzony przez Psi. Co mam zrobić? Dodać manualnie do gmaila ten kontakt ponownie (jeśli tak to czy potrzebne są jakieś ustawienia dodatkowe do tego czy nie) czy coś innego mam zrobić? bardzo proszę o pomoc bo nie mogę przez to zasnąć ;P Pozdrawiam

#77 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2008 - 10:49

przypadkowo wykasowałem z listy kontaktów w gmailu kontakt stworzony przez Psi. Co mam zrobić? Dodać manualnie do gmaila ten kontakt ponownie (jeśli tak to czy potrzebne są jakieś ustawienia dodatkowe do tego czy nie) czy coś innego mam zrobić?
bardzo proszę o pomoc bo nie mogę przez to zasnąć ;P
Pozdrawiam

po prostu dodaj manualnie, zsynchronizowac sie chyba nie da :) a no i trzeba zastosowac metode - numerGGosoby@adresSERVERAjabbera

#78 realbigpimp

realbigpimp
  • 30 postów

Napisano 20 stycznia 2008 - 22:25

to jakby mi ktos mogl dokladnie powiedziec co mam wpisac w kontaktach to bylbym wdzieczny :)

#79 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 stycznia 2008 - 00:49

to jakby mi ktos mogl dokladnie powiedziec co mam wpisac w kontaktach to bylbym wdzieczny :)

wszystko masz wyjasnione na 1 stronie :)

#80 mar1323

mar1323
  • 28 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 12:21

Wszystko ustawiłe zgodnie z opisem i nie moge sie zalogowac (ani na iPhone ani na PC) na moim koncie gmail. Ani na beejive ani na meebo. Stworzylem wiec nowe konto na gmail i na nim moge sie zalogowac (na iPhone i na komputerze) na obydwu stronach. Wyskakuje, że błedny nick lub haslo, ale nie ma takiej mozliwosci bo sprawdzalem kilkanascie razy. Ktos ma jakis pomysl? Pozdrawiam

#81 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 22 stycznia 2008 - 14:23

Co mi jeszcze przychodzi do głowy to może to, że zamiast nicka wpisujesz cały adres e-mail a nie tylko login? Dziwna dosć sytuacja!

#82 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 19:27

A ja mam pare pytanek, może ktoś już to tutaj przerabiał ale nie rzucilo mi się w oczy. 1) Chodzi mi mianowicie o to czy tym komunikatorem mozna odebrac wiadomość od kogoś kto do nas pierwszy napisze (przy założeniu, że mamy go na liście)? 2) Jeśli tak to czy od nieznajomych rowniez można ja odebrać? 3) Czy jeśli ktoś zostawi mi na gg wiadomość a ja uruchomie komunikator na iphonie zalożmy godzinę później, to czy odbierze on te wiadomość czy też przepadnie ona gdyż w momencie jej wysyłania nie byłem jeszcze dostępny?

#83 mar1323

mar1323
  • 28 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 19:54

Nadal nie moge sie zalogowac na moim koncie! Jesli ktos zna sie na jabberze i na chrome.pl to niech mi powie jak usunac stamtąd konto tak zeby sytuacja byla jak przed rozpoczeciem zakladania gg sposobem opisanym w tym temacie. Jak wszystko usunac i zaczac od nowa, bo podejrzewam ze cos sie namieszalo z kontem przez te chromy i inne pierdoly! Nowe konto dzial bez problemu i nawet nie musialem nic na chrome robic, wystarczylo i sie poloczyc i dodac kontakty w gmailu. z gory dzieki

#84 Opar

Opar
  • 17 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 października 2008 - 17:16

Witam,

Głupie pytanie ,ale nie mam pojęcia jak zrobić tak, a żeby opcja: Pokaż w oknie czatu: AUTO zmieniła się na ZAWSZE. Zmieniam no i nic... co zmienie na inny kontakt to ten co mieniałem przed chwila jest auto... a nie mam tam żadnego przycisku zastosuj...

Proszę o pomoc głupia sprawa :)

---- Dodano 02-10-2008 o godzinie 16:43 ----
Pomoże ktoś czy nie ?

#85 wujek212

wujek212
  • 34 postów
  • SkądToruń/Birmingham

Napisano 18 października 2008 - 22:52

:(

nieiwem czemu ale mi nie dziala gg przez beejiveim. pokazuje mi moje kontakty z gg ale wszystkie sa na offline mimo ze znajomi sa dostepni. jak proboje napisac do kogos wiadomosc to mi wyskakuje error 404. pod kazdym z kontaktow jest napisane "waiting for authorization" dlugo sie na to czeka?? mial ktos to??

---- Dodano 19-10-2008 o godzinie 00:56 ----
zawsze jak to robie to gg mam wylaczone zeby ktos nie pomyslal ze ciemny jestem

---- Dodano 19-10-2008 o godzinie 01:44 ----
1) Po zalogowaniu się do GMail'a - w liście 'szybkich kontaktów' pojawi się nowy kontakt - "gg.chrome.pl". Oznacza to, że konfigurację Jabber'a przeprowadziliśmy poprawnie (jeśli się nie pojawi - należy powtórzyć cały pierwszy krok).

2) Teraz wystarczy wejść w "Kontakty", a następnie "Utwórz kontakt".

3) Podajemy nazwę kontaktu, a w 'e-mail' podajemy 'NUMERGG@gg.chrome.pl'

4) Po dodaniu swoich kontaktów - wracamy do działu 'Kontakty' i ustawiamy dla wszystkich tych osób parametr "Zawsze" (opcjonalnie - Automatycznie). Jest to warunek do pojawienia się kontaktów na liście kontaktów w programie Beejive (ten, przez który będziemy korzystać z Gadu-Gadu na naszym iPhone/iPod Touch).

5) Gdy skończymy - po lewej stronie (w liście) pojawią się wpisane kontakty.

6) Teraz należy najechać na każdy kontakt z osobna i wybrać opcję "Zaproś na chat"

7) Następnie należy zalogować się na Google Talk (klikając "Zaloguj się na czacie") i sprawdzić, czy dodane osoby mają szary (bądź jeśli są dostępne - kolorowy) znaczek obok nazwy - jeśli tak - operacja się udała.

8.) Aha - po wysłaniu zaproszeń pojawią się nowe wiadomości e-mail informujące nas, że wiadomość o zaproszeniu nie dotarła do nadawcy - kasujemy te maile (bo kłamią )

zrobilem to co jest wyzej napisane i wszytskie kontakty mam na szaro wiec prosze niech ktos mi powie czemu nie dziala?? co mam teraz zrobic??

---- Dodano 19-10-2008 o godzinie 02:12 ----
dobra juz wiem. szkoda ze inni ludzie musza sie tez zalogowac w google talk zebym. mogl z nimi rozmawiac. poczekam na inny sposob

#86 deusz

deusz
  • 174 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 01 lutego 2009 - 03:33

fffffffffffffff nie moge dodać bramki gg do kontaktów. za kazdym razem mowi mi ze dodaje, ale nie ma go na liscie. co z tym zrobic?

#87 Ultrasonic

Ultrasonic
  • 102 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 10:08

nic z tym nie zrobisz, po prostu już nie działa. U mnie tak samo.

#88 Besiu2

Besiu2
  • 47 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 13:44

A ja mam mały problem, mianowicie część moich kontaktów nie chce się autoryzować. Robilem wszystko tak jak było opisane, krok po kroku. Niestety przy niektórych kontaktach wyskakuje komunikat "Your authorization has been removed!". Oczywiście "resent" nic nie daje.... Dziwna sprawa biorąc pod uwagę, że część moich buddies normalnie działa :| Jakieś podpowiedzi....?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych