Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gadu-Gadu na iPhone (dla użytkowników GMail'a)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
87 odpowiedzi w tym temacie

#51 jajcys

jajcys
  • 350 postów

Napisano 25 listopada 2007 - 00:15

Witam wszystkich, wreszcie odważyłem się zarejestrowac na forum :)

ten serwis przenosi kontakty gg z .txt na dowolne jabberowskie konto :

http://chomik.eu.org/jabber/

i mam pewien problem

podczas do logowania się do beejive, wyskakuje mi pewnien komunikat :

Safari : An error has occured: TypeError: Undefined value, do you want to continue?

czy ktoś z Was miał taki problem i go rozwiązał?

Pozdrawiam

#52 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 25 listopada 2007 - 11:42

Zainteresowal mnie podany przez kolege program KoolIM. Wszystko fajne, kontaty nawet importuje, jednak nie mam jablkowego pojecia jak zainicjowac rozmowe :) Jakies sugestie?

Edit: na kompie podwojne klikniecie zalatwia sprawe, jednak na iphone nic z tego...

#53 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 27 listopada 2007 - 10:07

No własnie. Jak się przytrzyma to nawet coś się pojawia przy danym kontakcie ale i tak nic z tego. Chyba ten program nam nie pomoże.

#54 Jarperto

Jarperto
  • 175 postów
  • SkądGliwice/Wrocław

Napisano 27 listopada 2007 - 15:12

a ja tymczasem widze, ze projekt iGadaj coraz blizszy realizacji... w instalerze pojawila sie wlasnie szeroko pojeta wersja beta ;)

#55 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 27 listopada 2007 - 15:41

caly czas byla.. przynajmniej gdzieś od tyg. (od tego czasu mam zainstalowana na iPhonie), jednak praktycznie nic w nim nie dziala, a nie wiadomo, kiedy bedzie wersja koncowa..

#56 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 27 listopada 2007 - 15:46

Czy da się zalogować i klikać z kimś?

#57 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 27 listopada 2007 - 16:29

ustawienie statusu (+opis) bezprobleblemowe; rozmowa mozliwa tylko, gdy napisze do nas druga osoba (oprawa graficzna rozmowy niezaciekawa); samemu, mimo opcji, nie mozna nawiązac rozmowy, ale nad tym mlody pracuje.

#58 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 listopada 2007 - 22:05

wszystko dziala perfekcyjnie :))) dzieki, klikam w czarnego ludka

---- Dodano 27-11-2007 o godzinie 23:24 ----
nie checie miec kontaktu Jabberowskiego inf. ze jestrscie polaczeni. Wlasnie zauwazylem ze jak dodacie go do grupy offline to w ogole znika =] enjoy!

#59 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 28 listopada 2007 - 07:33

Wczoraj zainstalowałem iGadaj ale nie udało mi się z kimkolwiek poczatować, dziś odpalam by sprawdzić jeszcze raz a tu na stronie kfk.pl/gg/ nie ma pola dla loginu i hasła. W źródle html też nie ma więc było sobie GG.

#60 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 11 grudnia 2007 - 11:18

Próbuję rozpocząć instalację wg załączonego tutoriala, ale... już na samym początku ginę, gdyż po instalacji załączonego pliku exe (pod windę) instaluje mi w j. angielskim. Co więcej, nie ma wszystkich opcji w zakładkach konfiguracji konta, które są wymagane przez autora tutoriala. Co z tym począć? Czy ktoś ma link do exe PSI, które jest dokładnie takie jak przedstawione na screenach?

#61 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 12 grudnia 2007 - 14:42

Próbuję rozpocząć instalację wg załączonego tutoriala, ale... już na samym początku ginę, gdyż po instalacji załączonego pliku exe (pod windę) instaluje mi w j. angielskim. Co więcej, nie ma wszystkich opcji w zakładkach konfiguracji konta, które są wymagane przez autora tutoriala.

Co z tym począć? Czy ktoś ma link do exe PSI, które jest dokładnie takie jak przedstawione na screenach?

Już jest wszystko ok. Zapinkala aż miło. Nie wiem czemu, ale nagle udało mi się przejść tutorial. Wcześniej robiąc dokładnie wszystko tak jak napisano nie chciało mi wychodzić.

(a swoją drogą to dzięki za masę podpowiedzi po moim alercie... ;-)

#62 avalan

avalan
  • 48 postów
  • SkądPasłęk

Napisano 12 grudnia 2007 - 16:23

chrome.pl to serwer rozwojowy. To oznacza że w jednej chwili możecie zostać bez listy (wiem, bo sam tak miałem). Chrome nie ma na celu być najstabilniejszym, tylko wprowadzać nowe rozwiązania do protokołu XMPP.

Lepiej przerzucić się na Jabster, bo to dość stabilny serwer.

#63 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 12 grudnia 2007 - 16:44

Czy ktoś mógłby rozpisać procedurę wstawiania programu GG na SpringBoard? Chodzi mi o to, żeby ta aplikacja była dostępna po kliknięciu w ikonę, a nie łączeniu się za każdym razem ze stroną.

#64 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 12 grudnia 2007 - 16:51

Łączyć się i tak zawsze będziesz ale szybciej ;-D Moję Ci wyslać na priv gotowy katalog Gadu-Gadu.app (Beejive) wraz z mą ikonką gg od razu ;] Meila najlepiej na priv podaj ;-)

#65 Nick

Nick
  • 273 postów
  • SkądWadowice

Napisano 12 grudnia 2007 - 20:58

W załączniku aplikacja-skrót do gg. Należy pamiętać o nadaniu wszystkim plikom CHMOD 0755. Ikonka i tło zrobione przeze mnie.

#66 Nick

Nick
  • 273 postów
  • SkądWadowice

Napisano 12 grudnia 2007 - 21:04

Hmmm u was też tak długo trwa zanim się połączy i pokaże, które kontakty są dostępne ?

#67 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 12 grudnia 2007 - 21:07

u mnie zazwyczaj chwile to trwa choc zdarzaja się czasem (wcale nie rzadko) , że praktycznie od razu łączy się (4-6s.)

#68 FidelUp

FidelUp
  • 54 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 grudnia 2007 - 21:27

W załączniku aplikacja-skrót do gg. Należy pamiętać o nadaniu wszystkim plikom CHMOD 0755.
Ikonka i tło zrobione przeze mnie.

Gdzie trzeba wrzucić te pliki aby ładnie na springboardzie sie prezentował skrót do gg ?

#69 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 12 grudnia 2007 - 21:37

do: /Applications/ ;-)

#70 toorec

toorec
  • 12 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 grudnia 2007 - 07:26

Apollo PL Witam! Wlasnie zainstalowalem sobie polska wersje Apollo z obsluga GG. W konfiguracji wpisalem nr GG oraz haslo. Dodalem tez login AIM i haslo. Niestety nic nie dziala. Domyslam sie ze chyba musze zalozyc konto na google i tam cos ustawic.. Moze mi ktos to opisac.. bo wczesniejsze opisy dotyczyly zwyklego apollo bez obslugi GG.

#71 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 grudnia 2007 - 13:49

Witam!

Wlasnie zainstalowalem sobie polska wersje Apollo z obsluga GG.

W konfiguracji wpisalem nr GG oraz haslo. Dodalem tez login AIM i haslo.

Niestety nic nie dziala.

Domyslam sie ze chyba musze zalozyc konto na google i tam cos ustawic..

Moze mi ktos to opisac.. bo wczesniejsze opisy dotyczyly zwyklego apollo bez obslugi GG.

olejcie inne komunikatory, na dzien dzisiejszy moim zdaniem najlepszy jest beejive, wszystko ladnie chodzi nic sie nie zawiesza

#72 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 20 grudnia 2007 - 16:14

ja osobiście poleciłbym meebo.com, sam ostatnio zaczelem uzywac.. + lista kontaktów (statusów etc.) ładuje się od razu, a nie dość długo jak na beejive - nie można dodawać kontaktów z poziomu programu.

#73 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 20 grudnia 2007 - 16:33

Ja też dopisuję się pod tym, że przez beejive gg jest najlepsze z dotychczasowych opcji. Brawo dla tego kto to wymyślił. Świetnie to chodzi: szybki chat, poprawne statusy. Trochę roboty jest z transferem kontaktów, ale potem jest tylko świetnie, praktycznie bez bugów!

#74 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 grudnia 2007 - 18:03

ja osobiście poleciłbym meebo.com, sam ostatnio zaczelem uzywac..

+ lista kontaktów (statusów etc.) ładuje się od razu, a nie dość długo jak na beejive
- nie można dodawać kontaktów z poziomu programu.

nie ma w ogole zadnych opcji no i chyba najgorsza rzecz ze nie mozna miec kontaktow z roznych sieci jednoczesnie. A te 15 sec na beejive moge poczekac zanim mi sie zaladuja ;) polecam w ogole zmienic status to szybciej sie zaimportuja

#75 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 20 grudnia 2007 - 18:12

kwesta gustu, mnie akurat zainteresował, choć rzeczywiście opcjom beejive niedorównuje. gdybym chcial sie czepiac to wiecej niz 15s, dochodzi do min i a nie raz więcej.. przynajmniej u mnie. pozdrawiam ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych