Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad Air

• Please log in to reply
1956 replies to this topic

#1876 matin

matin
  • 4 posts

Posted 17 March 2014 - 20:20

Tak, włączyłem go bo nie byłem pewny czy się ładuje czy nie i już tak zostawiłem.

#1877 Banan311

Banan311
  • 160 posts

Posted 17 March 2014 - 21:57

Haha umarłem ze śmiechu jak przeczytałem ze klawiatura na iPadzie i jej słownik jest super, dla mnie to trochę dno. Swiftkey rządzi szkoda ze nie da się jej w ios ustawić.

- - - Połączono posty - - -

Powiedzmy że przypadkiem jakieś słowo napiszesz z błędem, słownik klawiatury zapisze sobie je w słowniku i będzie ci je podpowiadał w ramach autokorekty, i nawet nie ma opcji usunięcia tego słowa no ale super Apple rządzi. Tekst niezłe stronniczy.

A jeszcze mi się podoba w tym porównaniu to ze jeśli już autor dostrzegł jakieś zalety tabletu note 2014 to od razu do każdej z zalet wymyślił jakieś małe ale żeby było się do czego przyczepić :)

#1878 cerb

cerb
  • 48 posts
  • SkądMława, Poland

Posted 18 March 2014 - 11:57

A głośniki jak odpaliłem w sklepie Note 10.1 to porażka. Prykawka telefoniczna. Ipad Air + spotify i jestem szczęśliwy ;)

Dla mnie głośniki w iPadzie graja ładnie nawet gdy tablet trzymam pionowo, opierając go na brzuchu. Nie ma jakieś kosmicznej degradacji dźwięku. Ale oczywiście fajnie by było jakby pomyśleli przy kolejnym modelu o rozdzieleniu ich na przeciwne krawędzie ekranu, tak jak w Nexus 7 2013 - wtedy byłby to już ideał.

Haha umarłem ze śmiechu jak przeczytałem ze klawiatura na iPadzie i jej słownik jest super, dla mnie to trochę dno. Swiftkey rządzi szkoda ze nie da się jej w ios ustawić.

SwiftKey jest dużo gorszy od Swype o którym pisałem, chociażby za słownik i trafność podpowiedzi. I gorszy dla mnie od klawiatury w iPad, to moje zdanie nie musisz sie z nim zgadzać. Na klawiaturach w sprzęcie apple pisze dużo, szczególnie smsy, jakieś 1 tys miesięcznie wiec jakieś zdanie sobie wyrobiłem. Z zalet wymieniłbym bardzo dobre odczytywanie klikniętych klawiszy, idealnie dobrane odstępy miedzy klawiszami, bardzo dobry słownik ale gorszy od Swype Najważniejsza jest dla mnie wygoda pisania pod tym względem klawiatura na iOS nie ma się czego wstydzić, a bałem się przesiadki na taką klawiaturę korzystając ostatnie 2 lata ze Swype.

A jeszcze mi się podoba w tym porównaniu to ze jeśli już autor dostrzegł jakieś zalety tabletu note 2014 to od razu do każdej z zalet wymyślił jakieś małe ale żeby było się do czego przyczepić.

Pisałem w ten sposób bo ta zaleta i ficzer który mi się w Note podobał i który skłonił mnie do zakupu tego tabletu nie okazywał się do końca dopracowany i warto było wspomnieć żeby ktoś napalony na ten tablet się nie rozczarował.

Zeby nie było, tablety Samsunga są w tej chwili najlepszymi tabletami Androidowymi, nie wiem jak będzie z Xperia Z2 ale w tej chwili Samsung rządzi zarówno pod względem hardware jak i oprogramowaniem i jakością wykonania. Nawet Nexusa 7 i 10 uważam za gorsze, chociaż jestem wielkim fanem Nexusow i czystego Androida.

#1879 ddeb151741-29af395f6f

ddeb151741-29af395f6f
  • 86 posts

Posted 18 March 2014 - 14:33

Niestety ciężko się z tobą nie zgodzić. Choć sam jestem użytkownikiem Aira to źle mi się robi jak czytam teksty tak stronnicze jak ten cerba. Fanboystwo wychodzi z każdej strony.

Niestety ciężko się z tobą nie zgodzić. Choć sam jestem użytkownikiem Aira to źle mi się robi jak czytam teksty tak stronnicze jak ten cerba. Fanboystwo wychodzi z każdej strony.

Oczywiście zwracałem się do użytkownika Banan11.

#1880 cerb

cerb
  • 48 posts
  • SkądMława, Poland

Posted 19 March 2014 - 09:21

Za to ty z Bananem poklepujecie sie nawzajem po plecach:) Nigdy nie bylem, nie jestem i nie bede fanbojem zadnej z firm. Kilka lat uzytkowalem smartfony na Windows Mobile 6.0, nastepnie Android (Samsung Galaxy S, Galaxy Nexus, HTC One) teraz przyszedl czas na iOS, po prostu porownalem sobie wiele sprzetów w ostatnim czasie i iOS jest wtej chwili dla mnie bezkonkurencyjny a juz w tabletach to nikt nie ma startu. Dla was liczy sie sprzet a dla mnie aplikacje a dopiero pozniej sprzet i firma go produkujaca. Wypuszczą smartawachta ktory spelni moje wymagania to bedzie hattrick od Apple dla innych firm. A zreszta ja wam sie tlumaczyc nie musze, mialem, widzialem, uzytkowalem. Wybralem to co mi najbardziej odpowiada a to co mi sie nie podobalo to napisalem.

#1881 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 March 2014 - 12:09

Jeśli chodzi o tablety to Windows ma szansę gdy pojawi się więcej aplikacji ale nie żaden Android, w telefonie ok ale na tablecie jest gniotem. W dodatku Samsung, jest tak dobry jak jego telefony i TouchWiz.

#1882 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 19 March 2014 - 13:51

Jeśli chodzi o tablety to Windows ma szansę gdy pojawi się więcej aplikacji ale nie żaden Android, w telefonie ok ale na tablecie jest gniotem. W dodatku Samsung, jest tak dobry jak jego telefony i TouchWiz.

Więcej na Windows ? Chodzi Ci o RT chyba ?

#1883 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 March 2014 - 13:57

Nie, o aplikacje przystosowane do interfejsu Metro, czy to RT czy pełnoprawny Windows. Już jest dobrze ale jednak AppStore góruje pod względem aplikacji które są porządnie wykonane (ilość dla mnie ma 2 rzędne znaczenie). Chciałem w tamtym roku kupić Surface 2 ale Air w podobnej cenie jest lepszym wyborem, może Surface 3... (i tak co roku :))

#1884 Szaman35

Szaman35
  • 194 posts

Posted 19 March 2014 - 14:16

Zauważyłem, że w sklepie euro.com.pl iPad Air wifi+cellular 128GB jest o 320zł tańszy niż w AOS. Jest to ten sam iPad co w polskim AOS (symbol: ME987FD/A). Czy coś tracę gdy tam kupię? Jak wygląda sprawa gwarancji? Czy gwarancja apple liczy się od daty aktywacji iPada czy od daty jego produkcji?

#1885 mecei

mecei
  • 99 posts

Posted 19 March 2014 - 15:11

1. Tylko zyskasz. 2. Mozesz reklamowac w kazdym autoryzowanym serwisie. 3. Ty tak serio? Od daty aktywacji.

#1886 Szaman35

Szaman35
  • 194 posts

Posted 19 March 2014 - 16:32

No fakt. Przy trzecim pytaniu chyba dopadło mnie jakieś zaćmienie umysłu. ;) Dzięki za odpowiedź. Pewno się zdecyduję na zakup.

#1887 Banan311

Banan311
  • 160 posts

Posted 19 March 2014 - 20:17

Za to ty z Bananem poklepujecie sie nawzajem po plecach:)

Nigdy nie bylem, nie jestem i nie bede fanbojem zadnej z firm. Kilka lat uzytkowalem smartfony na Windows Mobile 6.0, nastepnie Android (Samsung Galaxy S, Galaxy Nexus, HTC One) teraz przyszedl czas na iOS, po prostu porownalem sobie wiele sprzetów w ostatnim czasie i iOS jest wtej chwili dla mnie bezkonkurencyjny a juz w tabletach to nikt nie ma startu. Dla was liczy sie sprzet a dla mnie aplikacje a dopiero pozniej sprzet i firma go produkujaca. Wypuszczą smartawachta ktory spelni moje wymagania to bedzie hattrick od Apple dla innych firm.

A zreszta ja wam sie tlumaczyc nie musze, mialem, widzialem, uzytkowalem. Wybralem to co mi najbardziej odpowiada a to co mi sie nie podobalo to napisalem.

Zgadzam się z tobą że sprzęt jest tak dobry jak działające na nim aplikacje i dlatego jeśli chodzi o tablet to wybieram i wybierać będę ipada, a telefony to tylko android bo jest bardziej funkcjonalny na telefonach niż ios. A co do poklepywania się po plecach to mam wrażenie że każde forum o produktach apple to klub wzajemnej adoracji. Dobra też Cię poklepie po plecach i dam "lajka" :P

#1888 Szaman35

Szaman35
  • 194 posts

Posted 20 March 2014 - 16:26

I zakupiłem. Pójdzie niestety do wymiany bo trafił mi się paskudny bad pixel. Pytanie mam czy można jakoś tak zrobić by postęp w grach, które grałem na iPhone uaktywnił się też na iPadzie? Wgrałem sobie np. PvsZ2 i mimo, że mam to samo appleid to gra zaczęła się od początku.

#1889 robertpatrykk

robertpatrykk
  • 141 posts
  • SkądŁódź, PL

Posted 20 March 2014 - 23:50

Zauważyłem, że w sklepie euro.com.pl iPad Air wifi+cellular 128GB jest o 320zł tańszy niż w AOS.
Jest to ten sam iPad co w polskim AOS (symbol: ME987FD/A).

Czy coś tracę gdy tam kupię?
Jak wygląda sprawa gwarancji?
Czy gwarancja apple liczy się od daty aktywacji iPada czy od daty jego produkcji?

Ciekawa oferta, 128GB w cenie 2999 zł, a 64GB za 3079 zł. :)
Gwarancja liczy się od aktywacji iPada.

#1890 mecei

mecei
  • 99 posts

Posted 21 March 2014 - 07:34

Ciekawa oferta, 128GB w cenie 2999 zł, a 64GB za 3079 zł. :)
Gwarancja liczy się od aktywacji iPada.

uaktywnij zapisywanie w chmurze :) ja tak mam dla gta san andreas :)

kurde nie ten post cytowalem, prosze o edycje :P i usuniecie cytatu :)

#1891 Szaman35

Szaman35
  • 194 posts

Posted 21 March 2014 - 13:34

Już sobie poradziłem. Odtworzyłem iPada z kopii zapasowej iphone'a. Teraz mam problem ze zdjęciami. Chciałem sobie zsynchronizować zdjęcia między iPhone a iPadem ale okazuje się, że to nie takie łatwe. Synchronizują się tylko zdjęcia z ostatnich 30 dni, a jak ręcznie przerzucam pozostałe to one znów lądują w strumieniu zdjęć i np. na komputerze mam je wtedy podwójnie. Da się to jakoś sprawnie zrealizować?

#1892 Grzybcia

Grzybcia
  • 28 posts

Posted 21 March 2014 - 17:17

Mam takie pytanie: czy jest jakas opcja (moze nakladka w cydii) aby wiadomosci email kopiowac a nie przenosic miedzy folderami w programie mail?

#1893 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 posts

Posted 22 March 2014 - 11:52

Mam takie pytanie: czy jest jakas opcja (moze nakladka w cydii) aby wiadomosci email kopiowac a nie przenosic miedzy folderami w programie mail?

Nie ma. Czy w Cydii nie mam pojęcia. Taka sama wiadomość w dwóch różnych folderach? W jakim celu?

#1894 Grzybcia

Grzybcia
  • 28 posts

Posted 23 March 2014 - 13:34

Nie ma. Czy w Cydii nie mam pojęcia. Taka sama wiadomość w dwóch różnych folderach? W jakim celu?

Lubie miec maile pod poszczegolnymi Klientami ale tez w poczcie glownej

#1895 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 posts

Posted 23 March 2014 - 18:24

Lubie miec maile pod poszczegolnymi Klientami ale tez w poczcie glownej

Steve Jobs takiej potrzeby nie przewidział, czego nie można powiedzieć o Billu Gatesie. Osobiście pracuje na Outlooku i mam wiele folderów, do których trafiają maile zgodnie z ustawionymi regułami. Nie powielam ich jednak.

#1896 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 23 March 2014 - 19:22

Steve Jobs takiej potrzeby nie przewidział, czego nie można powiedzieć o Billu Gatesie. Osobiście pracuje na Outlooku i mam wiele folderów, do których trafiają maile zgodnie z ustawionymi regułami. Nie powielam ich jednak.

Pytanie było o funkcję w iPad. A Ty chyba napisałeś o komputerze. Taka funkcjonalność w Mac jest dostępna.

#1897 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 posts

Posted 24 March 2014 - 10:34

Pytanie było o funkcję w iPad. A Ty chyba napisałeś o komputerze. Taka funkcjonalność w Mac jest dostępna.

Nie mam Mac'a i nie wiedziałem. Gdybym wiedział to napisałbym, iż Steve Jobs nie przedział takiej funkcjonalności w iPadzie.

#1898 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 24 March 2014 - 10:44

Więc cały Twój post nie miał sensu - porównałeś iPada do komputera z Windows.

#1899 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 posts

Posted 24 March 2014 - 13:02

Więc cały Twój post nie miał sensu - porównałeś iPada do komputera z Windows.

Czytaj ze zrozumieniem. Powoli i dokładnie.

#1900 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 24 March 2014 - 14:52

Czyli twierdzisz, że Outlook na Windows Phone ma taką możliwość?

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users