iPad Air
Posted 29 October 2013 - 23:45

Posted 30 October 2013 - 00:38

Posted 30 October 2013 - 00:59

Posted 30 October 2013 - 10:44
[ATTACH=CONFIG]17936[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]17937[/ATTACH]
Źródło:
iPad Air Benchmarks Reveal 1.4 GHz A7 Processor, 2x Performance Gain Over iPad 4 - Mac Rumors
Posted 30 October 2013 - 10:53

Posted 30 October 2013 - 11:27

Posted 30 October 2013 - 12:02
,...że gdzieś zapodział im się X w końcówce oznaczenia procesora...
Powiem szczerze, że nie mogę pojąć zamieszania z literką X. W poprzednim procesorze apple A6 i A5 grafika była dwurdzeniowa, a w proceroach z X cztero. Teraz A7 ma od ręki cztery rdzenie, więc po co ma mieć oznaczenie X?
Posted 30 October 2013 - 14:21
Przyznam się bez bicia, że nie wiem co konkretnie testowane jest w Geekbench, pewnie nie jest to wydajność w grach na której mi akurat, po pamiętnej 3 generacji iPada, trochę zależy. Nie gram na iPadzie namiętnie ale jeśli już coś włączę to nie chciałbym by chrupało jak na the new iPad swego czasu. To, że A7 będzie wydajniejsze w iPhone było oczywiste ale wcale nie musiało tak być w przypadku iPada i sporo większej rozdzielczości do obsłużenia, tym bardziej, że gdzieś zapodział im się X w końcówce oznaczenia procesora. Na razie wiadomo, że CPU jest 100 MHz szybsze niż w iP5S, pytanie jeszcze co z GPU. Ludzie dla których to bez znaczenia nie mają obowiązku interesować się tym, to proste. Ktoś może zarzucić jakiś onanizm cyferkami ale ktoś kto nie miał jednocześnie iPad 3 i 4 nie zrozumie, że problem w trójce naprawdę był spory i nie chciałbym by się powtórzył. Mnie interesuje to czy iPad Air będzie wyraźnie wydajniejszy od 4 czy tylko minimalnie, dlatego o tym piszę.
Tylko iPad 3 był pierwszym z Retiną i tam w grach faktycznie był problem, iPad 4 już miał dużo wydajniejsze CPU i GPU. iPad Air przy takiej samej rozdzielczości dostał jeszcze lepszy CPU więc powtórka jak z iPad 3 nie miała mieć prawa.
Dodatkowe oznaczenie w postaci X może być wskazówką, że GPU ma powiedzmy 100Mhz więcej.
http://www.anandtech...ipad-air-review GPU ma większą wydajność niż 5S, teraz możecie śmiało kupować Air.
Posted 31 October 2013 - 03:13
Posted 31 October 2013 - 08:39
Posted 31 October 2013 - 08:58
Posted 31 October 2013 - 12:20
Posted 31 October 2013 - 12:27
Posted 31 October 2013 - 12:28
No to Ci zoptymalizuja, wywala dynamiczne cienie, zmniejsza mipmapping albo antyaliasing w stosunku do 5S. Bedziesz zadowolony z takiej optymalizacji? W Androidzie jest dokladnie to samo, gra sama sobie dobiera ustawienia pod wydajnosc sprzetu i to od Ciebie zalezy co kupisz i jak to bedzie dzialac.
Super, a teraz wyobraź sobie taką sytuację, że ten procesor był projektowany dla iPada od samego początku do końca, tyle, że dodatkowo wsadzili go też do iPhone, żeby nie marnować czasu i pieniędzy na tworzenie słabszego procka. I teraz w związku z tym czekam na teorie spiskowe z Twojej strony odnośnie tak postawionej tezy.
Posted 31 October 2013 - 12:38

Posted 31 October 2013 - 12:41
Super, a teraz wyobraź sobie taką sytuację, że ten procesor był projektowany dla iPada od samego początku do końca, tyle, że dodatkowo wsadzili go też do iPhone, żeby nie marnować czasu i pieniędzy na tworzenie słabszego procka. I teraz w związku z tym czekam na teorie spiskowe z Twojej strony odnośnie tak postawionej tezy.
Przeciez obnizyli mu taktowania, 5S jakby nie patrzec ma mniejsza baterie a zdolnosci biernego odprowadzania ciepla tez duzo gorsze.
Posted 31 October 2013 - 12:48
Posted 31 October 2013 - 12:50
Witam, czy ktoś się orientuje czy w Niemczech premiera jest 1 listopada czy jednak 2 ??? 1 listopad to święto i wydaje mi się, że powinna być 2...
A w Niemczech też 1 listopada jest święto??
Niemcy są na liście państw, w których premiera odbędzie się 1 listopada- Apple nie wchodziło w szczegóły, w których krajach jest akurat święto- i dobrze, po co niepotrzebne zamieszanie.
Posted 31 October 2013 - 13:01
Witam, czy ktoś się orientuje czy w Niemczech premiera jest 1 listopada czy jednak 2 ??? 1 listopad to święto i wydaje mi się, że powinna być 2...
A dlaczego? U nas premiera jest też 1 listopada i jak chcesz po półncy będziesz sobie mógł kupić i święto nie ma tu nic do rzeczy.
- - - Połączono posty - - -
Przeciez obnizyli mu taktowania, 5S jakby nie patrzec ma mniejsza baterie a zdolnosci biernego odprowadzania ciepla tez duzo gorsze.
Cieszę się, że zgadzasz się z moją tezą, więc Twoje wcześniejsze narzekania można uznać za chwilową niepoczytalność.
Posted 31 October 2013 - 13:06
Posted 31 October 2013 - 13:10
Widocznie za malo obnizyli, albo ze zbyt niskich obnizali bo roznica miedzy Air a 5S jest wyrazna. Ale juz wiem o co chodzi, Wam ta roznica nie przeszkadza bo w wiekszosci kupicie albo iPhone albo iPad. No niestety, ja mam ta sytuacje, ze uzywam jednego i drugiego i zalezy mi, zeby roznily sie tylko rozmiarem a wydajnosc byla 1:1. Dlatego z iP5 i iPad 4 zostaje do przyszlego roku.
Jest jeszcze inna grupa

Posted 31 October 2013 - 13:16
A dlaczego? U nas premiera jest też 1 listopada i jak chcesz po półncy będziesz sobie mógł kupić i święto nie ma tu nic do rzeczy.
Cieszę się, że zgadzasz się z moją tezą, więc Twoje wcześniejsze narzekania można uznać za chwilową niepoczytalność.
A w Niemczech też 1 listopada jest święto??
Niemcy są na liście państw, w których premiera odbędzie się 1 listopada- Apple nie wchodziło w szczegóły, w których krajach jest akurat święto- i dobrze, po co niepotrzebne zamieszanie.
tak, w Niemczech 1 listopad to święto
dzwoniłam przed chwilą do Apple Store i powiedzieli, że premiera 2 listopada o 8 rano...
takie dziwne mi sie to wydaje skoro wszędzie piszą, że jest 1-ego
Posted 31 October 2013 - 13:20
dzwoniłam przed chwilą do Apple Store i powiedzieli, że premiera 2 listopada o 8 rano...
takie dziwne mi sie to wydaje skoro wszędzie piszą, że jest 1-ego
Premiery urządzeń Apple zazwyczaj są w piątki, w Stanach nie ma święta, nie biorą pod uwagę europejskich świąt

Posted 31 October 2013 - 13:23
Premiery urządzeń Apple zazwyczaj są w piątki, w Stanach nie ma święta, nie biorą pod uwagę europejskich świąt
no to wszystko się wyjaśniło

A jak myślicie, ile wcześniej powinnam być pod AS żeby się załapać na ipada?
Posted 31 October 2013 - 14:01
no to wszystko się wyjaśniło
dobrze ze zadzwoniłam się upewnić
A jak myślicie, ile wcześniej powinnam być pod AS żeby się załapać na ipada?
Myślę, że powinnaś od razu wziąć swój namiot i lecieć do kolejki.
Nie tak do końca, 1 listopad to święto tylko w landach: Bawaria, Badenia-Wirtembergia, Saara, Nadrenia Palatynat oraz Nadrenia Północna-Westfalia. W całej reszcie jest to dzień jak każdy inny.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users