Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad Air

• Please log in to reply
1956 replies to this topic

#701 prezioso

prezioso
  • 132 posts

Posted 11 November 2013 - 16:35

AdamDz - ja jeszcze mam iPada 2 :) ale z tego co piszesz - szybszy internet to znaczne poprawienie jakości pracy na tym urządzeniu(szkoda że LTE kuleje na ipadach). iPad Air - ma coś jeszcze - pakiet iWork oraz ekran Retina +AirDrop czego dwójka nie ma. Nie wiem do czego używasz tabletu ale ja dość często potrzebuję dostępu do dokumentów - ich edycji kiedy jestem w podróży służbowej. Co prawda jest taki twór jak Quick office ale od Google ale niespecjalnie mnie on przekonuje.

#702 konio124

konio124
  • 670 posts

Posted 11 November 2013 - 16:59

No ładnie , już myślałem że zostanę przy tym iPadzie , a tu nagle zaczął mi ekran świrować na niektórych aplikacjach.
Wygląda to tak samo jak na filmiku New iPad Air - Screen Flickering - Revel - YouTube

Echh chyba mam pecha :/

Czy może ktoś z was sprawdzić czy na waszym iPadzie Air ekran zaczyna migać np na aplikacji revel podczas logowania ?
https://itunes.apple...d455066445?mt=8

#703 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 11 November 2013 - 17:13

Bardzo ciekawe to co mówisz. Ile widziałeś iPadów air ze złym ekranem? A wiesz ile się ich sprzedało? Jak ja kocham takie stwierdzenia. I tu nie chodzi o to ze bronię apple. Ale popierajcie swe tezy oficjalnymi źródłami. Ja mam ekran idealny w swoim air i szczerze nie zamierzam go tu pokazywać, bo zaraz znajdzie się ktoś kto będzie na siłę udowadniał ze ekran wcale nie jest idealny. I najlepsze jest to że opiera się tylko na zdjęciu które na ogół jest mocno skompresowane i często bardzo wątpliwej jakości wykonania.

Klijent poczty = klient poczty

Cala mase zlych ekranow w internecie i dwa na tym forum. Pozatym dwa na zywo ktore mamy ja i moj wspolnik. Dodatkowo sztuki ktore leza w ispocie. Wszystkie mialy spieprzone ekrany tak jak ten na zdjeciu. Na zywo nie widzialem natomiast ani jednego dobrego ekranu. Wady ktore widzialem sa zawsze takie same. Ciemny pas lewa strona ekranu potem zazielenienie kawalek ok i prawa strona rozowa.
Tak bronisz apple mimo ze sam nie masz ku temu podstaw. Ile zlych ekranow widziales ?
Fajne masz podejscie nie wrzuce fotek bo ktos sie dopatrzy ... No i co bedzie ci smutno ?
Co do bledu jezykowego to niestety przez wyznawana przez ciebie jak religie firme Apple. Uznali ze w polsce korekta nie musi dzialac i w IOS do dzis jej nie ma. Stad tez moje bledy. Wiem ze ty pewnie nawet wolisz jak korekta niedziala i jakby dzialala to by bylo zle i niedobrze. Ja niestety pisze z bledami i mi by sie przydala.

- - - Połączono posty - - -

No ładnie , już myślałem że zostanę przy tym iPadzie , a tu nagle zaczął mi ekran świrować na niektórych aplikacjach.
Wygląda to tak samo jak na filmiku New iPad Air - Screen Flickering - Revel - YouTube

Czy może ktoś z was sprawdzić czy na waszym iPadzie Air ekran zaczyna migać np na aplikacji revel podczas logowania ?

Wlasnie zainstalowalem zeby sprawdzic. U mnie problem nie wystepuje logowanie jest ok.

#704 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 11 November 2013 - 17:18

U mnie działa poprawnie ale lewa strona mojego iPada jest zasikana...pójdzie do wymiany za tydzien

#705 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 11 November 2013 - 20:03

Cala mase zlych ekranow w internecie i dwa na tym forum. Pozatym dwa na zywo ktore mamy ja i moj wspolnik. Dodatkowo sztuki ktore leza w ispocie. Wszystkie mialy spieprzone ekrany tak jak ten na zdjeciu. Na zywo nie widzialem natomiast ani jednego dobrego ekranu. Wady ktore widzialem sa zawsze takie same. Ciemny pas lewa strona ekranu potem zazielenienie kawalek ok i prawa strona rozowa.

Tak bronisz apple mimo ze sam nie masz ku temu podstaw. Ile zlych ekranow widziales ?

To raptem będzie 1000 iPadów? 2000? Na 1000000 sprzedanych? A pewnie i więcej? Do końca roku ma być sprzedanych ponad 20 000 000?! Jest coś nie tak wymieniasz i tyle.

Ile widziałem złych? Ani jednego złego, bo na zdjęciach się nie opieram. Ostatnio głośna była afera młodego chłopaka co uciął sobie na pile mechanicznej kciuk, pojechał na pogotowie i powiedzieli że oni nie mogą bo przyszyć i zadzwonili do innego szpitala ze wysyłają tam chłopaka z ucietym palcem... Wiesz co im powiedzieli? Że mają przesłać zdjęcie tego uciętego palca, faktycznie wysłali.... I odpowiedzieli że nie da się przyszyć! Chłopak jest bez palca, a faktycznie dało się przyszyć. Nie piszę tego bo uważam, że nie ma wadliwych iPadów bo są, ale nie zawsze da się to określić po przez zdjęcie mocno skompresowane, zrobione w warunkach domowych.

#706 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 11 November 2013 - 21:28

To raptem będzie 1000 iPadów? 2000? Na 1000000 sprzedanych? A pewnie i więcej? Do końca roku ma być sprzedanych ponad 20 000 000?! Jest coś nie tak wymieniasz i tyle.

Ile widziałem złych? Ani jednego złego, bo na zdjęciach się nie opieram. Ostatnio głośna była afera młodego chłopaka co uciął sobie na pile mechanicznej kciuk, pojechał na pogotowie i powiedzieli że oni nie mogą bo przyszyć i zadzwonili do innego szpitala ze wysyłają tam chłopaka z ucietym palcem... Wiesz co im powiedzieli? Że mają przesłać zdjęcie tego uciętego palca, faktycznie wysłali.... I odpowiedzieli że nie da się przyszyć! Chłopak jest bez palca, a faktycznie dało się przyszyć. Nie piszę tego bo uważam, że nie ma wadliwych iPadów bo są, ale nie zawsze da się to określić po przez zdjęcie mocno skompresowane, zrobione w warunkach domowych.

Straszny belkot z tym palcem.
Ja widze na zdjeciu dokladnie ta sama wade co u mnie. Brednie o kompresji zdjecia mnie nie przekonuja bo kompresja musiala by powodowac ten sam efekt co na ekranie na ktory wlasnie patrze.

Twoje szafowanie numerkami wyglada troche jak tlumaczenia Polskich ksiezy. Pedofilja jest ale to taki w sumie maly odsetek i wogole nie warto o tym mowic. Najlepiej nie mowmy o tym zeby Apple moglo wytwarzac coraz wieksze gowno a uzytkownicy z usmiechami na twarzy beda je konsumowac.
Piszesz o wymianie. Juz jeden kolega na forum wymienil. Dostal rowniez ekran z wada ale troche mniejsza.

Dziwi mnie podejscie ludzi ktorzy bronia Apple fanatycznie. Ta firma cie powila ze bronisz jej jak matki ?

#707 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 11 November 2013 - 21:46

Problem nie dotyczy apple ale każdej firmy, nie chodzi o bronienie. Zawsze trafiają się wadliwe egzemplarze i zawsze bedą się trafiać.

#708 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 11 November 2013 - 21:55

Problem nie dotyczy apple ale każdej firmy, nie chodzi o bronienie. Zawsze trafiają się wadliwe egzemplarze i zawsze bedą się trafiać.

To nie rozumiem juz wogole. Ipad air ma wadliwe ekrany a problem nie dotyczy apple? To jakiej firmy ja kupilem tablet ? Kupilem swoj w ispocie jako ipada air. To chyba sprzet apple ?

#709 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 11 November 2013 - 22:05

W celu rozładowania napięcia proponuję mały konkurs. Oto pytanie konkursowe a poniżej film. Który z tych dwóch iPad'ów ma w połowie żółty ekran i dlaczego sądzisz, że jest to iPad Air? :D
Apple iPad Air (White vs Black): Unboxing & Overview - YouTube

#710 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 11 November 2013 - 22:10

Moja odpowiedz - Bialy ma cala lewa strone zolta , Czarny ma zielony pasek wzdluz lewej krawedzi :-)

#711 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 11 November 2013 - 22:22

Moja odpowiedz - Bialy ma cala lewa strone zolta , Czarny ma zielony pasek wzdluz lewej krawedzi :-)

Konkretnie to udostępniłem film od 16 minuty 31 sekundy i jest tam Air i iPad 4. Ale patrząc wcześniej np. tutaj
to ten czarny wygląda wyjątkowo dobrze, poza book spine o którym wspominasz. Dwa Air'y w jednym filmie i w obu coś nie tak z ekranem. Wychodzi 100 % wadliwych egzemplarzy :D

John D też zauważył problem w białym.
"the screen color of the white version seems so wrong"

#712 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 11 November 2013 - 22:35

To nie rozumiem juz wogole. Ipad air ma wadliwe ekrany a problem nie dotyczy apple? To jakiej firmy ja kupilem tablet ? Kupilem swoj w ispocie jako ipada air. To chyba sprzet apple ?

To może naucz się czytać ze zrozumieniem? Samo czytanie to mało. Na niewiele się zdaje.

Ale żeby Ci wyjaśnić. Nigdy nie pisałem ze iPad air nie mam problemu z wyświetlaczem, ale problemy ma rownież każde inne urządzenie i nie ważne czy pochodzi od apple, samusnga, lg, Sony. I to chciałem Ci przekazać. Na przyszłość skup się na dyskusji a nie na pojedynczej wypowiedzi. Będzie Ci łatwiej pojąć dyskusje.

#713 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 11 November 2013 - 22:49

To może naucz się czytać ze zrozumieniem? Samo czytanie to mało. Na niewiele się zdaje.

Ale żeby Ci wyjaśnić. Nigdy nie pisałem ze iPad air nie mam problemu z wyświetlaczem, ale problemy ma rownież każde inne urządzenie i nie ważne czy pochodzi od apple, samusnga, lg, Sony. I to chciałem Ci przekazać. Na przyszłość skup się na dyskusji a nie na pojedynczej wypowiedzi. Będzie Ci łatwiej pojąć dyskusje.

Moze zanim zaczniesz pouczac innych naucz sie budowac zdania i czytaj to co napisales.
Robisz oftopic opowiesciami o odcietych palcach Sony, Lg, Samsungu.
Dla przypomnienia ten watek dotyczy Ipada Air.
Nie jestesmy zainteresowani wpadkami innych firm. To nie konkurs na najgorsza firme.
To temat ktory ma dotyczyc najnowszego dziecka Apple.

- - - Połączono posty - - -

Konkretnie to udostępniłem film od 16 minuty 31 sekundy i jest tam Air i iPad 4. Ale patrząc wcześniej np. tutaj
to ten czarny wygląda wyjątkowo dobrze, poza book spine o którym wspominasz. Dwa Air'y w jednym filmie i w obu coś nie tak z ekranem. Wychodzi 100 % wadliwych egzemplarzy :D

John D też zauważył problem w białym.
"the screen color of the white version seems so wrong"

Ten bialy jest fatalny :-).

#714 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 12 November 2013 - 07:54

Moze zanim zaczniesz pouczac innych naucz sie budowac zdania i czytaj to co napisales.
Robisz oftopic opowiesciami o odcietych palcach Sony, Lg, Samsungu.
Dla przypomnienia ten watek dotyczy Ipada Air.
Nie jestesmy zainteresowani wpadkami innych firm. To nie konkurs na najgorsza firme.
To temat ktory ma dotyczyc najnowszego dziecka Apple.

Dyskusja z Tobą nie ma żadnego sensu. A tym bardziej zniżanie się do Twojego poziomu. Ukierunkowany jesteś tylko w jedną stroną strony i tylko Ty masz racje.

#715 grzes1213

grzes1213
  • 72 posts

Posted 12 November 2013 - 13:55

ile czasu mieliście "przetrwarzanie pozycji " i czy od razu ściągnęło pieniądze z konta czy dopiero jak wysłali?

#716 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 12 November 2013 - 14:13

Od razu ściąga z karty. Przetwarzanie, trwało od wieczora jednego dnia, do rana następnego (kupiłem ok. 19.00).

#717 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 12 November 2013 - 14:31

W celu rozładowania napięcia proponuję mały konkurs. Oto pytanie konkursowe a poniżej film. Który z tych dwóch iPad'ów ma w połowie żółty ekran i dlaczego sądzisz, że jest to iPad Air? :D

Cały ekran iPada Air ma żółty odcień. W drugim filme to ewidentnie czarny ma lepszy ekran. Czy ma ktoś żółty ekran w czarnym iPadzie Air?

Tu też m.in. od 3:21 widać, że w białym iPadzie ekran jest nienaturalnie biały, tak jak w czarnym.

#718 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 12 November 2013 - 14:51

Ukierunkowany jesteś tylko w jedną stroną strony i tylko Ty masz racje.

Strona strony ???
Zacznij pisac po Polsku bo ciezko zrozumiec twoje posty.
Piszesz o znizaniu sie do mojego poziomu a budujesz zdania jak imbecyl.
Nie chcialem cie urazic tylko nie rozumiem co drugiej twojej wypowiedzi.

Zakonczmy juz ten oftop. Jesli cie urazilem to przepraszam. Mam prosbe zebys czytal to co napisales przed opublikowamiem, moze wtedy bedzie latwiej cie zrozumiec.

#719 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 12 November 2013 - 14:52

Cały ekran iPada Air ma żółty odcień. W drugim filme to ewidentnie czarny ma lepszy ekran. Czy ma ktoś żółty ekran w czarnym iPadzie Air?

 iPad Air: White VS Space Grey - YouTube

Tu też m.in. od 3:21 widać, że w białym iPadzie ekran jest nienaturalnie biały, tak jak w czarnym.

Wydaje Ci się, ten ekran nie jest żółty w całości.
Ten, którego zwróciłem do iSpot był czarny i miał żółty ekran po lewej, wszystko wychodziło jakby z lewego dolnego rogu a dlaczego pytasz?

#720 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 12 November 2013 - 15:07

Porównywanie ekranów w dwóch ipadach nie ma sensu. Każdy ma inny odcień bieli. Tak jak już wspomniałem wcześniej w NY wymieniłem ok 70 razy 3gen. Kupiłem za jednym razem 4-6 ipadów, każdy od każdego się różnił odcieniem, jeden był bardziej różowy drugi żółty, kolejny zielonkawy lub niebieski (który zawszy wyglądał dla mnie najlepiej). Problem jest w tym, że szukałem ekranu, który był idealnie podświetlony, tzn odcień był taki sam na całości. I tutaj do osób, które piszą, że mają idealne ipady. Wg. mnie NIE MA TAKICH!!! Jeżeli ktoś tego nie widzi to super, zazdroszczę i niech na siłę nie szuka!!! Wystarczy spojrzeć na klawiaturę z czterech różnych stron i z reguły z każdej strony część klawiszy będzie w innym odcieniu. Po wymianie tylu sztuk, wiem już, że trzeba wybrać taki, na którym będzie się to rzucało w oczy najmniej. Dużo zależy to od odcienia wyświetlacza i światła w którym to sprawdzamy. Np. różowe zabarwienie widać głownie w świetle dziennym, przy dość zimnym odcieniu... Różnica przy porównywaniu ipadów, stawiając obok siebie naprawdę może być ogromna. Nie będę powtarzał historii z ubiegłego roku z 3 gen., ale mam nadzieję, że w miarę jednolity uda mi się znaleźć. Powodzenia dla wszystkich...

#721 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 12 November 2013 - 15:57

I tutaj do osób, które piszą, że mają idealne ipady. Wg. mnie NIE MA TAKICH!!! Jeżeli ktoś tego nie widzi to super, zazdroszczę i niech na siłę nie szuka!!! Wystarczy spojrzeć na klawiaturę z czterech różnych stron i z reguły z każdej strony część klawiszy będzie w innym odcieniu. Po wymianie tylu sztuk, wiem już, że trzeba wybrać taki, na którym będzie się to rzucało w oczy najmniej.

Jestem tego samego zdania. Jedyna opcja to szukac ekranu ktory nam najbardziej pasuje. O idealnym raczej mozna zapomniec.

#722 maxuel

maxuel
  • 29 posts

Posted 12 November 2013 - 16:05

Jestem tego samego zdania. Jedyna opcja to szukac ekranu ktory nam najbardziej pasuje. O idealnym raczej mozna zapomniec.

też tak uważam...dziś z AOS otrzymałem zamienionego Aira...z tym samym minimalnym żółtawym efektem z lewej strony

#723 MikeU

MikeU
  • 96 posts

Posted 12 November 2013 - 16:58

Najlepsze jest to, że już wcześniej oglądałem ten film i nie widziałem problemu z ekranem, dopiero po przeczytaniu tego postu zwróciłem uwagę, że ekran jest bardziej żółty w porównaniu z iPad 4 leżącym obok :twisted:

#724 Patroy

Patroy
  • 81 posts

Posted 12 November 2013 - 17:29

Mam pytanie czy 32gb przy retinie jest optymalnym wyborem? Będę pewnie instalował jakieś gry, kilka filmów czasami chciałbym wrzucić żeby w podróży mieć myślicie ze starczy? bo 16gb pewnie w ogóle nie ma co brać pod uwagę? Ile przestrzeni jest dla użytkownika w wersjach 32 i 16gb?

#725 JJ PartyBoy

JJ PartyBoy
  • 153 posts

Posted 12 November 2013 - 17:49

Witam Chciałbym zakupić iPada air 128 gb ze stanów . I chciałbym żeby to była wersja z cellular . Jaka wersja tego ipada będzie działało z lte w polsce?

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users