Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#676 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 listopada 2013 - 19:11

Ja nigdy nie używam tego gestu ani gestu przerzucania aplikacji. Zatem nie zwracam na to uwagi. Ios7 na pewno zwolnił na ipad3. Dla mnie szybkość i płynność systemu to nie mikro dropy, liczy się responsywność. A ta w tabletach apple jest na najwyższym poziomie

#677 randall86

randall86
  • 135 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 19:14

Ja przesiadlem sie z ipada 3 i podpisuje sie pod slowami bigpuna, chodzi bardzo plynnie i nie mam zadnych przycinek. Szczerze mowiac czytajac te posty pewnie tez bym sie zastanawial czy warto w ogole zmieniac, na szczescie mialem swoje zdanie i jestem mega zadowolony. Bardziej niz ze zmiany ip5 na 5s.

#678 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 19:24

RBB, ale po co mam na siłę doszukiwać się przycinania? :P

Jak się mocno chce to wszystko można sprowadzić do absurdu, z każdego zrobić wariata a każdą wtopę przekuć w sukces. W tym wypadku niczego nie trzeba się doszukiwać, szarpanie tam po prostu jest, zdaje się od iOS7 beta2 (pierwsza beta na iPad) więc chyba już czas najwyższy by po jakichś 5 miesiącach walki się z tym uporać. Faktycznie nie jest to problem uniemożliwiający korzystanie z iPad ale potrafi irytować więc nie ma co być dla biednego Apple przesadnie wyrozumiałym. Jak z każdą firmą w tym biznesie to oni są dla nas, nigdy na odwrót!!

#679 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 19:30

Bo te posty były głupie i nic nie wnosiły do tematu.

30% postów w tym temacie nie wnosi nic do dyskusji co zaznaczyłem w moim poście który został usunięty i pewnie tylko dlatego że skrytykowałem jakże "potężnego-wszechwiedzącego" moderatora.

#680 berger91

berger91
  • 277 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 10 listopada 2013 - 19:35

Może mnie trochę źle zrozumiałeś, może ja źle opisałem co miałem na myśli- mniejsza o to. Nie zauważyłem przycinek, o których pisałeś, ponieważ nie wykorzystuje zbyt wielu gestów na iPad'ach ;) Oczywiście płacimy za ten sprzęt niemałe pieniądze, oczekiwania są duże (niekiedy przesadne...) i błędy związane z oprogramowaniem powinny zostać poprawione- nawet jeśli przeszkadzały by tylko 10% użytkowników. To samo tyczy się ekranu- dla mnie Retina MUSI BYĆ IDEALNA, bielutka, czysta i na pewno nie zaakceptowałbym żółtego ekranu. Ja jestem z zakupu zadowolony, gdybym nie był, nie zamówiłbym drugiego egzemplarza dla mojej kobiety na prezent:p

#681 Patroy

Patroy
  • 81 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 20:28

Ja mam pytanie do obytych w rotacji cen w ipadach, wiem że ceny jabłek nie spadają po premierze aż tak jak u konkurencji ale mam pytanie po jakim czasie można liczyć na jakieś obniżenie ceny, oczywiście nie w AOS tylko w wolnej sprzedaży na rynku. W tej chwili da się kupić około 100zł taniej niż w AOS, czy ta różnica się powiększy w przeciągu powiedzmy miesiąca?

#682 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 listopada 2013 - 20:54

W tym roku nie licz na obniżki, poniżej 2000zł za iPad Air to cena rewelacyjna. Po kilku miesiącach iPad 4 staniał o jakieś 150-200zł w stosunku do AOS, więc 100zł w tym momencie tańszy Air gdzie jego początkowa cena i tak jest niższa wróży, że max obniżka będzie o jakieś 150zł.

#683 pisara2

pisara2
  • 131 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 23:46

[ATTACH=CONFIG]18226[/ATTACH] czy to jest żółty ekran, bo od tego czytania żółknie mi w oczach...

- - - Połączono posty - - -

No ja bym pewnie sama nie zauważyła, po przeczytaniu wątku zaczęłam dostrzegać lekką żółć, kupiony w cortlandzie raczej nie wymieniam , a jak będzie gorszy i z wgniotkami?[ATTACH=CONFIG]18227[/ATTACH]

#684 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 23:47

A czy Ci przeszkadza w normalnym użytkowaniu ten ekran? Czy zwróciłabyś uwagę na niego gdybyś o tym nie przeczytała? Edit. Uprzedziłaś mnie. Też własne, nie ma się co fixować :-)

#685 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 23:48

[ATTACH=CONFIG]18226[/ATTACH] czy to jest żółty ekran, bo od tego czytania żółknie mi w oczach...

Ciężko powiedzieć, zdjęcie jest pod delikatnym kątem. Na pewno widać, bardzo delikatnie z lewej strony, tzw. book spine. Ogólnie to tę żółć ciężko uchwycić w satysfakcjonujący sposób na zdjęciu chyba, że wada jest naprawdę spora. Nie ma też co sobie wmawiać, jeśli faktycznie masz żółć po lewej to powinnaś tam mieć cieplejsze barwy, natomiast ekran po prawej będzie miał barwy zimne. W innych sytuacjach tam gdzie jest żółć będzie delikatnie ciemniej.

#686 Marcinm3

Marcinm3
  • 14 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 23:53

W australisjkim salonie Vodafone prawdopodobnie jeden Air już wybuchł. Cały salon ewakuowany, narobił szkód :)

#687 pisara2

pisara2
  • 131 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 23:57

No więc dlatego póki co cieszę się Airem i nie oddaję i nie daję się zwariować :)

#688 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 00:03

W australisjkim salonie Vodafone prawdopodobnie jeden Air już wybuchł. Cały salon ewakuowany, narobił szkód :)

Zaraz wybuchł :D Normalne, że jak dym leci z Apple to będzie kasa i się wymyśla ile wlezie. To raczej nie był Air, niby salon operatora ale też nie wiadomo do czego go tam podpięli, poszły jakieś iskry i dymek a zaraz się okaże, że 20 osób poranionych. Na tyle sprzedanych sztuk iPad'ów to aż dziwne, że tak mało ich się spaliło do tej pory na świecie, co oczywiście nie oznacza, że chciałbym by moje zaiskrzyły :D

#689 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 00:09

To nie był Air (fotka znaleziona w sieci)
http://a.disquscdn.c...90/original.jpg

#690 szymonb

szymonb
  • 74 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 02:14

- - - Połączono posty - - -

No ja bym pewnie sama nie zauważyła, po przeczytaniu wątku zaczęłam dostrzegać lekką żółć, kupiony w cortlandzie raczej nie wymieniam , a jak będzie gorszy i z wgniotkami?[ATTACH=CONFIG]18227[/ATTACH]

To jest zielonkawy pas po lewej stronie i rozowawy po prawej. Mamy juz dwa air w firmie i oba maja ten sam nierowny ekran. Wedlug mnie na dana chwile prawie niewykonalne jest kupienie air z idealnym ekranem. Narazie nie widizalem tez na zadnym forum zdjecia air z dobrym ekranem dlatego czekam az koledzy wrzuca.

W moim air nie zauwazylem przyciec. Natomiast okolo raz na godzine zamyka sie aplikacja. Wszystkie aplikacje sie same zamykaja ale najczesciej safari i klijent poczty. Mam tez ipada 3 i wedlug mnie jest o wiele bardziej stabilny. Haczy z ios7 ale nie ma force close 10 razy dziennie.

#691 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 09:15

To jest zielonkawy pas po lewej stronie i rozowawy po prawej. Mamy juz dwa air w firmie i oba maja ten sam nierowny ekran. Wedlug mnie na dana chwile prawie niewykonalne jest kupienie air z idealnym ekranem. Narazie nie widizalem tez na zadnym forum zdjecia air z dobrym ekranem dlatego czekam az koledzy wrzuca.

W moim air nie zauwazylem przyciec. Natomiast okolo raz na godzine zamyka sie aplikacja. Wszystkie aplikacje sie same zamykaja ale najczesciej safari i klijent poczty. Mam tez ipada 3 i wedlug mnie jest o wiele bardziej stabilny. Haczy z ios7 ale nie ma force close 10 razy dziennie.

Bardzo ciekawe to co mówisz. Ile widziałeś iPadów air ze złym ekranem? A wiesz ile się ich sprzedało? Jak ja kocham takie stwierdzenia. I tu nie chodzi o to ze bronię apple. Ale popierajcie swe tezy oficjalnymi źródłami. Ja mam ekran idealny w swoim air i szczerze nie zamierzam go tu pokazywać, bo zaraz znajdzie się ktoś kto będzie na siłę udowadniał ze ekran wcale nie jest idealny. I najlepsze jest to że opiera się tylko na zdjęciu które na ogół jest mocno skompresowane i często bardzo wątpliwej jakości wykonania.

Klijent poczty = klient poczty

#692 Poloko_PK

Poloko_PK
  • 16 postów
  • SkądChorzów

Napisano 11 listopada 2013 - 09:35

No i jest ipad air 16gb wifi pierwsze wyrażenie hmmm powiększony ipad mini, i jakiegoś dużego wow niestety nie ma. Chętnie go sprzedam ipad 3 na dzień dzisiejszy wystarczy :)

#693 prezioso

prezioso
  • 132 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 11:25

Mam pytanie do głębokich wyznawców Apple :) Konkretnie panowie: ojciec przebywa teraz w delegacji w USA i niebawem wraca. Chce sobie kupić iPad Air 32GB WiFi +CELL na tamtejszym rynku i przywieźć do Polski. Powód - róźnica w cenie. Pomijając temat gwarancji i innej ładowarki - o tym nie dyskutujemy - czy będzie on działał z Polskimi operatorami GSM ? Mowa o PLAY/PLUS/T-Mobile ?? Czy będzie miał jakąś regionalną blokadę lub simlock ?? Jedynie co doczytałem się o poprzednikach to kwestia LTE - nie będzie działać w PL ze względu na pasmo 1800/2100. Czy ktoś ma już jakieś doświadczenia ? Gdzie ewentualnie kupować ?

#694 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 12:20

iPad nie ma simlocka, będzie działał w Polsce, lte także będzie działać na paśmie 3, o ile będzie udostępniona aktualizacja od Apple. Jedynie to gwarancja jest kontynentalna, wiec w Polsce iPada Air + cel nie będziesz mógł naprawić (wymienić)

#695 prezioso

prezioso
  • 132 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 13:05

djdom dziękuje za konkrety. Jeszcze takie pytanie związane z iOS7 --> czy on ma standardowo wbudowany min. Polski język. Pytam ponieważ jakiś czas temu Samsung miał do swoich urządzeń nakładki językowe tzn - kupione w USA obsługiwało dwa języki angielski i hiszpański - nic więcej. Co do LTE - to wątpię by APPLE udostępniło szybko taką aktualizację. Nie sprzedają tych urządzeń nasi operatorzy zbyt wiele więc...Sam cierpię z tego tytułu iP5 + Air w drodze + abonament w Plus GSM (ale tak to jest w przypadku nacisku na sprzedaż SONY/Samsung/Nokia)

#696 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 13:13

IOS bez względu na urządzenie ma j. polski

#697 prezioso

prezioso
  • 132 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 13:15

I nie liczy się fakt, że zakupione TAM z przeznaczeniem na TAMtejszy rynek ?

#698 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 13:31

nie iOS jest taki sam.

#699 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 11 listopada 2013 - 14:39

Mój zamiennik właśnie dotarł , zarzucenie jest dużo mniejsze w porównaniu do poprzedniego , chyba przy nim zostanę. Serial number: DMPL Production week: 45 (November)

#700 AdamDz

AdamDz
  • 376 postów
  • SkądEsbjerg Dania

Napisano 11 listopada 2013 - 15:43

Ja zmieniłem iPada 2 na Air-a, jest zgrabniejszy poręczniejszy, lżejszy, net działa szybciej, ale nie robi nic więcej czego nie robił iPad 2, ale przez tych kilka poprawionych detali jest najbardziej perfekcyjnym tabletem na rynku (moim zdaniem).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych