Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#651 grzes1213

grzes1213
  • 72 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 12:54

ja dziś w jednym premium resller oglądałem sobie ipada air i na ekran wg mnie był idealny

#652 adr43

adr43
  • 181 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 13:04

ja mam takie pytanie czy na ipadzie air czy innym na ios 7 mozna jednoczesnie sluchac muzyki np na youtube a w innej zakladce przegladac neta? czy nie ma takiej mozliwosci?

#653 JaN008

JaN008
  • 284 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 13:13

Można ale z inną aplikacją do YouTube np. protuber

#654 berger91

berger91
  • 277 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 listopada 2013 - 13:15

Berger91 czy moglbys zrobic i udostepnic fotke swojego ekranu. Chcialem miec porownanie z egzemplarzem ktory jest ok.

Pozdrawiam

Nie ma problemu, jednak zrobię to najszybciej we wtorek, ponieważ wyjechałem na długi weekend, a zabrałem tylko MacBooka (iPad został w biurze...). Jedyne zdjęcie, które mam wrzuciłem w innym temacie (pokaż swojego maca), jednak nie widać na nim białego ekranu :P

#655 adr43

adr43
  • 181 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 15:39

a w przegladarce ze jedna zakladka to youtube a druga np onet.pl?
w syfari chyba nie , a w np chrome?

#656 bryndza

bryndza
  • 23 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 15:44

Owszem wywala się. Wywalało mi sie tez na jakims blogu więc to jakiś bug safari / iOS pewnie

Na pewno sprawdzałeś na iPad Air? Bo u mnie problem występuje tylko na iPad 2. Na iPhone 5 strona otwiera się normalnie.

#657 robertpatrykk

robertpatrykk
  • 141 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 09 listopada 2013 - 17:09

Można i bez tego, po prostu w Safari z użyciem Control Center.

#658 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 18:29

Nie chcąc czekać na przetwarzanie zamówienia w AOS anulowałem je i podjechałem do Vobisa. Trafiła się sztuka z idealnym ekranem. Żadnych plam, zasikań, perfekcyjny jest.

#659 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 22:58

Ja się tylko zastanawiam dlaczego nie kupujecie tych szitów w salonach partnerów Apple? Większość z Was pisze o podstawowych modelach, które są dostępne od ręki. Wybieram, płacę, oglądam na miejscu i jak coś jest nie tak to od razu wymieniam na inny/nowy egzemplarz. Nikt tam nikogo nie pogania, więc można się dokładnie przyjrzeć ekranowi + poszukać ewentualnych wgnieceń. Cena jest identyczna.

Good question...

#660 samzobaczPL

samzobaczPL
  • 143 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 09 listopada 2013 - 23:02

Hehe jeszcze nie widzisz że czytasz wypowiedzi ludzi którzy nigdy nie kupili iPada.

#661 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 00:08

Oglądałem,ekran OK ale iOS7 tnie na Airze jak na starym iphonie... przy gestach animacje się haczą, i to na pustym ipadzie, bez aplikacji innych niż systemowe, bez nczego działającego w tle..

#662 prezioso

prezioso
  • 132 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 11:01

Panowie nie zachowujcie sie jak w piaskownicy. Naprawdę aż nie wypada. Z jednym sie zgodzę. To tylko zabawka - jeśli jie funkcjonuje jak należy lub ma wady oddaj i wymienia na nową. Jest wada to ok ale nie szukajcie wad urządzeń na sile (jak przytoczone wyżej teksty) ze nie miałem ale jak przeczytałem to chyba mam. Każdy chce byc idealny ale niektórzy to naprawdę sie spinaja aż nadto... :) EDITION czasem mam wrażenie ze wszechogarniające podniecenie przyćmiewa rozsądne myślenie.

#663 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 11:16

Po przeglądnięciu tego wątku (pobieżnym) zastanawiam się nad sensem wymiany poczciwego ipada 3 na air'a... ;) Chyba warto poczekać kilka miesięcy nad zakupem air'a, aż problemy z ekranem itd. zostaną wyjaśnione/naprawione. Podobnie postąpiłem, gdy przymierzałem się do zakupu new ipad'a. Wiele wątków i przypadków wad ekranów... 5 msc po premierze kupione 5 szt. ipad 3 (do firmy), żaden nie miał wad i nie lądował na serwisie. Minęło już około 1,5 roku. Może to kwestia szczęścia, tego nie wiem. Z produktów apple jakie przyszło mi używać, a trochę tego było, jedynie iphone 5 w szt. 1 został wymieniony na nowego w Berlinie. Problemy z ekranem nie są może bezpośrednio winą apple (nie bronie firmy), ale jednak podwykonawców, którzy je wytwarzają oraz tzw. "składaczy". Ciężko oczekiwać, aby każdy egzemplarz był dokładnie testowany przez wysyłką do klienta - w tym upatrywałbym winę apple. Brak weryfikacji każdego urządzenia przed wyjściem z fabryki gotowego produktu powoduje właśnie takie nieprzyjemne sytuacje (dla klienta). Chyba, że apple z pełną świadomością wysyła gnioty do klientów licząc na brak zwrotu - wątpię... Co do samego ipada air. Miałem przyjemność używać go przez kilka godzin. Największy plus to waga urządzenia. Udało mnie się rozwiać obawy co do węższych ramek z boków. Tyle i tylko tyle. Animacje trochę ścinają, fakt lub subiektywna opinia....

#664 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 listopada 2013 - 11:31

Jeśli nie jesteś zapalonym graczem to wymiana nie ma sensu, sam wstrzymałem się bo oprócz wagi nic nowego iPad Air nie wnosi dla mnie, system identycznie chodzi, bateria ta sama, ekran ten sam.

#665 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 listopada 2013 - 11:54

Jeśli nie jesteś zapalonym graczem to wymiana nie ma sensu, sam wstrzymałem się bo oprócz wagi nic nowego iPad Air nie wnosi dla mnie, system identycznie chodzi, bateria ta sama, ekran ten sam.

Też trochę biłem się z myślami, ale zdecydowałem, że nie kupuje. Zostaje przy trójce. W chwili obecnej nie zawiodła mnie trójeczka, działa sprawnie i szybko. Zapewne Air jest szybszy, ale rok się wstrzymam.

#666 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 12:01

Ja robiłem upgrade z 3, tylko i wyłącznie dlatego, że miałem na swoją 3 kupca za bardzo dobrą cenę. Przy moim sposobie użytkowania, (gazety, internet, email), tak naprawdę ten upgrade nie był konieczny. Nie mówię, że jestem niezadowolony, ale 3 była wystarczająca przy moim sposobie użytkowania.

#667 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 13:09

Dlaczego kasowane są posty? Moderatorzy czy czasem za bardzo nie przesadzają?

#668 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 listopada 2013 - 16:03

Bo te posty były głupie i nic nie wnosiły do tematu. Nie wiem co i gdzie Wam zwalnia. Ja wszystko płynne. Na ipad3 widać było rwanie.

#669 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 listopada 2013 - 16:45

Animacje minimalizacji programów, na żadnym iPadzie nie są płynne.

#670 berger91

berger91
  • 277 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 10 listopada 2013 - 18:03

Molimo, więc twierdzisz, że BIGPUN kłamie? Ja także żadnych przycięć nie zauważyłem, więc jeśli są to nie są uciążliwe... Ale nie ma sensu dyskutować z kimś kto twierdzi m.in. że wszystkie egzemplarze mają wadliwy ekran itp. (Molimo nie mam Ciebie na myśli :)) A co do skasowana bezsensownej dyskusji: to bardzo dobrze.

#671 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 18:29

Molimo, więc twierdzisz, że BIGPUN kłamie?
Ja także żadnych przycięć nie zauważyłem, więc jeśli są to nie są uciążliwe...
Ale nie ma sensu dyskutować z kimś kto twierdzi m.in. że wszystkie egzemplarze mają wadliwy ekran itp. (Molimo nie mam Ciebie na myśli :))
A co do skasowana bezsensownej dyskusji: to bardzo dobrze.

A kto twierdzi, że wszystkie egzemplarze mają wadliwe ekrany? Kto śmiał obrazić Apple? Na stos z nim :D a między nami mówiąc to takich głosów pojawia się coraz więcej. Co do przycinania na Air, oczywiście, że przycina. Spróbuj na początek wyjść z aplikacji gestem i opowiedz co zaobserwowałeś. Oczywiście nie jest to wina Air tylko iOS7.

#672 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 listopada 2013 - 18:42

RBB jeśli to nazywasz przycinaniem to połóż to obok androida:)

#673 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 listopada 2013 - 18:46

iOS7 jest niedopracowany i trzeba czekać na update aby system tak chodził jak iOS6. Mam obok N5, chcesz wiedzieć jak zapierdziela? :)

#674 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 18:57

RBB jeśli to nazywasz przycinaniem to połóż to obok androida:)

Patrz Pan do czego to doszło żeby niedościgniony kiedyś wzór wg. wielu fanbojów porównywać do androida. Jak dla mnie to to szarpanie jakoś mało applowskie a jako, że w iPad praktycznie nie używam HB to irytuje mnie to wiele razy dziennie. Ale to nie temat iOS7, o nim było już sporo dyskusji i spięć, niektórzy gotowi byli i noże wpychać w plecy:D
Co do żółtaczki w Air, mojego udało mi się zwrócić dzięki odstąpieniu od umowy zawartej na odległość, iSpot to jednak porządna firma. Teraz tylko czekać na zwrot pieniędzy i szukamy śnieżnej bieli w AOS.

#675 berger91

berger91
  • 277 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 10 listopada 2013 - 19:10

A kto twierdzi, że wszystkie egzemplarze mają wadliwe ekrany? Kto śmiał obrazić Apple? Na stos z nim :D a między nami mówiąc to takich głosów pojawia się coraz więcej. Co do przycinania na Air, oczywiście, że przycina. Spróbuj na początek wyjść z aplikacji gestem i opowiedz co zaobserwowałeś. Oczywiście nie jest to wina Air tylko iOS7.

RBB, ale po co mam na siłę doszukiwać się przycinania? :P
Co do porównania z Androidem- ja akurat mam w domu Samsunga Galaxy Note'a 10.1 i może mam faktycznie ''niezdrowe'' porównanie, jednak ja jestem z tego Note'a także w miarę zadowolony (tragedii nie ma), a Air chodzi w porównaniu z nim idealnie :P
Porównania z iPad'em 4 nie mam- nigdy go nie posiadałem, tylko chwilę się nim pobawiłem, więc nie będę się wypowiadał. Widzę za to różnicę co do iPad'a 3, którego jakiś czas temu odsprzedałem- Air to spory przeskok.
A z iSpot'em miałeś szczęście, że kupiłeś ''na odległość'' inaczej pewnie by Ci tak różowo nie było :P Ja już poza AOS sprzętu od Apple nie kupię... :) Jedynie, że w stacjonarnym Apple Store ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych