Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#626 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 20:59

Najbardziej inny odcień ma tak jak mówię, w orientacji pionowej w lewym górnym rogu. Dodatkowo zajrzę też jutro do iSpot, ale tam pewnie zrobili tak że ekran jest nieskazitelny. Może źle się wyraziłem mówiąc że to tylko ekran. To aż ekran.

#627 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 21:00

Na zagranicznych forach pojawiają się głosy ludzi, którzy sprawdzali już masę ekranów iPad Air i twierdzą, że ABSOLUTNIE każdy Air ma mniejsze bądź większe problemy
Edit:
Emeph, u mnie też niby jest to minimalne ale jednak wierzę, że są na rynku ideały i tylko takiego chcę, żadnych kompromisów. Pierwszego dnia po odbiorze myślałem sobie, że jednak go zostawię bo można trafić gorzej. Następnego dnia zmieniłem zdanie, Air będzie albo idealny (moim zdaniem i okiem) albo nie będę miał go wcale. Jak iSpot zwróci mi pieniądze zamawiam w AOS i nie odpuszczę aż nie będzie taki jak być powinien.

Edit 2:
Aha, u mnie na tym ekranie testowym z paskami wcale nie jest ta wada aż tak widoczna. Bardziej moim zdaniem widać np. Na stronie iSpot, np. tutaj
Apple iSpot - nowy iPad mini, iPhone 5, MacBook Pro lub iPod w Apple iSpot Premium Reseller
Ekran w pionie i porównujemy dwie skrajne kolumny, lewa i prawa, na samym dole, nie patrząc na środek strony, tylko te skrajne, oddzielone kolumny, raz jedna, raz druga :D oczywiście u mnie widać, że lewa ma inny odcień. Nawet niekoniecznie jasność musi być ustawiona na maksa, może to być ustawienie używane na co dzień.

Żeby nie było że Cię tylko krytkuję :P

Są ekrany idealne i ja właśnie posiadam. Przebadalem swój ekran pod każdym kątem i nie potrafię dopatrzeć się problemu. Tak więc życzę Tobie i każdemu ekranu jak u mnie:-)

#628 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 21:09

Teraz wszedłem na konto zamówienia Apple, widnieje tam wymiana. Skrócił się czas dostawy na 3-5 dni roboczych, czyli od 19 do 21.11, mam nadzieję że jednak będzie szybciej. Widzę też że już praktycznie nic nie zostało w AOS z terminem dostawy 24h. EMU - mam nadzieję że też niedługo będę mógł napisać że mam ekran idealny.

#629 neo2006a

neo2006a
  • 90 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 21:11

Jakie tam IGZO skoro panel ewidentnie made in LG

#630 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 22:03

ja rozumiem, jak ktoś ma faktycznie, wadliwy ekran, połowa w kolorze osikanego śniegu, reszta w kolorze prania bielizny niemowlaka w vizizrze, to można się zaczynac "martwic" a śmiechłem z postów: "a co jeśli jest żółty, zauważyłem jak na forum napisali,bo wcześniej to nie, ale tera to faktycznie jest taki brzydki ten ekran,mama jak jej pokazałem to potwierdziła, a sie ona nie zna a widzi, zapłaciłem wymagam, oddam, wymienię, nie dam sie oszukiwać więcej! :D to jest ipad air, zastosowana technologia podświetlania, zmniejszoną liczba diód led, w celu mniejszego zapotrzebowania na energię, powoduje to jakim jest. cienki, lekki, z mniejsza baterią a zwiększonym czasem pracy na wbudowanym ogniwie. ps- zamienię iPada Air cell 64GB, na iPada 2 16gb WiFi only, bo ekran lepszy z lewej, jak się patrzy w nocy, na max podświetleniu, przy świeczce, i pod kołdrą, na grafice załączonej na forum tej z pasami szarymi i białymi :) dopłacę 100zł, wysyłka na mój koszt w dwie strony!

#631 lim12345

lim12345
  • 50 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 listopada 2013 - 22:55

Teraz wszedłem na konto zamówienia Apple, widnieje tam wymiana. Skrócił się czas dostawy na 3-5 dni roboczych, czyli od 19 do 21.11, mam nadzieję że jednak będzie szybciej.
Widzę też że już praktycznie nic nie zostało w AOS z terminem dostawy 24h.

EMU - mam nadzieję że też niedługo będę mógł napisać że mam ekran idealny.

początkowo Aos podawał czas dostawy 13-19 dni. Dostałem po 7-miu

#632 minister23

minister23
  • 73 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 23:47

ja rozumiem, jak ktoś ma faktycznie, wadliwy ekran, połowa w kolorze osikanego śniegu, reszta w kolorze prania bielizny niemowlaka w vizizrze, to można się zaczynac "martwic"
a śmiechłem z postów: "a co jeśli jest żółty, zauważyłem jak na forum napisali,bo wcześniej to nie, ale tera to faktycznie jest taki brzydki ten ekran,mama jak jej pokazałem to potwierdziła, a sie ona nie zna a widzi, zapłaciłem wymagam, oddam, wymienię, nie dam sie oszukiwać więcej! :D
to jest ipad air, zastosowana technologia podświetlania, zmniejszoną liczba diód led, w celu mniejszego zapotrzebowania na energię, powoduje to jakim jest.
cienki, lekki, z mniejsza baterią a zwiększonym czasem pracy na wbudowanym ogniwie.

ps- zamienię iPada Air cell 64GB, na iPada 2 16gb WiFi only, bo ekran lepszy z lewej, jak się patrzy w nocy, na max podświetleniu, przy świeczce, i pod kołdrą, na grafice załączonej na forum tej z pasami szarymi i białymi :)
dopłacę 100zł, wysyłka na mój koszt w dwie strony!

Dobrze prawisz kolego - walić to, to tylko zabawka ;-) trochę droższa ale dalej zabawka.

Jak kupiłem mojego pierwszego Ipada 2 to chuchałem głaskałem nosiłem w smart Case (czyli ochrona przód i tył) do tego folia na ekran i w torbie z laptopem w osobnej przegródce w dodatkowym etui z pianki (wiem - palant ze mnie był) i jak się to skończyło - stan idealny, bez skazy czy ryski i w ogóle że hej, a i tak jak przyszło go sprzedawać to wziąłem za niego śmieszne grosze (1300pln - nie takie śmieszne) - nie nacieszyłem się nim, tym jego świetnym wyglądem przez te futerały.
Dlatego walić to - Aira ładuję jedynie w covera, żeby stał pionowo i ogień ciągły - to ma pracować a nie ładnie wyglądać...

#633 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 08 listopada 2013 - 01:08

Również przyjąłem takie nastawienie i ostatecznie oczywiście nie wymieniam ipada na nowego. Niejako tę nieszczęsną poświatę ktorej w wiekszosci przypadków bez doszukiwania nawet nie widać trzeba niejako uznać za cechę nowego modelu, na co wskazują nawet głosy na forach że w calym sklepie wśród kilkunastu egzemplarzy nie mozna bylo znalezc sztuki bez 'zażółcenia' :) Wymiana więc wydaje się być zupełnie bezcelowa. Teoria że to przez zmniejszenie ilości diód całkiem prawdopodobna

#634 Brutu

Brutu
  • 16 postów

Napisano 08 listopada 2013 - 07:00

Ja chyba też pomimo sporej ilości nie-do-końca-idealnych egzemplarzy skuszę się na kupno, pora na wymiankę starego ipada original. Spodziewam się nadzwyczajnego wzrostu wydajności. :)
Jedno mnie intryguje - czy Smart Cover można ustawić tak, by podpierał Ipada w pozycji portretowej? Jako mniejszość używam ipada głównie w tej pozycji...

Edit: i czy Smart Cover da się "zawinąć" na tył ipada w trakcie korzystania, czy trzeba je odpiąć?

#635 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 08 listopada 2013 - 08:27

Ja chyba też pomimo sporej ilości nie-do-końca-idealnych egzemplarzy skuszę się na kupno, pora na wymiankę starego ipada original. Spodziewam się nadzwyczajnego wzrostu wydajności. :)
Jedno mnie intryguje - czy Smart Cover można ustawić tak, by podpierał Ipada w pozycji portretowej? Jako mniejszość używam ipada głównie w tej pozycji...

Edit: i czy Smart Cover da się "zawinąć" na tył ipada w trakcie korzystania, czy trzeba je odpiąć?

Zawinąć na tył się da bez problemu i położyć np na stole. W pionowej pozycji nie bardzo.

#636 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 08 listopada 2013 - 10:53

Dzwoniła już do mnie pani z firmy kurierskiej w celu umówienia się na odebranie przesyłki, umówiłem się na wtorek rano. Teraz czekam na maila żeby wydrukować ten list przewozowy.

#637 TheEngineer

TheEngineer
  • 2 postów

Napisano 08 listopada 2013 - 13:51

Witam, Ja również zamówiłem iPad Air 32GB cellular, mam nadzieję na wyświetlacz bez przebarwień. Nurtuje mnie jedna kwestia, mianowicie wchodząc w opcję śledzenia zamówienia napotykam taki status: Status Dostawa wstrzymana — prosimy o kontakt z przewoźnikiem w celu umówienia nowego terminu dostawy APELDOORN, GE NL Przypuszczalny czas dostawy 12 listopad 2013 Operator UPS Natomiast po kliknięciu na niebieski przycisk "śledź przesyłkę" na stronie "Moje Zamówienia" otwiera się kolejna strona, na której można zobaczyć: Przewidywana data dostawy (może ulec zmianie) Nov 12, 2013 Dostawa wstrzymana — prosimy o kontakt z przewoźnikiem w celu umówienia nowego terminu dostawy Co to oznacza? Czy powinienem zadzwonić na infolinię Apple, czy jest to całkowicie normalne (spowodowane opóźnieniem w dostawie)? Pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź.

#638 arekm

arekm
  • 18 postów

Napisano 08 listopada 2013 - 16:01

Trudniej dostępne ipady z AOS idą z Chin? Tak wynika z trackingu UPS i z strony apple: "Status Przesyłka wysłana (FOXCONN AREA A,,CN)" @TheEngineer : dzwoń, najszybszy sposób na dowiedzenie się czegoś.

#639 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 08 listopada 2013 - 16:24

@arekm, dokładnie , mój zamiennik został wysłany bezpośrednio z Chin.

#640 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 08 listopada 2013 - 16:56

U mnie iPad lte 16 został zamówiony dzisiaj. 5 do 10 dni roboczych i wysyłka. Zamawiałem też iPad Case do niego - sądziłem, że pójdzie to wszystko jedną przesyłką a tu Case pocztą już został wysłany.

#641 TheEngineer

TheEngineer
  • 2 postów

Napisano 08 listopada 2013 - 18:31

Dowiadywałem się pierw w firmie kurierskiej (UPS), Pani powiedziała, że to chyba kontrola celna po stronie chińskiej (coś w tym rodzaju) oraz że należy skontaktować się z bezpośrednio z Apple. Zadzwoniłem do Pani u której zamawiałem sprzęt przez telefon, następnie przekierowano mnie do kolejnej Pani, która stwierdziła, że to dla nich normalna procedura, dlatego że sprzęt idzie z Chin. Dodatkowo wszędzie jest napisane, że sprzęt dojdzie dnia 12.11.2013, a Pani na infolinii stwierdziła, że u nich w systemie widnieje data 15.11.2013 (dodała, że jest to maksymalna czas dostarczenia). Dziwne, ani na forum, ani szukając w Google nie znalazłem nigdzie sytuacji podobnej do opisanej przeze mnie.

#642 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2013 - 18:49

mam małą prośbę do kolegów którzy już kupili ipady mogłby któryś wstawić foto kosmicznej szarości??

#643 szymonb

szymonb
  • 74 postów

Napisano 08 listopada 2013 - 19:18

Berger91 czy moglbys zrobic i udostepnic fotke swojego ekranu. Chcialem miec porownanie z egzemplarzem ktory jest ok. Pozdrawiam

#644 jacek_25_25

jacek_25_25
  • 36 postów

Napisano 08 listopada 2013 - 21:59

Witajcie, Dzisiaj stałem się posiadaczem Ipada Air 32 GB Wi-Fi + Cellular. Jak czytałem Wasze posty o problemach to miałem pewne obawy ale wygląda na to, że mój egzemplarz jest w porządku. Przesiadłem się z IPad 2 i jak dla mnie jest spora różnica między tymi urządzeniami.

#645 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 08 listopada 2013 - 23:20

Hehe... Juz 33 strony przy czym 20 o spedycji, 10 o domyslach czy jak juz przyjdzie to bedzie osikany przez mloda Chinke, ktora go skladala, kilka zali i po policzeniu na palcach obu rak - pare sensownych postow na temat wrazen z uzytkowania nowego iPada.

#646 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2013 - 00:28

Ważne info. Ipada Aira świetnie używa się w wannie:)

#647 iBiggi

iBiggi
  • 39 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 07:33

Ja się tylko zastanawiam dlaczego nie kupujecie tych szitów w salonach partnerów Apple? Większość z Was pisze o podstawowych modelach, które są dostępne od ręki. Wybieram, płacę, oglądam na miejscu i jak coś jest nie tak to od razu wymieniam na inny/nowy egzemplarz. Nikt tam nikogo nie pogania, więc można się dokładnie przyjrzeć ekranowi + poszukać ewentualnych wgnieceń. Cena jest identyczna.

#648 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 08:27

Jak byś przeczytał cały ten temat to byś wiedział. Ja osobiście kupiłem w iSpot.

#649 bryndza

bryndza
  • 23 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 11:50

Czy ktoś z posiadaczy iPada Air mógłby sprawdzić czy Safari wywala się przy próbie wejścia na stronę: Zobacz: Ile przepłacasz na jedzeniu? - Wykop.pl
Mój iPad 2 często wykracza się na różnych stronach i chcę sprawdzić czy to problem sprzętowy.

#650 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 12:16

Owszem wywala się. Wywalało mi sie tez na jakims blogu więc to jakiś bug safari / iOS pewnie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych