Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#576 minister23

minister23
  • 73 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 00:13

nie, na stronie dhl też nic nie pokazuje. Dobra dzięki, zobaczymy jutro jak nikogo nie zastanie w domu to zadzwoni i jakoś się spikniemy.

#577 lim12345

lim12345
  • 50 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 listopada 2013 - 00:50

Jaki kurier wozi teraz paczki z apple online store ?
Podając "Tracking Number" na stronie TNT albo UPS niestety nic nie znajduje, a dostawę do mnie mam już jutro, tylko standardowy problem, jak kurier zawita do domu, to mnie tam nie będzie i musze go łapać w trasie ;-/

DHL - zadzwonił do mnie i umówił

#578 szymonb

szymonb
  • 74 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 02:35

Witam wszystkich użytkowników jako że to mój 1 post na forum :)
Otrzymalem dziś swojego ipada air, DMPL, 41 tydzien produkcji. Zakupiokny w AOS.
Jako były posiadacz ipada 4 jestem z air bardzo zadowolony, wszystkie zmiany na plus oprócz tej nieszczęsnej szybki która faktycznie przy stuknieciu nie robi najlepszego wrażenia... ale uważam ze przy normlaym użytkowaniu ipada nie powinno stanowić to większego problemu.
Natomiast kwestia żółci to nie mam już siły.. Po włączeniu ipada byłem przeszczęsliwy ze wyswietlacz nie ma żadnych skaz, wyglądał na idealnie białego w kazdym miejscu.. do momentu aż przeczytałem ten wątek i zaczalem poszukuwania przebarwień. Po dokladnych wszelkich ogledzinach udalo mi sie cos tam wynalezc ale naprawde musialem sie wysilac.. wiec nie biore raczej pod uwage wymiany przy tak znikomym problemie, ktorego nawet bym nie zauwazyl gdyby nie to forum ;) Chyba racjonalne podejście?
Natomiast co mnie nurtuje i tu pytanie do posiadaczy snieżno-białych wyswietlaczy: czy szare klawisze na klawiaturze umieszczone po lewej stronie czyli shift i .,123 mają u was inny odcien niz te z prawej strony? U mnie niestety tak i to w każdej możliwej (!) orientacji. Jeśli wynika to z wady wyswietlacza to w ten sposob jest dla mnie najlatwiej ja odnalezc.

- - - Połączono posty - - -

Problem z klikaniem klawiatury u mnie zupełnie nie występuje więc dziwna sprawa. Co do czyjejs wypowiedzi o glosnikach nie moge sie zgodzic - jakość jest podobna do tej z ipada 4 natomiast dzieki glosnikom stereo dzwiek jest zdecydowanie bardziej plastyczny i przestrzenny. Nie jest to oszalamiajacy efekt oczywiscie bo to po prostu niemozliwe przy gabarytach ipada ale dla mnie wystarczajaco zauwazalne zeby zaliczyc zmiane glosnikow na plus :) A plecki musza wchodzic w drgania, to czysta fizyka wiec narzekania ze drgaja przy odtwarzaniu muzyki to nieporozumienie..
Aha co bardzo istotne - ipad air już się tak nie grzeje jak było to w poprzednich generacjach!

Inne kolory szarych przyciskow na klawiaturze to wina ekranu. Po tym najlatwiej poznac wade. Mam do porownania ipada 3 i przyciski w ios7 sa wszystkie w tym samym odcieniu. Jesli w kazdej mozliwej pozycji masz inny odcien to twoj ekran prawdopodobnie ma zazolcone/zazielenione rogi. W moim roznica jest tylko w pionie.

Co do wibrujacych pleckow- tablety innych producentow od lat maja po dwa glosniki rownie glosne i nic nie wibruje. Wedlug mnie glosniki nie sa odseparowane od wnetrza obudowy ktora w tym wypadku pelni role pudla rezonansowego. Posiadam telefon Htc One ktorego glosniki bija na glowe ipada air a absolutnie nic w telefonie nie wibruje. Nie jest to wedlug mnie w cos co dyskwalifiukuje tablet wrecz jest to detal. Wypadalo by jednak o tym pomyslec w nastepnym modelu bo czesc dzwieku sie zwyczajnie marnuje bedac kierowana do wnetrza urzadzenia.

#579 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 07 listopada 2013 - 08:06

No własnie w polu gdzie powinna być nazwa firmy jest pusto

[ATTACH=CONFIG]18123[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18124[/ATTACH]

W zeszłym roku jak zmówiłem iphona 5 to chyba TNT przywiozło ale nie pamiętam

- - - Połączono posty - - -

No własnie w polu gdzie powinna być nazwa firmy jest pusto

[ATTACH=CONFIG]18123[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18124[/ATTACH]

W zeszłym roku jak zmówiłem iphona 5 to chyba TNT przywiozło ale nie pamiętam

Ja miałem tak jak u Ciebie, wysyłka 5 i miało przyjść 7. Przyjechało wczoraj:) Kurier DHL. Sprężyli się, z Pragi w jeden dzień się wyrobili.

#580 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 09:19

Inne kolory szarych przyciskow na klawiaturze to wina ekranu. Po tym najlatwiej poznac wade. Mam do porownania ipada 3 i przyciski w ios7 sa wszystkie w tym samym odcieniu. Jesli w kazdej mozliwej pozycji masz inny odcien to twoj ekran prawdopodobnie ma zazolcone/zazielenione rogi. W moim roznica jest tylko w pionie.

No tak myslalem ze to przez znikoma wade, ale to jedyna sytuacja kiedy widze ją golymi oczami więc nie będę juz cudował. A ty wymieniasz swój przez te rogi czy dajesz sobie spokój?

#581 berger91

berger91
  • 277 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 listopada 2013 - 09:25

No tak myslalem ze to przez znikoma wade, ale to jedyna sytuacja kiedy widze ją golymi oczami więc nie będę juz cudował. A ty wymieniasz swój przez te rogi czy dajesz sobie spokój?

Myślę, że jeśli widzisz to naprawdę tylko na przyciskach to może daj sobie spokój. Gorsza jest sytuacja jeśli coś czytasz i z lewej strony tekst jest na żółtawym tle, a z prawej na idealnie białym... :P Kolega parę stron prędzej udostępnił grafikę (szare paski), sprawdź sobie jak wtedy to wygląda (w orientacji pionowej i poziomej) :)

#582 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 09:28

Przy czytaniu nic niewidzę zlego :) A grafikę sprawdzalem i wszystko wydawalo się ok..

#583 berger91

berger91
  • 277 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 listopada 2013 - 09:32

To może po prostu efekt placebo :) Człowiek się przewrażliwia (wiem po sobie :) ), więc możliwe, że nie masz w ogóle problemu :) Poza tym sprawdź tą klawiaturę w pionie i poziomie - wada powinna być w tym samym miejscu (rogu, krawędzi) ekranu, a nie tej samej części klawiatury :)

#584 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 10:09

Dzisiaj jednak dochodzę do wniosku ze jednak ekran mam trochę żółty. Widać do właśnie najbardziej na klawiaturze w orientacji pionowej. Teraz tylko pytanie czy bawić się w wymieniane. Mam wersję cell 32 GB, która dostępność ma pokazaną od 5 do 10 dni roboczych. Podczas normalnego użytkowania myśle że ta wada będzie wręcz niezauważalna i nie wiem co teraz robić. Tylko tez jest kwestia co dostanę w trakcie wymiany. Może być nieskazitelny biel, ale równie dobrze może mi się trafić bardzo mocno żółty albo w inna wadą. Teraz jestem w kropce. Generalnie ipad działa znakomicie, gdyby nie tylko ten defekt ekranu, na który bym nie wpadl (tak myślę) gdyby nie to forum.

#585 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 07 listopada 2013 - 10:12

Dzisiaj jednak dochodzę do wniosku ze jednak ekran mam trochę żółty. Widać do właśnie najbardziej na klawiaturze w orientacji pionowej. Teraz tylko pytanie czy bawić się w wymieniane. Mam wersję cell 32 GB, która dostępność ma pokazaną od 5 do 10 dni roboczych.
Podczas normalnego użytkowania myśle że ta wada będzie wręcz niezauważalna i nie wiem co teraz robić. Tylko tez jest kwestia co dostanę w trakcie wymiany. Może być nieskazitelny biel, ale równie dobrze może mi się trafić bardzo mocno żółty albo w inna wadą. Teraz jestem w kropce.

Generalnie ipad działa znakomicie, gdyby nie tylko ten defekt ekranu, na który bym nie wpadl (tak myślę) gdyby nie to forum.

Zawsze możesz trafić gorzej, ja bym zostawił ,jeżeli jest prawie niezauważalna.

#586 maxuel

maxuel
  • 29 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 10:23

Ekran żółtawy z lewej strony...rozpocząłem procedurę wymiany w AOS. Nowy ma być dostarczony około 13 listopada :)

#587 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 11:08

mam nadzieję, że w mini na którego czekam, nie będzie tylu problemów z ekranem, mniejszy ekran = mniej problemów ;)

#588 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 11:35

Ta wada jak się teraz przyglądam jest bardziej widoczna w poziomej orientacji. Gdy patrzę na pasek z godziną jest on ciemniejszy, taki szarawy, gdy ekran obrócę Ten sam pasek staje się śnieżnobiały. Widać to tez doskonale z pionie na klawiaturze. Najbardziej żółte jest "z", najmniej "p". Jak wrócę do domu to zrobię zdjęcie i tutaj wrzucę. Biję się z myślami co robić.

#589 berger91

berger91
  • 277 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 listopada 2013 - 12:19

Ta wada jak się teraz przyglądam jest bardziej widoczna w poziomej orientacji. Gdy patrzę na pasek z godziną jest on ciemniejszy, taki szarawy, gdy ekran obrócę Ten sam pasek staje się śnieżnobiały.
Widać to tez doskonale z pionie na klawiaturze. Najbardziej żółte jest "z", najmniej "p".
Jak wrócę do domu to zrobię zdjęcie i tutaj wrzucę.
Biję się z myślami co robić.

Wymień :) Trochę wytrzymasz bez tabletu, a Retina powinna być idealna :)
Ja kupiłem bez wad w iDream, dzisiaj zamówiłem drugiego (w prezencie narzeczonej) ale już w AOS- boję się, że drugi egzemplarz może mieć wadę, a sporo naczytałem się o problemach z wymianami w iSpot, iDream itp. itd....
Teraz mam spokojną głowę- najwyżej wymienię. Rocznicę mamy 1 grudnia, więc mam w razie czego czas :P Ten, który zamówiłem ma być 13 listopada:)

#590 MikeU

MikeU
  • 96 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 12:39

wiem, że temat był wałkowany 1000 razy, ale dalej nie wiem czy kupować 16 GB czy 32 GB. Wiem, że wszędzie piszą, że 16 GB to za mało...tyle, że ja iPada będę używał w 90% do internetu czy YT, nie zamierzam tam trzymać filmów HD, masy zdjęć czy muzyki, nie planuję kupować czasopism HD ani instalować dużej ilości gier. W obecnym Nexusie 7 ma 16 GB i wykorzystuję połowę raptem. Nawet w X-kom czy iSpot twierdzili, że mi 16 GB wystarczy :) Uważacie, że zrobię błąd zamawiając 16 GB?

#591 berger91

berger91
  • 277 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 listopada 2013 - 12:59

wiem, że temat był wałkowany 1000 razy, ale dalej nie wiem czy kupować 16 GB czy 32 GB. Wiem, że wszędzie piszą, że 16 GB to za mało...tyle, że ja iPada będę używał w 90% do internetu czy YT, nie zamierzam tam trzymać filmów HD, masy zdjęć czy muzyki, nie planuję kupować czasopism HD ani instalować dużej ilości gier. W obecnym Nexusie 7 ma 16 GB i wykorzystuję połowę raptem. Nawet w X-kom czy iSpot twierdzili, że mi 16 GB wystarczy :)

Uważacie, że zrobię błąd zamawiając 16 GB?

Po tym co napisałeś uważam, że nie zrobisz błędu. Mój prywatny iPad ma 16GB, bo służy mi jako ''przeglądarka internetowa'', zdjęcia mam w Dropbox, więc nie zabierają miejsca, dokumenty w SkyDrive, filmy wypożyczane także z sieci (przesyłane niekiedy na tv). Ale to moje zdanie- każdy wykorzystuje ten sprzęt nieco inaczej.

#592 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 13:52

Pamiętaj, że zamawiając 32 gb masz de facto jakieś 27 wolne, bo 5 gb zajmuje system i jego aplikacje. Ja po 4 dniach używania, miałem zajęte 18 gb podstawowymi aplikacjami, pare plików muzyki i 1 gb książek pdf ;d Ja bym wziął 32 i się nie bawił. Za to mi powiedzcie, czy lepiej brać ipada z 4G czy z WIFI? I sytuacja z dzisiaj: Byłem w Media Markt gdzie wczoraj oddałem mojego ipada Air z wadą ekranu (kreski i poświata na lewej krawędzi). Przechodząc przez dział appla zobaczyłem ipada air, wziąłem pudełko, zafoliowane itd, czytam i nie wierze. To ten sam ipad, który wczoraj oddałem, sprawdziłem numer seryjny bo miałem na komórce zapisany. Cena: 2099 zł bo to wersja 16 gb z wifi

#593 MikeU

MikeU
  • 96 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 13:55

Za to mi powiedzcie, czy lepiej brać ipada z 4G czy z WIFI?

Wszystko zależy. Jak w domu na kanapie to WIFI wystarcza spokojnie a w razie czego zawsze można udostępnić z komórki internet lub kupić modem bezprzewodowy. Jak zamierzasz korzystać w terenie to z modemem. Ja 90% w domu na kanapie, więc tylko z WIFI wezmę.

#594 Marcinm3

Marcinm3
  • 14 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 14:10

Ja kupiłem 32 GB WiFi. Nie brałem 4G ponieważ nie zamierzam płacić dwa razy za internet. Mam 2 GB nielimitowane w Play i do tego S3 z funkcją udostępniania sieci. W domu też mam szybkie WiFi, na uczelni też. Wybór w moim przypadku był prosty :) Co do pamięci początkowo też pomyślałem, ze 16 GB starczy ale jednak wziąłem 32 GB i wcale nie był to błąd. Pamięć szybko się zapełnia :)

#595 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 07 listopada 2013 - 14:11

I sytuacja z dzisiaj: Byłem w Media Markt gdzie wczoraj oddałem mojego ipada Air z wadą ekranu (kreski i poświata na lewej krawędzi). Przechodząc przez dział appla zobaczyłem ipada air, wziąłem pudełko, zafoliowane itd, czytam i nie wierze. To ten sam ipad, który wczoraj oddałem, sprawdziłem numer seryjny bo miałem na komórce zapisany. Cena: 2099 zł bo to wersja 16 gb z wifi

No to nieźle. Kupujesz nowego (tak Ci się wydaje) w folii, a tu się okazuje że używka. Ktoś kto się nie zna i nie zauważy wady kupi i będzie zadowolony. Tylko ciekawe jak załatwiają sprawy aktywacji?? Aktywowałeś go?

#596 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 14:15

Dzwoniłem do Apple. Kobieta powiedziała ze musi napisać o zgodę na wymianę, ale ze nie będzie problemów. Tylko mówiła coś że wyślą jak otrzymają przesyklę ode mnie. Ciekaw jestem ile czasu zajmie im ta wysyłka. Mam nadzieję że jak najszybciej i będę miał iPada tym razem bez wad.

#597 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 14:18

No to nieźle. Kupujesz nowego (tak Ci się wydaje) w folii, a tu się okazuje że używka. Ktoś kto się nie zna i nie zauważy wady kupi i będzie zadowolony. Tylko ciekawe jak załatwiają sprawy aktywacji?? Aktywowałeś go?

W jakim sensie aktywowałem? Tzn. po wpisaniu numeru seryjnego pojawia sie ze gwarancja do 1 listopada 2014, a media markt przeslalo samo potwierdzenie zakupu do apple wiec teraz niech oni se to odkrecaja;d

#598 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 07 listopada 2013 - 14:21

W jakim sensie aktywowałem? Tzn. po wpisaniu numeru seryjnego pojawia sie ze gwarancja do 1 listopada 2014, a media markt przeslalo samo potwierdzenie zakupu do apple wiec teraz niech oni se to odkrecaja;d

Czyli aktywowałeś i gwarancja leci od 1.11:)

#599 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 14:26

Ja tam nic nie aktywowałem, oni pewnie teraz to anulują czy coś... A jeżeli tego nie sprawdzili to już ich problem. Ja zwrot kasy dostałem, od tego jest pan w obsłudze technicznej by odebrać ode mnie zdawany sprzęt. Ale jeżeli to prawda, że gwarancja leci, ja jej nie aktywowałem bo tym sie media zajmuje no to mialem duzo szczescia...

#600 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 14:35

Aktywacja to pierwsze pełne włączenie sprzętu po wyjęciu z pudełka. Jak pojawi ci się normalnie ekran z ikonami to znaczy że ipad został aktywowany.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych