Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5s/5c w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
372 odpowiedzi w tym temacie

#76 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 28 października 2013 - 19:49

A masz już status "przekazane do realizacji"?

W każdym razie potwierdzone na infolini że upust jest i będzie to na umowie.

Tak mam status przekazane do realizacji.
Ale w tym podsumowaniu nie ma nic napisane o pakiecie danych.. Też tak macie?

#77 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 28 października 2013 - 20:00

Tak mam status przekazane do realizacji.
Ale w tym podsumowaniu nie ma nic napisane o pakiecie danych.. Też tak macie?

Tak.
Trzeba czytać umowę przed podpisaniem i będzie jasność.

#78 gpociej

gpociej
  • 193 postów

Napisano 28 października 2013 - 20:00

U mnie przy sprawdzaniu stanu zamówienia jest tylko napisane jaki pakiet, poniżej że bez limitu rozmowy i sms. O pakiecie danych nic, ale przy wyborze jasno pisze co jest w jakim pakiecie. A w podsumowaniu na dole, w kosztach miesięcznych jest uwzględniony rabat.

#79 burdzyk

burdzyk
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 października 2013 - 20:03

Dziwna sprawa, jak był status: weryfikacja ręczna to była wartość 62,30, natomiast w tej chwili jest : w trakcje realizacji i kwota zmieniona na 89,9 (czyli rabatu brak). Cóż chyba jednak nie bede nic odbierał i podpisywał.

O ile dobrze zrozumiałem z regulaminu to przedłużenia nie wchodzą w grę może dlatego Ci odrzuciło rabat. Sam przedłużyłem umowę ale bez rabatu właśnie po lekturze regulaminu tego grupona. Albo rabat będziesz miał już w umowie.

#80 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 28 października 2013 - 20:42

O ile dobrze zrozumiałem z regulaminu to przedłużenia nie wchodzą w grę może dlatego Ci odrzuciło rabat. Sam przedłużyłem umowę ale bez rabatu właśnie po lekturze regulaminu tego grupona. Albo rabat będziesz miał już w umowie.

Ja jedną przedłużylem i tam bez rabatu mam, natomiast drugą wziąłem na nowy nr i miałbyć rabat. Ale nie ma. Jutro przekręce na infolinię.

#81 mavic

mavic
  • 11 postów

Napisano 28 października 2013 - 21:24

A czy komuś już wysłali telefon ? Od piątku mam 2x przekazane do realizacji i cisza... Zamówiłem dla siebie 5S 32GB i 5C 16GB dla żony w piątek rano a po 2 godzinach było przekazane do realizacji.

#82 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 28 października 2013 - 23:25

No właśnie jest kiszka bo ani telefonu jeszcze nie wysłali a zrezygnować się nie da. Chciałem zrezygnować bo dziś były dostępne w kolorze Gold, ale pani z *400 poinformosała mnie że telefon jest już przekazany do wysyłki. Wydaje mi się że jest to raczej ściema. Jednak będą takie same cyrki jak przy premierze 4s. Pozdrawiam

#83 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 28 października 2013 - 23:41

Mi powiedziano, że jest to 48h od czasu zmiany statusu na przekazano do realizacji.

#84 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 października 2013 - 01:09

Dziś zamówiłem 16 GB Space Gray, przez *400, w środe lub czwartek kurier ma być u mnie. Rozmowa trwała dosłownie 4 min 21 sekund. Szybko poszło. PS. Jakby ktoś chciał, na tej telesprzedaży mają 16 GB wszystkie kolory ;)

#85 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 29 października 2013 - 13:52

Zmiana statusu na wysłany :D

#86 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 29 października 2013 - 13:56

do mnie również wysłali, ale jako, że są błędy w zamówieniu to odmawiam kuriera jutro.

#87 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 29 października 2013 - 14:30

Też mam już wysłane. A czemu odmawiasz kuriera? Ja chciałem 32GB, jak zamawiałem to były tylko 16gb, a po 2 dniach pojawiły się 32GB - straszna lipa!

#88 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 29 października 2013 - 14:51

A mnie odrzucono. Nigdy nie byłem klientem Orange i pewnie dlatego. Ponoć wszystkich, którzy chcą najwyższy abonament a nie byli klientami tak zlewają. Wyglada na to że "nic chcem, ale muszem" przywitać się z Play. Szkoda, bo oferta była niezła. Cena telefonu - też.

#89 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 29 października 2013 - 14:53

Super a ja zamawiałem w piątek rano i dotej pory status przekazane do realizacji. Zrezygnować się nie da, nowej oferty wybrać się nie da.

#90 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 29 października 2013 - 14:57

A mnie odrzucono. Nigdy nie byłem klientem Orange i pewnie dlatego. Ponoć wszystkich, którzy chcą najwyższy abonament a nie byli klientami tak zlewają. Wyglada na to że "nic chcem, ale muszem" przywitać się z Play. Szkoda, bo oferta była niezła. Cena telefonu - też.

To tak jak w bankach. Takie czasy przyszły, że trzeba się prosić by łaskawie Cię oskubali z pieniędzy.

#91 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 29 października 2013 - 15:05

Też mam już wysłane. A czemu odmawiasz kuriera? Ja chciałem 32GB, jak zamawiałem to były tylko 16gb, a po 2 dniach pojawiły się 32GB - straszna lipa!

w obu przypadkach (przedluzenie i nowa aktywacja) nie zostal naliczony rabat. Po konsultacji z BOK mam odmowic i na nowo bedziemy sie bawic. Dla mnie najdziwniejsze jest to, ze nie zal im pieniedzy na wysylki i czasu. Zglaszam problem jeszcze w trakcie weryfikacji a zmienic lub odmowic sie nie da. No ale to juz nie moj problem.
Sory za brak pl znakow.

#92 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 29 października 2013 - 15:22

To tak jak w bankach. Takie czasy przyszły, że trzeba się prosić by łaskawie Cię oskubali z pieniędzy.

Takich współobywateli mamy, gdyby ludzie spłacali swoje kredyty, to banki chętniej by dawały. Gdyby ludzie nie brali telefonów za złotówkę i znikali z nimi nie płacąc rachunków, operatorzy by dawali chętniej. Bardziej się opowi opłaca odmówić klientowy telefonu za grosze z wysokim abonamentem, niż dać mu tani telefon i nie zobaczyć złotówki. Oczywiście jak ktoś chce to dadzą mu, tyle, że wtedy chcą kaucji.

#93 kompernik

kompernik
  • 264 postów

Napisano 29 października 2013 - 16:58

No co racja to racja… 3 lata temu dzięki temu trafiłem do Orange, chociaż, że chciałem telefony kupić w T-mobile. Abonament był chyba z 10 zł tańszy w T-mobile względem Orange, a poza tym oferta była identyczna. Niestety jako świeży właściciel firmy nie miałem żadnej historii u żadnego z operatorów. T-mobile za dwa iPhone'y 4 16GB krzyknął sobie 4000 zł kaucji. :) Tłumaczyłem facetowi, że nie jestem w stanie zamrozić 4 tyś. zł na dwa lata tylko dlatego, bo oni tak chcą i że idę do konkurencji. Pan tylko wzruszył ramionami. Abonament jaki płaciłem to za dwa numery jakieś 300 zł, czyli w dwa lata wyszło jakies 7 tyś. zł… Widocznie mało...

#94 Tidus

Tidus
  • 63 postów

Napisano 29 października 2013 - 18:14

A ja mam nadal "przekazane do realizacji", mimo zamówienia w piątek. Ma ktoś jeszcze tak?

#95 mavic

mavic
  • 11 postów

Napisano 29 października 2013 - 18:27

A ja mam nadal "przekazane do realizacji", mimo zamówienia w piątek. Ma ktoś jeszcze tak?

Też mam tak od piątku... dziś dzwoniłem i powiedzieli, że wygenerowano dokumenty a kurier ma 10 dni na odbiór paczki i pewnie do końca tygodnia dostanę przesyłkę.

#96 Tidus

Tidus
  • 63 postów

Napisano 29 października 2013 - 18:30

No mnie też tak powiedzieli, że jest już spakowane i czeka na odbiór kuriera - ma na to do 10 dni :/

#97 qlesz

qlesz
  • 1 postów

Napisano 29 października 2013 - 18:56

Ja zamówiłem wczoraj, dzisiaj już wysłali. Dostał mi się kolor biało-złoty, a to tylko dlatego że za długo zwlekałem z decyzją. heh

#98 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 października 2013 - 19:08

Mnie też na początku odrzucono mimo moich 3 abonamentow na firme płaconych na czas, spróbuj przez telesprzedaż lub w salonie. Mi przez telesprzedaż zajeło zamowienie 4 minuty, dziś wysłali, jutro według DPD będzie.

#99 raffal

raffal
  • 28 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 29 października 2013 - 19:12

Ja zamówiłem w piątek i przesyłka ma zostać wysłana jutro. Udało się zamówić telefonicznie 32GB szary. Pan z infolinii stwierdził, że mają ogromną liczbę zamówień i wysyłka może trwać trochę dłużej niż zwykle.

#100 gpociej

gpociej
  • 193 postów

Napisano 29 października 2013 - 19:16

Moje złożone wczoraj przed 17 (jak się pojawiły 32 GB) wciąż na etapie weryfikacji ręcznej... Liczę że jutro wyślą i dostanę przesyłkę przed długim weekendem... A w salonie czy kanale telesprzedaży nie można skorzystać kuponu na abonament także dla mnie i wielu innych odpada.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych