Na kupno Apple Care mam rok, więc spokojnie, na pewno się zaopatrzę. Sprzęt ma dopiero miesiąc i tydzień

Natomiast co do Maca Pro. Na pewno będzie to super wydajny sprzęt, ale widzę w nim za dużo wad w sensie użytkowania. Po pierwsze nie mam go gdzie postawić. Poprzednie wersje miały USB z przodu, więc komp mógł stać pod biurkiem, tutaj raczej słabo to widzę. Podłączenie czegokolwiek do tego komputera to ciągłe odsuwanie, bo porty USB są tylko z tyłu. Nie wyobrażam sobie obracania tym komputerem z kablami zasilania itd. Może będzie to fajna maszynka, ale dla mnie kompletnie nie pomyślano z tą konstrukcją, jest niepraktyczna. Wolałbym poprzednią prostokątną wersję, ale w mniejszej obudowie. Do tego niezły monitor, klawiatura (bo to za tani komputer aby dodawali gratis) to wychodzi dobre 20 koła. Jeszcze nie wiadomo jak będzie z głośnością tego śmietniczka, bo wiatrak to tam mały nie jest a schłodzić ma co...
Póki co jestem z obecnego iMaka bardzo zadowolony, w końcu dostałem egzemplarz perfekcyjny, na którym pracuje mi się doskonale. Mam łatwy dostęp do portów, jest cichy, za 13 koła dostałem to czego potrzebuję. Co będzie dalej, zobaczymy. Ciekawi mnie tylko czy któryś z użytkowników late 2012 (który ma sprzęt od początku) nie doświadczył kurzu na matrycy. Chciałbym się przekonać czy to tylko kwestia czasu czy egzemplarza lub jego użytkowania.