Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#201 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 06 października 2013 - 19:30

Kurcze mam dziwną rzecz tzn słyszę swój głos odbity w słuchawce jak z kimś rozmawiam. Mam takie coś w PLAY. W 4S tego nie miałem. Dodam, że zasięg w domu mi skacze między EDGE a 3G. I słychać static noise. Ma też ktoś tak w 5s?

Wymień simkę w Play, na 99% to z tego powodu.

#202 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 06 października 2013 - 20:20

No problem w tym, że właśnie mam nową nano. Hmm ale poczekam jeszcze trochę i zobaczę jak będzie.

Wymień simkę w Play, na 99% to z tego powodu.

#203 Ostrix

Ostrix
  • 107 postów
  • SkądKatowice

Napisano 06 października 2013 - 21:03

przeciez w Katowicach jest Cortland.

A gdzie jest napisane, że nie ma w Katowicach ? 0.0

#204 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 07 października 2013 - 06:58

No problem w tym, że właśnie mam nową nano. Hmm ale poczekam jeszcze trochę i zobaczę jak będzie.

To wymien jeszcze raz, zdarzaja sie buble nawet kilka sztuk pod rzad. Uwierz ;).

#205 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 07 października 2013 - 08:51

Też macie dźwięk łączenia ten "piik" podczas dzwonienia zniekształcony, przytłumiony? Później już rozmowa jest głośna i czysta, tylko ten dźwięk łaczenia zniekształcony. Mam porównanie do 4S tam dźwięk łączenia był ok, może to kwestia różnych kodeków? Sieć PLAY.

#206 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 07 października 2013 - 14:03

Widocznie musimy sobie karty nano wymienić :<

Też macie dźwięk łączenia ten "piik" podczas dzwonienia zniekształcony, przytłumiony? Później już rozmowa jest głośna i czysta, tylko ten dźwięk łaczenia zniekształcony. Mam porównanie do 4S tam dźwięk łączenia był ok, może to kwestia różnych kodeków? Sieć PLAY.

#207 Prodromos76

Prodromos76
  • 24 postów

Napisano 07 października 2013 - 15:09

Zupełnie spersonalizowane pierwsze wrażenie: polubiłem iOS 7, Touch ID jest bardzo fajne, aparat też. Tylko tak bardzo sie odzwyczaiłem od tak małego ekranu, ze moja przygoda z iPhonem5S chyba sie dość szybko zakończy...

#208 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 października 2013 - 19:20

Jest jedna rzecz, która mnie denerwuje w iPhone 5s. Jak ktoś napisze SMSa, to gdy mam włączoną funkcje Touch ID/Hasło to podczas przesuwania palcem po tej wiadomości w celu szybkiej odpowiedzi, trzeba wpisywać hasło. Nie da rady, aby bezpośrednio weszło w edycje SMS, chyba, że się Touch ID wyłączy. Da się ustawić tak, żeby uruchomić szybką odpowiedź na SMS bez wpisywania hasła? Oddzwaniać z tego co zauważyłem można bez problemu, nie trzeba hasła wpisywać.

#209 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 07 października 2013 - 19:40

Jest jedna rzecz, która mnie denerwuje w iPhone 5s. Jak ktoś napisze SMSa, to gdy mam włączoną funkcje Touch ID/Hasło to podczas przesuwania palcem po tej wiadomości w celu szybkiej odpowiedzi, trzeba wpisywać hasło. Nie da rady, aby bezpośrednio weszło w edycje SMS, chyba, że się Touch ID wyłączy. Da się ustawić tak, żeby uruchomić szybką odpowiedź na SMS bez wpisywania hasła? Oddzwaniać z tego co zauważyłem można bez problemu, nie trzeba hasła wpisywać.

Pisałem o tym wcześniej, też mnie to denerwuje.

#210 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 października 2013 - 19:43

Mogliby chociaż zrobić, że jak ktoś napisze SMS to za pomocą Touch ID wchodzę od razu w wiadomości SMS. Trochę szkoda, że to tak kiepsko rozwiązali. Szkoda, że nie da się wyłączyć hasła, a zostawić Touch ID, to też by delikatnie rozwiązało problem.

#211 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 07 października 2013 - 19:55

Spróbuj: ogólne>kod blokady i jest opcja, DAWAJ DOSTĘP PRZY BLOKADZIE EKRANU:
Passbook i Odpow. wiadomością. Ale chyba już ktoś mówił że to nie działa, lub jest to coś innego...

- - - Połączono posty - - -

Szkoda, że nie da się wyłączyć hasła, a zostawić Touch ID, to też by delikatnie rozwiązało problem.

Ale jak przesuniesz i pojawi się klawiatura do wpisania kodu, to idzie chyba zastosować Touch ID..??

#212 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 października 2013 - 19:59

Ale jak przesuniesz i pojawi się klawiatura do wpisania kodu, to idzie chyba zastosować Touch ID..??

Dobra, nie mam pytań :)

#213 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 07 października 2013 - 20:04

Kapitalne! nie wpadłem na to :) Dzięki

#214 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 07 października 2013 - 20:13

Kapitalne! nie wpadłem na to :) Dzięki

Spoko.
Nie marnując posta, możecie potwierdzić że bateria jest lepsza niż w 4s i 5?

#215 Goldix

Goldix
  • 153 postów
  • SkądMarki, PL

Napisano 07 października 2013 - 20:15

Spróbuj: ogólne>kod blokady i jest opcja, DAWAJ DOSTĘP PRZY BLOKADZIE EKRANU:
Passbook i Odpow. wiadomością. Ale chyba już ktoś mówił że to nie działa, lub jest to coś innego...

To jest do odrzucenia połączenia przychodzącego z jednoczesnym wysłaniem SMS. Oczywiście przy zablokowany telefonie.

#216 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 października 2013 - 20:16

Spoko.

hmm, czy bateria to na tą chwilę jeszcze ciężko mi powiedzieć, wg mnie jest bardzo podobnie jak w iPhone 5, ale fakt faktem mam wszystko włączone. Na pewno co mogę potwierdzić w 100% to to, że zasięg jest zdecydowanie lepszy, a to był jak dla mnie główny argument zmiany iP 5 na iP5s :) Choć już na iOS7 było lepiej niż na iOS6, ale teraz jest rewelacja :)

#217 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 07 października 2013 - 20:18

Spoko.

Trochę lepiej jak w iPhone 5, ale to bardzo znikoma różniaca , 4S nie miałem.

#218 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 07 października 2013 - 20:27

To jest do odrzucenia połączenia przychodzącego z jednoczesnym wysłaniem SMS. Oczywiście przy zablokowany telefonie.

Dzięki, dobrze wiedzieć ;)

hmm, czy bateria to na tą chwilę jeszcze ciężko mi powiedzieć, wg mnie jest bardzo podobnie jak w iPhone 5, ale fakt faktem mam wszystko włączone. Na pewno co mogę potwierdzić w 100% to to, że zasięg jest zdecydowanie lepszy, a to był jak dla mnie główny argument zmiany iP 5 na iP5s :) Choć już na iOS7 było lepiej niż na iOS6, ale teraz jest rewelacja :)

Dzięki. No właśnie na temat zasięgu też już gdzieś coś "słyszałem" - fajnie! ;)

Dzięki. Mam nadzieję że nie będę zawiedziony przy przesiadce z 4esa, jeśli chodzi o baterię. Już się nie mogę doczekać.. ;)

#219 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 07 października 2013 - 21:21

Jest różnica i to spora, przynajmniej u mnie, na 4s bateria w użyciu była koło 4h natomiast tu(5s) jest lekko 6,5 h (SIEĆ PLAY-a mieszkam w miejscu gdzie przełącza się EDGE na 3G co parę minut )

#220 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 07 października 2013 - 22:52

Jest różnica i to spora, przynajmniej u mnie, na 4s bateria w użyciu była koło 4h natomiast tu(5s) jest lekko 6,5 h (SIEĆ PLAY-a mieszkam w miejscu gdzie przełącza się EDGE na 3G co parę minut )

Napisałem że nie miałem 4S tylko 5

#221 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 października 2013 - 01:14

Bateria jest dużo lepsza od 4S. Jeśli chodzi o iPhone5, to musiałem go praktycznie codziennie ładować, a iPhone5S ładuję co drugi dzień.

#222 5b46927ee6

5b46927ee6
  • 483 postów
Napisano 08 października 2013 - 10:38

I to tylko dzięki niewiele większej baterii i temu samemu systemowi? Nie chce mi się wierzyć.

#223 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 października 2013 - 10:42

I to tylko dzięki niewiele większej baterii i temu samemu systemowi? Nie chce mi się wierzyć.

Więcej wiary.

#224 5b46927ee6

5b46927ee6
  • 483 postów
Napisano 08 października 2013 - 10:50

Wiem, że wydaliście sporo kasy na to cacko, ale może warto spojrzeć na to wszystko bardziej obiektywnie?

#225 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 października 2013 - 10:53

Wiem, że wydaliście sporo kasy na to cacko, ale może warto spojrzeć na to wszystko bardziej obiektywnie?

Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie jestem obiektywny?

Mam w chwili obecnej w domu każdego iPhone, i zdecydowanie bateria w 5S jest najlepsza.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych