Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#126 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 30 września 2013 - 17:30

To mój wynik. Mam włączone wszystkie możliwe rzeczy.

Dołączona grafika

#127 saek1985

saek1985
  • 125 postów

Napisano 30 września 2013 - 18:56

To mój wynik. Mam włączone wszystkie możliwe rzeczy.

Dołączona grafika

No chyba nieźle!
Swoją drogą iphone 4s miał najgorszą baterię, licząc od iphone 4? (specyfikacja ilości godzin w czuwaniu na iphonie 4s drastycznie spadła w porównaniu do iphone 4)

#128 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 30 września 2013 - 19:23

Dziś odebrałem swoją sztukę, odtworzyłem telefon z kopii zapasowej 5tki i jak na razie wszystko działa tak jak powinno, nic nie przycina, wszystkie animacje płynne, lecz nie ma dużej różnicy w szybkości działania samego systemu między 5 a 5S. Czy wart zmiany? Raczej nie, gdyby nie zaistniała sytuacja to raczej bym nie zmienił, największy plus to kolor Space Gray i czytnik linii papilarnych ale denerwuje mnie jedna rzecz, nie można ustawić odblokowania tylko za pomocą odcisku palka? A nie jak przesuniesz w lewo to możesz wpisać kod blokady. Strasznie to mnie irytuje jak np: dostanę smsa i chce od razu odpisać.

#129 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 30 września 2013 - 20:50

Fakt, to wkurza. Jak duzo smsujesz i wygaszasz ekran, a nagle przychodzi sms to kolejne szczytywanie palca generuje jakis tam czas, w ktorym czeka sie jak ten pacan. Co ciekawe, nie ma mozliwosci ustawienia autoblokady po dluzszym czasie (tak jak wczesniej bylo, np. po 4h) tak, zeby w takich sytuacjach jak pisanie sms, wygaszanie ekranu, pisanie sms moglo sie uniknac szczytywania palucha... Chyba, ze sie myle i jest sposob obejscia tego...

#130 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 01 października 2013 - 11:28

Dzisiaj sobie sprawiłem i kilka przemyśleń. Telefon-zabaweczka przy moim SGS4.

A ja się pozbyłem mojego SGS4, bo przy iP uważałem go za pomyłkę. I już obiecuję sobie po raz kolejny w życiu -nigdy więcej Androida :)

#131 mephisto4

mephisto4
  • 8 postów

Napisano 01 października 2013 - 12:15

Czy ktoś bywający u naszych sąsiadów zza Odry orientuje się w dostępności iP 5S w salonach Apple? Trzeba się nadal ustawiać w kolejkach i liczyć na farta, czy raczej dostanie się niektóre modele bez większych problemów?

#132 Damixs74

Damixs74
  • 252 postów
  • SkądPoznań/Cieszyn

Napisano 01 października 2013 - 13:59

A ja się pozbyłem się mojego SGS4, bo przy iP uważałem go za pomyłkę. I już obiecuję sobie po raz kolejny w życiu -nigdy więcej Androida :)

Wystarczyło wgrać ROM z Google Edition i miałbyś szybkość jak na iPhone :)

#133 valdas

valdas
  • 100 postów
  • Skądprzy samej Litwie

Napisano 01 października 2013 - 15:06

Kolejny test wytrzymałości baterii. Wyłączone tylko 3G i strumień zdjęć, reszta wszystko włączone łącznie z WiFi i odświeżaniem w tle.

#134 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 01 października 2013 - 16:24

Czekam na oficjalną polską premierę 5S.

#135 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 października 2013 - 18:24

Jakies przecieki kiedy polska premiera moze nastapic czy jednak moze to byc grudzien??

#136 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 01 października 2013 - 18:52

Jakies przecieki kiedy polska premiera moze nastapic czy jednak moze to byc grudzien??

nikt z nas magikiem i wróżbitą nie jest ;/

#137 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 01 października 2013 - 21:04

Wystarczyło wgrać ROM z Google Edition i miałbyś szybkość jak na iPhone :)

Nie wykluczam, że masz rację. Ale ja nie mam czasu na eksperymenty i było jeszcze wiele elementów, które mi nie pasowały. Ostatecznie brak możliwości szybkiej obsługi jedną ręką w aucie zawęża krąg telefonów dla mnie do ok 4 cali.

#138 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 03 października 2013 - 21:12

[ATTACH=CONFIG]17446[/ATTACH] No więc i ja zakupiłem iPhona 5s 16 GB szaro-czarnego. To mój pierwszy wynik baterii po naładowaniu do pełna :) włączone praktycznie wszystko- oglądałem koncert w iTunes Festival/muzyka/smsy/pare rozmów/FB/kilka gierek, niestety mieszkam na przełączaniu się sieci Play z Edge na 3G co parę minut. W porównaniu z moim starym 4S to o 3 godziny dłużej . Jestem i tak bardzo zadowolony. Teraz spróbuję z ustawionym Play(orange)(3-4 kreski 3G) na sztywno.

#139 minimal-x

minimal-x
  • 149 postów

Napisano 03 października 2013 - 22:11

Od wczoraj jestem posiadaczem 5s 64gb space gray, po dwóch dniach użytkowania mogę powiedzieć że bateria trzyma lepiej niż w 5, telefony używam tak samo, na ip5 po wyjściu z pracy miałem resztki bateri , na 5s mam jakieś 20-30%, duży plus :D Druga rzecz która mnie urzekła to aparat, zdjęcia wychodzą piękne, szybciej reaguje autofocus, lepiej doświetla . Co do szybkości działania , mam jeszcze ip5 w domu więc po testowałem na grach :P różnica jest taka że 5s wczytuje chwilę wcześniej, wydaję mi się że różnica jest taka jak między ip4s a ip5, czyli jest różnica ale szału nie ma. Zauważyłem jeszcze że na 5s allegro już mi nie przycina, jak to miało miejsce w zwykłej piątce po zmianie wyglądu allegro. Ogólnie jestem zadowolony, chciałbym jeszcze jedną rzecz, aby można było używać czytnika palucha zamiast wpisywania haseł w różnych serwisach itp. Ostatnia rzecz na minus 5s to jest kolor. Jak trzymam teraz ip5 i ip5s to jednak czarna piątka biję na głowę ten niby szary, a bardziej srebrny kolor....myślałem przez chwilę nad zmianą korpusu z piątki do eski , ale to tylko przez chwilę :mrgreen:

#140 valdas

valdas
  • 100 postów
  • Skądprzy samej Litwie

Napisano 04 października 2013 - 11:44

Kolejny test. Włączone 3G i Wi-Fi. Wyłączony strumień zdjęć i odświeżanie w tle. [ATTACH=CONFIG]17453[/ATTACH]

#141 Kazek-ff49ee234d

Kazek-ff49ee234d
  • 527 postów

Napisano 04 października 2013 - 14:56

iphone zamowilem 20 wrzesnia w sklepie apple online uk .przyszedl wczoraj 3.10.13 , przycisk power rusza sie , telefon podczas ruchu przez to zachwouje sie jak grzechotka! jak chinska zabawka! przycisch nowy home dziala jak by pod nim byl wylany miod albo dzem! to tego tak glosno ze szok! co to ma byc? nie dosc ze czekalem 2 tygodnie to jeszcze dostaje takie dziatostwo ! jade dzisiaj do apple store i maja mi go wymienic na miejscu nic mnie to nie obchodzi! moj roczny iphone 5 ! przycisk homedziala idealnie plynnie i cicho! ruszajac telefonme we wszystkie strony nic nie brzeczy zadne przyciski sie nie ruszaja! jestem mega zly! Wrocilem z apple store! wszystkie iphone na wystawie maja to samo! ^^ sprawdzilem 15 egzemplarzy ! apple sobie zarty robi . naszczescie mam 14 dni na zwrot. albo na allegro wyladuje . tyle z mojej przygody z iphone 5s :)

#142 Ament

Ament
  • 506 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 05 października 2013 - 08:48

Ja mam ze sklepu Apple z US i tez lata :???:

#143 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 października 2013 - 09:34

No i stało się! W ciągu godziny będzie u mnie kurier z iPhone'em 5S Black. Zamówiony z Allegro po średnio okazyjnej cenie :-) ale co tam. Tak wiem zarzekałem się, że nie kupię nowej "piątki", ale jednak 3 kwestie zadecydowały. 1. Lepsza bateria 2. Lepszy zasięg, a to u mnie dość ważne, bo w mieszkaniu mam tragiczny zasięg niestety, mam nadzieję, że teraz będzie lepiej i dogadam się normalnie jak ktoś do mnie zadzwoni lub odwrotnie :) 3. Aparat/Kamera. Slow motion, jakość, opinie tu przeważyły. Ponoć jest dużo lepiej, a ostatnio robię sporo zdjęć telefonem i nagrywam filmy. Zobaczymy jak będzie w praktyce.

#144 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 października 2013 - 09:48

@effe: Super decyzja. Może za rok dasz się namówić na wypad do Berlina ;-)

#145 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 października 2013 - 10:14

No kto wie, ale zapewne tak :) Zawsze zaoszczędzę trochę kasy :)

#146 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 października 2013 - 11:33

OK, to jestem po pierwszym uruchomieniu i odtworzeniu archiwum na nowym iPhone'ie. Pierwsze wrażenie mam lekko mieszane. Wygląd wersji Space Grey rewelacja. Jak dla mnie ten model jest najładniejszy, dużo ładniejszy od wersji białej. Niestety zauważyłem lekkie lagi podczas np uruchamiania wyszukiwarki "palcem z góry na dół" menu lekko przycina. Na iPhone 5 nie wyglądało to w ten sposób (kontrast włączony), nie wiem może to te 64bity :) Reszta chodzi tak jak na "piątce". Pobawię się kilka dni i napiszę więcej.

#147 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 października 2013 - 11:36

Touch ID ma problemy z kciukiem po kąpieli, nie odczytuje w ogóle. Czyli ryzyko obcięcia kciuka i trzymania w formalinie do odblokowania nie istnieje, Apple widzę wszystko przemyślało ;-)

#148 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 05 października 2013 - 13:26

OK, to jestem po pierwszym uruchomieniu i odtworzeniu archiwum na nowym iPhone'ie.
Pierwsze wrażenie mam lekko mieszane. Wygląd wersji Space Grey rewelacja. Jak dla mnie ten model jest najładniejszy, dużo ładniejszy od wersji białej.
Niestety zauważyłem lekkie lagi podczas np uruchamiania wyszukiwarki "palcem z góry na dół" menu lekko przycina. Na iPhone 5 nie wyglądało to w ten sposób (kontrast włączony), nie wiem może to te 64bity :)
Reszta chodzi tak jak na "piątce".
Pobawię się kilka dni i napiszę więcej.

a co z tym przyciskiem home i power ? faktycznie jest tak jak pisał wyżej Kazek

#149 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 05 października 2013 - 13:55

W 5S home button pracuje zupełnie inaczej niż w poprzednich generacjach. Klik jest bardziej słyszalny, a nie tak jak wcześniej - głuchy. Co do przycisku power, mam w domu dwa egzemplarze, w moim power jest sztywniejszy, w drugim u mojej kobiety chodzi bardziej luźno. Może to irytować "chirurgów", którzy oczekują perfekcjonizmu ;).

#150 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 05 października 2013 - 14:59

a co z tym przyciskiem home i power ? faktycznie jest tak jak pisał wyżej Kazek

Home jest ciutkę bardziej słyszalny, ale tragedii nie ma. W ogóle nie zwracam na to uwagi.
Ogólnie Touch ID działa dobrze, szybko i bezproblemowo. Skonfigurowałem 5 palców i każdy reaguje tak samo szybko. Na chwilę obecną największe wrażenie na mnie zrobił aparat oraz sam wygląd iPhone'a. Czarny wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciach. Mam wrażenie jakbym trzymał ekskluzywny sprzęt. Wykonanie rewelacyjne :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych