Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
2007 replies to this topic

#1401 SeNuke

SeNuke
  • 769 posts

Posted 15 January 2014 - 19:24

Szukasz serwisu w twojej okolicy Cortland czy co tam . Jak nie ma to odsyłasz kurierem do Cortland'u . Za darmo przyjeżdżają po telefon i za darmo odwożą po serwisie. Oni badają . Jeśli stwierdzą usterkę to wymieniają na refurba i tyle w temacie

#1402 santiago

santiago
  • 14 posts
  • SkądWrZ, Wlkp.

Posted 15 January 2014 - 20:51

Gdyby kogoś interesowało, Telefon z 48 miesiąca (tygodnia). Power lata, miałem wcześniej iP4 i powiem, że zaskoczony jestem że to aż taki ma luz w tej 5s. No cóż kwestia przyzwyczajenia. całe szczęście że to słuchać tylko przy kręceniu filmów a nie na przykład przy rozmowie telefonicznej! Albo co gorsza przy robieniu zdjęć :o Słuchawki raczej nie będę zwracał, czeka mnie dwa tyg testów. pochodzę z galaktyki Andromedy tam nie mamy tygodni :D

#1403 sereksztum

sereksztum
  • 335 posts

Posted 15 January 2014 - 22:30

Gdyby kogoś interesowało, Telefon z 48 miesiąca.

Uuuuu stary, to w jakiej Ty galaktyce żyjesz :o?

#1404 Radi-83

Radi-83
  • 250 posts

Posted 15 January 2014 - 23:52

Nice Name: iPhone 5s (UK/Europe) Machine Model: iPhone6,2 Family name: A1457 Model Number: ME432 Group1: iPhone Group2: Generation: CPU speed: 1.3GHz Screen size: 4 inch Screen resolution: 1136x640 pixels Colour: Space Gray Production year: 2013 Production week: 51 (December) Model introduced: 2013 Capacity: 16GB Memory - flavour: xx Factory: DN (China, Chengdu - Foxconn) Wczoraj dostałem swoją sztukę. Grzechotka maksymalna (piszę maksymalna, ponieważ wcześniej robiłem rekonesans po sklepach i zdarzały się w mnniejszym stopniu chałasujace powery) przycisku power, reszta guzików idealnie spasowana. Wizualnie też pozostawia wiele do życzenia, ponieważ na plecach ma punktową wgniotke ok 2mm, na ramce w miejscu styku ze szkłem tak z 4 mm nierówno wyciete aluminium w taki zygzak, delikatna rysę na jabłku i ze 3 małe skazy aluminium prawie nie widoczne. Dla mnie przede wszystkim ważny był wyświetlacz, a tu niestety w górnej części tak ok 4 cm od góry wyraźnie widać bardziej żółty odcień wzgledem reszty wyświetlacza. Za dużo tego jak dla mnie, więc bede wymieniał. Aha dodam jeszcze, że jak przytrzymam powera i potrząsne przy uchu to nie słychac absolutnie nic, więc nie każdy ma to stukanie soczewki :D

#1405 premislausg

premislausg
  • 314 posts

Posted 16 January 2014 - 00:47

Ludzie, Czytając ten wątek odechciewa się kupna 5s... Albo większość osób zwyczajnie przesadz, albo ten telefon to jedna wielka porażka. Jak tak dalej pójdzie, to użytkownicy Nie zdążą się nacieszyć sprzętem, tylko będą go wymieniać aż do premiery iPhona 6. Do tej pory wykonanie iPhona było jedną z jego najmocniejszych stron, teraz mamy chyba do czynienia z równaniem w dół...

#1406 sereksztum

sereksztum
  • 335 posts

Posted 16 January 2014 - 03:19

@premisalusg eee... pier... ja z mojego 5S z pierwszej sztuki mega zadowolony. guzik lata, wyświetlacz ma raczej ciepłą barwę w porównaniu do poprzednika(iPhone4). Zero plam na wyświetlaczu, obudowa w 100% idealnie spasowana, bez żadnej skazy, kupiony w Orange z 48 tygodnia fabryka F1 bodaj :D Model polecam, ogólnie po iPhone 4 mega skok w przyszłość. Nawet przez moment nie przeszło mi przez myśl, żeby go oddawać na gwarancje :D Że guzik lata? Prosze was... poza tym mam Case'a apple więc siłą rzeczy i tak go przytrzymuje :D Jedyne co to dziś wziąłbym wersję 32GB, a nie 16... no ale to już wiedziałem przy iP4, jednakże fundusze i dostępność w orange nie pozwoliły :D

#1407 Igito

Igito
  • 43 posts
  • SkądAleksandrów Łódzki

Posted 16 January 2014 - 03:39

No i o to chodzi :P

#1408 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 16 January 2014 - 08:20

Ludzie,
Czytając ten wątek odechciewa się kupna 5s... Albo większość osób zwyczajnie przesadz, albo ten telefon to jedna wielka porażka. Jak tak dalej pójdzie, to użytkownicy Nie zdążą się nacieszyć sprzętem, tylko będą go wymieniać aż do premiery iPhona 6. Do tej pory wykonanie iPhona było jedną z jego najmocniejszych stron, teraz mamy chyba do czynienia z równaniem w dół...

Bo ludzie najwyraźniej przesadzają.. Ja mam 5S od premiery z Niemiec, przycisk lata, reszta ok. Wsadziłem niedawno 5S do Apple Case, więc nic nie lata. Po prostu używajcie, a nie wydziwiajcie. Od iPhone 4 miałem po kolei wszystkie modele i wg mnie 5S to najbardziej udany model.

#1409 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 16 January 2014 - 08:39

Dokładnie ;) tymbardziej jeśli chodzi o touch id i masę tweaków do niego :)

#1410 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 16 January 2014 - 08:44

To co piszecie to prawda. 5S na dzień dzisiejszy jest imho najlepszym smartfonem na rynku. Testowałem już chyba wszystko co można w tej półce (Z1, Z30, Nexusa 5, Note 3, Htc one) i 5S wygrywa z nimi wszystkimi. Jest telefonem najbardziej bliskim ideałowi, bo w szerokim spektrum możliwości sprawuje się najlepiej. A luźny power button - po wymianie kilkudziesięciu telefonów stwierdzam, że da się z tym żyć i po tygodniu użytkowania o tym zapominamy. Grunt to nie stracić radości z użytkowania sprzętu, ja byłem tego bliski popadając już trochę w obsesję z power buttonem ;). Korzystam z oryginalnego czarnego case'a i jest świetny bo pomimo intensywnego korzystania z telefonu i kładzenia go gdzie popadnie iPhone wygląda cały czas jak nowy. Tak więc tak miłego użytkowania 5S i Wam życzę!

#1411 adverka

adverka
  • 98 posts

Posted 16 January 2014 - 08:52

Odnośnie latających power button'ów
Ja mam wrażenie, że ten przycisk jakoś za mało wystaje względem ramki iphona. Też tak macie? U mnie to jest może z 1mm max.
Działać działa, za każdym razem, latanie mi nie przeszkadza tylko mała wypukłośc trochę. Może też to wina trochę folii na ramce.

Z kilku sztuk 5s, które miałam, dwie sztuki miały właśnie tak mało wystający power button, pozostałe miały wyższy, podobnie jak w moim 4s.

Pendolino - jak się sprawuje bateria w Twoim 5s z fabryki C1, jeśli dobrze pamiętam?

#1412 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 16 January 2014 - 09:26

jak mi zacznie to przeszkadzac to sobie bumpera sprawie i zapomne o temacie :P

#1413 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 16 January 2014 - 11:01

Z kilku sztuk 5s, które miałam, dwie sztuki miały właśnie tak mało wystający power button, pozostałe miały wyższy, podobnie jak w moim 4s.

Pendolino - jak się sprawuje bateria w Twoim 5s z fabryki C1, jeśli dobrze pamiętam?

Tragedii nie ma :). Głównie korzystam z WiFi - 80% czasu w ciągu dnia, pozostałe 20% LTE gdy jestem poza firmą i domem. Wygląda to tak, że rano (okolice godziny 9:00) jak mam 100% to przy niewielkim dzwonieniu, bardziej iMessage (około 100 dziennie) i około 200 mailach dziennie jest tak, że gdy wracam do domu w granicach godziny 20:00 mam około 20~30% baterii, czyli nie jest źle.

#1414 santiago

santiago
  • 14 posts
  • SkądWrZ, Wlkp.

Posted 16 January 2014 - 16:34

Pendolino pytanie mam na temat case od apple, posiadam czarną wersję czy u Ciebie też słuchać power buttona mimo założenia tej ochrony?

#1415 traju

traju
  • 48 posts

Posted 16 January 2014 - 16:59

Jesteś pewien, że to power button a nie soczewka? Bo też mam ten case i żadnego grzechotania nie słyszę (prócz soczewki aparatu).

#1416 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 16 January 2014 - 17:08

Ja mam w case, jedynie co słychać podczas potrząsania to cykanie soczewki.

#1417 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 16 January 2014 - 17:31

Tak, słychać power button, nawet w casie. Przy 7 telefonach z wymian, w każdym było słychać i case nie likwidował tego problemu. I nie był to dźwięk soczewki. Z ciekawostek dodam, że jak case się ubrudzi, będzie wyglądał już średnio atrakcyjnie to można wziąć gąbeczkę i nawilżyć ją mydłem i delikatnie wyczyścić futerał, dać mu wyschnąć i będzie jak nowy :)

#1418 Radi-83

Radi-83
  • 250 posts

Posted 16 January 2014 - 18:36

Sorry za offtop, ale chciałem się zapytać doświadczone osoby z wymianami :P co trzeba powiedzieć telefonicznie lub napisać w formularzu jeśli chcę wymienić telefon a nie zwracać ? Bo na stronie znalazłem tylko informację o zwrotach. Dla mnie to istotne, ponieważ płaciłem przelewem bankowym więc wolałbym aby mi wysłali 2 sztukę bez uprzedniego zwrotu kasy i konieczności zamawiania od nowa.

#1419 olopiotrek

olopiotrek
  • 144 posts

Posted 16 January 2014 - 18:43

Dla rozluznienia sytuacji z latajacymi buttonami, wkleje aukcje w ktorej poznalem nowego iphone 5s z 4,2 calowym wyswietlaczem (1704 vs 960 px) ;) kto wie moze w Polsce juz wiedza jak bedzie wygladał Iphone 6 :D

IPHONE 5S 16GB WHITE BIAŁY SKLEP ŁÓDŹ RATY NOWY (3855212413) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

#1420 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 17 January 2014 - 08:13

ekran wiekszy a rozmiar ten sam tel :D :confused:

#1421 mecei

mecei
  • 99 posts

Posted 17 January 2014 - 09:33

witajcie, ostatnio zakupilem iphone 5s space gray i tutaj takie male pytanie, na ekranie w poblizu lewej gornej anteny (czarnego paska na aluminiowej obwodce) mam taki maly trojkacik przylegajacy do krawedzi ekranu, to wyglada jak jakis sensor, tez tak macie??

#1422 3_Ohm_Back

3_Ohm_Back
  • 379 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 January 2014 - 10:26

mam taki maly trojkacik przylegajacy do krawedzi ekranu

Ja nic nie widzę u siebie… Lepiej jakbyś wstawił fotkę - ale do końca nie wiem czy w tym temacie. Mój np. ma efekt luźnego przycisku "zablokuj" - trochę mnie to na początku drażniło ale już jest ok.

Co do wrażenia - leci mi drugi tydzień z tym telefonem i jestem zadowolony. Cały czas zwiększam jego funkcjonalność i przydatność różnymi aplikacjami.

#1423 pepis2013

pepis2013
  • 30 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 17 January 2014 - 11:09

Ja pare dni temu dostalem z orange nowke z 51 tygodnia,drugiego z wolnej sprzedazy mam z 46 tygodnia i roznice sa takie,ze ten z 51tyg ma zimny ekran i wydaje mi sie,ze czytnik dziala szybciej niz w tym z 46tyg. Ten z 46tyg ekran cieply i w gornej czesci bardziej zolty. Oba maja luzny przycisk power. Dzis wysylam do cortlandu tego pierwszego na wymiane(tzn. mam nadzieje,ze wymienia). Dodam,ze oba sa koloru zlotego,ale to raczej nie ma wplywu na to jaki jest wyswietlacz itp.

#1424 gareon

gareon
  • 39 posts

Posted 17 January 2014 - 16:27

- - - Połączono posty - - -

witajcie, ostatnio zakupilem iphone 5s space gray i tutaj takie male pytanie, na ekranie w poblizu lewej gornej anteny (czarnego paska na aluminiowej obwodce) mam taki maly trojkacik przylegajacy do krawedzi ekranu, to wyglada jak jakis sensor, tez tak macie??

to cos masz nie tak. nic tam nie ma.

#1425 perzyk

perzyk
  • 302 posts
  • SkądWawa

Posted 17 January 2014 - 20:38

Ja od paru dni posiadam 5S Gold i powiem Wam, że nie mogłem się na początku przyzwyczaić do białego, ale pare dni minęło i jest git :D taka trochę niespodziewana przesiadka z 5 na 5S, ale oferta u operatora dobra, to się skusiłem. Teraz szukam jakiegoś pokrowca do niego, ale nie mogę się narazie zdecydować. Ktoś może miał do czynienia z Apple Case do iPhone'a? bo różne opinie można znaleźć, najwięcej takich, że pokrowiec po paru tygodniach wygląda jak szmata. a, że tak spytam, czym się różnią telefony z X tygodnia? mój jest z 49

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users