Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#1176 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 23 grudnia 2013 - 22:24

Jak pukniecie w guzik Power młotkiem, tak dosyć mocno, minimalnie się wygina i już nie stuka! Serio! Sam testowałem! Teraz może troche ciężej się blokuje itd, ale chociaż nic mi nie stuka podczas nagrywania! Damn, ten wątek od paru dni dotyczy tylko tego guzika... może już koniec, co ? i tak nikt nie pisze tu ani przyczyny, ani rozwiązania... to po co piszesz ze puka... puka i pukać będzie... nie znasz rozwiązania? Zamilcz na temat tego guzika.

#1177 Posek

Posek
  • 30 postów

Napisano 23 grudnia 2013 - 22:44

Zapraszam wszystkich zadowolonych ze swojego 5S(i tych nie także) do pobierania "Iron Force" z App Store. Bardzo fajna rozgrywka. Na 5S gierka śmiga bez zarzutów, tylko smuci mnie fakt, iż bardzo mało flag Polski przewija się w grze. Tylko te Chińczyki, Rosjanie walą równo. Dołączcie do gry i róbmy tam z nimi prządek...;)

#1178 Sergionex

Sergionex
  • 147 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 grudnia 2013 - 13:07

To, że to wtopa to fakt - lepiej by jej nie było, jednak porównania do "trzęsącej kierownicy w Panamerze" to jakiś nonsens :roll: idę o zakład, że nawet w czasie jazdy po wybojach tego nie uświadczymy nagrywając wideo - co innego trząść telefonem a co innego gdy trzymamy go w ręku i drgania nie są bezpośrednio przenoszone na telefon... A jeśli ktoś trzęsie sobie 5s przy uchu to już jego sprawa - różne ludzie mają hobby ;)

#1179 911T

911T
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 grudnia 2013 - 13:27

To, że to wtopa to fakt - lepiej by jej nie było, jednak porównania do "trzęsącej kierownicy w Panamerze" to jakiś nonsens :roll: idę o zakład, że nawet w czasie jazdy po wybojach tego nie uświadczymy nagrywając wideo - co innego trząść telefonem a co innego gdy trzymamy go w ręku i drgania nie są bezpośrednio przenoszone na telefon... A jeśli ktoś trzęsie sobie 5s przy uchu to już jego sprawa - różne ludzie mają hobby ;)

Moze oponki do wymiany :)

#1180 brokenmusic

brokenmusic
  • 228 postów

Napisano 24 grudnia 2013 - 15:51

Moze oponki do wymiany :)

Dziś byłem w Saturnie zobaczyć jak grzechocze iphone 5s . Obmacałem go przycisk głośności i power miały delikatny i luz i grzechotały. Musze jednak powiedzieć, że machające tym telefonem by to usłyszeć poczułem się jak upośledzony. Wszyscy oglądają telefony a ja grzechocze. Dla mnie problem jest mega wyimaginowany. Gdyby żył Jobs pewnie zrobiłby konferencję prasową na ten temat i wyjaśnił co niektórym, że są debilami skoro kupują telefony do grzechotania, dla mnie delikatny luz jest normalny.

#1181 Hawken12

Hawken12
  • 250 postów
  • SkądGorzów Wlkp. Polska

Napisano 24 grudnia 2013 - 16:03

Ludzie! Te grzechotanie występuje od iPhone'a 4...

#1182 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 24 grudnia 2013 - 16:09

Świetnie, chyba zacznę robić ranking najbardziej głupie sposoby używania telefonu iPhone :)

Mamy już dwie pozycje:

1. Trząść telefonem jak potłuczony i narzekać że coś puka.
2. walić telefonem w biurko i podniecać się, że stuka.

Trzeci film będzie może coś ze strzelania do iPhone albo może zrzucanie z 8 piętra? Prooooooooooooszę :D

Trzeci będzie z Subaru :). Iphone 5s Rattle - YouTube

#1183 Jorga

Jorga
  • 148 postów
  • SkądGrodzisk Mazowiecki, PL

Napisano 24 grudnia 2013 - 17:35

Dziś byłem w Saturnie zobaczyć jak grzechocze iphone 5s . Obmacałem go przycisk głośności i power miały delikatny i luz i grzechotały. Musze jednak powiedzieć, że machające tym telefonem by to usłyszeć poczułem się jak upośledzony. Wszyscy oglądają telefony a ja grzechocze. Dla mnie problem jest mega wyimaginowany. Gdyby żył Jobs pewnie zrobiłby konferencję prasową na ten temat i wyjaśnił co niektórym, że są debilami skoro kupują telefony do grzechotania, dla mnie delikatny luz jest normalny.

Po prostu wyjąłeś mi to z ust. Jasne, że jakiś luz na przycisku może i musi być, by ten przycisk chodził. Przecież nie jest on usadzony w pionowej szynie, no na miłość boską... Rozumiem wszystko, ale to wszystko jeśli chodzi o wady pod względem wyglądu czy też funkcjonalności, ale to jest przycisk ON/OFF, więc siłą rzeczy będzie się ruszał nawet i po dłuższym, normalnym użytkowaniu. Chyba nie powiecie mi, że kupujecie telefon po to tylko, by machać nim w rytm Salsy ^^.

#1184 woojtekn

woojtekn
  • 96 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 24 grudnia 2013 - 18:08

Miałem trzy ajfony i w żadnym nie doświadczyłem tej grzechotki (skoro to niby istnieje już od 4-ki) Albo przynajmniej nie wiedziałem o istnieniu tego czegoś :) Cóż, moja Panda nie ma takiej mocy jak Subaru ze sznurka powyżej :-)

#1185 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 24 grudnia 2013 - 22:03

Trzeci będzie z Subaru :). Iphone 5s Rattle - YouTube

To nie problem iPhone, o pół metra co najmniej za mały wlot powietrza na przedniej masce i do tego jeszcze ma coś nie tak z silnikiem, bo buczy jak cholera :D

#1186 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 24 grudnia 2013 - 22:11

zauważyłem ze ekran w iphone 5s jest bardziej żółty jak retina w ipadzie mini. ktoś to potwierdzi ?

#1187 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 24 grudnia 2013 - 23:05

zauważyłem ze ekran w iphone 5s jest bardziej żółty jak retina w ipadzie mini. ktoś to potwierdzi ?

Zakładam się że wielu.

#1188 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 grudnia 2013 - 01:45

Mam 5Sa od wczoraj i guzik faktycznie lata, ale to jedyny problem z tym telefonem. Da się z tym żyć. Rozumiem, że niektórym to przeszkadza, ale naprawdę trzeba "zmusić" ten przycisk do stukania. Niektórzy popadają w nadmierną obsesję nad tym problemem. :)

#1189 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 25 grudnia 2013 - 11:47

Niestety, mogą sie zdarzyć ekrany z żółtaczką ;) w moim pierwszym 5s był właśnie taki, nie było to problemem bo w 4s tez miałem taki, wiec sie przyzwyczaiłam, ale aktualnie w drugim ekran jest bialutki i nie ukrywam, że taki jest przyjemniejszy ;)

#1190 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 25 grudnia 2013 - 20:34

ogólnie mi nie przeszkadza, ale jak postawie go obok ipada to irytuje.

#1191 nokio

nokio
  • 68 postów
  • SkądKönigshütte

Napisano 25 grudnia 2013 - 20:42

[ATTACH=CONFIG]19343[/ATTACH] A co wy na to nówka otwieramy i taki oto ekran z niespodzianką ( prostokąty na każdym widoku) 5s 16 GB produkcja 46 week Faxconn. gdzie kontrola jakosci ??

#1192 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 grudnia 2013 - 20:54

[ATTACH=CONFIG]19343[/ATTACH]
A co wy na to nówka otwieramy i taki oto ekran z niespodzianką ( prostokąty na każdym widoku) 5s 16 GB produkcja 46 week Faxconn. gdzie kontrola jakosci ??

Przynajmniej masz sensowny powód wymiany iPhone'a. :)

#1193 Igito

Igito
  • 43 postów
  • SkądAleksandrów Łódzki

Napisano 26 grudnia 2013 - 00:28

@Nokio, po prostu w prezencie na święta wgrali Ci unikatową tapetę przy ekranie startowym :mrgreen:

#1194 donmikers

donmikers
  • 29 postów

Napisano 26 grudnia 2013 - 00:44

[ATTACH=CONFIG]19343[/ATTACH]
A co wy na to nówka otwieramy i taki oto ekran z niespodzianką ( prostokąty na każdym widoku) 5s 16 GB produkcja 46 week Faxconn. gdzie kontrola jakosci ??

Jak Ci przycisk nie grzechocze to nie reklamuj, wszystko jest OK :)

#1195 dopesi

dopesi
  • 68 postów

Napisano 26 grudnia 2013 - 12:18

oj tam oj tam... a ja mam na ekranie małą białą plamkę widoczną tylko na białych tłach: [ATTACH=CONFIG]19349[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19350[/ATTACH] jakieś pomysły?

#1196 highend

highend
  • 200 postów

Napisano 26 grudnia 2013 - 12:36

to taki mały sikający krasnal. Jest on białą plamką, a wszystko wokoło jest zażółcone... ;)

#1197 dopesi

dopesi
  • 68 postów

Napisano 26 grudnia 2013 - 12:38

no stary, to mnie uspokoiłeś.

#1198 Clevland

Clevland
  • 416 postów

Napisano 26 grudnia 2013 - 13:15

oj tam oj tam...

a ja mam na ekranie małą białą plamkę widoczną tylko na białych tłach:

[ATTACH=CONFIG]19349[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19350[/ATTACH]

jakieś pomysły?

Zwróć albo reklamuj.

Pytanie czy wymieniony będzie bez wad...
Apple się nie wyrabia z produkcją i jakość na tym cierpi.
Jak zaczną spływać zamówienia z China Mobile to może być gorzej.

Polityka jakości może wyglądać tak:
"Dostarczyć ile się da, potem będziemy się martwić"

#1199 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 26 grudnia 2013 - 14:14

Mój iPhone jest z 45 tygodnia z fabryki C3 i ma żółty ekran :( (ekran porównywany ze śnieżnobiałym ekranem w iP 5) Myśle nad zgłoszeniem wymiany 30 listopada był zamawiany w AOS DE , 10 grudnia odebrany od kuriera . Czytałem o przedłużonej możliwości zwrotu sprzętu lecz nie wiem czy tyczy się to też wymiany wadliwego sprzętu ? Czy polski AOS może zrobić jakiś problem z wymianą iPhone'a kupionego w niemieckim AOS ? PS. Jak wygląda taka procedura ? Mogą poprosić o zdjęcia ekranu czy coś w tym stylu?

#1200 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 26 grudnia 2013 - 14:37

Żółty ekran nie jest wadą (inny producent ekranu) w iP5S i nie porównuj go do iP5. Miałem wymienionych kilka sztuk iP5S z innych powodów, ale za każdym razem ekran miał barwę cieplejszą w stosunku do iP5. Nie przejmuj się tym. Kiedy zaczniesz korzystać tylko z iP5S zapomnisz o tym. A za rok i tak zmienisz na iP6.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych