Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
2007 replies to this topic

#1151 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 22 December 2013 - 23:46

Przetestuj i zobaczymy czy slychac, bo ja w to watpie...

Ależ oczywiście, że słychać. Jakby była cisza to nie robiłbym problemu. Testowałem to nie raz. I jak widać to nie tylko mój własny wymysł, że taki problem istnieje. Ludzie z całego świata piszą o tym na stronach Apple Support Communities.

#1152 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 22 December 2013 - 23:55

Ludzie z calego swiata pisza, ze widzieli elvisa ;) Chodzi o to ze to robienie z igly widly, problemem byloby gdyby ten dzwiek byl nagrywajac normalny ludzki filmik, a tak nie jest... Powinini podawac, ze telefon nie nadaje sie do krecenia trzesien ziemi ani dla ludzi z parkinsonem :P Ale ok ja sie poddaje, wesolych i "spokojnych" swiat xD

#1153 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 23 December 2013 - 00:29

Ludzie z calego swiata pisza, ze widzieli elvisa ;)

Chodzi o to ze to robienie z igly widly, problemem byloby gdyby ten dzwiek byl nagrywajac normalny ludzki filmik, a tak nie jest...

Powinini podawac, ze telefon nie nadaje sie do krecenia trzesien ziemi ani dla ludzi z parkinsonem :P

Ale ok ja sie poddaje, wesolych i "spokojnych" swiat xD

Rozumiem jakby to androidowcy się skarżyli. Ale tutaj piszą osoby zamiłowane w urządzeniach firmy Apple. I to one również widzą tę wadę. Również życzę wesołych świąt.

#1154 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 23 December 2013 - 00:58

Nie ma rzeczy doskonałych, a już napewno nie są nimi produkty Apple. Dawałem linka wcześniej, w którym pisało, że ten sam problem ma nexus 5 i tam rozwiązaniem jest kupno case (skąd my to znamy), ale on tak może mieć bo kosztuje 2 razy mniej? Jakoś cieżko mi sobie poprostu wyobrazić to za wadę, która spowodowałaby zrezygnowanie z tego jakby niebyło zarąbistego urządzenia. Albo jeszcze mniej wyobrażam sobie sprzedawcę wręczającego telefon który dorzuca, proszę tylko nim nie trząsać podczas kręcenia filmów bo słuchać power buttona... wtf? To tak jak iść do sklepu i poprosić o colę bez gazu bo ta z, jak się nią wstrząśnie to się wyleje xD Śmiem twierdzić, że to nie wada, a wręcz przeciwnie, może sposób na wyrabiającego się powera, sam miałem do czynienia z reklamacja ipka właśnie z tego powodu. A, że nie przemyśleli efektu jaki to da to trudno, może następnym będzie lepiej ;) ale nie martwcie się, w następnym tez coś będzie nie tak dla 0,0001% użytkowników ;) Dla mnie to po prostu szukanie dziury w całym, ponieważ jak każdy racjonalnie się zastanowi to trzymając w całkiem normalny i naturalny sposób, można tak złapać ten przeklęty power button, że nie będzie go słychać nawet telepiąc jak opętany. Wystarczy chcieć, ale jak się nie chcę... Zawsze można kupic produkt konkurencji... Ludzie dzisiaj nie potrafią się cieszyć tym co mają, połowa ludzkości nie ma co do gara włożyć, a my tu takie pierdoły opisujemy :/ aż mi wstyd :P

#1155 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 23 December 2013 - 01:27

U mnie także telefon był ''grzechotką'' poza standardowym grzechotaniem AF luźne były wszystkie przyciski co jest mało komfortowe podczas np. rozmowy, jako że kupowałem w AOS skorzystałem z opcji zwrotu gotówki. Ponadto kupiłem wersję 32GB, teraz już wiem że potrzebuje 64GB. Po świętach zamówię kolejną sztukę, oczywiście w kolorze gwiezdnej szarości :)

#1156 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 23 December 2013 - 01:51

Nie ma rzeczy doskonałych, a już napewno nie są nimi produkty Apple. Dawałem linka wcześniej, w którym pisało, że ten sam problem ma nexus 5 i tam rozwiązaniem jest kupno case (skąd my to znamy), ale on tak może mieć bo kosztuje 2 razy mniej?

Jakoś cieżko mi sobie poprostu wyobrazić to za wadę, która spowodowałaby zrezygnowanie z tego jakby niebyło zarąbistego urządzenia. Albo jeszcze mniej wyobrażam sobie sprzedawcę wręczającego telefon który dorzuca, proszę tylko nim nie trząsać podczas kręcenia filmów bo słuchać power buttona... wtf? To tak jak iść do sklepu i poprosić o colę bez gazu bo ta z, jak się nią wstrząśnie to się wyleje xD

Śmiem twierdzić, że to nie wada, a wręcz przeciwnie, może sposób na wyrabiającego się powera, sam miałem do czynienia z reklamacja ipka właśnie z tego powodu. A, że nie przemyśleli efektu jaki to da to trudno, może następnym będzie lepiej ;) ale nie martwcie się, w następnym tez coś będzie nie tak dla 0,0001% użytkowników ;)

Dla mnie to po prostu szukanie dziury w całym, ponieważ jak każdy racjonalnie się zastanowi to trzymając w całkiem normalny i naturalny sposób, można tak złapać ten przeklęty power button, że nie będzie go słychać nawet telepiąc jak opętany. Wystarczy chcieć, ale jak się nie chcę... Zawsze można kupic produkt konkurencji... Ludzie dzisiaj nie potrafią się cieszyć tym co mają, połowa ludzkości nie ma co do gara włożyć, a my tu takie pierdoły opisujemy :/ aż mi wstyd :P

Każdy już wie, co o tym sądzisz. Tobie nie przeszkadza - masz do tego prawo. Jest natomiast o wiele, wiele większy odsetek osób niż ten twój 0,0001% , które wiedzą, że tak nie powinno być (wśród nich jestem ja). Jeżeli Tobie pasuje, to nie widzę potrzeby żebyś tłumaczył innym, że to normalne i nie ma się czym przejmować, po prostu docisnąć przycisk paluchem i problem z głowy.

#1157 Posek

Posek
  • 30 posts

Posted 23 December 2013 - 08:51

Podzielam Twoją oponię fredg. Mi także to nie przeszkadza i gdyby nie szum wokół tego nieszczęsnego przycisku żyłbym dalej w błogiej nieświadomości. Pamietajmy, ze rozmawiamy cały czas o smartfonie, którego co by nie było podstawową cechą jest telefonowanie i sms. Reszta ( w tym także kamerka) to dodatki, które cały czas są usprawnianie. To nie kamera z funkcja dzwonienia a odwrotnie. Jeśli komuś natomiast faktycznie przeszkadzają dźwięki przycisku Power, proponuje oddać urządzenie ( póki jeszcze można), po czym kupić kawałek plastiku innej firmy za znacznie mniejsze pieniądze i po sprawie. To na dzień dzisiejszy według mnie wydaje się najbardziej racjonalne dla tych niezadowolonych. Póki Apple oficjalnie nie uzna tego luzu za wadę lub nie zostanie do tego zmuszone-wybijcie sobie słowo wada z głowy. Tyle ode mnie. :)

#1158 Danio02

Danio02
  • 369 posts

Posted 23 December 2013 - 09:58

Skoro wymieniają z tytułu gwarancji to coś jest na rzeczy. W jakim celu tak bronicie markę Apple? Płacą Wam? :) Żeby nie było niedomówień - znajomemu wymienili urządzenie po upływie terminu zwrotu (w AOS).

#1159 Posek

Posek
  • 30 posts

Posted 23 December 2013 - 10:20

Niekoniecznie. Wymieniają( z tego co mi wiadomo) w wypadku innych pierdół także. Przy tak masowej produkcji jak i sprzedaży nikt w Apple z tego co widać do tej pory nie weryfikuje rzetelnie powodów zwrotu czy wymiany słuchawki ( to można także wywnioskować ), gdyż zyski ze sprzedaży cały czas są imponujące ( kto by sobie w takiej sytuacji w firmie głowę zawracał wymianą). Kupiliście u nas ? Macie paragon? Coś Wam nie pasuje ? Odeslijcie nam produkt, a My oddamy Wam gotówkę, lub wymienimy towar na nowy. Takie są fakty. Żeby nie było niedomówień- nie bronimy, a wyrażamy jedynie swoje opinie i odczucia w temacie, zupełnie za free :)

#1160 sereksztum

sereksztum
  • 335 posts

Posted 23 December 2013 - 11:58

Się nie zdziwię jak osoba X oddaje jedną sztukę z grzechoceniem, osoba Y drugą... i następnie osoba X dostaje iP osoby Y i odwrotnie ;) wątpię, żeby za te 3k bawili się w dawanie użytkownikowi (jak czytałem tu na forum) siódmego iPhone'a... ;) a te 6 to co? Myślicie, że na złom idą? Zaraz mnie pewnie zjedziecie... ale wydaje mi się, że z powrotem trafiają na półki sklepowe, albo odsyłane do innych jako nowe po wymianie gwarancyjnej :)

#1161 Wania

Wania
  • 644 posts

Posted 23 December 2013 - 13:14

Iphone 5s rattle in the power button. Verizon says its on all 5s phone and normal. I say not normal. - YouTube - mistrzostwo ;). To dla wszystkich, ktorzy probuja udowodnic w tym watku, ze problem nie istnieje i kupuje opowiesc Apple, ze tak powinno byc.

Osobiscie moge tej pani jedynie polecic leczenie sie na VVS
http://m.youtube.com...h?v=Bt9zSfinwFA

#1162 Sergionex

Sergionex
  • 147 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 December 2013 - 13:15

Faktycznie nagrała mi się grzechotka - ale raczej nie kręci się tak filmów, by trząść telefonem LOL - problem jest, ale to jest problem czysto hipotetyczny moim zdaniem. Oczywiście może to kogoś kłuć w oko-a raczej w ucho :lol: Czy takie coś było w "starej" 5tce? Bo nie przypominam sobie. Teraz też "odkryłem" to czytając ten burzliwy wątek :]

#1163 Jorga

Jorga
  • 148 posts
  • SkądGrodzisk Mazowiecki, PL

Posted 23 December 2013 - 14:42

Ludzie z calego swiata pisza, ze widzieli elvisa ;)

Chodzi o to ze to robienie z igly widly, problemem byloby gdyby ten dzwiek byl nagrywajac normalny ludzki filmik, a tak nie jest...

Powinini podawac, ze telefon nie nadaje sie do krecenia trzesien ziemi ani dla ludzi z parkinsonem :P

Ale ok ja sie poddaje, wesolych i "spokojnych" swiat xD

You made my day! ^^

A odnośnie tematu to nie widzę problemu, jeżeli przy normalnym użytkowaniu nie słychać nic. Szczerze - ile razy w ciągu np. miesiąca znajdujecie się w sytuacji, kiedy to musicie coś nagrać i telepie Wami jak orzechami w blenderze?

#1164 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 23 December 2013 - 15:10

A ja myślałem, że jestem fanboyem Apple'a. Niektórzy za was są co najmniej kilkanaście leveli wyżej ode mnie. Kocham tę markę, fakt. Ale potrafię obiektywnie ocenić coś co nie powinno mieć miejsca, a nie wmawiać sobie, że tak powinno być bo każdy tak ma.

#1165 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 posts

Posted 23 December 2013 - 15:12

You made my day! ^^

A odnośnie tematu to nie widzę problemu, jeżeli przy normalnym użytkowaniu nie słychać nic. Szczerze - ile razy w ciągu np. miesiąca znajdujecie się w sytuacji, kiedy to musicie coś nagrać i telepie Wami jak orzechami w blenderze?

To tak jakbyś kupił Porsche Panamere i przy 180km/h kierownica by się trzęsła. Idąc Twoim tokiem rozumowania to nic byś z tym nie robił bo, ile razy jedziesz 180 na godzinę, a po drugie i tak tyle w Polsce nie można jeździć. Zostawiłbyś tak czy reklamował auto za pół miliona złotych?? To nie chodzi o to ile razy tylko o sam fakt wypuszczenia przez Apple normalnego gów...

#1166 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 23 December 2013 - 16:22

A przy twoim toku rozumowania to jak jedziesz porszakiem 180 na godzinę, jak zaczniesz kręcić kierownicą od lewej do prawej jak opętany to auto ma w porównaniu do tych tańszych jechać prosto hehe Apple do porsche porównywać hehe ta i co jeszcze?

#1167 911T

911T
  • 153 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 December 2013 - 16:35

można można to z dzisiaj :) [ATTACH=CONFIG]19278[/ATTACH]

#1168 Jorga

Jorga
  • 148 posts

Posted 23 December 2013 - 16:45

To tak jakbyś kupił Porsche Panamere i przy 180km/h kierownica by się trzęsła. Idąc Twoim tokiem rozumowania to nic byś z tym nie robił bo, ile razy jedziesz 180 na godzinę, a po drugie i tak tyle w Polsce nie można jeździć. Zostawiłbyś tak czy reklamował auto za pół miliona złotych?? To nie chodzi o to ile razy tylko o sam fakt wypuszczenia przez Apple normalnego gów...

To, że IP 5S będzie miało problemu "wieku dziecięcego" było już wiadome przed jego premierą. Zawsze można było się wstrzymać i kupić produkt np. po 3-4 miesiącach, kiedy pierwszy rzut się rozejdzie. Poza tym, nie przenośmy sprawy z gadżetu jakim jest kawałek aluminium za 3 tysiące do rzeczy reprezentującej status premium [ nie, iPhone nie reprezentuje statusu premium. To głupie polskie myślenie powoduje fakt wywyższania się posiadaczy iZabawek nad resztą - oczywiście nie mówię tutaj o wszystkich użytkownikach ]. Jasne jest też, że w sprzęcie za 3 tysiące łatwiej jest o pomyłki/wady, niż w sprzęcie za pół miliona czy więcej, który zapewne jest składany ręcznie i/lub w jakimś stopniu są przy nim wykonywane prace ręcznie.

- - - Połączono posty - - -

To, że IP 5S będzie miało problemu "wieku dziecięcego" było już wiadome przed jego premierą. Zawsze można było się wstrzymać i kupić produkt np. po 3-4 miesiącach, kiedy pierwszy rzut się rozejdzie. Poza tym, nie przenośmy sprawy z gadżetu jakim jest kawałek aluminium za 3 tysiące do rzeczy reprezentującej status premium [ nie, iPhone nie reprezentuje statusu premium. To głupie polskie myślenie powoduje fakt wywyższania się posiadaczy iZabawek nad resztą - oczywiście nie mówię tutaj o wszystkich użytkownikach ]. Jasne jest też, że w sprzęcie za 3 tysiące łatwiej jest o pomyłki/wady, niż w sprzęcie za pół miliona czy więcej, który zapewne jest składany ręcznie i/lub w jakimś stopniu są przy nim wykonywane prace ręcznie.

#1169 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 posts

Posted 23 December 2013 - 16:45

Bez sensu jest tutaj z Wami się kłócić macie swoje to żyjcie w swoim świecie magii Apple. Dziękuję tyle w temacie.

#1170 Jorga

Jorga
  • 148 posts

Posted 23 December 2013 - 16:49

Bez sensu jest tutaj z Wami się kłócić macie swoje to żyjcie w swoim świecie magii Apple. Dziękuję tyle w temacie.

Może nie brak sensu, a brak argumentów? Osobiście nie żyję w świecie "magii Apple" jak to napisałeś. Po prostu stwierdzam, że porównanie produktu za 3kpln do produktu za 500kpln to czysty żart.

#1171 911T

911T
  • 153 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 December 2013 - 16:54

Dokladnie, jesli ktos pisze ze nia ma sensu lub o gustach sie nie dyskutuje ( to mnie juz od dluzszego czasu irytuje ) poprostu nie ma zadnej argumentacji tylko ucieka do pospolitego idiotycznego twierdzenia o gustach.. plytko plytko ...

#1172 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 posts

Posted 23 December 2013 - 19:00

Może nie brak sensu, a brak argumentów? Osobiście nie żyję w świecie "magii Apple" jak to napisałeś. Po prostu stwierdzam, że porównanie produktu za 3kpln do produktu za 500kpln to czysty żart.

Chodziło o masową produkcję czegoś, może to być Audi nowe z salonu i taka sama sytuacja. To są porównywalne proporcję bo zwykły telefon można kupić za parę złotych tak samo jak i tańsze auto, więc uważam że to jest produkt High End. Raczej nie ma droższych telefonów seryjnych, chyba że jakieś Vertu.

- - - Połączono posty - - -

Dokladnie, jesli ktos pisze ze nia ma sensu lub o gustach sie nie dyskutuje ( to mnie juz od dluzszego czasu irytuje ) poprostu nie ma zadnej argumentacji tylko ucieka do pospolitego idiotycznego twierdzenia o gustach.. plytko plytko ...

Okey to inaczej weź 10 dowolnej marki telefonów i w żadnym nic nie lata, więc nie wmawiaj mi, że tak ma być. W żadnym Galaxy S4, Z1, One nic nie lata oczywiście mają inne złe rzeczy ale nie ma grzechotki dla dzieci.

#1173 Igito

Igito
  • 43 posts
  • SkądAleksandrów Łódzki

Posted 23 December 2013 - 19:02

Dziś dzwoniłem do Apple O. S. Polska i dowiedziałem się, że telefony kupione (tj. dzień wysłania) od 1 listopada można wymieniać (na nowe) do początku stycznia, nawet jeśli minęło 14 dni możliwości zwrotu. Oczywiście trzeba podać powód + od razu dodam, że uznają za takowy ten cały "cykający" przycisk power. Zadzwoniłem bo sam chciałem wymienić (minął u mnie już miesiąc użytkowania), za zasługą tego całego nawijania przez dziesiątki stron tutaj o tym problemie.. Mimo, że konsultant był gotowy przyjąć moją prośbę wymiany.. Spojrzałem jeszcze raz na telefon, nic innego mu nie dolega, jest śliczny, więc na co mi ta zabawa.. Napisałem ten post, żebyście przestali w końcu biadolić o tym biednym przycisku i JEŚLI COŚ KOMUŚ NIE ODPOWIADA to wie, że może go sobie zareklamować i WYMIENIĆ na nowy, zamiast odpisywać w kółko na każdy post kogoś komu owe "latanie", "cykanie", stukanie etc. nie przeszkadza.. Pozdrawiam.

#1174 Jorga

Jorga
  • 148 posts

Posted 23 December 2013 - 21:26

Okey to inaczej weź 10 dowolnej marki telefonów i w żadnym nic nie lata, więc nie wmawiaj mi, że tak ma być. W żadnym Galaxy S4, Z1, One nic nie lata oczywiście mają inne złe rzeczy ale nie ma grzechotki dla dzieci.

Bzdury gadasz. Osobiście kupiłem nową Nokię C5-00 [Made In Hungary] i lata mi zaślepka od slotu kart pamięci. Ojciec kupił 2 miesiące temu Lumię 920 i nie domykała się do końca zaślepka od wejścia na karty sim... Mam dalej wymieniać? Smartfony, telefony to rzeczy masowego użytku i takie wady mają prawo bytu. Owszem, w kategorii aut [ które też są masowego użytku/produkcji ] również zdarzają się wtopy [ nawet maszyna jest się w stanie czasem pomylić ], ale proszę Cię byś nie porównywał głupiego gadżetu do rzeczy, której wartość jest co najmniej 20-stokrotnie większa....

#1175 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 23 December 2013 - 21:41

iPhone 5S Rattling & Loose Power/Lock Button - YouTube - kolejny material.

Świetnie, chyba zacznę robić ranking najbardziej głupie sposoby używania telefonu iPhone :)

Mamy już dwie pozycje:

1. Trząść telefonem jak potłuczony i narzekać że coś puka.
2. walić telefonem w biurko i podniecać się, że stuka.

Trzeci film będzie może coś ze strzelania do iPhone albo może zrzucanie z 8 piętra? Prooooooooooooszę :D

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users