Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#1126 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 18:25

Proszę bardzo ;) [ATTACH=CONFIG]19242[/ATTACH]

#1127 Posek

Posek
  • 30 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 20:26

No facet ma racje ze nie jest ekspertem, ale jeśli tylko wymieniają słuchawki na nowe ( a wiem, ze tak jest), to spoko. Było by super, gdyby wymieniali na bez luzowe, ale jak sam wiesz jest to loteria i można na jeszcze gorszą trafić....;)

#1128 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 20:33

Jestem już po drugiej wymianie, gorzej nie jest. Poprzednia oprócz luzów miała jeszcze klej na pleckach.

#1129 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 20:41

Proszę bardzo ;)

[ATTACH=CONFIG]19242[/ATTACH]

Jak dla mnie brzmi jako opinia pracownika, który zaznacza, że nie jest ekspertem i jest to tylko jego opinia a nie firmy. Firma odpisze słowami eksperta, że tak jest skonstruowany i nie jest to wada i co? Jakoś w iPhone 4 był problem z anteną i co? I nic...

#1130 Posek

Posek
  • 30 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 20:52

Jak dla mnie brzmi jako opinia pracownika, który zaznacza, że nie jest ekspertem i jest to tylko jego opinia a nie firmy. Firma odpisze słowami eksperta, że tak jest skonstruowany i nie jest to wada i co? Jakoś w iPhone 4 był problem z anteną i co? I nic...

Ja również uważam, że nie jest to stanowisko firmy, a opinia jednego z pracowników. No ale skoro wymieniają słuchawki, to wymieniajcie dalej...:P

#1131 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 22 grudnia 2013 - 21:07

Wniosek jest jeden, w Polskim aos pracują niekompetentni ale mili ludzie ;) niektórzy naprawdę myślą, że u Apple można wymienić sprzęt na nowy nawet bez podania powodu...

Interdimension
Re: iPhone 5s Power Button Rattles
6 oct. 2013 18:32 (in response to L1996)
I went to the Apple Store earlier today to ask for a fix, remedy, or entire replacement.

The genius I talked to said that:
1. There is no fix to be had, since it's not an issue and it was "designed that way".
2. There is no remedy to stop the rattling since it's not an issue (once again).
3. Replacements cannot be given for this issue since, well, it's not an issue. It's "normal" and within specifications.

I proceeded to ask why my 4S didn't have this rattle, but my 5s does. How am I to record video while walking, running, or just moving about in whatever way I please? The genius's response was simple: Don't. No one records video in such a manner, and if you do, it's your problem, not Apple's.

I would have replied back that I could do all of the above perfectly fine with my 4S, but I had enough and realized it wasn't going to get me anywhere. I just thanked him bitterly and left.

Back at home, though, I contacted Apple Support through chat. Alex talked and sympathized with me, stating that he suffered from the same issue, but that Apple claims that it is within specifications (and thus, not an issue/defect). He offered solutions, such as putting a case on that limits the movement of the power button, or even using tape.

So basically, Apple refuses to acknowledge this as an issue, especially since it's a widespread one. All that talk about having sophisticated manufacturing processes to pick out the best fitting parts for each phone is total malarky.

Such emphasis placed on just how much more improved the camera is on the 5s compared to previous iterations, yet such a obvious issue is overlooked, rendering the video camera completely useless.

Apple designed the iPhone 5s this way. Yep; designed it to rattle. It was all part of the plan. And no one, absolutely no one, should ever use a video camera while moving around, cause it's just not normal.

I'll just go back to my HTC One for the time being. Perhaps with the next iPhone, Apple will actually take us abnormal people into consideration.

For anyone stumbling upon this post (presumably from searching the web about this rattle noise), here's a suggestion: do NOT buy the 5s for its video camera capabilities. It is entirely useless, as you cannot record footage without even a slight rattle noise in the video.

I love Apple, but this is too much.

#1132 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 21:18

Tylko, że w każdym iPhone 4 był problem z anteną. Grzechotka występuje tylko i wyłącznie w określonej partii telefonów. Są osoby, które nie mają tego problemu. Poczekajmy na stanowisko Apple, jeśli takowe w ogóle się pojawi.

#1133 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 grudnia 2013 - 22:03

Oj tam, latające przyciski. Ja w piątek dostałem swojego 64GB i na pewno nie macie takiej pięknej rysy przez prawie 1/3 telefonu :P [ATTACH=CONFIG]19244[/ATTACH]

#1134 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 22 grudnia 2013 - 22:11

Jakiś Chińczyk ci pożałował ;)

#1135 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 grudnia 2013 - 22:14

Najśmieszniejsze jest to że najpierw kupiłem 32GB. Pierwszemu charczał głośnik, drugi miał porysowany ekran, w trzecim nie działało wejście jack, a czwarty miał porysowany obiektyw. Zrezygnowałem więc z 32GB i zamówiłem 64GB, bo myślałem że może z innej partii (fabryki) będzie, a pamięci więcej się przyda. No i przyjechał, z innej partii, rysowników chyba. To jest kpina z ludzi.

#1136 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 22:23

Tylko, że w każdym iPhone 4 był problem z anteną. Grzechotka występuje tylko i wyłącznie w określonej partii telefonów. Są osoby, które nie mają tego problemu. Poczekajmy na stanowisko Apple, jeśli takowe w ogóle się pojawi.

Jest zacytowane parę postów wyżej: http://myapple.pl/ip...tml#post2233568

#1137 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 22 grudnia 2013 - 22:24

Chyba bym się zraził i kupiłbym coś innego... Aż cieżko uwierzyć, że to możliwe, ale wierzę. A z jakiej ten jest fabryki ?

#1138 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 22 grudnia 2013 - 22:26

Proszę:

Dostałem dzisiaj maila z AOS, że nowe partie nie powinny mieć tego problemu. Nowa sztuka została zlecona do wysłania. Znając ta ścieżkę, pewnie zrobią to w niedzielę i koło środy byłoby doręczenie. Ze względu na święta przyjdzie zapewne około czwartku - piątku. Zdam relacje czy jest ok czy nie.

Nie masz na stronce sklepu faktury z numerem seryjnym ? Strasznie mnie ciekawi ta 'nowa partia'. Wrzuć info stąd: http://www.chipmunk....vice/applemodel

#1139 Hubson83

Hubson83

• 903 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 grudnia 2013 - 22:26

F2 - Foxconn. Mnie już nic nie zdziwi, więc już się z tego nawet śmieję...

#1140 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 22 grudnia 2013 - 22:34

猫の肉球で iPhone 5s のロック解除できました!! - YouTube

Widzieliście to ? :D brak słów :D

Stareńkie. I jakie wnioski wyciągnąłeś ?

#1141 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 22:52

Iphone 5s rattle in the power button. Verizon says its on all 5s phone and normal. I say not normal. - YouTube - mistrzostwo ;). To dla wszystkich, ktorzy probuja udowodnic w tym watku, ze problem nie istnieje i kupuje opowiesc Apple, ze tak powinno byc.

#1142 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 23:17

Świetnie, nie wpadł bym na to, że filmowanie polega na tym, żeby trząść kamerą jak potłuczony. Próbowałem przy normalnym używaniu nagrać dźwięk latającego przycisku i się nie da po prostu.

#1143 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 23:17

Jest zacytowane parę postów wyżej: http://myapple.pl/ip...tml#post2233568

Miałem na myśli oficjalne oświadczenie Apple - widocznie problem jest marginalny.

A co do filmowania - wiele razy brałem telefon na kolejki górskie (oczywiście odpowiednio zabezpieczony) i nie wyobrażam sobie dodatkowego stukotu. Na koncertach również może być problem - większość ludzi tańczy i nagrywa. Tego dźwięku nie powinno być i każdy o tym wie (pani z papugą lekko porusza urządzeniem). Ale pewnie zaraz mi napiszecie, że iPhonem 5S nie powinno się nagrywać na eventach z muzyką elektroniczną ;)

A wracając do Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta - on może dużo więcej niż my. Pamiętajmy o tym.

#1144 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 22 grudnia 2013 - 23:23

Świetnie, nie wpadł bym na to, że filmowanie polega na tym, żeby trząść kamerą jak potłuczony. Próbowałem przy normalnym używaniu nagrać dźwięk latającego przycisku i się nie da po prostu.

Kazdy ma jakies hooby, jedni zbieraja znaczki, a inni jak ta blondynka telepia telefonem nagrywajac w sumie nic, ze jej sie chcialo...

#1145 mattkally

mattkally
  • 564 postów
  • SkądZambrów

Napisano 22 grudnia 2013 - 23:30

A mi się wydaje, że jeżeli chce nagrywać film i trafi się sytuacja gdzie trzęsie, np. w samochodzie to nie życzę sobie, aby nagrywał się dźwięk który mnie nie otacza, a spowodowany jest wadą produkcyjną urządzenia. A nie oszukujmy się to jest wada. Jednym nie przeszkadza, innych wręcz dręczy. Ja należę do tych drugich i chcę aby tak jak moje poprzednie urządzenia mój telefon był idealny za te pieniądze.

#1146 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 22 grudnia 2013 - 23:33

Miałem na myśli oficjalne oświadczenie Apple - widocznie problem jest marginalny.

A co do filmowania - wiele razy brałem telefon na kolejki górskie (oczywiście odpowiednio zabezpieczony) i nie wyobrażam sobie dodatkowego stukotu. Na koncertach również może być problem - większość ludzi tańczy i nagrywa. Tego dźwięku nie powinno być i każdy o tym wie (pani z papugą lekko porusza urządzeniem). Ale pewnie zaraz mi napiszecie, że iPhonem 5S nie powinno się nagrywać na eventach z muzyką elektroniczną ;)

A wracając do Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta - on może dużo więcej niż my. Pamiętajmy o tym.

Co bys tam do jakiegos rzecznika pisal, fbi sie tym juz zajmuje...

rece opadaja, 2 tygodnie temu nagywalem w normalny sposob wideo w na 50 metrowym diabelskim kole, nic nie slychac... idz na koncert, nagraj i wroc, zobaczymy czy bedzie slychac, bo z tego co piszesz to tylko gdybanie co bedzie gdyby...

#1147 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 23:33

A mi się wydaje, że jeżeli chce nagrywać film i trafi się sytuacja gdzie trzęsie, np. w samochodzie to nie życzę sobie, aby nagrywał się dźwięk który mnie nie otacza, a spowodowany jest wadą produkcyjną urządzenia. A nie oszukujmy się to jest wada. Jednym nie przeszkadza, innych wręcz dręczy. Ja należę do tych drugich i chcę aby tak jak moje poprzednie urządzenia mój telefon był idealny za te pieniądze.

I to jest dobre podejście do sprawy. A do tych, którym nie przeszkadza (nie nagrywają filmów w czasie jazdy na zlotach pojazdów militarnych, w samochodzie czy na koncertach), pogodzilibyście się ze stukotem drzwi w nowym samochodzie? Wychodzi na to samo.

Co bys tam do jakiegos rzecznika pisal, fbi sie tym juz zajmuje...

rece opadaja, 2 tygodnie temu nagywalem w normalny sposob wideo w na 50 metrowym diabelskim kole, nic nie slychac... idz na koncert, nagraj i wroc, zobaczymy czy bedzie slychac, bo z tego co piszesz to tylko gdybanie co bedzie gdy by...

Od tego on jest, żeby pomagał (na to idą też nasze podatki). Na diabelskim młynie nie będzie słychać, ponieważ nie trzęsie - w przyszłym roku przetestuję w kilku parkach rozrywki, zobaczymy. Czasem nie da się ustać przy fajnym kawałku na koncercie - również będzie stukanie. To nie plastik za 500 zł, a obecnie najdroższy telefon na rynku komercyjnym. Po Apple spodziewałem się czegoś innego.

#1148 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 22 grudnia 2013 - 23:35

Przetestuj i zobaczymy czy slychac, bo ja w to watpie...

#1149 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 23:39

iPhone 5S Rattling & Loose Power/Lock Button - YouTube - kolejny material.

It's not down to the consumer to solve the problem.

That aside, I had a breakthrough yesterday whilst speaking to a member of the online Apple Support team. They were FINALLY honest with me about the defect, saying that the rattling in the device is definately a known issue and the engineers are working on it. They said that Apple support gets chats like this a lot and a manager has also confirmed that it's a known issue. They apologised for the nonsense that I've had to go through trying to get a truthful answer. Now that's been said, I'm definately getting a refund and waiting a few months for a corrected batch.

Źródło: https://discussions....rt=300&tstart=0

#1150 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 22 grudnia 2013 - 23:46

To wideo juz tu chyba bylo, dalej nie rozumiem o co chodzi, gosc telepie fonem, albo wali nim o biurko i dziwi sie ze cos slychac szok Waszym tokiem myslenia to zamykajac drzwi od somochodu jak zadecyduje, ze mi przeszkadza dzwiek temu towarzyszacy to moge poprosic o wymiane samochodu i tak do usranej smierci heh to juz nawet nie jest smieszne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych