Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#601 bubupn

bubupn
  • 49 postów
  • Skądz nienacka

Napisano 12 listopada 2013 - 14:27

A próbowaliście po przesunięciu ekranu (tam gdzie pojawia się klawiatura do wpisania kodu, np. po przesunięciu po nowej, jeszcze nie odczytanej wiadomości) przyłożyć palec do touch ID?

Sprawdziłem i działa :) Pokazał się ekran kodu, ale po przyłożeniu palca pola kodu się same uzupełniły i przeszedł od razu do wiadomości. Czyli nadal nie mam się do czego przyczepić :( :)

#602 zibi2000

zibi2000
  • 181 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 14:58

Dziwię się wszystkim informacjom o luźnym i dziwnie klikającym HB. W moim nic takiego się nie dzieje. Działa tak jak działa w moim iP5.

#603 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 15:39

Ja dostałem dziś 5S 64GB kupiony w ASO. Niestety obudowa pstryka po prawej stronie. Idzie do wymiany. Ale home i wszystko inne idealne.

#604 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 12 listopada 2013 - 15:46

I ja dostałem swojego 5S gold z T-mobile, niestety nie mieli 32GB a 16 to dla mnie mało. Miałem wszystkie modele i stwierdzam, że materiały i wykonanie fantastyczne, kolor genialny, wcale nie razi, ktoś wcześniej napisał, że ...subtelny, zgadzam się i jest to wyjątkowo trafne określenie.
Kupiłem skórzane case w brązie, które świetnie pasuje do tego koloru, niestety jest bardzo trudne do zdejmowania i nie pasuje do firmowej
stacji dokującej - szkoda.

Jak możesz to strzel parę fotek złotego iPhone bez i z pokrowcem. Będę bardzo wdzięczny, bo też myślę nad takim zestawem :)

#605 Pawiooki

Pawiooki
  • 5 postów
  • SkądMielec

Napisano 12 listopada 2013 - 16:00

No panowie ! Przed chwila dostałem 5-eske złotą i jest super ! PolecAm każdemu :))) działa idealnie wszystko jest ok :D

#606 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 12 listopada 2013 - 16:21

No panowie ! Przed chwila dostałem 5-rękę złotą i jest super ! PolecAm każdemu :))) działa idealnie wszystko jest ok :D

Ogólnie każdego, kto ma 5S w kolorze złotym prosiłbym o zdjęcia, im więcej tym lepiej, a jestem pewien, że wiele osób będzie wdzięcznych :)

#607 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 17:06

Widać, że zmienili podejście do wysyłki 4S i 5 były wysyłane w bardzo dobrze zabezpieczonym kartoniku z pustą przestrzenią w środku. W tym roku 5S przysyłają w małym pudełeczku praktycznie bez amortyzacji w środku.

#608 Pawiooki

Pawiooki
  • 5 postów
  • SkądMielec

Napisano 12 listopada 2013 - 19:11

Powiem wam ,że przy iphone 5s ... Ipad 3 poprostu laguje .. U mnie zero płynności ;(

#609 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 12 listopada 2013 - 20:12

Po 2-tygodniowym użytkowaniu białego 16GB 5S muszę stwierdzić, że jestem bardzo zadowolona z zakupu. Oczywiście cały czas porównuję z 4S, który miałam poprzednio. Czytając posty o problemach z 5S, luźnych guzikach, problemach z baterią (jakaś niby akcja wymiany ma być?), to muszę powiedzieć, że egzemplarz udał mi się po raz kolejny (w 4S też czytałam o problemach, które mnie nie dotyczyły). BATERIA Ta najbardziej mnie zaskoczyła, którą ładuję co 3 dni. Oczywiście wiadomo, jak telefon jest jakoś intensywnie użytkowany, np. gram, to mogę go zarżnąć w 1 dzień, ale nawet jak gram, widzę że bateria spada zdecydowanie wolniej niż w 4S. Co do baterii dodam, że nie wyłączyłam połowy funkcji, bo według mnie nie ma to sensu w takim telefonie (i generalnie w smartfonach). KABEL Wąska wtyczka kabelka do ładowania - nie mam wrażenia, że zaraz się złamie lub rozrusza gniazdo ładowania. SOFT Do softu z serii 7 już się przyzwyczaiłam, więc nie będę tu o nim pisać, bo jego wygląd to kwestia gustu. Ale do rzeczy: wszystko działa SZYBKO, nie ma problemów z żadnymi programami, nie mam zawieszek, czy zmrożenia. Ekran się ślizga, wszystko szybko się uruchamia. TOUCHID Rewelacja! Zarówno przy zakupach, jak i odblokowaniu ekranu. Super sprawa! WYKONANIE Nic nie lata, nie grzechocze, wszystko idealnie sprasowane i dopasowane. Ekran nie ma żadnych przebarwień, smug itp. Dobry zakup.

#610 awakeman

awakeman
  • 508 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 22:24

Dorwałem dzisiaj 5S, niekumaty koleś sprzedał mi nówkę sztukę za €420 ;) Nie napiszę za dużo, bo dopiero co odtworzyłem swoją kopię z piątki w iTunes, ale sam gadżet w postaci czytnika linii papilarnych bardzo mi przypadł do gustu. Zaraz wystawiam swoją prawie roczną piątkę na handel i myślę, że wyjdę na zero ;)

#611 emilus100

emilus100
  • 180 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 listopada 2013 - 22:37

Niekumaty koleś za 420 Euro? Oby to nie był żaden wałek. Cena bardzo niska :)

#612 awakeman

awakeman
  • 508 postów

Napisano 12 listopada 2013 - 22:43

Hehe, wiem że ciężko uwierzyć, ale telefon wzięty na abonament w irlandzkiej sieci Vodafone, oczywiście mam rachunek (kupił go za €99 w abonamencie miesięcznym za €55 na dwa lata). Wszystko sprawdzone, telefon zarejestrowany już w iTunes i śmiga aż miło ;) Początkowo miałem sam go wystawić za €600, ale stwierdziłem że nie zrobię tego i wystawię swoją piątkę ;) W końcu trzeba sobie czasami też jakiś prezent zrobić, a święta za pasem ;)

#613 Mati1135

Mati1135
  • 93 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 00:05

A jak ekrany w Waszych telefonach, są przypadki zażółcenia jak w niektórych iPadach Air czy może kolory są chłodniejsze? Pytam, bo w zeszłym roku miałem problemy z żółtymi odcieniami nie występującymi na całości wyświetlacza w 5. PS Sorry za off top, ale czy na forum są jakieś osoby, które zamówienia w AOS składały po dniu premiery, np. 27.10 itd. czy komuś z Was zmienił się już może status, bo u mnie cały czas przetwarzanie choć przewidywany termin dostawy zaczyna się 14.11. a niektórzy otrzymywali przesyłki jeszcze przed terminem.

#614 Ostrix

Ostrix
  • 107 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 listopada 2013 - 01:33

Ogólnie każdego, kto ma 5S w kolorze złotym prosiłbym o zdjęcia, im więcej tym lepiej, a jestem pewien, że wiele osób będzie wdzięcznych :)

Kilka stron wcześniej są zdjęcia mojego 5s Gold ;)

#615 buldoggg

buldoggg
  • 544 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 listopada 2013 - 07:07

Ten case od appla ( brązowy) będzie wyglądał tragicznie po 2 tygodniach,bez możliwości wyczyszczenia. A teraz testy mojej baterii w ip5s wszystko włączone 3g,wifi,Find my iphone,lokalizacje i programy w tle takie jak mail ze sprawdzeniem co 15 min,skype,aparat itp Test robiony z odstępami czasowymi o to przykłady ( dzwonilem,pisalem,sprawdzałem znajomych,używałem skype itp) Wyniki bardzo dobre ( tak sądze)[ATTACH=CONFIG]18283[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18284[/ATTACH] Telefon naładowany na 100% i odłączony bez ponownego doładowywania w trakcie testu( bo możecie tak pisać) Co sądzicie ?

#616 tomekkrakow

tomekkrakow
  • 73 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 07:54

Mnie sie zmienił termin dostawy na dluzyszy .... klika dni po zamówieniu ... Także jeszcze pewnie cały ten tydzień czekania pierwszy termin był na Gotowe do wysyłki 2–3 tygodnie Wysyłka ekspresowa 14 Lis, 2013 - 20 Lis, 2013 a teraz jest 22 listopada.................. z ciekawości zadzwoniłem do apple , czyli jednak dostawa gdzies pod koniec przyszłego tygodnia :(

#617 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 13 listopada 2013 - 08:14

Wczoraj mialem dylemat: Space Grey czy Silver - Gold niedostepny Wybór padł na Space'a Ponoć Spacy rozchodzą sie w błyskawicznym tempie, gorzej silvery ;)

#618 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 13 listopada 2013 - 13:35

Ja na początku celowalem w szarego po ogledzinach wybór padł na biało szarego. Od wczoraj u mnie z tego co widzę to 2 wady: luźny sleep i kurz pod wyświetlaczem (kilka pyłków). Kwestia przyzwyczajenia poza tym chodzi wzorowo.

#619 DnL

DnL

• 370 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 15:19

Ja na początku celowalem w szarego po ogledzinach wybór padł na biało szarego. Od wczoraj u mnie z tego co widzę to 2 wady: luźny sleep i kurz pod wyświetlaczem (kilka pyłków). Kwestia przyzwyczajenia poza tym chodzi wzorowo.

Wymieniaj go na nowy egzemplarz, bez wad, masz do tego prawo. Gdzie kupiłeś?

#620 szymonvader

szymonvader
  • 557 postów
  • SkądBędzin

Napisano 13 listopada 2013 - 15:48

orange.pl. Przyznam, że przeszła mi taka myśl przez chwile, ale później pomyślałem czy warto znowu męczyć się z wymianą, tym bardziej, że z dostępnością jest jak jest. Gdyby tel był dostępny z ręki do ręki to co innego a tak znowu z miesiąc czekania albo lepiej i pewnie samsung avila jako zastępczy telefon...

#621 lia

lia
  • 304 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 13 listopada 2013 - 15:52

Ej, powiedzcie mi skąd w nowym telefonie bierze się kurz pod wyświetlaczem? Małe chińskie rączki zakurzyły?

#622 DnL

DnL

• 370 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 15:54

orange.pl. Przyznam, że przeszła mi taka myśl przez chwile, ale później pomyślałem czy warto znowu męczyć się z wymianą, tym bardziej, że z dostępnością jest jak jest. Gdyby tel był dostępny z ręki do ręki to co innego a tak znowu z miesiąc czekania albo lepiej i pewnie samsung avila jako zastępczy telefon...

Ja bym wymieniał teraz, później mogą zacząć wymyślać, że w/w rzeczy wyszły z winy użytkownika.

#623 Myszor

Myszor
  • 77 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 13 listopada 2013 - 22:32

[ATTACH=CONFIG]18325[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18325[/ATTACH]

Proszę bardzo :) dziś przyszedł. Działa super.

#624 Kamyk69

Kamyk69
  • 18 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 23:40

Jakość muzyki i głośność jest dużo gorsza niż w 2 letnim ipodzie 4g :-|

#625 Mati1135

Mati1135
  • 93 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 23:43

Mnie sie zmienił termin dostawy na dluzyszy .... klika dni po zamówieniu ...
Także jeszcze pewnie cały ten tydzień czekania

pierwszy termin był na Gotowe do wysyłki 2–3 tygodnie
Wysyłka ekspresowa 14 Lis, 2013 - 20 Lis, 2013

a teraz jest 22 listopada..................

z ciekawości zadzwoniłem do apple , czyli jednak dostawa gdzies pod koniec przyszłego tygodnia :(

Dziękuję za odpowiedź.
U mnie data od początku była 14.11-20.11 żadnych zmian po zamówieniu nie zauważyłem, a mimo to wciąż przetwarzanie pozycji i z tego co piszesz na szybką wysyłkę się nie zanosi. Dziwne, że zmieniają termin oczekiwania dla nowych zamówień na 1-2 tygodnie a nie mają telefonów do wysyłki dla osób, które zamówiły zaraz po premierze.
No nic nie spamuję już, dzięki jeszcze raz za odpowiedź.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych