Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 - pierwsze wrażenia

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1490 odpowiedzi w tym temacie

#1176 wiktor96

wiktor96
  • 420 postów

Napisano 19 października 2013 - 23:23

ostatnio znajoma zaktualizowała iPhone 4S do iOS 7.0 i ma dziwny problem. Ciągle co jakieś 20-40 minut pokazuje jej się jabłko, tak jakby telefon sam się resetował. O co tu może chodzić? telefon nigdy nie miał JB ani nie ma teraz, ledwo co ma zainstalowane z sześć aplikacji :D ale dziwny ma ten problem.

Spróbuj zrobić restore.

#1177 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 20 października 2013 - 09:41

pokażę za niego ja, proszę Cię bardzo

Zwracam honor, nigdy tego nie używałem stąd zupełnie ulotniło mi się z pamięci. Aczkolwiek jest to przycisk ukryty a nie na ekranie za każdym razem, a czy rozwijanie menu gdy telefon dzwoni jest bardziej intuicyjne od szybkiego wciśnięcia 2x power - polemizowałbym. Teraz za to można rzeczywiście szybko rozłączyć wysyłając wiadomość, wcześniej zanim sie do tego doklikałem to już było nieodebrane. Ale rozumiem że przyzwyczajenie siłą wyższą jest.

#1178 maniek6600

maniek6600
  • 40 postów
  • Skądpoznan

Napisano 20 października 2013 - 11:54

Dokładnie.Róznież uważam iz wciśnięcie 2x power jest duzo szybsze niz rozwijanie menu...No ale co niektórzy za wszelką cene będą udowadniać przewagę ios6 nad 7.Są różne gusta a o nich się nie dyskutuje.

#1179 arturox3

arturox3
  • 8 postów
  • Skąd44-321

Napisano 20 października 2013 - 12:27

Podzielę się z wami jak mi trzyma bateria na ios6 i ios7 na iPhone 4.Starałem się korzystać z telefonu w miarę tak samo na obu systemach. [ATTACH=CONFIG]17677[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]17678[/ATTACH] Dodam ze w ios 6 miałem tylko wyłączone 3g a w ios 7 miałem wyłączone 3g i odświeżanie w tle i tyle.(jeśli chciałem korzystać z internetu to twitter facebook na edge a strony internetowe na wi-fi).Odkąd kupiłem tego iPhona 4 8gb sam się dziwię ze mam takie wyniki.Kolega tez ma 4 i zamieniliśmy się na chwilę żeby zobaczyć jak działa bateria na innego użytkownika i wyniki na moim telefonie były bardzo zbliżone do tych co mam teraz a na od niego telefonie były mniej więcej o połowę mniejsze, a telefony kupione w tym samym czasie.

#1180 newuser

newuser
  • 27 postów

Napisano 20 października 2013 - 22:06

Panowie ja nie wiem jak wy takie wyniki robicie na bateriach, nigdy mi nie stuknelo 24 godziny a co mówiąc o 1 dniu i 10 godzinach, aktualnie mam prawie 11 godzin i 5 godzin w uzyciu a mam 20 % baterii, nigdy mi chyba 15 godzin nie przekroczylo ani n 4s Ani na 5

#1181 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 21 października 2013 - 07:38

Mam podobnie. Takie czasy to dla mojej 4ki abstrakcja. Na nówce też nie miałem takich osiągów. Ale nie o tym chciałem. Powinni w cholerę dać możliwość konfiguracji skrótów w Control Center wg własnych upodobań. WŁ/WYŁ passcode lock by sie przydało (jak dla mnie) gdy ktoś większość czasu pracuje np. w domu. 3G itd. Potwierdzam to o czym ktoś wspominał: po każdorazowym wejściu w aplikacje Zegar, otwiera się w zakładka Minutnik.

#1182 MC_

MC_
  • 6 942 postów

Napisano 21 października 2013 - 07:42

Co do CC - również bym wolał samemu decydować co tam ma być. Z nie przeszkadzać i blokady rotacji nie będę korzystał nigdy, z trybu samolotowego może raz na rok. A transmisja danych, 2G/3G - jak najbardziej. Co do aplikacji zegar, to mi startuje na budziku...

#1183 davidose

davidose
  • 134 postów

Napisano 21 października 2013 - 07:59

Co do CC - również bym wolał samemu decydować co tam ma być. Z nie przeszkadzać i blokady rotacji nie będę korzystał nigdy

Jak nie będziesz korzystał jak będziesz. Przecież Apple wie najlepiej :mrgreen:

#1184 newuser

newuser
  • 27 postów

Napisano 21 października 2013 - 11:30

Ja u siebie na 5-tce jeżeli chodzi o zegar mam wszystko w porządku, aplikacja startuje na tym na czym ją zamknąłem, jeżeli na stoperze odpala się stoper jeżeli na budziku to budzik.

#1185 kubbach

kubbach
  • 80 postów

Napisano 21 października 2013 - 16:53

Przepraszam za drobny offtop. Czytałem tu gdzieś ze na 22.10 (czyli jutro) przewiduje sie update iOS 7.1. Czy to dosyć wiarygodne info, czy raczej czyste spekulacje ? Dziękuje za odpowiedzi.

#1186 ipodfan

ipodfan
  • 344 postów

Napisano 21 października 2013 - 17:11

Przepraszam za drobny offtop. Czytałem tu gdzieś ze na 22.10 (czyli jutro) przewiduje sie update iOS 7.1. Czy to dosyć wiarygodne info, czy raczej czyste spekulacje ? Dziękuje za odpowiedzi.

pojawiła się informacja że do 22 października powinna wyjść ale mam nadzieję że dziś o 19:00 to nastąpi. No chyba że chcą być jutro oklaskiwani że łaskawie przywrócą stabilność i płynność na iP.

#1187 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 21 października 2013 - 19:43

Ikony iOS 7 - w całości zrobione w MS Word... :)

Was iOS 7 created in Microsoft Word? - YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=RZp7BvQJnU8#t=171

#1188 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 21 października 2013 - 20:00

Co do zegara - z Centrum Sterowania uruchamia się zawsze minutnik, na to zresztą wskazuje ikona jak się przyjrzeć dokładniej, natomiast z home screenu uruchamia się na tym na czym było przed zamknięciem. Skrót z Centrum sterowania odpala minutnik, nawet jeśli sek wcześniej włączy się np na budzik i zminimalizuje. Jutro o tej porze będziemy już wiedzieć czy jest 7.1 a jeśli, to czy/co zmienia, nie gorączkujcie się tak. Dekli pytających o JB i inne nie związane z tematem rzeczy proszę o nie śmiecenie tu.

#1189 vannityy

vannityy
  • 106 postów
  • SkądSopot, PL

Napisano 21 października 2013 - 23:51

Może w nadchodzącej aktualizacji rozwiązali problem obrotu pion/poziom w Safari, która w chwili obecnej ma płynność rozruchu 20-letniego jelcza. Dzisiaj iOS7 zawiódł moje zaufanie. Miałem kilka SMS'ów, wiadomości na Facebook Messenger i 3 nieodebrane połączenia na lockscreen'ie. Chcąc szybko oddzwonić przejechałem palcem po nieodebranym połączeniu. Telefon wybrał numer, usłyszałem dźwięk "dzwonienia" jednak lockscreen zamarł, tzn. zaciął sie w momencie przejścia z LS do telefonu, po kliknięciu HomeButton zgasł. Uruchomiłem go dopiero po 10 sek. trzymaniu sleep/awake button. Do tej pory nie zdażyły się takie anomalie w codziennym użytkowaniu. Responsywność klawiatury w Safari przy otwartych zakładkach też mogliby udoskonalić (jeśli ktoś bardzo szybko pisze w trybie horyzontalnym). Fakultatywnie poprawić osiągi baterii, chociaż do tych wyników zdążyłem się już przyzwyczaić. Bez 3G iPhone jest poza domem dla mnie niezdatny do użytku (jeśli rownież brak Wi-Fi), więc czekam na LTE :)) Hehe, też od samego początku nie mogłem znaleźć przycisku odrzucającego rozmowę decydując się w ostatecznym wypadku na przeczekanie wibracji, dopiero na jakimś forum wyczytałem o 2x SB. Co do reszty nie mam żadnych zastrzeżeń. Jestem bardzo zadowolony z nowego oprogramowania! :)

#1190 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 22 października 2013 - 07:05

Nie wiem jeszcze czy to wina najnowszego ios7 czy najnowszej wersji RunKeepera, ale to jak aplikacja zaczęła działać na długich treningach/dystansach to jakieś kpiny. Strasznie kaszle ta aplikacja sama w sobie, na jakimś etapie sama pauzuje aktywność; później są braki w trasie itd :-//. Mam nadzieje, że nie czeka mnie przesiadka na Endomodo lub Strava, bo szkoda bazy danych z RK. Oprócz tego w czasie działalności aplikacji telefon się... resetuje na twardo komunikując przez parę chwil żeby podłączyć telefon bo jest 0 baterii (ikonką kabla i pustej baterii). Po czym normalnie się odpali po paru próbach i wyświetla stan baterii sprzed resetu i działa dalej (na szczęście app'ka trzyma w pamięci stan treningu i można go kontynuować.) Strasznie to irytuje, aż ma się chęć zapoznać telefon z glebą. PS. Nie wiem jak u Was (szybko piszących) ale o wiele więcej błędów mi wychodzi przy pisaniu na nowm iOS. Nie nadąża z zczytywaniem klawiszy czy cuś? Nie wspominając już o tym, że dalej jest problem z "sie", "bede" itd.

#1191 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 22 października 2013 - 08:41

To nie wina ani iOS 7 ani RunKeepera, po prostu nie masz włączonej opcji odświeżanie w tle i dlatego aplikacja Ci pauzuje oraz masz braki na trasie. Ustawienia - odświeżanie w tle - włącz tam RunKeeper'a.

#1192 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 postów
  • SkądPsary

Napisano 22 października 2013 - 08:47

Czy coś więcej wiadomo na temat aktualizacji. Błąd czujnika zbliżenia daje mi się strasznie we znaki. Denerwujące jest w trakcie połączenia włączanie się trybu głośnomówiącego lub zawieszanie połączenia. Poza tym problemem jestem zadowolony z IOS7 po ponad tygodniowym użytkowaniu nie sprawia mi problemu !

#1193 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 października 2013 - 09:08

Powinniście dziękować Apple za iPhone i OS7. Używałem przez ostatnie 2 dni Samsunga Galaxy S4 i to jest dopiero koszmar!

#1194 vBB

vBB
  • 206 postów

Napisano 22 października 2013 - 09:44

Galaxy S4 to najgorszy flagowiec sposród wszystkich HTC, LG, Sony itd. itp. jaki powstał na rok 2013... Mimo, że ogólnie parametry ma dobre, dobra jakosc zdjęć i wideo, muzyki itd., to jednak soft jest najważniejszy. A tutaj lagi jak cholera.

#1195 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 października 2013 - 09:56

Zgadza się. iOS7 na iPhone 5/5s to błyskawica w porównaniu z S4. Samsung już chyba nie ma pomysłu na swój pseudo soft w tych "flagowcach".

#1196 MC_

MC_
  • 6 942 postów

Napisano 22 października 2013 - 10:09

Cóż, oni dopiero mają emejzing ficzery.

#1197 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 postów
  • SkądPsary

Napisano 22 października 2013 - 10:09

Powinniście dziękować Apple za iPhone i OS7. Używałem przez ostatnie 2 dni Samsunga Galaxy S4 i to jest dopiero koszmar!

Zgadzam się z Tobą też miałem możłiwość pobawić się tym cudem techniki i jakież było moje szczęście że w kieszeni mam ip5 . SGS4 to porażka prametry może i super ale co z tego jak telefon ma lagi i to nie przypadkowe !

#1198 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 22 października 2013 - 10:20

Tak, szczególnie posiadacze iPhone 4.

#1199 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 października 2013 - 10:26

Ja tam mam swojego Ipka 4S i nie narzekam, racja nie ma takiej super płynności jak na IOS 6 ale i tak jest gites. Iphone 4s to mój taki mobilny komputerek do przeglądania maili, czasem oglądanie kilka stron www, przejrzenie nowości co się dzieje w świecie za pomocą aplilkacji, pamiętnik zdjęc :) , telefon, smsmy i tyle. Nie wymagam od niego żeby był komputerem czy tabletem. Chociaż osobiście tabletu nie posiadam i nie czuje żebym kiedykolwiek potrzebował taki sprzęt, jak mam laptopa którego i tak biorę wtedy kiedy muszę gdzieś w podróż. A IOS 7 pewnie jeszcze i tak trochę zoptymalizują a jak nie, to może za rok czy dwa porwę się na nowszego Iphona, o ile będzie taka potrzeba. Nie czuje potrzeby wyrzucać co roku pieniędzy w błoto bo wyszedł nowy Iphone ;p

#1200 MC_

MC_
  • 6 942 postów

Napisano 22 października 2013 - 10:26

Szczególnie biorąc pod uwagę, że iP4 ma już 3 lata, a SGS IV pół roku...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych