Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Powrót z iOS 7 na 6.1.3 - uda mi się?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
163 odpowiedzi w tym temacie

#151 ryba2402

ryba2402
  • 8 postów

Napisano 22 października 2013 - 14:08

Ok, więc po co to? Czyli nic z tej strony nie działa? I jeszcze coś mi się skojarzyło: nie można wziąć plików SHSH z jednego iPhona, zintegrować z ios 6 i wgrać do drugiego (w tej samej wersji)?

#152 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 22 października 2013 - 14:13

Jeśli nie zgadzasz się z moja opinią-to zawsze możesz przetestować na sobie. A przy okazji np. wprowadzić Trojana na komp.

#153 ryba2402

ryba2402
  • 8 postów

Napisano 22 października 2013 - 15:19

Trojan na kompie to jest dla mnie akurat żaden problem, ważne jest tylko żeby wrócić do ios 6... To nie jest tak, że się nie zgadzam, pytam na forum żeby można było tą metodę właśnie przedyskutowć :)

#154 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 22 października 2013 - 15:23

Jest to możliwe, ale tylko wtedy jak masz zapisane SHSH do 6.x.x.

#155 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 października 2013 - 15:27

Ok, więc po co to? Czyli nic z tej strony nie działa?

I jeszcze coś mi się skojarzyło: nie można wziąć plików SHSH z jednego iPhona, zintegrować z ios 6 i wgrać do drugiego (w tej samej wersji)?

Nie, nie można, to tak jak byś chciał wziąć klucze od sąsiadów i nimi swoje drzwi otworzyć.

#156 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 22 października 2013 - 15:33

Trojan na kompie to jest dla mnie akurat żaden problem, ważne jest tylko żeby wrócić do ios 6... :)

A swoją drogą:
-do jakiej wręcz...desperacji potrafi ludzi doprowadzić iOS 7.

#157 ryba2402

ryba2402
  • 8 postów

Napisano 22 października 2013 - 17:42

Dokładnie... Na początku myślałem ze można sobie tak poprostu zrobić downgrade, nie wiedziałem o tych plikach SHSH... Ale wtedy jeszcze można było bo 6.1.3 był certyfikowany. Spóźniłem sie z tym downgradem dzień, moze dwa. I teraz za to płace :) A jest wgl opcja ze ten sposób z mojego linku działa?

#158 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 22 października 2013 - 17:53

@ryba2402. Przecież dostałeś już odpowiedź. Skoro tak ogromnie chcesz mieć iP z iOS 6: -to sprzedaj ten tel co masz i kup taki z zainstalowanym iOS 6. To jedyne wyjście.

#159 wireman

wireman
  • 15 postów
  • SkądKędzierzyn-Koźle

Napisano 27 października 2013 - 19:49

Z iPhone 4 i niżej da się wrócić z ios7 do dowolnego niższego ios. A czy ktoś próbował wrócić na iPhonie 4S i 5?

#160 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 27 października 2013 - 19:54

Z iPhone 4 i niżej da się wrócić z ios7 do dowolnego niższego ios. A czy ktoś próbował wrócić na iPhonie 4S i 5?

3GS - możesz wrócić do 4.1 bez shsh, w przypadku innych softów tylko z shsh
4- wrócisz tylko w przypadku posiadania shsh
4S,5 - NIE MA OPCJI DOWNGRADE

Jak ktoś posiada shsh to niech skorzysta z tego poradnika.
http://myapple.pl/ip...kami-shsh_.html

Myślę, że na chwile obecną nie ma już nic innego do dodania. Niech admin zamknie temat, a jak coś się zmieni ( w co wątpię) to niech ponownie go otworzy.

#161 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 27 października 2013 - 19:54

Nie jest to możliwe nawet jak masz zapisane SHSH.

#162 wireman

wireman
  • 15 postów
  • SkądKędzierzyn-Koźle

Napisano 27 października 2013 - 19:58

OK.
Po kolei, potrzebujemy:

iFaith - [url]https://github.com/iH8sn0w/iFaith/releases/v1.5.9/1085/ifaith-v1.5.9.zip[/url]

iTunes w wersji 11 - [url=http://www.oldapps.com/itunes.php?old_itunes=8523]Old Version of iTunes 11.0 Download - OldApps.com[/url]
iOSa w wybranej wersji (na iphona 4 polecam v5.1.1(9B206) - najlepsza!) - [url=http://www.ipswdownloader.com/]Download Firmware (IPSW) Files for iOS Devices[/url]

Podłączasz telefon do kompa

Włączasz iFaith i klikasz "Show Available SHSH Caches on Server". Zapyta czy chcesz użyć podłączonego urządzenia - klikasz 'Tak'. Potem "Show list of available SHSH blobs on TSS servers" i zaznaczasz wybraną przez ciebie wersję iOSa (np. 5.1.1 (9B206) [Cydia]) i klikasz "Download selected blobs". OK. OK. Tak. Wracasz do głównego menu i wybierasz "Build *signed* IPSW w/Blobs" > "Browse for SHSH blobs" i wybierasz ściągnięty przed chwilą plik .shsh - powinien pojawić się monit że "...looks valid!" > OK > "Browse for an IPSW" i wybierasz iOSa ściągniętego wcześniej z ipsdownloader.com Zacznie się weryfikacja i po chwili wybierzesz "Build IPSW". Teraz chwilę potworzy *podpisany* IPSW i całość zapisze na pulpicie. Można już wyłączyć iFaith.
Teraz wprowadź telefon w tryb awaryjny (DFU) - czyli wyłączasz telefon (cały czas podłączonego do kompa). Teraz, kiedy już go wyłączyłeś wciskasz jednocześnie 'power' i 'home' (power to ten na górze od włą/wyłączania a home to ten okrągły na dole na środku, jakby ktoś miał wątpliwości ) i trzymasz tak razem wciśnięte przez 10 sekund, po 10 sekundach puszczasz 'power' i ciągle trzymasz 'home' przez kolejne 10 sek.
Teraz włączasz iTunes (koniecznie w wersji 11.0). Pojawi się komunikat że itunes wykrył że tel. działa w systemie awaryjnym i czy chcesz przywrócić system, czy tam odtworzyć iphona. Teraz trzymając SHIFT klikasz w "Odtwórz iPhone'a..." i wybierasz utworzony przez iFaith plik z pulpitu. Gotowe! Jeśli chodzi o kontakty + notatki to mam wszystkie w icloud (konto w me.com) stąd odtworzenie. Smsy przepadły, zdjęcia w dropboxie.... zresztą... ebaćto! W końcu mam normalny system

Ach...bym zapomniał. Wcześniej próbowałem też ale się nie udało (na ajtuns 11.1.1) i nie wiem czy to ma znaczenie ale w pliku hosts (c:\Windows\System32\drivers\etc\) mam dopisane na końcu

74.208.10.249 gs.apple.com
74.208.105.171 gs.apple.com
127.0.0.1 localhost

- - - Połączono posty - - -

ja wróciłem prosto z iFaith. nie trzeba z ajtiunsa. ifaith może ściągnąć plik nowego softu sam.

#163 bonq07

bonq07
  • 140 postów

Napisano 27 października 2013 - 20:47

Super, dodaj jeszcze, że warunkiem do powrotu jest fakt, że ktoś kiedyś zapisał SHSH dla danego iPhone'a, jeśli nie to możemy cmoknąć się w tyłek.

#164 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 października 2013 - 21:01

Dobra dość. Zamykam. Nic nowego nie da się napisać już.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych