Powrót z iOS 7 na 6.1.3 - uda mi się?
Posted 22 September 2013 - 14:25
Posted 22 September 2013 - 14:27
Posted 22 September 2013 - 14:29
Pisalem o tym wczesniej. Mnie sie udalo odtworzyc ip do 6.1.3
W itunes pobralem ios 7 (tylko pobralem bez instalacji) W katalogu windows uzytkownicy Appdata/roaming/itunes software update podmienilem plik ipsw na 6.1.3. Z poziomu tel wylaczylem wifi i reset do fabrycznych ustawien z czyszczeniem. Przy aktywacji pominalem wifi dalem itunes. Na kompie odpalilem przywroc z kopii zapasowej o co pytal. wlasnie wrzuca zawartosc moich danych na czysty 6.1.3
Teraz mam nauczke by nie ladowac iphona przy wlaczonym wifi
Byc moze niepotrzebna jest podmiana pliku ipsw ale ja tak zrobilem
Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury. Jakie odtworzenie? Nie zrobiłeś żadnego odtworzenia i nawet nie masz o tym pojęcia. Smutne.
Zrobiłeś przywrócenie ustawień z poziomu telefonu, po czym przywróciłeś backup danych z iTunes. Nie wiem gdzie Ty widzisz w tym restore, pomijając, już fakt, że po jaką cholerę ściągałeś jakieś pliki, później je kopiowałeś, jakieś czary mary, które w opisywanej przez Ciebie sytuacji nie miały najmniejszego znaczenia ani na nic wpływu. Generalnie z restore nie miało to nic wspólnego.
Posted 22 September 2013 - 14:33
Znalazłeś gdzieś tą kombinację czy sam to wymyśliłeś? Muszę jutro tu u kumpla na przelatanym ip4 sprawdzić on już po gwarancji ma, iżeby kichy nie było. Ok, ale nie mam kopii, bo nie zdążyłem jej zrobić, ponieważ telefon trafił do serwisu w ramach rękojmi po 10 minutach użytkowania i dopiero wczoraj go odebrałem. Czyli odtworznie sobie czystego lub nawet z instalką, ale ciągle 6.1.3 nie wchodzi w grę?Zobilem to wczoraj i takze mialem blad 3194 wiec soft na pewno nie byl juz podpisywany. Odtworzenie zrobilem z poziomu i tel. i itunes. Podmienilem pliki ipsw choc nie wiem czy jest to konieczne. Najpierw zrob sobie kopie zapasoawa 6.13 a najlepiej gdyby byla wczeniejsza przed pobraniem aktualizacji. W telefonie daj wymaz zawartosc i ustawienia czyli zerowanie. Wczesniej wylacz wifi. W czasie aktywacji nie wlaczaj wifi i wyraz chcec aktywacji ip z poziomu itunes. Podlacz tel do kompa w tam zapyta sie czy chcesz nowy czy odtworzyc z kopii. Oczywiscie dajesz z kopii i jazda. Masz czysciutki 6.1.3 bez pobranej aktualizacji
Posted 22 September 2013 - 14:39
Posted 22 September 2013 - 14:49
Generalnie z restore nie miało to nic wspólnego.
Chcialem udzyskac stracone gb miejsca na tel. zajete przez aktualizacje ktora sciagnela sie poprzez wifi podczas ladowania ip. Udalo sie? Jak najbardziej i o to mi chodzilo a mozna to nazywac jak chcesz. Czy wg ciebie przywrocenie backupu w itunes to nie jest odtworzenie? Ciekawe. Przez pare min na telefonie mialem komunikat zerowanie a potem nastaplio odtworzenie Mniejsza o terminologie efekt koncowy zadawalajacy
Posted 22 September 2013 - 14:51
Czyli tym samym Restore odpada również, czyli zwykły przeciętny klient jest pod ścianą. Czemu na wcześniejszych modelach i wersjach nie było takiego cyrku?Apple nie podpisuje już 6.1.3-a tym samym DNGR nie jest już możliwy:
"iH8sn0w @iH8sn0w
Looks like Apple is finally starting to stop signing 6.1.3/6.1.4.
8:29 PM - 20 Sep 2013"
Posted 22 September 2013 - 14:58
Ale nie o tym tutaj rozmawiamy. O odzyskiwaniu zajętej przestrzeni jest inny temat.Chcialem udzyskac stracone gb miejsca na tel. zajete przez aktualizacje ktora sciagnela sie poprzez wifi podczas ladowania ip. Udalo sie? Jak najbardziej i o to mi chodzilo a mozna to nazywac jak chcesz. Czy wg ciebie przywrocenie backupu w itunes to nie jest odtworzenie? Ciekawe. Przez pare min na telefonie mialem komunikat zerowanie a potem nastaplio odtworzenie Mniejsza o terminologie efekt koncowy zadawalajacy
Posted 22 September 2013 - 15:08
Posted 22 September 2013 - 15:09
Chcialem udzyskac stracone gb miejsca na tel. zajete przez aktualizacje ktora sciagnela sie poprzez wifi podczas ladowania ip. Udalo sie? Jak najbardziej i o to mi chodzilo a mozna to nazywac jak chcesz.
Ale mnie nie interesuje co Ty chciałeś osiągnąć, przeczytaj temat wątku w którym wprowadzasz ludzi w błąd i się zastanów, czy powrót z iOS7 do iOS6 oznacza zwolnienie miejsca w telefonie, bo jeżeli tak, to powinieneś chyba do szkoły wrócić, bo nie rozumiesz tekstu pisanego.
Czy wg ciebie przywrocenie backupu w itunes to nie jest odtworzenie? Ciekawe.
Mnie nie musisz wierzyć, ale wystarczy przeczytać instrukcję napisaną przez producenta, Apple, żeby się dowiedzieć, że odtworzenie (restore) można zrobić wyłącznie przez iTunes, natomiast to o czym Ty piszesz to jest zwykłe zerowania i tak też się ta opcja w iPhone nazywa.
Przez pare min na telefonie mialem komunikat zerowanie a potem nastaplio odtworzenie Mniejsza o terminologie efekt koncowy zadawalajacy
Zdajesz sobie sprawę, że wyrazy użyte w różnych kontekstach mają różne znaczenia? Co do efektu końcowego to zupełnie nie związany z tematem wątku.
Posted 22 September 2013 - 16:08
Posted 22 September 2013 - 16:12
Posted 22 September 2013 - 16:19
Posted 22 September 2013 - 16:28
Posted 22 September 2013 - 16:40
Jest to obecna metoda Apple w walce z JB. W sądach im się nie udalo zdelegalizowac JB, więc zmienili sposoby na maksymalne ograniczenie dostępności jailbreak'a poprzez wyeliminowanie możliwości DNGR do iOS na którym jest on możliwy.
Bzdura, nie o JB tu chodzi. JB jest rzeczą drugorzędną. Chodzi o fragmentację rynku, żeby nie było takiego kuriozum jak jest w Androidzie.
Posted 22 September 2013 - 16:42
Posted 22 September 2013 - 16:49
Apple domniema zatem, że wszyscy jesteśmy złodziejami, i nie wprowadza udogodnień, a raczej ratuje swoje zyski nowym iOS? Coraz ciekawiej.Jest to obecna metoda Apple w walce z JB. W sądach im się nie udalo zdelegalizowac JB, więc zmienili sposoby na maksymalne ograniczenie dostępności jailbreak'a poprzez wyeliminowanie możliwości DNGR do iOS na którym jest on możliwy.
Do tego i tak nigdy nie dojdzie, iOS nie jest obecny na urządzeniach dziesiątek producentów, o parametrach od 400mhz procesora 256RAM na ośmiordzeniowcach z 3GB ram skończywszy. iOS w wersji poprzedniej czyli 6 pracuje bardzo dobrze/idealnie na 6 z 8 kiedykolwiek wyprodukowanych urządzeń ( spekuluję, że na nowych 5C i 5S chodził by idealnie). Zatem fragmentacja na iOS7 dla 5S,5C,5,4S - iOS6 dla 4, 3GS - niższe iOS dla 3G i 2 to żadna fragmentacja.Bzdura, nie o JB tu chodzi. JB jest rzeczą drugorzędną. Chodzi o fragmentację rynku, żeby nie było takiego kuriozum jak jest w Androidzie.
Posted 22 September 2013 - 17:02
Jest to tylko twoja opinia-i żeby nie było wątpliwości-mylisz się!
O proszę, i jeszcze w ramach swojego "eksperctwa" zostałeś teraz analitykiem rynku, który jeździ na duże światowe eventy i rozmawia ze specjalistami... no, no... proszę. I nie, nie jest to moja opinia, zamiast Bravo czy innego Popcornu poczytaj sobie czasami Wall Street Journal czy Financial Times.
Posted 22 September 2013 - 17:05
Posted 22 September 2013 - 17:06
Do tego i tak nigdy nie dojdzie, iOS nie jest obecny na urządzeniach dziesiątek producentów, o parametrach od 400mhz procesora 256RAM na ośmiordzeniowcach z 3GB ram skończywszy. iOS w wersji poprzedniej czyli 6 pracuje bardzo dobrze/idealnie na 6 z 8 kiedykolwiek wyprodukowanych urządzeń ( spekuluję, że na nowych 5C i 5S chodził by idealnie). Zatem fragmentacja na iOS7 dla 5S,5C,5,4S - iOS6 dla 4, 3GS - niższe iOS dla 3G i 2 to żadna fragmentacja.
Nie masz pojęcia na czym polega fragmentacja i co oznacza. Do tego zapomniałeś jeszcze o iPadach i iPodach. Używanie starego systemu przez użytkowników powoduje realnie mniejsze dochody dla dev i tym samym dla samego Apple, poza tym, używanie starego systemu często naraża użytkowników na ataki bezpieczeństwa związane z dziurami w nich odkrytymi a to uderza w zaufanie do producenta a tym samym też przekłada się na wizerunek i pieniądze.
Posted 22 September 2013 - 17:13
O proszę, i jeszcze w ramach swojego "eksperctwa" zostałeś teraz analitykiem rynku, który jeździ na duże światowe eventy i rozmawia ze specjalistami... no, no... proszę. I nie, nie jest to moja opinia, zamiast Bravo czy innego Popcornu poczytaj sobie czasami Wall Street Journal czy Financial Times.
Mylisz się po raz kolejny: nie czytam ani Bravo ani innej tego typu szmiry. Wiadomości biorę z Redmont Pie lub iPhonehacks. Marny z ciebie analityk.
Posted 22 September 2013 - 17:19
W takim razie co oznacza według Ciebie fragmentacja rynku w odniesieniu do oprogramowania jeśli nie jego jednoczesną obecność w różnych wersjach na pracujących urządzeniach?Nie masz pojęcia na czym polega fragmentacja i co oznacza
Masz chyba dziś gorszy dzień, w kilku wątkach wylewasz swój gniew i atakujesz emocjonalnie naszpikowanymi postami. Plakietka Moderatora akurat mnie nie obchodzi i nie upoważnia do tych atakujących wycieczek Koleżko.
Posted 22 September 2013 - 17:23
Mylisz się po raz kolejny: nie czytam ani Bravo ani innej tego typu szmiry. Wiadomości biorę z Redmont Pie lub iPhonehacks. Marny z ciebie analityk.
LOL, no portale analityczne jak nic. Nie myl technologii z analityką, bo jak widać nie masz o tym pojęcia, szczególnie iPhonehacks to faktycznie kwintesencja jakości i różnorodności informacji. Lepiej gdybyś milczał, bo znów dajesz mi powód, żeby jechać po Tobie. Po co? Nie ważne. Koniec tego OT.
Posted 22 September 2013 - 17:29
LOL, no portale analityczne jak nic. Nie myl technologii z analityką, bo jak widać nie masz o tym pojęcia, szczególnie iPhonehacks to faktycznie kwintesencja jakości i różnorodności informacji. Lepiej gdybyś milczał, bo znów dajesz mi powód, żeby jechać po Tobie. Po co? Nie ważne. Koniec tego OT.
Po raz kolejny zapominasz ze nie jesteś właścicielem tego forum i nigdy nim NIE będziesz! A tym samym nie masz żadnego prawa by komukolwiek zakazywac wypowiadania się! Nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia opinia o mnie kogoś takiego jak ty. Więc daruj sobie przytyki na mój temat.
Posted 22 September 2013 - 17:34
W takim razie co oznacza według Ciebie fragmentacja rynku w odniesieniu do oprogramowania jeśli nie jego jednoczesną obecność w różnych wersjach na pracujących urządzeniach?
Ponieważ jest wiele programów, które nie działają na starszych wersjach systemu np. Infinity Blade 3 nie działa na iOS6, więc dev nie zarobi na sprzedaży ludziom, którzy nie mają iOS7, a stworzenie wersji dla iOS6 jest zbyt drogie. Jest całe mnóstwo takich aplikacji. Zresztą dobrym przykładem są użytkownicy iPhone/iPhone 3G którzy już praktycznie nic nie mogą zainstalować/kupić czy dla nich developerzy mają poświęcać swoje pieniądze, żeby im dobrze zrobić i nic na tym nie zarobić?
O zagrożeniach bezpieczeństwa już pisałem we wcześniejszym poście.
Masz chyba dziś gorszy dzień, w kilku wątkach wylewasz swój gniew i atakujesz emocjonalnie naszpikowanymi postami. Plakietka Moderatora akurat mnie nie obchodzi i nie upoważnia do tych atakujących wycieczek Koleżko.
Amexa atakuję zawsze, bo się podkłada i często się kłóci nie mając racji, co nie tylko ja mu to wytykam, ale to sprawa między nami, a ten drugi "atak" to było sprowadzenie na ziemię argumentami, że resetuj ustawienia to nie jest jednak restore, szczególnie jak się ten post (chwalący, że się da jeszcze zrobić restore do iOS6) czyta w czwartym wątku z kolei.
- - - Połączono posty - - -
Po raz kolejny zapominasz ze nie jesteś właścicielem tego forum i nigdy nim NIE będziesz!
No proszę, nie wiedziałem, że zaszedłeś od ostatniego posta tak daleko i zakupiłeś MA, że się tak autorytatywnie wypowiadasz. To już nie LOL a LOL^2
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users