Powrót z iOS 7 na 6.1.3 - uda mi się?
Posted 21 September 2013 - 11:35
Posted 21 September 2013 - 11:40
Posted 21 September 2013 - 11:47
- - - Połączono posty - - -
Mam nadzieje ze nie tylko te plakietke ale rowniez instalke iOS 7 poprzez iFileWg. jednego z fanpage Edvardsów JB 6.1.3 i 4 to kwestia tygodni więc jakoś wytrzymasz z tą 1 a jak wyjdzie JB usuniesz ją sobie ;]
Tak sie pilnowalem zeby przypadkiem nie kliknac w uaktualnienia i masz ci los sam sie "wpieprzyl" Ja tego nie chce !!!!
Posted 21 September 2013 - 11:48
Posted 21 September 2013 - 12:11
zaraz zaraz przypomalem sobie mialem jakis program ktory czyscil wlasnie "inne" tylko cholera co to bylo?
http://www.imobie.co...an/download.htm moze warto sprobowac
Edit: niestety program nie ma dostepu do tych plikow. Chce odzyskac ponad 400 mb ale to nie jest to ;-(
Posted 21 September 2013 - 13:13

plakietka zniknela
A wiec po kolei.
W itunes pobralem ios 7 (tylko pobralem bez instalacji) W katalogu windows uzytkownicy Appdata/roaming/itunes software update podmienilem plik ipsw na 6.1.3. Z poziomu tel wylaczylem wifi i reset do fabrycznych ustawien z czyszczeniem. Przy aktywacji pominalem wifi dalem itunes. Na kompie odpalilem przywroc z kopii zapasowej o co pytal. wlasnie wrzuca zawartosc moich danych na czysty 6.1.3

Teraz mam nauczke by nie ladowac iphona przy wlaczonym wifi
Posted 21 September 2013 - 14:45
Posted 21 September 2013 - 15:16

Nie jestem pewny czy podmiana ipsw jest konieczna ja tak zrobilem. W koncu telefon odtwaza sie z kopii
Najprawdopodobniej. Mi sciaglal sie w nocy pod ladowarka ale mialem takze wlaczone archiwum icloud wiec moze wystaczy to wylaczyco, trzeba będzie spróbować, a wie ktoś może gdzie ten plik z ios7 może znajdować się w macu?
... czyli jak włącze wifi i podłącze ładowarkę, to po tej operacji i tak mi ponownie ściągnie 7 na telefon?
Posted 21 September 2013 - 15:19
Posted 21 September 2013 - 15:40
Posted 21 September 2013 - 15:51
Posted 21 September 2013 - 15:59
Witam, czy próbował ktoś niedawno zrobić downgrade z ios7 do 6.1.3? Mi iTunes wywala błąd "nie można odtworzyć iphone na tym urządzeniu..."
ktoś wcześniej pisał, że musiał zainstalować starszą wersję iTunes, poszukaj było tu albo w wątku o iOS 7 w dziale "Wiadomości"
Posted 21 September 2013 - 18:24
Posted 21 September 2013 - 19:57
Posted 22 September 2013 - 11:04
Hurra udalo sie pozbyc tej kopii zapasowej
plakietka zniknela
A wiec po kolei.
W itunes pobralem ios 7 (tylko pobralem bez instalacji) W katalogu windows uzytkownicy Appdata/roaming/itunes software update podmienilem plik ipsw na 6.1.3. Z poziomu tel wylaczylem wifi i reset do fabrycznych ustawien z czyszczeniem. Przy aktywacji pominalem wifi dalem itunes. Na kompie odpalilem przywroc z kopii zapasowej o co pytal. wlasnie wrzuca zawartosc moich danych na czysty 6.1.3
Czy tak wróciłeś z iOS7 na iOS 6? - Prosze was powiedzcie mi czy będzie jeszcze możliwość powrotu ( dowgrade ) na iOS6 nawet jeżeli miałbym stracić gwarancje? - czy będę mógł to wykonać?
Posted 22 September 2013 - 11:26

Posted 22 September 2013 - 11:43
Skąd mogłem wiedzieć? nie interesowałem się tym używałem swojego iPhona na 6.1.3 normalnie dopóki 20września nie wyszła akutalizacja i telefon sam mi się zaaktualizował do iOS 7 po czym już nie mogę wrócić. I teraz pytanie czy jest jakaś możliwość lub czy będzie na powrót do iOS6 nawet z możliwością utraty gwarancji, chce mieć iOS6.hehe paru użytkownikom forum ,nie bede wymieniał jakich ,,trzeba przyznać racje
ludzie mileli tyle czasu na przetestowanie iOS 7 ,tyle czasu były informacje jak wygląda jak działa , jakie ma niedopracowania itd,itp.A jednak ludzie zaktualizowali a teraz nagle płacz "jak wrócic do ios 6.xx od tego zależy moje życie " "błagam pomóżcie" . Pytam PO CO ? PO CO AKTUALIZOWALIŚCIE Do 7 ?a teraz wielki płacz? skoro wiedzieliście jak się zachowuje?
Posted 22 September 2013 - 11:53
Posted 22 September 2013 - 11:55
Czyli nie będzie możliwości downgrade poprzez iREB,redsn0w?Jesli Apple nie podpisuje juz 6.1.3 to jestes w bladej d...
Posted 22 September 2013 - 13:07
Patryk, a wziąłeś pod uwagę, ze ten problem, będzie już dotyczył nawet tych, którzy nie robili aktualizacji, a odtworzyć z 6.1.3 też nie mogą, bo wywala błędy. Mówię tu o użytkownikach, którzy np. chcieli korzystać z 6.1.3, ale utrzymując gwarancję urządzenia. Jest ogólna lipa, bo nawet zakładając, że z urządzeniem nie będzie problemu przez rok lub dłużej i nie ma potrzeby robienia odtworzenia, instalka update zapycha z automatu pamieć urządzenia.hehe paru użytkownikom forum ,nie bede wymieniał jakich ,,trzeba przyznać racje
ludzie mileli tyle czasu na przetestowanie iOS 7 ,tyle czasu były informacje jak wygląda jak działa , jakie ma niedopracowania itd,itp.A jednak ludzie zaktualizowali a teraz nagle płacz "jak wrócic do ios 6.xx od tego zależy moje życie " "błagam pomóżcie" . Pytam PO CO ? PO CO AKTUALIZOWALIŚCIE Do 7 ?a teraz wielki płacz? skoro wiedzieliście jak się zachowuje?
Posted 22 September 2013 - 13:14
Posted 22 September 2013 - 13:16
Patryk, a wziąłeś pod uwagę, ze ten problem, będzie już dotyczył nawet tych, którzy nie robili aktualizacji, a odtworzyć z 6.1.3 też nie mogą, bo wywala błędy. Mówię tu o użytkownikach, którzy np. chcieli korzystać z 6.1.3, ale utrzymując gwarancję urządzenia. Jest ogólna lipa, bo nawet zakładając, że z urządzeniem nie będzie problemu przez rok lub dłużej i nie ma potrzeby robienia odtworzenia, instalka update zapycha z automatu pamieć urządzenia.
Pisalem o tym wczesniej. Mnie sie udalo odtworzyc ip do 6.1.3
Byc moze niepotrzebna jest podmiana pliku ipsw ale ja tak zrobilem
Posted 22 September 2013 - 13:58
Czytałem Twój post wcześniej. A nie udało Ci się tego zrobić gdy Apple podpisywał jeszcze 6.1.3? Ja osobiście też mam 6.1.3, ale chciałem zrobić odtworzenie, żeby usunąć instalkę aktualizacji ios7 z Iphone. Niestety wyrzuca błąd 3194 mimo kombinaci z plikami host, czy zmianą komputera. Nie próbowałem tylko instalacji starszego iTunes czy trybu DFU. Zastanawia mnie fakt, że jak miałem 3G, to mogłem sobie wgrywać 3.1.3 lub 4.0 bez żadnych przeszkód, bez błędów. Chodzi o fakt, że wczesniej czy później ten ios7 dla urządzeń na gwarancji będzie nie unkniony np. oddasz telefon do serwisu to wrzucą Ci ios7, a jak będziesz miał problem z Iphenem, też będzie trzeba odtwaczac czysty firmware i też lipa.Pisalem o tym wczesniej. Mnie sie udalo odtworzyc ip do 6.1.3
Posted 22 September 2013 - 14:18
Posted 22 September 2013 - 14:19
Czytałem Twój post wcześniej. A nie udało Ci się tego zrobić gdy Apple podpisywał jeszcze 6.1.3? Ja osobiście też mam 6.1.3, ale chciałem zrobić odtworzenie, żeby usunąć instalkę aktualizacji ios7 z Iphone. Niestety wyrzuca błąd 3194 mimo kombinaci z plikami host, czy zmianą komputera.
Zobilem to wczoraj i takze mialem blad 3194 wiec soft na pewno nie byl juz podpisywany. Odtworzenie zrobilem z poziomu i tel. i itunes. Podmienilem pliki ipsw choc nie wiem czy jest to konieczne. Najpierw zrob sobie kopie zapasoawa 6.13 a najlepiej gdyby byla wczeniejsza przed pobraniem aktualizacji. W telefonie daj wymaz zawartosc i ustawienia czyli zerowanie. Wczesniej wylacz wifi. W czasie aktywacji nie wlaczaj wifi i wyraz chcec aktywacji ip z poziomu itunes. Podlacz tel do kompa w tam zapyta sie czy chcesz nowy czy odtworzyc z kopii. Oczywiscie dajesz z kopii i jazda. Masz czysciutki 6.1.3 bez pobranej aktualizacji
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users