Możność edycji postów: Limity
Napisano 23 października 2007 - 21:36
Napisano 23 października 2007 - 21:57
Edytuje sobie post, a tu wyskakuje: "Administrator ustawił możliwość edytowania wiadomości tylko przez $vboptions[edittimelimit] minut po napisaniu post'a. Czas wygasł, więc musisz skontaktować sie zadministratorem aby dokonać zmian w twoim poście.".
Jestem zirytowany tym, że jest ograniczona możność edycji własnych postów. Proszę o wydłużenie czasu możliwości edycji(godzina conajmniej) albo znieść ten limit.
jest taki limit żeby podczas waższych dyskusji nie było problemów, czy ktoś coś napisałał czy nie ...
Napisano 23 października 2007 - 22:40
Napisano 23 października 2007 - 23:06
Zmienna została poprawiona - w tej chwili wyświetli się*po prostu czas limitu a wynosi on w tej chwili 5 minut od napisania wiadomości.A ile wynosi ten tajemniczy "$vboptions[edittimelimit]"?
Napisano 23 października 2007 - 23:21
Napisano 23 października 2007 - 23:24
To stanowczo za mało.w tej chwili 5 minut od napisania wiadomości
Zanim połąpię się z tym lewym altem na polskich krzaczkach...

- Wallenrod lubi to
Napisano 23 października 2007 - 23:26
Może warto by przeczytać (przynajmniej na początku) swoją wypowiedź przed kliknięciem na "Zatwierdź odpowiedź"?To stanowczo za mało.
Zanim połąpię się z tym lewym altem na polskich krzaczkach...
---- Dodano 24-10-2007 o godzinie 00:26 ----
Podobnie wykrzacza sie przy zbyt szybkim pokazywaniu nowych postow.
Cytat?
Napisano 23 października 2007 - 23:39
Napisano 23 października 2007 - 23:50
Wystarcza również do tego, żeby komuś puścić wiązankę, a potem ją usunąć. Nadal więc to wygląda na sypanie pudru.5 minut w zupełności wystarcza, żeby poprawić błędy. Ja jestem za uważniejszym pisaniem, a nie zwiększaniem limitów.
Napisano 23 października 2007 - 23:57
Może warto by przeczytać (przynajmniej na początku) swoją wypowiedź przed kliknięciem na "Zatwierdź odpowiedź"?
---- Dodano 24-10-2007 o godzinie 00:26 ----
Cytat?
Prosze bardzo, sluze pomoca:
To forum wymaga odczekania $vboptions[searchfloodtime] sekund pomiędzy wyszukiwaniami. Musisz poczekać jeszcze $timeleft sekund zanim będziesz mógł użyć wyszukiwania.
Napisano 24 października 2007 - 07:23
Wiec czy mam sie zastosowac do wytycznych, jakie otrzymuje przy probie edycji?
Dobrze, zaczne tak robic, ale czy Administracja wywiaze sie z poprawiania wszystkich moich bledow?Czas wygasł, więc musisz skontaktować sie zadministratorem aby dokonać zmian w twoim poście
P.S.
Niech sobie beda ograniczenia, niech posty beda dla potomnych, ale mysle, ze powinien to byc raczej okres 24h a nie 5 minut.
- Wallenrod lubi to
Napisano 24 października 2007 - 09:36
Pozostaje nam całkowicie zablokować możliwość edycji własnych postów.Wystarcza również do tego, żeby komuś puścić wiązankę, a potem ją usunąć. Nadal więc to wygląda na sypanie pudru.
Co przy głosach wyrażanych przez niektórych użytkowników chociażby w tym wątku byłoby jeszcze gorszym rozwiązaniem.
Staram się znaleźć sensowny kompromis.
PoprawioneProsze bardzo, sluze pomoca:
To forum wymaga odczekania $vboptions[searchfloodtime] sekund pomiędzy wyszukiwaniami. Musisz poczekać jeszcze $timeleft sekund zanim będziesz mógł użyć wyszukiwania.

Napisano 24 października 2007 - 10:23
A nie lepiej dokładniej egzekwować prawidłowe użytkowanie edycji postów? Po to są cytaty, żeby można było łatwo udowodnić komuś że coś napisał. I jeżeli widać że najpierw nabluzgał a potem wyedytował post i udaje głupiego to z marszu powinien dostać taki koleś bana.Pozostaje nam całkowicie zablokować możliwość edycji własnych postów.
Co przy głosach wyrażanych przez niektórych użytkowników chociażby w tym wątku byłoby jeszcze gorszym rozwiązaniem.
Staram się znaleźć sensowny kompromis.
Napisano 24 października 2007 - 11:04
Rozwiązanie mogące przysporzyć sporo pracy moderatorom i niezadowolenia wśród części użytkowników.A nie lepiej dokładniej egzekwować prawidłowe użytkowanie edycji postów? Po to są cytaty, żeby można było łatwo udowodnić komuś że coś napisał. I jeżeli widać że najpierw nabluzgał a potem wyedytował post i udaje głupiego to z marszu powinien dostać taki koleś bana.
Napisano 24 października 2007 - 11:10
Napisano 24 października 2007 - 11:39
Nie chodzi tu o bluzgi.To rozwiązanie też powoduje niezadowolenie wśród części użytkowników. Nie wiem, czy więcej jest niezadowolonych z tego, że nie można poprawiać swoich postów czy więcej będzie niezadowolonych z tego, że pilnujecie właściwego używania edycji.
A czy to będzie sporo pracy to też trudno powiedzieć, bo chyba przypadki edycji w celu ukrycia bluzgów nie są aż tak nagminne.
Była możliwość edycji postów przez 24h, która została zmieniona jak użytkownicy niejednokrotnie zmieniali SENS swoich wypowiedzi.
Napisano 24 października 2007 - 11:42
Napisano 24 października 2007 - 11:48
Napisano 24 października 2007 - 11:53
Napisano 24 października 2007 - 12:05
- Wallenrod lubi to
Napisano 24 października 2007 - 12:18
Napisano 24 października 2007 - 12:29
Chętnie zlikwidowałbym w ogóle taką możliwość - będzie "bezpieczniej" (tzn nikt nie będzie mógł zmienić treści swojej wypowiedzi).
Jakiś problemik? Mały błąd? Można wpis zgłosić do moderacji.
Najlepsze rozwiązanie to po prostu czytać co się pisze.
Napisano 24 października 2007 - 13:30
Ide sobie zrobic paznokcie bo zaraz ide do Sfinksa
Moim zdaniem powinno sie zmienic cos zeby tak jak wyzej nie dalo sie zrobic (MacDada - to tylko przyklad

- Wallenrod lubi to
Napisano 24 października 2007 - 13:39
Jakiś problemik? Mały błąd? Można wpis zgłosić do moderacji.
Chyba by mnie zabił za namolność

Najlepsze rozwiązanie to po prostu czytać co się pisze.
Ja to robię wiele razy a i tak ślepy jestem. To, że jest ich mało właśnie o tym świadczy, że czytam wielokrotnie. Co ciekawe kiedyś nie miałem z tym najmniejszego problemu. Byłem jednym z lepszych z ortografii. Ja myślę, że to od częstszego klepania w klawisze i rzadszego posługiwania się piórem/długopisem ale to tylko hipoteza.
Dysleksja nabyta, czy jak ? Ale po "trzydziestce" ??
Napisano 24 października 2007 - 14:39

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych