Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Raty dla studenta?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#26 Mirinur

Mirinur
  • 80 postów
  • SkądToruń

Napisano 07 stycznia 2008 - 15:53

Uwaga! Cortlad w zapytaniau o możliwość połączenia opcji rat 0% i zniżki dla studenta/nauczyciela na 'dzień dobry' wyklucza taką ewentualność. W moim przypadku telefon z informacją, iż na stronie tego nie piszą, a wskazują wręcz coś przeciwnego poskutkował informacją o rozpatrzenie 'idywidualnie' mojego wniosku z wynikiem pozytywnym w 15 minut. Nie dajcie się oszukać - jest to zgodne z warunkami zakupów!

#27 ŁUKASZ1

ŁUKASZ1
  • 497 postów
  • SkądWARSZAWA

Napisano 07 stycznia 2008 - 16:17

Jejku, pisze o tym n-ty raz ;) Otoz: SAD nie weryfikuje danych, robi to bank, HSBC Beneficial. Gdzie oni to sprawdzaja - tego nie wiadomo, sa to wewnetrzne procedury banku. Dlatego tez, jesli wplacisz 10% wartosci i podasz jakies bzdurne dane o zatrudnieniu, kredytu pewnie nie dostaniesz, bo nie przejdziesz pozytywnie weryfikacji. W tym wypadku, nie ma znaczenia czy przedstawiasz dokumenty, czy skladasz ustna deklaracje - bank tego nie rozroznia, a iSpot nie przekazuje tej informacji w procesie skladania wniosku, wiec sa to rownowazne informacje z punktu widzenia udzielajacego kredytu.
.

Kupowalem w Sad Migilia Micro TV na raty. 10x zero %, tzn rat bylo chyba 24 ale jak sie splacil calosc w ciagu 10 mcy kredyt byl bez kosztow. Wplacilem 10% czy 20% i na dowod dostalem kredyt ale podalem miejsce pracy etc. Chodzilo o to, ze nie wymagaja zaswiadczenia z firmy ale pracowac trzeba by miec dochod.

#28 Falcon

Falcon
  • 639 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 stycznia 2008 - 18:11

a ja niestety ale sie nie doczytalem tego co chcialem z tego watku bo jest tu troche sprzecznych informacji. w cortland mi powiedzieli ze znizki studenckiej nie lacza z ratami 0% a z koleji w iSpocie byli wrecz zdziwieni moim pytaniem gdyz oczywiscie ze mozna te dwie sprawy polaczyc, jak to wkoncu jest? a po drugie ktos juz wspomnial o tym w tym watku ale czy to faktycznie prawda ze moge miec znizke studencka na siebie i kredyt na rodzicow?

Cortland to inna firma. Nie wiem gdzie oni maja system ratalny - moze im sie nie oplaca z jakiegos powodu laczyc tych dwoch opcji. W iSpot nie ma zadnego problemu z takim polaczeniem.

#29 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 07 stycznia 2008 - 18:20

a ja niestety ale sie nie doczytalem tego co chcialem z tego watku bo jest tu troche sprzecznych informacji. w cortland mi powiedzieli ze znizki studenckiej nie lacza z ratami 0% a z koleji w iSpocie byli wrecz zdziwieni moim pytaniem gdyz oczywiscie ze mozna te dwie sprawy polaczyc, jak to wkoncu jest? a po drugie ktos juz wspomnial o tym w tym watku ale czy to faktycznie prawda ze moge miec znizke studencka na siebie i kredyt na rodzicow?

to nie jest prawda. bioracy kredyt i podpisujacy umowe oraz otrzymujacy fakture sa rodzice ktorzy studentami nie sa i niestety ale znizki nie dostaniesz. zreszta to juz chyba nieaktualne bo do 31 grudnia 2007 byla wazna promocja no chyba ze przedluzyli.

#30 Falcon

Falcon
  • 639 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 stycznia 2008 - 18:29

To nie ma ZADNEGO znaczenia. Kredyt mozna sobie zrobic na zupelnie inna osobe, niz nasz student. Na niego bedzie wystawiona jedynie faktura imienna. Uniemozliwia to wrzuceniu tego w koszta firmy. Kredyt nie ma tutaj nic do rzeczy. Promocja EDU oczywiscie przedluzona ;)

#31 Ksiry

Ksiry
  • 177 postów

Napisano 07 stycznia 2008 - 19:22

mozna łączyć w ispocie - ja tak kupiłem

#32 ArturM

ArturM
  • 317 postów
  • SkądDublin, IE

Napisano 07 stycznia 2008 - 20:02

ja jednak kupiłem za gotówke . ale wiem bo pytalem można normalnie kupić na raty i dostać 10% zniżki .. a oprocentowanie to 0% laptop 5200 10 rat po 520zl .. prosto szybko :D

#33 Ksiry

Ksiry
  • 177 postów

Napisano 07 stycznia 2008 - 20:19

ja kupiłem Maka na raty, na kolegę studenta. Kredyt jest na mnie a mak na niego :-)

#34 Gerard

Gerard
  • 75 postów

Napisano 15 października 2008 - 16:51

Odświeżę nieco temat, bo informacje na stronie nie są do końca jasne: Czy mając swój wkład własny na poziomie 20% przy zakupie MacBooka za 6 749zł (czyli 1350zł) i rozkładając na 10 rat resztę ceny, będę musiał przedstawić zaświadczenie o otrzymywaniu stałych dochodów?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych