No, ale ja będąc w Erze mam wyłaczone wszystkie przekazywania połączeń, a komunikat i tak jest.
Jesteś pewien? W erze przekazywanie połączeń jest domyślnie ustawione. Ze strony ERY:
# Co oznacza komunikat „Uwaga: przekaz połączeń aktywny”?
Komunikat "Uwaga: przekaz połączeń aktywny" świadczy o aktywnej usłudze Kto tam?.
Jest to bezpłatna usługa umożliwiająca otrzymywanie informacji o utraconych połączeniach, podczas gdy:
* telefon był poza zasięgiem,
* był wyłączony
* numer był zajęty.
Usługa została aktywowana automatycznie wszystkim Klientom sieci Era.
Aktywacja usługi Kto tam? oznacza dodanie domyślnych przekierowań na numer +48602953000
+48602953000 w przypadkach:
* niedostępny, poza zasięgiem
* zajęty.
Ww. usługę można wyłączyć poprzez konsultanta BOA (tel. 6002900 (płatne zgodnie z planem taryfowym) lub 9602 dla Użytkowników sieci Era (płatny 2,44 zł VAT bez względu na długość połączenia); ewentualnie w salonach, sklepach firmowych naszej sieci. Jeżeli jesteś Abonentem naszej sieci możesz także złożyć dyspozycję włączenia usługi np. w I-BOA lub itaktak - zaloguj się na stronie era.pl w sekcji zarządzaj swoim kontem.
Mój problem polega na tym, że chcę mieć aktywną tą usługę i nie mieć komunikatu. No iOS 3.x miałem tą usługę i nie miałem komunikatu.