Jak ukryć napis "Przekazywanie połączeń aktywne" - "Call forwarding active"
Napisano 16 listopada 2007 - 02:42
Napisano 16 listopada 2007 - 14:01
Napisano 16 listopada 2007 - 14:06
Napisano 16 listopada 2007 - 21:24
Pewnie niejednego z Was denerwuje pojawiająca się przy każdej rozmowie wiadomość "Call forwarding active".
Jest na to sposób! (tylko 1.1.1)
a) Wejdź przez WinSCP do /var/root/Library/Preferences/ i edytuj (prawy przycisk > edit) plik "com.apple.carrier.plist".
Znajdź linijkę ShowCallForwarding i ShowCallForwarded i wpisz pod nimi
(kasując ).
c) Ponownie uruchom iPhone
d) Wiadomość stanie się niewidoczna! Hurra!
Witam, plik com.apple.carrier.plist jest na moim iphonie (1.1.1 z USA) broken linkiem wskazującym na file /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/UnknownCarier.plist, którego nie ma w moim iphonie. Nie wiem dlaczego, czy ktoryś z kolegów może wyslać mi ten plik na tczubkowski malpa o2.pl. Dzięki
---- Dodano 16-11-2007 o godzinie 23:51 ----
Poszedłem dalej opisanym tropem i utworzyłem plik UnknownCarrier.plist na bazie ATT_US.plist. Skopiowałem, zmieniłem nazwę, wyedytowałem:
zapisałem, zresetowałem phona i nie mam durnej ramki. Swoją drogą, ten plik jest bardzo ciekawy, umożlwia między innymi określanie ustawień serwisów dla operatora. Jeśli ktoś mądrzejszy by się zabrał za katalog /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/ to pewnie by doszedł, w jaki sposób utworzyć pliki z ustawieniami dla polskich operatorów (appny i może numery poczty głosowej, w szczególności nr *501 dla Oranga). Trzymam za Was kciuki. Możliwe, że znając taki nr Oranga PL, można go wpisać w CarrierMap.plist, utworzyć skojarzony plik Oranga PL i na bazie AT&T poustawiać wszelkie paramatry. Byłoby super.
Napisano 16 listopada 2007 - 23:33
Napisano 17 listopada 2007 - 00:37
mam pewien problem. mianowicie iphone nie trzymal ustawiec EDGE wiec zainstalowalem dodatek EDGE settings fix i wszystko juz bylo oki. nastepnie poniewaz wkurza mnie ten komunikat przy wykonywaniu polaczen zainstalowalem dodatek forwardmsxfix ktory go usuwa. zgadza sie usunal, ale znow trace ustawienia EDGE i tak wkolko. jak zrobic zeby obydwie rzeczy wspolgraly??
dzieki
Ja też mam dodatek EDGE settings fix, nie wgrywałem forwardmsxfix, tylko zrobiłem plik jak opisałem i działa.
Napisano 17 listopada 2007 - 01:40
/var/root/Library/Preferences$ ls -l /private/var/root/Library/Preferences/com.apple.carrier.plist
lrwxr-xr-x 1 root wheel 79 Nov 16 22:38 /private/var/root/Library/Preferences/com.apple.carrier.plist -> /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/UnknownCarrier.plist
Napisano 17 listopada 2007 - 01:52
nie moge zrobic tym opisem bo znow plik jest niedostepny. a jak daje ta komende przez terminal to pisze:
Proponuje, żebyś:
1. Wszedł przez WinSCP (root, alpine).
2. Przejdź do katalogu: /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/
3. Skopiuj plik ATT_US.plist na swój komputer. Zmień jego nazwę na UnknownCarrier.plist
4. Wyedytuj plik UnknownCarrier.plist do postaci:
5. Skopiuj zmieniony plik UnknownCarrier.plist ze swojego PCta do katalogu /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/ Twojego iphona
6. Zrestartuj iphona. Powinieneś pozbyć się ramki.
Pozdrawiam
Napisano 18 listopada 2007 - 23:31
Proponuje, żebyś:
1. Wszedł przez WinSCP (root, alpine).
2. Przejdź do katalogu: /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/
3. Skopiuj plik ATT_US.plist na swój komputer. Zmień jego nazwę na UnknownCarrier.plist
4. Wyedytuj plik UnknownCarrier.plist do postaci:
ShowCallForwarding
ShowCallForwarded
5. Skopiuj zmieniony plik UnknownCarrier.plist ze swojego PCta do katalogu /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/ Twojego iphona
6. Zrestartuj iphona. Powinieneś pozbyć się ramki.
Pozdrawiam
ramka jest dalej i znow przestaje dzialac ssh services... ;/
Napisano 19 listopada 2007 - 12:52
Napisano 19 listopada 2007 - 14:21
nie moge zrobic tym opisem bo znow plik jest niedostepny. a jak daje ta komende przez terminal to pisze:
/System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/UnknownCarrier.plist
I TO jest wlasnie ten plik ktorego szukasz!!!!
pzdrw
//T
Napisano 19 listopada 2007 - 14:44
I TO jest wlasnie ten plik ktorego szukasz!!!!
pzdrw
//T
juz go dawno znalazlem tylko dalej mam ta cholerna ramke....
Napisano 19 listopada 2007 - 18:00
juz go dawno znalazlem tylko dalej mam ta cholerna ramke....
Zmieniles 'true' na 'false' i zrestartowales telefon? I nie pomoglo???
---- Dodano 19-11-2007 o godzinie 22:21 ----
jeszcze raz sprawdzilem u siebie... Forwarding i Forwarded FALSE - jak ponizej.
i dziala. tzn. nie ma informacji o przekierowaniach przy dzwonieniu.
pzdrw
//T
Napisano 19 listopada 2007 - 20:22
Napisano 19 listopada 2007 - 21:35
Napisano 20 listopada 2007 - 09:44

Napisano 20 listopada 2007 - 19:42
Nie mam w domu wi-fi.
czy w installerze jest do znalezienia jakas aplikacja, ktora wylacza to okienko? To chyba nie jest niemozliwe, by taka powstala, jesli nie ma
bo to okienko bardzo wkurza, wifi zakladam dopiero za dwa tygodnie, a a kolejne dwa pewnie zajmie mi urichomienie tego
Sent from my iPhone.
jest nazywa sie forwardmsgfix tylko jak ja instaluje to ssh services przestaje dzialac i nie da sie kontrolowac jakies uslugi (edge, ssh itd) mam wlaczone i wylaczone...
Napisano 22 listopada 2007 - 22:53
jest nazywa sie forwardmsgfix tylko jak ja instaluje to ssh services przestaje dzialac i nie da sie kontrolowac jakies uslugi (edge, ssh itd) mam wlaczone i wylaczone...
Dzieki wielkie. a gdzie jej szukac? w installerze nie mam? jakiegos source'a pewnie podac magicznego, tak?
Napisano 23 listopada 2007 - 01:06
Dzieki wielkie. a gdzie jej szukac? w installerze nie mam? jakiegos source'a pewnie podac magicznego, tak?
http://www.sendowski.de/iphone
Napisano 26 listopada 2007 - 19:17
Napisano 25 stycznia 2008 - 21:57
Napisano 26 stycznia 2008 - 12:38
Napisano 28 stycznia 2008 - 15:12
Napisano 06 lutego 2008 - 17:17

Napisano 07 lutego 2008 - 11:48
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych