Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak ukryć napis "Przekazywanie połączeń aktywne" - "Call forwarding active"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
351 odpowiedzi w tym temacie

#301 rado@shownet.pl

rado@shownet.pl
  • 5 postów

Napisano 05 marca 2011 - 03:57

Możecie powoli odpuścić temat, bo w iOS 4.3 nie ma komunikatu.

Może i tak, ale zapominasz o dużym gronie użytkowników IP 3G.....a tu 4.3 nie będzie działać.

#302 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 marca 2011 - 08:46

Możecie powoli odpuścić temat, bo w iOS 4.3 nie ma komunikatu.

Dobra wiadomość :)

#303 deryl4

deryl4
  • 76 postów

Napisano 05 marca 2011 - 13:21

a czy ktoś sprawdzał czy to działa

How To Disable “call forwarding active” popup on iPhone | KAPUTIK

?

na 3GS 4.2.1 play - NIE działa :/

---------- Wpis dodano o 13:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:03 ----------

Szybki i skuteczny sposób dla PLAY na wyłączenie Przekazywanie połączeń , ustawień MMS, internetu i logo operatora w wersji softu IOS 4.0 do 4.2.1 to :

1. dodajemy cydia.iphonemod.com.br do reps w cydii Wortel's CommCenter Patch for 4.2.1-2 służący do instalacji nie podpisanych plików w systemach 4.x.
2. Reboot urządzenia.
3. Pobieramy pliczek play_PL.ipcc (pobrałem go kiedyś z forum )
4. Uruchamiamy itunes z parametrem "c:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1 , jeśli ktoś tego nie robił.
5. Instalujemy przez iTunes > Otwórz + shift > wybieramy Pliki konfiguracyjne operatora i wybieramy pobrany pliczek play_PL.ipcc

I mamy wyłączone przekierowania, piękne logo operatora, konfiguracje MMS i internetu z możliwością poprawy parametrów Sieci.
Pozdrawiam wszystkich;-)

u mnie ten sposób nie działa :/ Wszystko idzie dobrze do momentu gdy uruchamiam iTunes z parametrem - po prostu nic się nie dzieje :/ jak wchodzę w iTunes tak jak zawsze i instaluje ten plik to i tak dalej mam komunikat o przekazywaniu połączeń :/

#304 rado@shownet.pl

rado@shownet.pl
  • 5 postów

Napisano 06 marca 2011 - 09:36

na 3GS 4.2.1 play - NIE działa :/

---------- Wpis dodano o 13:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:03 ----------

u mnie ten sposób nie działa :/ Wszystko idzie dobrze do momentu gdy uruchamiam iTunes z parametrem - po prostu nic się nie dzieje :/ jak wchodzę w iTunes tak jak zawsze i instaluje ten plik to i tak dalej mam komunikat o przekazywaniu połączeń :/

A sprawdziłeś czy zainstalowany masz w Cydii patch Wortel's CommCenter Patch for 4.2.1-2. Reboot zrobiłeś? Bez poprawnej instalacji WCCP nic sie nie stanie po wgraniu ww. pliku.

#305 deryl4

deryl4
  • 76 postów

Napisano 06 marca 2011 - 16:25

na początku wywalało mi błąd podczas instalacji, ale w końcu "chyba" udało się zainstalować. Pisze "chyba" bo już nie mam opcji "install" tylko jest "modify" co oznacza że jest zainstalowane. Reboot też robiłem

#306 neonfx

neonfx
  • 154 postów

Napisano 06 marca 2011 - 18:04

u mnie ten sposób nie działa ale zrobiłem trochę inaczej 1.cydii pobrałem Wortel's CommCenter Patch for 4.2.1-2 2.Pobieramy pliczek play_PL.ipcc rozpakowałem i dodałem ręcznie katalog play_PL_custom.bundle do /System/Library/Carrier Bundles/iPhone 3.w iFile(/System/Library/Carrier Bundles/iPhone) zrobiłem skrót o nazwie 26006 link do katalogu play_PL_custom.bundle 4.w katalogu /System/Library/Carrier Bundles/iPhone/Unknown.bundle edytowałem plik carrier.plist i dodałem 26006 5. reset ipka i mam logo Play i wszystkie ustawienia sieci. iPhone 4 4.2.1 + UltraSn0w

#307 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 marca 2011 - 00:41

Zweryfikujcie ustawienia MMS a dokładnie maksymalną wielkość dla MMS z tym http://myapple.pl/ip...tml#post1294341 gdyż z tego co pamiętam w pliku play_PL.ipcc jest ustawienie na niższą wartość.

#308 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 07 marca 2011 - 08:41

Jest ustawione na niższą wartość ale działa bez problemu.

#309 kerry123

kerry123
  • 25 postów

Napisano 07 marca 2011 - 19:38

U mnie na IP 3G 16GB też pięknie zadziałało.

Dzięki !

A jak ewentualnie wyłączyć sam znaczek play ?

Pozdrawiam

Szybki i skuteczny sposób dla PLAY na wyłączenie Przekazywanie połączeń , ustawień MMS, internetu i logo operatora w wersji softu IOS 4.0 do 4.2.1 to :

1. dodajemy cydia.iphonemod.com.br do reps w cydii Wortel's CommCenter Patch for 4.2.1-2 służący do instalacji nie podpisanych plików w systemach 4.x.
2. Reboot urządzenia.
3. Pobieramy pliczek play_PL.ipcc (pobrałem go kiedyś z forum )
4. Uruchamiamy itunes z parametrem "c:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1 , jeśli ktoś tego nie robił.
5. Instalujemy przez iTunes > Otwórz + shift > wybieramy Pliki konfiguracyjne operatora i wybieramy pobrany pliczek play_PL.ipcc

I mamy wyłączone przekierowania, piękne logo operatora, konfiguracje MMS i internetu z możliwością poprawy parametrów Sieci.
Pozdrawiam wszystkich;-)

#310 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 marca 2011 - 20:36

u mnie ten sposób nie działa ale zrobiłem trochę inaczej
1.cydii pobrałem Wortel's CommCenter Patch for 4.2.1-2
2.Pobieramy pliczek play_PL.ipcc rozpakowałem i dodałem ręcznie katalog play_PL_custom.bundle do /System/Library/Carrier Bundles/iPhone
3.w iFile(/System/Library/Carrier Bundles/iPhone) zrobiłem skrót o nazwie 26006 link do katalogu play_PL_custom.bundle
4.w katalogu /System/Library/Carrier Bundles/iPhone/Unknown.bundle edytowałem plik carrier.plist i dodałem 26006
5. reset ipka i mam logo Play i wszystkie ustawienia sieci.

iPhone 4 4.2.1 + UltraSn0w

dla plusa niestety ta opcja nie zadzialala :/

#311 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 marca 2011 - 08:52

A jak ewentualnie usunąć ten wgrany profil ?

#312 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 08 marca 2011 - 11:35

Otwórz terminal na windzie i tam uruchom itunes z podanym parametrem (gdzieś jest napisany w postach) oczywiście nic się nie stanie i uruchamiamy normalnie itunes i wgrywamy wcześniej pobrany plik play.ipcc

Ja tak zrobiłem i działa.

#313 deryl4

deryl4
  • 76 postów

Napisano 08 marca 2011 - 23:56

Otwórz terminal na windzie i tam uruchom itunes z podanym parametrem (gdzieś jest napisany w postach) oczywiście nic się nie stanie i uruchamiamy normalnie itunes i wgrywamy wcześniej pobrany plik play.ipcc

Ja tak zrobiłem i działa.

Robię tak jak Ty i dalej lipa :/ trudno będę musiał się przyzwyczaić do tego komunikatu :) Gdy dzwonie on mi nie przeszkadza, wkurza mnie tylko wtedy gdy chce puścić komuś strzałkę :)

#314 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 12 marca 2011 - 07:38

Mam plusa i po aktualizacji do IOS 4.3 wywaliła mi się karta sim (nie chciała działać z żadnym innym telefonem). Po wymianie karty zniknął napis "przekazywanie połączeń aktywne"! Jestem ciekaw, czy inni też tak mają? Czy to kwestia karty sim? nowego softu? Mam Iphone'a 4, bez JB i bez simlocka.

#315 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 marca 2011 - 08:08

tez nie mam informacji o przekierowaniu polaczen w 4.3 na 4.2.1 mialem.

#316 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 12 marca 2011 - 19:48

czyli jednak soft 4.3! W końcu było można :))

#317 michal.krakow

michal.krakow
  • 42 postów

Napisano 30 marca 2011 - 11:23

Witam wszystkich, chciałem zainstalować plik tak chwalony przez wszystkich, ale mam problem z odpaleniem iTunes z parametrem /setPrefInt carrier-testing 1. Jak to się właściwie robi? dodałem ten parametr we właściwościach skrótu do elementu docelowego, ale teraz mi się iTunes nie odpalają... Pomożecie?

---------- Wpis dodano o 12:23 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:15 ----------

ok pytania nie było już problem rozwiązałem... w przykładzie ukośnik jest w złą stronę. Jak by ktoś miał taki problem jak ja to robimy to w następujący sposób:
Klikamy Start, potem uruchom i wklejamy:
"c:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" \setPrefInt carrier-testing 1"
Następnie klikamy ok i działa.
Potwierdzam działanie paczki!

#318 davidcruz

davidcruz
  • 8 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 17:25

Witam, mam mały problem z wgraniem tego pliku play.ipcc... Po zainstalowaniu Wortel's CommCenter Patch for 4.2.1-2 i włączeniu "c:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" \setPrefInt carrier-testing 1", w momencie robienia "Shift+Odtwórz" każe mi wybrać plik, ale nie widzi go na moim pulpicie, bo żąda tylko plików z rozszerzeniem .ipsw, a on ma końcówkę .ipcc:/ Może ktoś coś poradzić ?

#319 Raziell

Raziell
  • 54 postów

Napisano 17 kwietnia 2011 - 14:43

Wyłączenie komunikatu przekazywanie połączeń aktywne w iOS 4.2.1. za pomocą iFile PlusGSM. Ścieżka: private/var/mobile/library/preferences/com.apple.carrier.plist Przeglądarka PLIST i odznaczamy: ShowCallForwarded ShowCallForwading Gotowe Respring

#320 davidcruz

davidcruz
  • 8 postów

Napisano 18 kwietnia 2011 - 08:42

Niestety ten sposób u mnie nie działa (może dlatego, że mam iOS 4.1)... Sytuacja wygląda tak, że wcześniej miałem zainstalowany ForwardMsgFix i... działał, tyle, że zachciało mi się zrobić logo Playa i skorzystałem z popularnego tutaj sposobu z użyciem pliku "play.ipcc" i od tamtej pory jest problem:/ Nie potrafię po uruchomieniu iTunesa wybrać czegokolwiek innego niż plik z rozszerzeniem".ipsw", a jak próbowałem wrócić do sprawdzonego ForwardMsgFix, to niestety już nie działa, bo w momencie gdy go ponownie istaluję (usuwając wcześniej Wortel's CommCenter Patch for 4.2.1-2) to nie ma zasięgu i dopiero po odinstalowaniu ForwardMsgFixa, sieć wraca... Jakieś pomysły ? [EDIT] Zauważyłem, że po tym jak zmieniam te ustawienia (ShowCallForwarded, ShowCallForwading) w iFile to po respringu nadal są włączone... Da się to zrobić jakoś trwale ?

#321 Raziell

Raziell
  • 54 postów

Napisano 18 kwietnia 2011 - 14:27

Sposób opisany powyżej działa w 100% na iOS 4.2.1 testowany na moim telefonie - powiadomień brak (wystarczy przełączyć tryb samolot). Na iOS 4.1 nie wiem, nie testowałem.

#322 davidcruz

davidcruz
  • 8 postów

Napisano 18 kwietnia 2011 - 17:14

Jak przełączyłem na tryb samolotowy to rzeczywiście zmieniło się na "stałe" - dziękuję za pomoc ! Gdyby teraz jeszcze ktoś powiedział jak zrobić to nieszczęsne logo Play, to byłoby fantastycznie. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

#323 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 26 kwietnia 2011 - 17:20

ma ktoś plik ipcc dla plusa dałem bratu na jakiś czas iphone i mam soft 4.2.1, nie wiem niestety jak pozbyć się tego komunikatu.

---------- Wpis dodano o 18:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:06 ----------

Wyłączenie komunikatu przekazywanie połączeń aktywne w iOS 4.2.1. za pomocą iFile PlusGSM.
Ścieżka:
private/var/mobile/library/preferences/com.apple.carrier.plist
Przeglądarka PLIST i odznaczamy:
ShowCallForwarded
ShowCallForwading
Gotowe
Respring

Ok zrobiłem według tego sposobu i nie mam już tego komunikatu, jedynie mnie zastanawia czy nie ucierpi na tym iphone tzn. czy nie będzie gdzieś się z kimś chciał w tle łączyć bądź co????

#324 baken1

baken1
  • 2 postów

Napisano 01 maja 2011 - 12:36

witajcie przeczytałem od deski do deski lecz stanąłem w punkcie wpisu itunes z parametrem... nadmienię że mam ip4 4.2.1. j.b. win7 (64 i 32 bit) zainstalowałem wortel's zmieniłem ukośnik klikam starrt uruchom wpisuje ścieżkę i błąd "system windows nie może odnaleźć pliku c:\program upewni się że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie oczywiście ścieżka do itunes .exe jest poprawna i uruchomi itunes natomiast po dopisaniu reszty polecenia jest ten błąd proszę łopatologicznie

#325 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 maja 2011 - 13:22

ale po co tak się bawisz? Zainstaluj 4.3.2, zrób jb i napis się już nie będzie pokazywać

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych