Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak ukryć napis "Przekazywanie połączeń aktywne" - "Call forwarding active"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
351 odpowiedzi w tym temacie

#226 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 04 grudnia 2010 - 11:01

A ja tego już nie ruszam, telefon się grzał od tego podczas rozmów i zużywał ogromne ilości prądu na połączenia i używanie internetu po 3G - teraz nie mam JB, a telefon jest chłodny nawet po długiej rozmowie... Porażka...

#227 I-Bear

I-Bear
  • 9 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 grudnia 2010 - 15:08

Iphone-notes.de czy coś takiego, ale nie ma sensu próbować bo nie działa.

jest nowe repo:

apt.iphone-storage.de

Szukamy "ForwardMsgFix 4.0" działa tylko pod softem 4.1, gdy wyskoczy komunikat o wersji BETA, dajemy "ok" i instalujemy, działa perfekcyjnie.
Przypominam o restarcie telefonu, nie springboardu!

#228 LifelessLife

LifelessLife
  • 14 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 15:45

Na 4.2.1 jailbreak nie trwały (redsn0w 0.9.6b4) na untethered 3GS (new-bootrom) działa pięknie i wyśmienicie : ) zbootwany do teethered redsn0w'em.

Rada jest prosta, potrzeba 2 plików "com.apple.carrier.plist" oraz "com.apple.mms_override.plist" te 2 pliki trzeba powrzucac do folderów :
com.apple.carrier
1. //User/Library/Preferences/com.apple.carrier.plist
2. //var/mobile/Library/Preferences/com.apple.carrier.plist
3. //System/Library/Carrier Bundles/iPhone/Unknown.bundle/com.apple.carrier.plist
4. //private/var/mobile/Library/Preferences/com.apple.carrier.plist
com.apple.mms_override
1. //User/Library/Preferences/com.apple.mms_override.plist
2. //var/mobile/Library/Preferences/com.apple.mms_override.plist
3. //System/Library/Carrier Bundles/iPhone/Unknown.bundle/com.apple.mms_override.plist
4. //private/var/mobile/Library/Preferences/com.apple.mms_override.plist

Załączam moje zmodyfikowane pliki, domyślne ustawienia dla PLAY, ale można zmienic MMS'y i Internet z poziomu telefonu (pliki nie ukrywaja mozliwosci MMSów)

Proszę potwierdzić czy u was działa!, dlatego ze przed modyfikacją instalowałem MsgFix dla softu 3.0, wiec byc moze on tez wprowadza zmiany w nieznane mi pliki, ale niestety nie usuwał powiadomienia, dopiero po podmianie plików jak za dawnych czasów gdy sam do tego doszedłem, pięknie jak ręką odjął.
Po modyfikacji, reboot urządzenia a nie respring! reboot w moim wypadku przez redsn0w i opcje "Just boot tethered right now".

PLIKI:
[url=http://www.multiupload.com/IVVT8HMHH2]Multiupload.com - upload your files to multiple file hosting sites![/url]

#229 GregAn

GregAn
  • 3 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 19:26

Jeżeli ktoś chce to załączam kompletny carrrier bundle dla sieci Plus (wpisane ustawienia EDGE, MMS i Tethering) z ikoną GearsOfWar oraz Logo PlusGSM ;-), jeżeli ktoś chce inne logo wystarczy dwa pliki PNG w środku paczki podmienić na swoje or rozmiarach 16x16px dla małej ikonki, lub 16x54px dla długiej.

GOW [ATTACH]6959[/ATTACH]
Plus [ATTACH]6960[/ATTACH]

po wgraniu do katalogu System/Library/Carrier Bundles/ należy utwożyć link symboliczny dla operatora 26001 najlepiej przez ssh, poleceniem

ln -s Plus_pl.bundle 26001

Witam!

Zrobiłem dokładnie tak i nie ma logo plusa.
(to znaczy pojawia się jak uruchomię program iFile, ale znika przy jego zamknięciu).
(System 4.2.1)

Link symboliczny jest 26001, po kliknięciu przekierowuje do /System/Library/Carrier Bundles/iPhone/Plus_pl.bundle
Tam też wrzuciłem plus_pl.bundle
Ktoś ma pojęcie dlaczego logo widać tylko gdy uruchomi się iFile, a normalnie nie?

Dzięki

#230 sieja123

sieja123
  • 134 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 10:55

Czy ktoś inny sprawdził jeszcze metodę LifelessLife'a i może potwierdzić że wszystko jest ok.

#231 kriski

kriski
  • 43 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 grudnia 2010 - 18:08

Użyłem plików i metody LifelessLife'a, pomimo że mam telefon w plusie a plik LifelessLife'a sa do play ten uciążliw komunikat znikanął, mam ip4 soft 4.2.1 jailbreak thetered.Acha oba pliki podmieniłem tylko w jednej lokalizacj t.j. //User/Library/Preferences/com.apple.carrier.plist

#232 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 stycznia 2011 - 13:41

LifelessLife, /User = /private/var = /var, więc kilkukrotnie zamieniłeś ten sam plik. :)

#233 LifelessLife

LifelessLife
  • 14 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 15:41

LifelessLife, /User = /private/var = /var, więc kilkukrotnie zamieniłeś ten sam plik. :)

Wybacz, nie jestem z iOSem; Linuxem za pan brat;)
ciesze się, że działa.

#234 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 17:34

U mnie jedyna metoda zastąpienia oryginalnego pliku com.apple.carrier to usunięcie go i wrzucenie zmodyfikowanego, jednak po reboocie przywracany jest oryginalny plik i metoda nie działa. Wie ktoś jak to ugryźć? iPhone 3GS 4.2.1 z untethered jailbreak'iem używany w Play. Pliki kopiuję Total Commanderem z wtyczką T-Pot.

#235 micdej

micdej
  • 65 postów
  • SkądLublin

Napisano 07 stycznia 2011 - 17:02

Zrobiłem tak jak kriski. Oba pliki do: //User/Library/Preferences/ I nie mam już uciążliwego komunikatu. IP3G w sieci Plus, soft 4.2.1, JB.

#236 jacekpj

jacekpj
  • 4 postów

Napisano 08 stycznia 2011 - 14:30

U mnie jedyna metoda zastąpienia oryginalnego pliku com.apple.carrier to usunięcie go i wrzucenie zmodyfikowanego, jednak po reboocie przywracany jest oryginalny plik i metoda nie działa. Wie ktoś jak to ugryźć? iPhone 3GS 4.2.1 z untethered jailbreak'iem używany w Play. Pliki kopiuję Total Commanderem z wtyczką T-Pot.

Mam tak samo.

#237 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 09 stycznia 2011 - 15:14

Zrobiłem tak jak kriski. Oba pliki do:
//User/Library/Preferences/

I nie mam już uciążliwego komunikatu.
IP3G w sieci Plus, soft 4.2.1, JB.

Nie mam takiego folderu jak User, mam usr/lib, ale tam nie ma niczego podobnego do Preferences.

#238 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2011 - 15:16

Widocznie używasz programu, który nie obsługuje linków symbolicznych. /User = /private/var/mobile

#239 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 09 stycznia 2011 - 15:26

Dzięki Davvido. Używam Total Commandera + T-Pot. Tak jak pisałem wcześniej - plik "com.apple.mms_override" mogę skopiować, ale przy próbie podmienienia pliku "com.apple.carrier" niestety mam błąd:

Dołączona grafika

Zaraz spróbuję innym programem.

#240 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2011 - 15:34

Zdaje się, że ten plik również jest tzw. symlinkiem (w Plusie i Play prowadzi bodajże do /System/Library/Carrier Bundles/Unknown.bundle/carrier.plist). Połącz się przez SSH - tak będzie najlepiej.

#241 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 09 stycznia 2011 - 15:49

Zrzuciłem obydwa pliki do //User/Library/Preferences/ przez WinSCP, uruchomiłem ponownie telefon, ale to nic nie dało. Skopiowałem też do /System/Library/Carrier Bundles/Unknown.bundle/, ale to też nie przyniosło efektu.

Edit: Dodam też, że w Ustawieniach zniknęło mi pole do wpisywania Danych sieci komórkowej (mogę je jedynie włączyć lub wyłączyć), tym samym straciłem możliwość pobierania danych przez sieć komórkową i wysyłania MMS'ów, czym jestem naprawdę zawiedziony. Wie ktoś jak "odzyskać" możliwość korzystania z internetu po sieci bez restore?
iPhone 3GS iOS 4.2.1 jb redsn0w, fabrycznie bez simlocka, korzystam z Play.

Z brakiem ustawień pomógł mi http://www.unlockit.co.nz/unlockit/, Internet po sieci gsm już działa. ;)

#242 Tom01

Tom01
  • 118 postów

Napisano 10 stycznia 2011 - 22:04

ale to też nie przyniosło efektu

U mnie to samo.

tym samym straciłem możliwość pobierania danych przez sieć komórkową

Zauważyłem że Internet czasem ginie sam z siebie. Pomaga ponowne uruchomienie. Niestety z pomocą komputera...

#243 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 11 stycznia 2011 - 14:31

Zauważyłem że Internet czasem ginie sam z siebie. Pomaga ponowne uruchomienie. Niestety z pomocą komputera...

Pierwszy raz miałem taką sytuację, wcześniej pole do wpisywania danych sieci kom. znikało po wgraniu kopii zapasowej (nawet czyściutkiej, z softa, który miałem w czasie wgrywania kopii, z mojego telefonu). Teraz nie pomogły respringi, rebooty, ręczne wyłączania i włączania, wyjmowanie i wkładanie karty SIM, Tryb Samolotowy, ani nic innego (w pliku carrier.plist nadal miałem linijkę "AllowEDGEEditing" z parametrem true), pomogła strona, którą podałem dwa posty wyżej - mam "na sztywno" ustawione dane sieci. Nadal nie mam w Ustawieniach widocznej opcji "Dane sieci kom.", ale internet po gsm działa, więc jestem zadowolony. ;)

#244 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 stycznia 2011 - 21:52

Mi niestety nic nie działa. 4.2.1, Plus GSM. System blokuje zmodyfikowane pliki.

#245 neonfx

neonfx
  • 154 postów

Napisano 30 stycznia 2011 - 09:40

How To Disable “call forwarding active” popup on iPhone
How To Disable “call forwarding active” popup on iPhone | KAPUTIK

dzial na 4.0.1 Play

#246 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 stycznia 2011 - 10:10

to kasuje wszystkie przekierowania a nie informacje sieciowa o przekierowaniu.. w kazdym razie na iP4 4.2.1 nie dziala.

#247 neonfx

neonfx
  • 154 postów

Napisano 30 stycznia 2011 - 11:48

u mnie pomoglo nie mam juz okienka przed polaczeniem zostaje ci recznie plik edytowac

#248 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 stycznia 2011 - 12:12

Użyłem plików i metody LifelessLife'a, pomimo że mam telefon w plusie a plik LifelessLife'a sa do play ten uciążliw komunikat znikanął, mam ip4 soft 4.2.1 jailbreak thetered.Acha oba pliki podmieniłem tylko w jednej lokalizacj t.j. //User/Library/Preferences/com.apple.carrier.plist

a dziala Ci internet i MMSy bez problemow?

#249 neonfx

neonfx
  • 154 postów

Napisano 30 stycznia 2011 - 12:33

powinno dzialac

#250 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 stycznia 2011 - 14:49

u mnie na playa nie pomogło. soft 4.3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1