Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak ukryć napis "Przekazywanie połączeń aktywne" - "Call forwarding active"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
351 odpowiedzi w tym temacie

#26 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 16 listopada 2007 - 02:42

Prawdę mówisz, ale tylko w części, bo wyłączy przekierowania związane z pocztą człosową czy inne ustawienia związane np. z zajętością, nieodbieraniem, niedostępnością, a to nie wszystko. Był tai moment, że włączali usługę "Już jestem", wówczas włączyli wszystkim obligatoryjnie i od tego czasu jest to dodatkowa funkcja w przekierowaniach, niedostępna do anulowania z pozycji aparatu. Trzeba albo wejść w iBOA i zmienić/wyłączyć tą opcję powiadamiania i to w obie strony, albo dzwonić na infolinię BOA i zażyczyć sobie zmian ustawień likwidując wszelkie przekierowania szczególny naciśk kładąc na tą właśnie bzdurę "Już jestem", b o tym oni sami nie mówią. Dopiero wtedy przestaje wyskakiwać ten debilny komunikat.

#27 wojo2000

wojo2000
  • 121 postów
  • SkądPoland/Lodz

Napisano 16 listopada 2007 - 14:01

mi chyba wyłączyło wszystko... teraz mi powiedzcie jak włączyć samą pocztę (z poziomu telefonu?) bo dostaje komunikat że jest to niemożliwe (czy nuer do poczty to 602950)

#28 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 16 listopada 2007 - 14:06

W Plus GSM twierdzą, że nie mogą mi tego wyłączyć.

#29 tomko

tomko
  • 47 postów

Napisano 16 listopada 2007 - 21:24

Pewnie niejednego z Was denerwuje pojawiająca się przy każdej rozmowie wiadomość "Call forwarding active".

Jest na to sposób! (tylko 1.1.1)

a) Wejdź przez WinSCP do /var/root/Library/Preferences/ i edytuj (prawy przycisk > edit) plik "com.apple.carrier.plist".

B) Znajdź linijkę ShowCallForwarding i ShowCallForwarded i wpisz pod nimi (kasując ).

c) Ponownie uruchom iPhone

d) Wiadomość stanie się niewidoczna! Hurra! :lol:

Witam, plik com.apple.carrier.plist jest na moim iphonie (1.1.1 z USA) broken linkiem wskazującym na file /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/UnknownCarier.plist, którego nie ma w moim iphonie. Nie wiem dlaczego, czy ktoryś z kolegów może wyslać mi ten plik na tczubkowski malpa o2.pl. Dzięki

---- Dodano 16-11-2007 o godzinie 23:51 ----
Poszedłem dalej opisanym tropem i utworzyłem plik UnknownCarrier.plist na bazie ATT_US.plist. Skopiowałem, zmieniłem nazwę, wyedytowałem:

ShowCallForwarding

ShowCallForwarded

zapisałem, zresetowałem phona i nie mam durnej ramki. Swoją drogą, ten plik jest bardzo ciekawy, umożlwia między innymi określanie ustawień serwisów dla operatora. Jeśli ktoś mądrzejszy by się zabrał za katalog /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/ to pewnie by doszedł, w jaki sposób utworzyć pliki z ustawieniami dla polskich operatorów (appny i może numery poczty głosowej, w szczególności nr *501 dla Oranga). Trzymam za Was kciuki. Możliwe, że znając taki nr Oranga PL, można go wpisać w CarrierMap.plist, utworzyć skojarzony plik Oranga PL i na bazie AT&T poustawiać wszelkie paramatry. Byłoby super.

#30 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 16 listopada 2007 - 23:33

mam pewien problem. mianowicie iphone nie trzymal ustawiec EDGE wiec zainstalowalem dodatek EDGE settings fix i wszystko juz bylo oki. nastepnie poniewaz wkurza mnie ten komunikat przy wykonywaniu polaczen zainstalowalem dodatek forwardmsxfix ktory go usuwa. zgadza sie usunal, ale znow trace ustawienia EDGE i tak wkolko. jak zrobic zeby obydwie rzeczy wspolgraly?? dzieki

#31 tomko

tomko
  • 47 postów

Napisano 17 listopada 2007 - 00:37

mam pewien problem. mianowicie iphone nie trzymal ustawiec EDGE wiec zainstalowalem dodatek EDGE settings fix i wszystko juz bylo oki. nastepnie poniewaz wkurza mnie ten komunikat przy wykonywaniu polaczen zainstalowalem dodatek forwardmsxfix ktory go usuwa. zgadza sie usunal, ale znow trace ustawienia EDGE i tak wkolko. jak zrobic zeby obydwie rzeczy wspolgraly??
dzieki

Ja też mam dodatek EDGE settings fix, nie wgrywałem forwardmsxfix, tylko zrobiłem plik jak opisałem i działa.

#32 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 17 listopada 2007 - 01:40

nie moge zrobic tym opisem bo znow plik jest niedostepny. a jak daje ta komende przez terminal to pisze:

/var/root/Library/Preferences$ ls -l /private/var/root/Library/Preferences/com.apple.carrier.plist
lrwxr-xr-x 1 root wheel 79 Nov 16 22:38 /private/var/root/Library/Preferences/com.apple.carrier.plist -> /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/UnknownCarrier.plist

#33 tomko

tomko
  • 47 postów

Napisano 17 listopada 2007 - 01:52

nie moge zrobic tym opisem bo znow plik jest niedostepny. a jak daje ta komende przez terminal to pisze:

Proponuje, żebyś:

1. Wszedł przez WinSCP (root, alpine).
2. Przejdź do katalogu: /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/
3. Skopiuj plik ATT_US.plist na swój komputer. Zmień jego nazwę na UnknownCarrier.plist
4. Wyedytuj plik UnknownCarrier.plist do postaci:

ShowCallForwarding

ShowCallForwarded

5. Skopiuj zmieniony plik UnknownCarrier.plist ze swojego PCta do katalogu /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/ Twojego iphona
6. Zrestartuj iphona. Powinieneś pozbyć się ramki.

Pozdrawiam

#34 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 18 listopada 2007 - 23:31

Proponuje, żebyś:

1. Wszedł przez WinSCP (root, alpine).
2. Przejdź do katalogu: /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/
3. Skopiuj plik ATT_US.plist na swój komputer. Zmień jego nazwę na UnknownCarrier.plist
4. Wyedytuj plik UnknownCarrier.plist do postaci:

ShowCallForwarding

ShowCallForwarded

5. Skopiuj zmieniony plik UnknownCarrier.plist ze swojego PCta do katalogu /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/ Twojego iphona
6. Zrestartuj iphona. Powinieneś pozbyć się ramki.

Pozdrawiam

ramka jest dalej i znow przestaje dzialac ssh services... ;/

#35 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 12:52

Mam UnknownCarrier.plist zarowno w /private/var/root jak i /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/ Ktorym nalezy sie bawic ? CZy z pliku ATT_US.plist wywalic wszystko i zostawic: ShowCallForwarding ShowCallForwarded czy tylko podmienic na

#36 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 14:21

/System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/UnknownCarrier.plist

I TO jest wlasnie ten plik ktorego szukasz!!!!

pzdrw
//T

#37 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 14:44

I TO jest wlasnie ten plik ktorego szukasz!!!!

pzdrw
//T

juz go dawno znalazlem tylko dalej mam ta cholerna ramke....

#38 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 18:00

juz go dawno znalazlem tylko dalej mam ta cholerna ramke....

Zmieniles 'true' na 'false' i zrestartowales telefon? I nie pomoglo???

---- Dodano 19-11-2007 o godzinie 22:21 ----
jeszcze raz sprawdzilem u siebie... Forwarding i Forwarded FALSE - jak ponizej.

ShowCallForwarding

ShowCallForwarded

i dziala. tzn. nie ma informacji o przekierowaniach przy dzwonieniu.

pzdrw
//T

#39 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 20:22

ufff. Mi juz sie nie pokazuje. podmienilem pilk z /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/ATT_US.plist i wkopiowalem w to samo miejsce pod nazwa UnknownCarrier.plist zamieniajac oczywisce true na false

#40 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 19 listopada 2007 - 21:35

panowie ja tez juz usunalem ta ramke, ale jak ja usune do ssh service przestaje dzialac i nie moge wylaczac edge( gubi rowniez ustawienia) i ssh. to jest wlasnie moj problem...

#41 iAdam

iAdam
  • 415 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 listopada 2007 - 09:44

Nie mam w domu wi-fi. czy w installerze jest do znalezienia jakas aplikacja, ktora wylacza to okienko? To chyba nie jest niemozliwe, by taka powstala, jesli nie ma :) bo to okienko bardzo wkurza, wifi zakladam dopiero za dwa tygodnie, a a kolejne dwa pewnie zajmie mi urichomienie tego :) Sent from my iPhone. :)

#42 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 20 listopada 2007 - 19:42

Nie mam w domu wi-fi.
czy w installerze jest do znalezienia jakas aplikacja, ktora wylacza to okienko? To chyba nie jest niemozliwe, by taka powstala, jesli nie ma :)
bo to okienko bardzo wkurza, wifi zakladam dopiero za dwa tygodnie, a a kolejne dwa pewnie zajmie mi urichomienie tego :)

Sent from my iPhone. :)

jest nazywa sie forwardmsgfix tylko jak ja instaluje to ssh services przestaje dzialac i nie da sie kontrolowac jakies uslugi (edge, ssh itd) mam wlaczone i wylaczone...

#43 iAdam

iAdam
  • 415 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 listopada 2007 - 22:53

jest nazywa sie forwardmsgfix tylko jak ja instaluje to ssh services przestaje dzialac i nie da sie kontrolowac jakies uslugi (edge, ssh itd) mam wlaczone i wylaczone...

Dzieki wielkie. a gdzie jej szukac? w installerze nie mam? jakiegos source'a pewnie podac magicznego, tak?

#44 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 23 listopada 2007 - 01:06

Dzieki wielkie. a gdzie jej szukac? w installerze nie mam? jakiegos source'a pewnie podac magicznego, tak?

http://www.sendowski.de/iphone

#45 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 26 listopada 2007 - 19:17

Działa również na sofcie 1.1.2

#46 tomko

tomko
  • 47 postów

Napisano 25 stycznia 2008 - 21:57

Witam. Czu ktoś z kolegów ma pomysł jak ukryć ramkę na 1.1.3? Proste skopiowanie pliku /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support/UnknownCarier.plist z 1.1.2 nie pomaga. Pozdrawiam.

#47 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 26 stycznia 2008 - 12:38

Gotowy plik dla 1.1.3 (wystarczy podmienić oryginalny w /var/root/Library/Preferences/ - na wszelki wypadek zróbcie kopię zapasową oryginalnego pliku)

#48 andy76

andy76
  • 406 postów
  • SkądDołuje Mierzyn, Zachodniopomorskie, Poland, Poland

Napisano 28 stycznia 2008 - 15:12

Moim zdaniem w sofcie 1.1.3 plik znajduje się w /private/var/mobile/Library/Operator Bundle.bundle/ i nazywa się carrier.plist. Trzeba go wyedytować i dokonać określonych wcześniej zmian. Tym razem wymagany był restart iPhone'a.

#49 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lutego 2008 - 17:17

dzięki, masz u mnie autorytet :)

#50 yolmen

yolmen
  • 116 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 11:48

no to ja dopytam , po instalacji tego fixu nie dziala edge (czesto uzywam) czy jak ? soft 1.1.2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych