Autor: david_nr
- W Cydii (po aktualizacji) w Search wyszukałem "iPhone-Notes.de’s Source"
- Ściągnąłem to i zainstalowałem
- Podczas instalacji pojawiło się parę błędów, których treści nie pamiętam - wszystkie potwierdziłem OK
- Teraz w Search znalazłem "ForwardMsgFix", konkretniej trzy pozycje, z których wybrałem tą dotyczącą wersji 3.0 i zainstalowałem
- Zadzwoniłem pod jakiś nr i pojawiło się "przekazywanie połącznień" :/
- Zrestartowałem IP i już jest OK - "przekazywanie połączeń" już mnie nie denerwuje
Opcja poniżej ten działa bez problemu, tylko trzeba pamiętać o Restarcie

SOFTWARE 1.1.1/1.1.2
autor : iSzym
Pewnie niejednego z Was denerwuje pojawiająca się przy każdej rozmowie wiadomość "Call forwarding active".
a) Wejdź przez WinSCP do /var/root/Library/Preferences/ i edytuj (prawy przycisk > edit) plik "com.apple.carrier.plist".

c) Ponownie uruchom iPhone
d) Wiadomość stanie się niewidoczna! Hurra!

SOFTWARE 1.1.3
Metoda 1. autor : Zuki
Nie wiem jak was ale mnie wkurzało Ciagle wyskakujace "Call forwarding active" podczas wykonywania połaczen dlatego postanowilem ze opracuje sposob dla OTB poniewaz na nim nie ma juz w katalogu /var/root/Library/Preferences/ pliku "com.apple.carrier.plist"
Jest inaczej a mianowicie tak:
1. Idziemy do \System\Library\Carrier Bundles\Unknown.bundle a w nim mamy plik o nazwie carrier.plist
2.Lepiej go sobie skopiowac wrazie W

3.Edytujemy go. Znajdź linijkę ShowCallForwarding i ShowCallForwarded i wpisz pod nimi
4.No i restart

Cieszymy sie bo jedna denerwujaca opcja mniej:D hehe
(P.S. jesli pomogłem to prosze o autorytet xD)
Metoda 2. autor : sonicgt
Można również dodać do installera źródło sendowski.de/iphone i zainstalować ForwardMSGfix 1.1.3
Lub
W 1.1.3 "com.apple.carrier.plist" znajduje się w var\mobile\Library\Preferences\
Wystarczy podmienić z tego poniżej załączonego pliku i gotowe.