Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki Apple - porównanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1260 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Słuchawki Apple - porównanie (0 użytkowników oddało głos)

1. Standardowe Apple (563 głosów [45.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 45.29%

2. Apple In Earphones (52 głosów [4.18%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.18%

3. Innych producentów (628 głosów [50.52%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.52%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#851 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 25 lutego 2008 - 19:13

no ja nie miałem słuchawek bose ale mam głośniki do kompa Companion 3 te drugie i są niezłe a nawet dobre, -/tfu jak nie bardzo dobre;)

#852 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 lutego 2008 - 19:15

chodzi o to ze bose robi naglosnienie do samochodow przeznaczone do sluchania umcumcumc. po sluchawkach nie spodziewaj sie wiecej. czy sa orginalne to nie wiem, ale ta sama osoba sprzedaje podrobki sennheiserow.

#853 Matyx

Matyx
  • 36 postów

Napisano 25 lutego 2008 - 20:35

Bo kurcze troszkę się zastanawiam czy dopłacić i kupić jbl czy zostawić to 100zł i kupić te BOSE... gadałem z jakimś gostkiem i pisał, że BOSE to to samo co jbl i że różnią się tylko marką... :P Nie wiem czy mu wierzyć... ;P A coś jeszcze? Może zaproponujecie coś nowego. A czy te CREATIVE ZEN AURVANA to dobre słuchawki? Może jakaś mało znana firma? Mało osób zna jbl i BOSE więc to jest + tych słuchawek... Nie lubie jak ktoś szpanuje słuchawkami.. co prawda kto się zna to pomyśli że jak kupie te BOSE czy jbl to że ja szpanuje ;p

#854 Max915

Max915
  • 121 postów

Napisano 25 lutego 2008 - 21:34

troche nie chce mi się czytać tych 86 stron o słuchawkach ale chcę abyście mi polecili najlepsze słuchawki neckbandowe ale w przedziale cenowym góra 150zł na droższe mnie nie stać (zakup iPODa wyczyćcił konto:D)

#855 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 25 lutego 2008 - 21:37

Mam prośbę: czy moglibyście polecić jakieś słuchawki do słuchania muzyki w domu? Będą podłączone do laptopa, czasami do ipoda. Najlepiej jakby to były słuchawki zamknięte o brzmieniu podobnym do Koss Porta Pro (dobry mocny bas, dobra średnica, lekko wycofane wysokie tony, ponieważ słucham muzyki rockowej, metalowej i czasami elektronicznej i nie zniese :D tnących jak brzytwa talerzy). Cena - powiedzmy do 1000 zł.

#856 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 25 lutego 2008 - 21:42

Bo kurcze troszkę się zastanawiam czy dopłacić i kupić jbl czy zostawić to 100zł i kupić te BOSE... gadałem z jakimś gostkiem i pisał, że BOSE to to samo co jbl i że różnią się tylko marką... :P Nie wiem czy mu wierzyć... ;P A coś jeszcze? Może zaproponujecie coś nowego. A czy te CREATIVE ZEN AURVANA to dobre słuchawki? Może jakaś mało znana firma? Mało osób zna jbl i BOSE więc to jest + tych słuchawek... Nie lubie jak ktoś szpanuje słuchawkami.. co prawda kto się zna to pomyśli że jak kupie te BOSE czy jbl to że ja szpanuje ;p

aurvan nie polecam w podróż jbl zato tak bo głośnikach bose wiem że w metalu nie są one najlepsze JA BYM WYBRAŁ JBL

#857 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 lutego 2008 - 21:44

Max - koss sporta pro, sennheisery pmx100 Matyx kup jble. Po prostu są bardzo dobre, i już ;) Taki sam temat był wałkowany stronę czy dwie wcześniej i padło na 220 reference - posiadacz zadowolony. Vorph - tu jest problem, ponieważ iPod nie uciągnie takich słuchawek i będą one grały zbyt cicho lub będą tak jakby "przygaszone".

#858 Matyx

Matyx
  • 36 postów

Napisano 25 lutego 2008 - 22:38

Sry że tutaj napisze ale tu są profesional... czy warto zamienić mojego iPoda classic 80gb na toucha? iPoda mam od piątku używany no od piątku cały czas w pokrowcu jeśli ktoś chce to pisac na gg 4633244

#859 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 25 lutego 2008 - 22:52

Vorph - tu jest problem, ponieważ iPod nie uciągnie takich słuchawek i będą one grały zbyt cicho lub będą tak jakby "przygaszone".

Wiem, dlatego szukam czegoś z impendancją poniżej 70 Ohm. Kossy mają 60 i jak dla mnie jest ok. Skupiam się też głównie na kompie, ponieważ słuchanie po trzy-cztery godziny kossów strasznie męczy ucho... szukam czegoś wygodniejszego. Głównie chodzi mi o firmy takie jak: Grado, AKG, Sennheiser, Beyerdynamic, Koss...

#860 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 lutego 2008 - 22:52

Ja bym sobie zostawił klasyka. Fakt, touch to fajny gadżet - właśnie - gadżet, więc jeśli chcesz bajerów (czyt. czegoś więcej niż tylko filmy, muzyka i zdjęcia) to go kup. Do muzyki IMO klasyk jest lepszy, ale każdy ma inne wymagania. Co do słuchafonów, to grado dosyć trudno dostać. Sr60/80 podobno są bardzo dobre - tak samo zresztą wszystkie inne słuchawki tej klasy - senki, kossy, beyerdynamic czy akg stoją na wysokim poziomie. Wszystkie słuchawki z tej półki będą dobre, ale będą miały różne brzmienie, jedne będą ciepłe i ciemne, inne zimne i metaliczne. Wybór zależy od rodzaju muzyki jakiej słuchasz, oraz od Twoich upodobań dźwiękowych. Na tym forum nie ma chyba osób, które miałyby duże rozeznanie w tak drogich słuchawkach, dlatego polecam forum.mp3store.pl i dział słuchawki/testy słuchawek. Tam jest wiele osób które oczekują dużo od dźwięku i które testowały taki sprzęt ;) Napewno znajdziesz tam odpowiedz na swoje pytanie.

#861 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 25 lutego 2008 - 22:54

i zawsze go można użyć jako dysku zewnętrznego - jak jest w moim przypadku :D

#862 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 25 lutego 2008 - 23:36

Jesli ktos jest lub bedzie zainteresowany,bede mial oryginalne sluchawki JBL 220 z roczna gwarancja i paragonem (kupowane na amazon) kolor bialy w kartoniku,pelen box.Cena 200zl bez zadnych dodatkowych kosztow!!!Sluchawki bede mogl wyslac pod koniec przyszlego tygodnia.W razie zainteresowania prosze pisac na priv!!!

#863 Matyx

Matyx
  • 36 postów

Napisano 26 lutego 2008 - 13:24

A czy warto zamienić moją NOKIA N73 ME i iPoda classic 80gb na nowego iPhona? Proszę o pomoc!

#864 bublik

bublik
  • 64 postów
  • SkądOpole

Napisano 26 lutego 2008 - 14:11

A czy warto zamienić brunetkę na blondynkę? Ludzie — to Wasze gadżety! Zastanówcie się, bo myślenie nie boli :) Poczytajcie sobie, pójdźcie je obejrzeć w sklepie, dotknijcie. Wróćcie do domu, połóżcie się spać i rano zdecydujcie! Pozdrawiam! P.S. MOIM(!) zdaniem nie warto. Kto inny powie, że blondynki są sexi ;) Albo, że woli rude!

#865 Matyx

Matyx
  • 36 postów

Napisano 26 lutego 2008 - 14:47

hehe fajne porównanie... blondynka vs sprzęt multimedialny (bez urazy) z podziwem szacuneczek

#866 Max915

Max915
  • 121 postów

Napisano 26 lutego 2008 - 15:26

dzięki za radę Michu. Sennheisery pmx wyglądają fajnie

#867 Matyx

Matyx
  • 36 postów

Napisano 26 lutego 2008 - 17:43

A co z tym iPhonem?

#868 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 26 lutego 2008 - 18:02

A co z tym iPhonem?

Nie zamieniaj. Nokia to dobry telefon, który ma dużo więcej możliwości niż iPhone, a pojemność 80 giga iPoda też jest argumentem.

#869 bublik

bublik
  • 64 postów
  • SkądOpole

Napisano 26 lutego 2008 - 18:41

A co z tym iPhonem?

Myślałem, że mój post per analogiam zostanie zrozumiany. Widać zby wiele czasem oczekuję...

#870 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 26 lutego 2008 - 19:47

jezu co 200zł wasil16 wcześniej trzeba było 330 a 200zł to jest różnica no ale trudno a może jeszcze brata się sputam może zechce moje dostanie za 250zł:)

#871 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 lutego 2008 - 20:06

Mam prośbę: czy moglibyście polecić jakieś słuchawki do słuchania muzyki w domu?
Będą podłączone do laptopa, czasami do ipoda. Najlepiej jakby to były słuchawki zamknięte o brzmieniu podobnym do Koss Porta Pro (dobry mocny bas, dobra średnica, lekko wycofane wysokie tony, ponieważ słucham muzyki rockowej, metalowej i czasami elektronicznej i nie zniese :D tnących jak brzytwa talerzy).
Cena - powiedzmy do 1000 zł.

wspomniane beyerdynamiki maja cos co sie nazywa programem "manufaktur" i pozwala sobie w pewnym sensie zlozyc swoje sluchawki (kolory, materialy itp) w tym na wybor impedancji sluchawek 32/250/600om. 32 powinny grac dobrze z ipodami ale i tak lepiej takich sluchawek uzywac ze wzmacniaczem i przez wyjscie lineout ipoda.

interesujace jest to, ze headroom oferuje dt880 za 300$ co przy obecnym kursie dolara jest bardzo kuszace. gdzies musi byc jakis haczyk.

sennheisery sa chyba tansze i wygodniejsze ale ten oldskulowy design... :D

#872 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 26 lutego 2008 - 20:57

wspomniane beyerdynamiki maja cos co sie nazywa programem "manufaktur" i pozwala sobie w pewnym sensie zlozyc swoje sluchawki (kolory, materialy itp) w tym na wybor impedancji sluchawek 32/250/600om. 32 powinny grac dobrze z ipodami ale i tak lepiej takich sluchawek uzywac ze wzmacniaczem i przez wyjscie lineout ipoda.

interesujace jest to, ze headroom oferuje dt880 za 300$ co przy obecnym kursie dolara jest bardzo kuszace. gdzies musi byc jakis haczyk.

sennheisery sa chyba tansze i wygodniejsze ale ten oldskulowy design... :D

Dzięki za pomoc. Zdecyduję się chyba na beyerdynamici 770 pro wraz ze wzmacniaczem słuchawkowym Pro Ject Head Box Mk II, połączy się to jakimś lepszym interkonektem z kompem i będzie działać... chyba :D

#873 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 lutego 2008 - 00:07

zwroc tylko uwage ze 770 sa calkowicie otwarte, 880 sa polotwarte a 990 zamkniete. na forum mp3store jest przynajmniej jeden temat z wrazen odsluchowych 880 a moze i o innych cos sie znajdzie.

#874 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 27 lutego 2008 - 09:21

zwroc tylko uwage ze 770 sa calkowicie otwarte (...) a 990 zamkniete

A nie odwrotnie? :D

#875 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 lutego 2008 - 20:22

tfu, tak wlasnie, odwrotnie. za malo snu, za duzo pracy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych