Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słuchawki Apple - porównanie

• Please log in to reply
1260 replies to this topic

Poll: Słuchawki Apple - porównanie (0 member(s) have cast votes)

1. Standardowe Apple (563 votes [45.29%] - View)

Percentage of vote: 45.29%

2. Apple In Earphones (52 votes [4.18%] - View)

Percentage of vote: 4.18%

3. Innych producentów (628 votes [50.52%] - View)

Percentage of vote: 50.52%

Vote Guests cannot vote

#501 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 20 September 2007 - 15:21

Koss spark plug ithe plug to inne słuchawki the plug są chyba lepsze po sparki są podobno przymulone i mają zbyt dużo basu. Zresztą co kto lubi

#502 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 20 September 2007 - 21:38

widzialem raz czlowieka w spark plug'ach i wygladal jak kosmita. smiesznie wystaja z uszu. :)

#503 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 20 September 2007 - 21:44

Ja miałem wrażenie że jak frankenstein :D

#504 Mr.Proper

Mr.Proper
  • 88 posts

Posted 21 September 2007 - 09:48

Ja mam moje stare Soniacze od discmana. Mają już 6 lat i wyglądają jak nowe, nawet minijacka nie musiałem zmieniać.

#505 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 21 September 2007 - 14:19

Ano, też mam takie (sony mdr e808 ) Chyba najlepsze z darmowo dodawanych słuchawek do playerów, może oprócz sennheiserów mx400. A jak się na nie nałoży dobre, grube gąbki jest naprawdę miodzio. Mam je pięć lat i trzymają się nieźle.

#506 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 September 2007 - 20:00

a o tych co sadzicie? :) http://panasonic.pl/...a.php?prod=3586

na zywo wygladaja lepiej ;p ale o specyfikacji co sadzicie

#507 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 September 2007 - 20:46

a gdzie ta specyfikacja jest?

#508 Mr.Proper

Mr.Proper
  • 88 posts

Posted 21 September 2007 - 21:03

Ciekawa opcja. Kanały douszne, czyli lepiej słychać muzykę, ale codziennie myjesz uszy ;)

#509 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 September 2007 - 21:20

Wzbudnice 10,7 mm Impedancja 16 Ohm Czułosć 104 dB/mA Obciążalnosc mocowa 200 mW Zakres przenoszonych częstotliwosci 6 Hz-24 kHz Wtyk 3,5 gold Długosć kabla 0,6 m + smycz Słuchawki douszne specjalnie zaprojektowane do przenośnych odtwarzaczy MP3. Standardowa wtyczka 3,5 mm. Posiadają wygodny regulowany pasek do zawieszenia na szyję. Wykonane są ze specjalnego elastycznego materiału zwiększającego wygodę użytkowania. Dostępne w kolorze niebieskim. Kanał XBS Magnes neodymowy Pozłacany wtyk słuchawkowy 3 rozmiary wkładek dousznych w komplecie

#510 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 September 2007 - 22:00

czy lepiej to trzeba by sprawdzic. dla mnie opdadaja bo sa otwarte - nie maja izolacji od otoczenia. chyba ze te otworki sa tylko dla dekoracji. taniej mozna kupic (takze otwarte) mx500.
na same parametry bym nie patrzyl bo to dane laboratoryjne nijak majace sie do rzeczywistosci.

ps "wzbudnice" mnie powalily :D

#511 bublik

bublik
  • 64 posts
  • SkądOpole

Posted 22 September 2007 - 22:27

Mi po kilkunastu dniach zaczęła lewa pierdzieć przy niskich tonach. Wymienili w iSpot Wrocław od ręki na nowe. Teraz (po kilku tygodniach ;) zaczęła znowu pierdzieć lewa, ale za to przy wysokich tonach :) Będę do nich znowu szedł i tak w kółko aż dostanę dobre. Może to wina, że w iTunes większość muzy mam w ALAC'u i się już całkiem nie wyrabiają? Nie będę przecież dublował muzyki żeby mieć mniejszy bitrate w iPod'zie - nie po to brałem 30GB (tak by starczylo 8GB ;). Dla porównania - rok temu siostra kupiła iPod'a Nano 2G w... Chinach! :) W sklepie Apple, oryginalny. Nie dośc, że taniej niż u nas, to jeszcze słuchawki (mimo rzucania, noszenia w torebce, poplątania ich wiecznego) żyją bezproblemowo i nic nie pierdzi. Czyżbyśmy dostawali gorsze produkty, tak jak słodycze, kawa i proszki do prania (w porównaniu ze 'starą UE' na przykład)??

#512 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 22 September 2007 - 22:29

Wątpię. Raczej, to włąśnie ALAC może być winny. A używasz EQ?

#513 bublik

bublik
  • 64 posts
  • SkądOpole

Posted 22 September 2007 - 22:32

a o tych co sadzicie? :) http://panasonic.pl/...a.php?prod=3586

na zywo wygladaja lepiej ;p ale o specyfikacji co sadzicie

Kiedyś miałem Panasonci pchełki z kanałem XBS jako dodatkowa wypustka i są... tragiczne. Zero dynamiki, wysokie tony jednolitym tonem świdrowały ucho. Dużo lepsze, DUŻO (albo więcej ;) są i tak kiepskie Apple'owskie, dodawane w pudełku z iPod'em. Ale może po latach coś się zmieniło? Tamte dedykowane były do diskmenów.

---- Dodano 22-09-2007 o godzinie 23:36 ----

Wątpię. Raczej, to włąśnie ALAC może być winny. A używasz EQ?

Nie używam EQ w ogóle. Ale co to ma znaczyć? Jak odtwarzacz jest do niego przystosowany to niech dają sprawne słuchawki. Na początku nie pierdzą, potem się psują. To tak jakby głośniki w wieżach 'marketowych' zaczęły pierdzieć po odpaleniu dobrego nagrania orkiestry symfonicznej, które to nagranie miałoby szerszy zakres częstotliwości niż te głośniki...

#514 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 22 September 2007 - 22:38

Fakt, zwracam honor.

#515 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 September 2007 - 00:46

jak chce ci sie przekopywac przez caly ten temat i reszte forum to na palcach u jednej reki mozesz policzyc osoby ktorym sluchawki made by apple nie pierdza. dodaja do ipodow bubla i tyle. fakt ze materialy sa wysokiej jakosci i trzeba sie naprawde starac zeby np ukrecic kabelek (co jest notoryczne w tanszych sluchawkach). zreszta jak cenisz sobie jakosc dzwieku to opchnij te sluchawki jak ci wymienia (apple je ceni na 129zl :lol:), kup jakies inne i napisz maila do apple ze skarga. szkoda twoich nerwow i czasu na cos wiecej. przesterowania przy wlaczonym eq to tez upierdliwa rzecz ale nie tak denerwujaca. ps sprawne eq jest w alternatywnych softach.

#516 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 September 2007 - 17:11

mi nie pierdzą :D

#517 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 23 September 2007 - 19:22

ciekawe czy w nowych ipodach eq jest sprawne... Bublik wystarczy że masz ustawione eq dla plików w itunes to masz wtedy ustawiony ten preset na iPodzie pomimo że w ustawieniach EQ tego nie widać. To wystarczy żeby było słychać wkurzające pierdzenie :evil: Wiec w itunes trzeba zaznaczyć wszystkie pliki i get info>options>eq none P.S. Druga para earbudsów mi nie pierdziała, ale oddałem koledze do odtwarzacza mp3 ;)

#518 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 23 September 2007 - 19:25

Może w środę uda mi się skoczyć do iSpota i tam przetestować EQ w nowych iP. Z resztą mogliby dusigrosze jedne usprawnić też w naszych.

#519 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 23 September 2007 - 19:46

wtedy to byłoby miodzio

#520 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 September 2007 - 20:52

ech marzenia... tyle lat mieli i nie ruszyli palcem.

#521 admkryn

admkryn
  • 2997 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 23 September 2007 - 21:12

No w sumie... Tak czy siak, ja mma nadzieję, że po kupnie nowego iP będę miał ustawiony już poprawiony eq. Jak na razie zbieram na MB;)

#522 bublik

bublik
  • 64 posts
  • SkądOpole

Posted 23 September 2007 - 21:36

Bublik wystarczy że masz ustawione eq dla plików w itunes to masz wtedy ustawiony ten preset na iPodzie pomimo że w ustawieniach EQ tego nie widać.

Jak napisałem wcześniej nie używam EQ w ogóle :) A pierdzą, i to już druga para. Na dodatek nie od razu, a po paru tygodniach. Pozdrawiam!

#523 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 23 September 2007 - 21:49

Trzeba mieć niesamowtego farta żeby trafić na dobry model za pierwszym razem, ja trafiłem za drugim - to i tak zdumiewający wynik. Apple powinno fundować jakieś nagrody :lol:

#524 bublik

bublik
  • 64 posts
  • SkądOpole

Posted 23 September 2007 - 23:13

Trzeba mieć niesamowtego farta żeby trafić na dobry model za pierwszym razem, ja trafiłem za drugim - to i tak zdumiewający wynik. Apple powinno fundować jakieś nagrody :lol:

Jak wspomniałem - siostra miała ;) I to kupione w Chinach :D

#525 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 September 2007 - 23:43

nowa pare sluchawek na przyklad? :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users