Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki Apple - porównanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1260 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Słuchawki Apple - porównanie (0 użytkowników oddało głos)

1. Standardowe Apple (563 głosów [45.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 45.29%

2. Apple In Earphones (52 głosów [4.18%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.18%

3. Innych producentów (628 głosów [50.52%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.52%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#401 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 lipca 2007 - 13:33

po prostu jakosc orginalnych sluchawek jest delkiatnie mowiac - mierna.

#402 rafalfi

rafalfi
  • 130 postów
  • SkądMiasto na W:)

Napisano 29 lipca 2007 - 18:03

Ciężko będzie z tymi słuchawkami... Na allegro są podróbki ep-630 (tych białych), poza tym to pasowałby mi jbl reference 220 white, ale na allegro są tylko ich podróby w wersji bulkware, a orginały w sklepie 330 zł, albo 80 $.

#403 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 lipca 2007 - 19:40

w polsce to raczej juz nic innego nie dostaniesz

#404 Fantazyoosh

Fantazyoosh
  • 209 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2007 - 21:03

Nie polecam Kossów Spark Plug - kupiłem w ciemno i był to jeden z najgorszych dealów, jakie zrobiłem. Ich wygoda jest mocno dyskusyjna, a brzmienie nie do przyjęcia. Bas zagłusza wszystko. Słucham głównie rapu, ale takiego brzmienia ścierpieć nie mogłem. Z The Plug jest podobno to samo. Kupiłem teraz Sennheisery MX500 i grają naprawdę ładnie. Może mogłyby być troszkę głośniejsze i niżej schodzić z basem, ale generalnie jestem bardzo zadowolony. Bardzo podobało mi się brzmienie oryginalnych słuchawek od iPoda, szkoda tylko, że wszystkie pary, które miałem, zaczynały trzeszczeć po max 2 tygodniach.

#405 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 lipca 2007 - 23:18

Bardzo podobało mi się brzmienie oryginalnych słuchawek od iPoda

gratuluje gustu...

mx500 i plugi to dwa zupelnie rozne typy sluchawek i nie ma co ich porownywac (no i cena tez jest 2x wyzsza)

#406 rafalfi

rafalfi
  • 130 postów

Napisano 30 lipca 2007 - 08:21

Miałem kossy i źle grają, tak samo jak grają, tak też leżą w uszach.

#407 Fantazyoosh

Fantazyoosh
  • 209 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 lipca 2007 - 13:35

gratuluje gustu...

mx500 i plugi to dwa zupelnie rozne typy sluchawek i nie ma co ich porownywac (no i cena tez jest 2x wyzsza)

IMHO oryginalne słuchaweczki grają całkiem poprawnie, naturalnie w klasie słuchawek dodawanych do playerów. Tzn. dopóki nie zaczynają trzeszczeć.

Spark Plugi i MX 500 są niemal w tej samej cenie (mówię o oryginalnych produktach), więc jest co porównywać. Te drugie brzmią po prostu tragicznie. To, że jedne są dokanałowe, a drugie douszne nie ma żadnego znaczenia. Generalnie nie wiem, o co Ci chodzi.

#408 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 30 lipca 2007 - 14:02

Creative Ep-630 są PRZEREKLAMOWANE.

Kupiłem przedwczoraj w sklepie rl za 60zł (więc podróbami nie są). Dotychczas miałem Kossy Spark Plug i do nich wróciłem. Okazuje się, że jakość dźwięku EP jest duuużo niższa. Co prawda lepiej tłumią hałas, ale bardzo szybko uszy się męczą i po słuchaniu przez pół godziny ma się ich dość. Próbowałem różnych końcówek (średnie mi pasują najlepiej).

Basy w Kossach są mocniejsze. Do tego czuje się przestrzeń wokół głowy, barwy są cieplejsze.

Ep ma szerszy zakres wysokich tonów, ale są one jakby "szumiące".

Kossy są tańsze (50zł) a w dodatko są... białe ;)
Kupię drugie, bo tacie się też spodobały (sobie miałem wziąć ep, ale jednak kossy lepsze).

---- Dodano 30-07-2007 o godzinie 15:08 ----
Acha, słucham z iPoda Nano różnej muzyki (Jazz: Diana Krall, Ella Fitzgerald, Natalie Cole, Norah Jones... Metal/Rock: Disciple, Metallica, Queen, Limp Bizkit... HH/Rap: Eminem, Snoop Dog, 50 Cent... i wiele innych ;)).

#409 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 lipca 2007 - 14:59

Fantazyoosh a o jakich playerach piszesz? bo chyba nie miales mozliwosci posluchac tych gornopolkowych gdzie dodawane sluchawki sa robione na licencjach co lepszych firm np sennheiser'a. dodatkowo apple zyczy sobie za swoje sluchawki 29$ a za podobna cene mozna kupic wlasciwie dowolne powszechnie uzywane sluchawki dobrej jakosci (patrz post wyzej jakie sa ceny). natomiast roznica miedzy sluchawkami dokanalowymi a dousznymi jest dosyc znaczaca. to jest zupelnie inna konstrukcja i ma inne zalety oraz inne wady. nie porownuje sie sluchawek roznych typow chyba ze specjalnie chce sie pokazac ich cechy wspolnie i roiznice wskaz mi sklep sprzedajacy mx500 za ok 50zl. zaczne je odsprzedawac z zyskiem.

#410 rafalfi

rafalfi
  • 130 postów

Napisano 30 lipca 2007 - 15:05

Sprzedają je na allegro po 70 zł z pudłekiem, jak w sklepie

http://www.allegro.p...ryginalne_.html

a oto lik do aukcji

#411 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 lipca 2007 - 15:22

z zalozenia nie ufam sprzedawanym na allegro orginalnym sluchawkom. poprzednia aukcja tego sprzedajacego dotyczyla sluchawek bez pudelka... pewnie przewrazliwiony jestem. zreszta 70+7 to wciaz duzo wiecej niz plugi a gwarancji penie nie ma.

#412 rafalfi

rafalfi
  • 130 postów

Napisano 30 lipca 2007 - 15:38

Gwarancji raczej nie potrzeba, bo słuchawki albo są dobre, albo zepsute. Ja jak kupowałem słuchawki to zawsze wszystko było ok, aż mi się kabelek nie urwał, ale to już z mojej winy...

#413 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 lipca 2007 - 17:49

niewazne czy z twojej winy sprzet sie zepsul czy nie jesli gwarancja to obejmuje to gwarant ma obowiazek usunac usterke. ja bardzo duzo sprzetu oddaje na gwarnacje (pecha mam czy jak). ostatnio wlasnie sluchawki (z przyjemnoscia stwierdzilem ze dostalem nowy egzemplarz mimo ze to tylko odlutowany kabelek przy wtyczce), wiec moze dlatego tak naciskam na ta gwarancje.

[edit]
przypomnialo mi sie o tym ze sony ma biale iem'y

#414 rafalfi

rafalfi
  • 130 postów

Napisano 30 lipca 2007 - 17:57

A jakie słuchawki oddałeś?
Jakiego koloru masz ipoda, bo ja mam białego i jak kupię słuchawki czarne to nie wiem jak to będzie wyglądać.
Przejrzałem dużo różnych słuchawek, ale musiałby kupić te za 330, żeby mi pasowały.
Dałem za ipoda 650zł (nówka, komplet), a miałbym kupić słuchawki za połowe tego, trochę chyba to niepoważne.

---- Dodano 30-07-2007 o godzinie 18:59 ----
podaj ich nazwę

#415 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 lipca 2007 - 18:07

serwisowalem ep630, czarne tak jak ipod. teoretycznie biale tez sa ale na allegro sa podrobki a w sklepach nie maja. ja wiedzialem ze sony produkuje biale mdr-ex51/71/81 a tam sa dodatkowo jeszcze jakies inne modele. tylko nie patrz na ceny w sklepach sony bo tam jest +50zl w stosunku do sklepow ze sprzetem roznych producentow. ceny producenta to 40-50$

#416 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 30 lipca 2007 - 18:32

z tymi kolorami to niektorzy maja jazde :D ja mam bialego poda i czarne zenki , panowie to ma grac a nie lansowac... :D

#417 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 lipca 2007 - 18:49

Creative Ep-630 są PRZEREKLAMOWANE.

Kupiłem przedwczoraj w sklepie rl za 60zł (więc podróbami nie są). Dotychczas miałem Kossy Spark Plug i do nich wróciłem. Okazuje się, że jakość dźwięku EP jest duuużo niższa. Co prawda lepiej tłumią hałas, ale bardzo szybko uszy się męczą i po słuchaniu przez pół godziny ma się ich dość. Próbowałem różnych końcówek (średnie mi pasują najlepiej).

Basy w Kossach są mocniejsze. Do tego czuje się przestrzeń wokół głowy, barwy są cieplejsze.

Ep ma szerszy zakres wysokich tonów, ale są one jakby "szumiące".

Kossy są tańsze (50zł) a w dodatko są... białe ;)
Kupię drugie, bo tacie się też spodobały (sobie miałem wziąć ep, ale jednak kossy lepsze).

---- Dodano 30-07-2007 o godzinie 15:08 ----
Acha, słucham z iPoda Nano różnej muzyki (Jazz: Diana Krall, Ella Fitzgerald, Natalie Cole, Norah Jones... Metal/Rock: Disciple, Metallica, Queen, Limp Bizkit... HH/Rap: Eminem, Snoop Dog, 50 Cent... i wiele innych ;)).

Mnie też na początku bolały uszy (i głowa) od epek (pomimo że dokanałówki miałem już wcześniej) ale potem się przyczaiłem i nic już nie czuję. Z tym bassem to zależy od playera. W połączeniu z nano bassów rzeczywiście jest średnia ilość, ale kiedy podłączyłem creativy do odtwarzacza mp3 sony mojego kolegi to myślałem że bas mi banię rozerwie... nawet przy wyłączonym eq basu było na soniaczu dwa razy więcej niiż na nano! Tak samo sytuacja się miała na słuchawkach appla. Ja zrobiłem tak: ponieważ ipodowy eq pierdzi, oddzieliłem piosenki które charczą przy włączonym equalizerze ( przesłuchiwałem ipoda i kiedy piosenka pierdziała dodawałem ją do listy on the go) i zaznaczyłem je na eq off (było ich ok 50 z 300 piosenek które mam na nano) a resztę dałem na rock. Wtedy dźwięk jest cieplejszy i ma więcej basu.

#418 rafalfi

rafalfi
  • 130 postów

Napisano 30 lipca 2007 - 19:34

No tylko, że te siniaki mają końcówkę prostą, ale do mojego ipoda do kieszeni nie sięgną, więc jest przedłużka, która ma końcówkę L, a to odpada, źle by się nosiło w kieszeni. Niektóre też są asymetryczne, czyli jedna słuchawka przechodzi za szyją. Kupię chyba czarne orginalne ep-630, za ok 50-60 zł (z wysyłką) można je kupić na allegro Wiecie gdzie można kupić takie słuchawki tanio we Wrocku. Chodzi mi o nazwy sklepów, bo jutro tam będę, nie musiałby przez neta kupować.

#419 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 lipca 2007 - 23:48

pewnie w wiekszosci sklepow z komputerami w jakims pasazu handlowym, sklepami z laptopami itp. moze nawet znajdziesz jakis specjalizujacy sie w sprzecie creative'a. ps zawsze mozesz przerobic wtyczke przedluzacza albo zrobic nowy.

#420 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 sierpnia 2007 - 13:18

Na wakacjach padły mi Sennheisery MX550 i wczoraj zamówiłem Aurvany :)

#421 Nodun

Nodun
  • 9 postów

Napisano 02 sierpnia 2007 - 18:21

Przyszly sennheiser cx300 naprawde dobre sluchawki tylko wkurza mnie trocvhe ze one naprawde tlumia te wszystkie odglosy z zew.. tzn. dzialaja jak zatyczki do uszu :P

#422 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 sierpnia 2007 - 19:09

tak maja wlasnie dzialac, bez izolacji mozna kupic zwykle pchelki chociazby wspomniane sennheisery

#423 rafalfi

rafalfi
  • 130 postów

Napisano 03 sierpnia 2007 - 11:52

Ja ma od dwóch dni EP-630, jest dokładnie tak, jak z twoimi cx300. Jak gra muzyka, to kompletnie nic nie słuchać, tylko muzykę. Tak samo jak z kossami, tylko pamiętam, że one w moim odczuciu grały trochę gorzej i trudniej wkładało się je do uszu.

#424 Lucy

Lucy
  • 104 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 sierpnia 2007 - 17:54

Ja szczerze mowiac jestem zadowolona ze standardowych sluchawek apple. Moja siostra ma douszne od tej nokii co sie obraca dol i sa wysmienite. Dzwiek jest boski.

#425 rafalfi

rafalfi
  • 130 postów

Napisano 03 sierpnia 2007 - 17:58

Chodzi chyba o 3250. Mi też jakość dźwięku ze standardowych słuchawek apple nie przeszkadza. Nie wiem, czemu się ich niektórzy tak czepiają:confused:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych