Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki Apple - porównanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1260 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Słuchawki Apple - porównanie (0 użytkowników oddało głos)

1. Standardowe Apple (563 głosów [45.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 45.29%

2. Apple In Earphones (52 głosów [4.18%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.18%

3. Innych producentów (628 głosów [50.52%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.52%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#351 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 czerwca 2007 - 20:18

hehe jak narazie nie zamierzam kupować nowych słuchawek ;) kurcze przestawia mi się ciągle klawiatura na angielski.... Haha właśnie zauważyłem że na pudełku (pomarańczowym) na boku jest zdjęcie dziewczyny z epkami. Słuchawki ma strasznie wystające, czyli źle włożone, a szyję nienaturalnie długą :P

#352 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 czerwca 2007 - 22:12

sluchawki sa pewnie dophotoshopowane bo inaczej by ich widac nie bylo dostatecznie co do kabelka to ja skutecznie stosowalem (juz dwa razy) metode wieszania ich na noc za wtyczke i podwieszenia czegos co ten kabelek rozprostowuje, powiedzmy kluczy, byle delikatnie i zeby nie a ciezkie bylo, kilka dni i kabelek jest rozprostowany

#353 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 czerwca 2007 - 22:22

Dzięki za radę, powieszę sobie jak skończę słuchać :D Bo planuję dłuuugie nocne słuchanie.

#354 Kpso

Kpso
  • 104 postów

Napisano 28 czerwca 2007 - 00:14

a uzywal ktos sluchawek GRADO labs? moim zdaniem najlepsze sluchawki na swiecie. model 60 mozna kupci w niektorych skelpach retailowych 90 widzialem w virgine,a 190 i 270 i powyzej to juz raczej w sklepach audiofilskich jedyny minus jest taki, ze to sa sluchawki zewnetrzne, czyli nie sa wytlumione od zewnatrz i cale metro moze delektowac sie muzyka razem z nami. zdecydowanie maja najlepsze bassy jakie kiedyklwiek mialem okazje przerobic na sluchawkach, bija na leb na szyje wszelkie produkty bose i sony itd. tylko ten mankament z przebiciami na zewnatrz, w samolocie ciezko sluchac muzyki, bo sie ludzie wkurzaja, ze im cos pierdzi kolo ucha.

#355 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 28 czerwca 2007 - 00:37

Grado to dobra firma, robi swietne sluchawki. Bose i Sony nie ma co porownywac do firm z gornej polki. A ze sa otwarte - no taki ich urok, ja dlatego wlasnie mam dokanalowe na zewnatrz, i otwarte sennheisery do domu.

#356 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 czerwca 2007 - 12:02

do tego sr60 sa tanie, ~70$, natomiast restrykcja dystrybucji tylko do usa jest delikatnie mowiac niewygodna

#357 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 28 czerwca 2007 - 13:37

trzymajac sie porownan samochodowych to czy kupno alufelg do kaszlaka to dobry wybor? :) po prostu jesli cena dodatkow zaczyna przekraczac cene samego sprzetu to jest sygnal ze cos jest nie tak
albo z innej strony - nalezy sie zastanowic jak wyglada porownanie jakosci dzwieku (lub innej/innych cech ktore sa naszymi priorytetami) powiedzmy ipoda+ue10 i irivera+e3c
wiem ze przejaskrawiam ale tylko zeby zademonstrowac jasno co mam na mysli

tym bardziej ze w jednym przedziale cenowym czasem miesci sie wybor miedzy dwiema parami z dolu a jedna z gory... temat rzeka :)

Oczywiscie, ze jesli ktos by chcial miec najlepsza mozliwa jakosc ogolnie w urzadzeniach przenosnych, to wypadaloby wziac cos innego niz iPod. Ale skoro mamy go i chcemy go zatrzymac, to wymiana sluchawek to jedyna mozliwosc poprawienia dzwieku - nie mowiac juz o fakcie ze takie sluchawki mozemy pozniej podlaczysz do wszystkiego - komputera, nowego playera, sprzetu hi-fi itp.

#358 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 czerwca 2007 - 19:25

czasem jednak okazuje sie ze zamiast lepszej jakosci dzwieku mamy gorsza, a to dlatego ze kupujac lepsze sluchawki coraz wyrazniejsze staja sie niedoskonalosci odtwarzacza - to takze trzeba brac od uwage, najlepiej wybrac sie z odtwarzaczem do sklepu i ocenic (porownac!) samemu, kazdy szanujacy sie sklep powinien udostepnic do odsluchu sluchawki jesli ich cena jest trzycyfrowa (lub jeszcze wieksza ;))

#359 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 28 czerwca 2007 - 20:11

Nie tyle odtwarzacza co muzyki - odtwarzacz co najwyzej "wytlumi" muzyke - zas w samych kawalkach odrazu slychac szumy, niedoskonalosci itp. Co ciekawe mialem kiedys taka bardzo lubiana piosenke (nie pamietam juz teraz dokladnie ktora to byla) - no ale w skrocie - sluchalem jej na kiepawych pod wzgledme muzyki glosnikach Logitecha - no i mi sie bardzo podobala - przelaczylem na HD 555 i nie moglem jej zniesc, bo wysokie tony byly w tym nagraniu tak piskliwe ze mi wchodzily na nerwy :) A kiepskie glosniczki ladnie to wszystko wytlumialy ;) P.S. Bede mial do sprzedania za jakies 2-3 tygodnie nowiutkie Shure E2C (w pudelku, nie uzywane etc.) - ktos chetny? :)

#360 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 czerwca 2007 - 23:17

nie, wlasnie to mialem na mysli - niedoskonalosci odtwarzacza - musi byc tam przetwornik d/a i jego jakosc znacznie wplywa na jakosc dzwieku, do tego dalej jeszcze dochodza szumy generowane przez prace samego odtwarzacza itd, sam plik z muzyka tez swoje doklada ale mi chodzilo wlasnie o powyzsze ps mialem do przesluchania wywiad a zelaznym z '73 nagrany dyktafonem, vqf 16kbps 22khz, nie dalo sie tego sluchac poki nie podlaczylem gorszych sluchawek, znieksztalcenia zniknely, szymy sie wytlumily i mozna bylo odsluchac, sa wiec takze plusy gorszych sluchawek - polecam zaopatrzyc sie w jakis sprzet za 5zl do sluchania podkastow kiepskiej jakosci i innych podobnych nagran ;)

#361 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 29 czerwca 2007 - 21:17

Z iPodem nie mialem tego typu problemow - owszem, po podlaczeniu do sprzetu Hi-Fi roznica w dzwieku jest odczuwalna, ale sluchajac poprostu muzyki na dobrych sluchawkach nie odczuwalem zadnego dyskomfortu typu buczenie/piski/szumy z winy odtwarzacza.

A to wlasnie sobie dzisiaj zamowilem :)

Dołączona grafika

#362 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 29 czerwca 2007 - 21:33

@rzep, to ja liczę na dokładną recenzję! Choć muszę przyznać, że za tyle kasy na słuchawki do iPoda bym się nie skusił, jeszcze E2 by uszły, ale E3 to już za wiele ;)

#363 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 czerwca 2007 - 11:36

pewnie kosztowaly wiecej niz moj ipod ;) ale jesli by byly do czegos wiecej niz tylko do ipoda to mozna sie szarpnac, czemu nie, co nie znaczy ze zmienilem zdanie - wciaz wolalbym sobie za ta cene kupic "pelnowymiarowe" sluchawki

#364 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 30 czerwca 2007 - 15:30

Juz mam Sennheisery HD 555 - Shure kupilem do iPoda + do laptopa gdy go nosze poza dom. P.S. Nikt nie jest zainteresowany nowiutkimi Shure E2C? :)

#365 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 czerwca 2007 - 18:25

niestety nie na moja kieszen, aktualnie ciulam na grado albo beyerdynamic'a

#366 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 lipca 2007 - 08:28

Ja zamierzam kupić Aurvany :) Na początku chciałem EP-630 ale kilka testów + opinia wiciusia mnie do tego skłoniła ;)

#367 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 11 lipca 2007 - 11:55

Ja juz mam prawie 2gi tydzien te Shure - wystarczajaco czasu by sie z nimi pobieznie zapoznac, w weekend postaram sie skrobnac jakas fotorecenzje :)

#368 Player 01

Player 01
  • 187 postów
  • SkądMiędzyrzecz

Napisano 12 lipca 2007 - 19:56

Jak wypada combo Sennheiser CX300 + iPod shuffle 1 gen.? A moze mozna znalezc cos lepszego w podobnej do CX'ow cenie? Interesuja mnie tylko i wylacznie sluchawki douszne.

#369 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 lipca 2007 - 20:57

chodzilo ci o dokanalowe raczej bo cx to wlasnie dokanalowe wszystko z sennheiserem wypada dobrze :) przyjrzyj sie creative ep630 (ep635) i sony ex51 oraz ex71 (te w niektorych sklepach maja zawyzone ceny, 71 nie powinny przekraczac 150zl), troche wyzej cenowo sa creative aurvana, ale wciaz ponizej 200zl imho to interesujaco w parze z shuffle wygladaja glownie biale ep635

#370 Player 01

Player 01
  • 187 postów
  • SkądMiędzyrzecz

Napisano 13 lipca 2007 - 12:46

EP-635 ladnie wygladaja czy ladnie graja z shuffle? :wink: Jednak mimo wszystko, lepiej celowac wlasnie w te EP'ki czy CX'y? Moze jest ktos na forum kto mial stycznosc z CX300 podpietymi do "szufli" i moglby co nieco napisac...

#371 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 lipca 2007 - 20:36

nie widze powodu zeby jakiekolwiek sluchawki o rozsadnym oporze (<64om) mialy nie grac z shuffle

#372 casshern5

casshern5
  • 9 postów

Napisano 14 lipca 2007 - 22:04

ja uzywam koss porta pro wydalem 300zl ale warto bylo kupic jakosc jest boska czestotliwosc jest bodajze 20000mHz do 40000 albo 45000mHz nie pamietam dokladnie ale jest superrr

#373 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 lipca 2007 - 22:48

a) to nie sa sluchawki douszne B) mozna je teraz kupic znacznie taniej, za polowe tego jak jest promocja c) 15-25kHz, MHz to juz sa chyba radiowe czestotliwosci :) d) przednie sluchawki, mozna je sobie wyprobowac w salonach top-hifi i mp3store

#374 casshern5

casshern5
  • 9 postów

Napisano 14 lipca 2007 - 23:22

no wlasnie pomylilem k z m czy ten temat jest tylko o dousznych? na opakowaniupisalo 20 - 45 albo 40 na bank no ale to jakis czas temu kupowalem

#375 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 lipca 2007 - 11:22

w zadnym wypadku, to jest temat o kazdych sluchawkach :) z pamieci pisalem te wartosci wiec sprawdzilem na stronie koss'a i jest 15-25k, co nie umniejsza wcale jakosci sluchawek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych