Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki Apple - porównanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1260 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Słuchawki Apple - porównanie (0 użytkowników oddało głos)

1. Standardowe Apple (563 głosów [45.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 45.29%

2. Apple In Earphones (52 głosów [4.18%] - Zobacz)

Procent z głosów: 4.18%

3. Innych producentów (628 głosów [50.52%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.52%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#326 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 czerwca 2007 - 16:24

uzbierałem kasę i zdecydowałem się kupić na allegro. Ta aukcja mi pasi tylko czy to jest oryginał: http://allegro.pl/it...delku_w_wa.html
Niestety wyjeżdżam w piątek i nie jestem pewien czy epki dojdą do mnie do tego czasu. Myślę że powinny przybyć ale są wyjątki...
dobra nie koleś ma dużo negatywów, jak zobaczyłem to mi się odechciało. Jest inna aukcja, sprzedający ma zero negatywów i neutrali a rzeczy sprzedawał sporo: http://allegro.pl/it...box_czarne.html

#327 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 czerwca 2007 - 21:26

ja bym wolal kupic w sklepie, w miejscu, o ktorym wiadomo ze nie zniknie za pol roku bo koles zwinie interes a moja gwarancje diabli wezma, chyba ze dostajesz gwarancje producenta ale wtedy trzeba sie liczyc ze jesli nie jest door-to-door to koszty wysylki do serwisu (pewnie drugi koniec polski) pokrywaszz wlasnej kieszeni

#328 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 czerwca 2007 - 22:50

niewiem zobaczę tata powiedział że zna jakąś hurtownię może coś z tego będzie :D

#329 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 czerwca 2007 - 12:32

moze taka ze sprzetem komputerowym? bardzo prawdopodobne ze maja tam mase sprzetu creative'a i ze beda mieli tez takie sluchawki

#330 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 czerwca 2007 - 12:53

Nie, właśnie dowiedziałem się że ma kontakt z jakąś hurtownią która jest dystrybutorem creativa czy coś w ten deseń, kiedyś zamawiał różne produkty do firmy. Słuchawki będą tańsze a transport za darmo.

#331 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 24 czerwca 2007 - 19:07

czyli ze tak sie wyraze fullwypas :)

#332 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 czerwca 2007 - 11:28

niestety nie było tak różowo, ta fullwypasiona hurtownia była dystrybutorem logitecha (ach ta skleroza ;)) allegro odpadło bo do piątku słuchawki by nie doszły, więc zamówiliśmy w abcdacie za 69zł. Słuchawki przyjadą razem z twardymi dyskami itp, przesyłka za darmo ale cena wyższa. Jutro powinienem dostać epki, wtedy napiszę porównanie z thomsonami (będzie trudno bo w thomsonach gra tylko jedna słuchawka).

#333 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 czerwca 2007 - 12:17

czyli w efekcie zaplaciles jakby za przesylke, ale masz pewnosc ze masz gwarancje itd napisz, napisz to porownanie, zobaczymy co z tego wyjdzie :)

#334 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 czerwca 2007 - 12:30

ok porównanie napiszę tylko niewiem czy zdążę, najwyżej napiszę za 2 tygodnie :P obawiam się jednego: często widzę (na mp3store i tutaj zresztą też) że epki są awaryjne. Czasem zdarza się że trzeszczą albo nie gra jedna słuchawka, a ja jestem uczulony na wymienianie produktów co chwila. Rodzice się wkurzają że wydaję co parę miesięcy 7 dych na słuchawki ;) Proszę więc tych co mogą aby zaprzeczyli temu zjawisku :D

#335 woojt

woojt
  • 300 postów
  • SkądWuWuA --> The Right Side

Napisano 26 czerwca 2007 - 15:53

pytanie z innej beczki:

czy ktoś mógłby polecić słuchawki dobrej jakości ze zintegrowaną smyczą do ipoda nano II (taką mocowaną w obu dolnych złączach). znalazłem takie coś - podoba mi się ale taniocha i pewnie jakość marna http://www.allegro.p...generacja_.html.

z kolei produkt apple też bo bani - drogi (168,99) i słabe słuchawki (mówię o MA597Z/A z https://sklep.apple....3.1.1.11.2.0.0).

tak więc czy jest jakiś inny, dobry produkt w cenie do 100zł?

może być to sama smycz (słuchawki sobie dobiorę) ale nie taka do której potrzebna jest obudowa do ipoda - chciałbym go nosić "gołego" ;)

z góry dzięki!

#336 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 czerwca 2007 - 20:58

@Michu Ja mialem awarie ep630, przestala wlasnie grac jedna sluchawka, tylko ze na wstepie sprzedawca powiedzial mi ze oni wlasciwie nie probuja nawet tego naprawiac tylko daja nowe. I nowe dostalem, z nowa gwarancja oczywiscie. Ale czy sa awaryjne to bym nie powiedzial, bo maltretowalem je intensywnie przez blisko 10 miesiecy. Uzywalem w deszczu, szarpalem za kabel itd. @woojt ep635? Ale nie ma mozliwosci przypiecia sluchawek do ipoda bez wlozenia go w jakis pokrowiec jesli chcesz nosic ipoda na tej smyczy. Chyba ze teraz zaczeli robic ipody z otworkiem do przypinania...

#337 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 26 czerwca 2007 - 21:05

>>migrena iPod Nano wisi na gniezdzie od wtyczki do USB :) Woojt w linku dal cos takiego :)

#338 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 czerwca 2007 - 21:15

i to tak nie wypadnie jak sie na przyklad podskoczy?

#339 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 26 czerwca 2007 - 21:18

nie bo to sie zaczepia tak samo jak w kablu, powies ipoda na kablu i zakrec ;) sam sie przekonasz

#340 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 czerwca 2007 - 21:26

Właśnie te thomsony hed-132 mają taką smycz :twisted:

#341 woojt

woojt
  • 300 postów

Napisano 27 czerwca 2007 - 01:06

Właśnie te thomsony hed-132 mają taką smycz :twisted:

mają smycz do złącza usb ipoda nano czy po prostu smycz (ipoda inaczej nie powiesisz niż przez zaczem usb albo pokrowiec? poza tym trochę słabe (20mW)...

#342 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 czerwca 2007 - 09:59

nie mają złącza, musiałbyś skombinować pokrowiec.

#343 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 czerwca 2007 - 11:33

jak dla mnie to polmilimetrowe zaczepy (mam nadzieje ze przynajmniej z metalu sa) nie sa jakos wystarczajaco bezpieczne, chociaz ja patrze na to z punktu widzenia wagi video a nano jest duzo lzejszy wiec nie ma pewnie zadnego zagrozenia

#344 woojt

woojt
  • 300 postów

Napisano 27 czerwca 2007 - 12:53

jak dla mnie to polmilimetrowe zaczepy (mam nadzieje ze przynajmniej z metalu sa) nie sa jakos wystarczajaco bezpieczne, chociaz ja patrze na to z punktu widzenia wagi video a nano jest duzo lzejszy wiec nie ma pewnie zadnego zagrozenia

są z metalu

#345 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 27 czerwca 2007 - 15:04

>>51m0n

az tak kiepsko to moze nie, ale uwazam ze zakup e3c a tym bardziej wyzszych modeli jest zakupem "przestrzelonym". sluchawki shure itp. sa wspaniale ale potrzebuja dobrego "towarzysza" muzycznych podrozy a niestety iPod nim nie jest :)
nie zmienia to faktu ze fajnie miec do niego dobre sluchwki tylko ze trzeba znac umiar.
samo fetyszyzowanie sie marka (shure,weston,etymotic czy nawet stax) nie stworzy z iPoda audiofilskiego zrodla dzwieku a do takiego miedzy innymi stworzone sa w/w sluchawki.

Roznice zdecydowanie slychac - a skoro slychac to jest "po co" wydawac kase. Kazdy musi tylko zdecydowac czy te roznice sa tego warte. Tak samo jak z samochodami - na miejsce dojedziesz zarowno Oplem jak i Audi - pytanie tylko z jaka klasa ;)

Mam znajomego co slucha muzyki na jakis bazarowych glosniczko-pierdziawkach za 25zl - pokazalem mu, ze moze miec porzadne (jak na ta klase sprzetu) i o niebo lepiej grajace glosniki juz za 100zl, on tylko machnal reka i powiedzial, ze po co mu, skoro mu to wystarcza.

Dlatego mowienie, ze te sluchawki sa za drogie, a te w sam raz nie ma ogolnie sensu - kazdy wybierze te sluchawki, ktore beda mu odpowiadaly zarowno jakoscia jak i cena.

Co innego zas dyskutowanie juz w konkretnych przedzialach cenowych - o tym mozna ksiazki pisac ;)

#346 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 czerwca 2007 - 17:37

ok własnie dostałem epki :D strasznie trudno je wyplątać z tego pudełka. Dopasowałem wkładki, najlepsze średnie. Wszystko działa dobrze. Fajna jest ta mała wtyczka. Są porządnie wykonane. Porównanie z thomsonami napiszę dziś wieczorem bo teraz wyjeżdżam do sklepu.

#347 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 27 czerwca 2007 - 17:51

>>michu gratuluje(my) zakupu i z niecierpliwoscia czekam(y) na recenzje :)

#348 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 czerwca 2007 - 19:25

Roznice zdecydowanie slychac - a skoro slychac to jest "po co" wydawac kase. Kazdy musi tylko zdecydowac czy te roznice sa tego warte. Tak samo jak z samochodami - na miejsce dojedziesz zarowno Oplem jak i Audi - pytanie tylko z jaka klasa ;)
(...)
Dlatego mowienie, ze te sluchawki sa za drogie, a te w sam raz nie ma ogolnie sensu - kazdy wybierze te sluchawki, ktore beda mu odpowiadaly zarowno jakoscia jak i cena.

trzymajac sie porownan samochodowych to czy kupno alufelg do kaszlaka to dobry wybor? :) po prostu jesli cena dodatkow zaczyna przekraczac cene samego sprzetu to jest sygnal ze cos jest nie tak
albo z innej strony - nalezy sie zastanowic jak wyglada porownanie jakosci dzwieku (lub innej/innych cech ktore sa naszymi priorytetami) powiedzmy ipoda+ue10 i irivera+e3c
wiem ze przejaskrawiam ale tylko zeby zademonstrowac jasno co mam na mysli

Co innego zas dyskutowanie juz w konkretnych przedzialach cenowych - o tym mozna ksiazki pisac ;)

tym bardziej ze w jednym przedziale cenowym czasem miesci sie wybor miedzy dwiema parami z dolu a jedna z gory... temat rzeka :)

#349 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 czerwca 2007 - 19:49

Porównanie: Thomson HED-132 Vs Creative EP-630 - Dźwięk: zarówno w epkach i w thomsonach bassy są duże, nie ma tu wielkiej różnicy. Epki mają bass bardziej miękki i delikatnie mocniejszy. Jednak jest to bardzo mała różnica. Epki mają minimalnie lepszą górę. w thomsonach dźwięk jest sztuczniejszy. Ogólnie epki mają "cieplejszy" dźwięk. Różnice nie są duże, po opiniach innych sądziłem że epki będą o niebo lepsze niż thomsony. Są lepsze, ale nie aż tak znacząco. Nie pomyślałem sobie "Boże, jak ja mogłem tego słuchać" ;) - Izolacja: Epki mają lepszą izolację, tu dość (!) wyraźnie widać ich przewagę, jednak teź nie jest to wielka różnica. Trochę wkurzające jest to, że w epkach słychać każde dotknięcie kabla. W thomsonach nie ma tego efektu. Myślę jednak że sę przyzwyczaję. - Wykonanie: Przy kupnie thomsonów dałem się nabić w balona, kiedy oglądałem je sobie w media markcie widziałem je po raz pierwszy a żadnego miłego pana który by mi pomógł w pobliżu nie było. Na pudełku nie było żadnej informacji że są to słuchawki ze smyczą, w pudełku była zawieszka na szyję więc pomyślałem że to słuchawki z kablem który puszcza się po plecach lub coś w tym stylu. Po rozpakowaniu (szok) okazało się że kabel jest krótki. Przedłużyłem go sobie kablem od jakichś białych słuchawek z kiosku i voila! Działało. Mogę zrobić fotki. Tipsy (nakładki) od thomsonów są bardzie żelowe, epki mają takie dziwne gąbczaste tworzywo. Thomsony łatwiej włożyć do uszu. Epki są krótsze przez co nie wystają tak z uszu, w dodatku zaokrąglenie na końcu sprawia że jeszcze bardziej chowają się w uszach. W pudełku epki były zwinięte, strasznie się kabelek pogiął (mam nadzieję że się wyprostuje). Plus dla epek za małą wtyczkę. - Cena: - Thomsony (Media Markt) 69 zł z vatem - Epki (hurtownia) 69 zł BEZ VATU Jestem zadowolony z zakupu, creativy są lepszymi słuchawkami. Myślę jednak że i jedne i drugie słuchawki są dobre jak na taką cenę. Każdy ma inny gust. P.S. audiofilem nie jestem, zauważcie też że w thomsonach jedna słuchawka nie działała więc trudno było mi wychwycić różnice. Jak czegoś brakuje to piszcie, chętnie odpowiem.

#350 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 27 czerwca 2007 - 20:07

Są lepsze, ale nie aż tak znacząco. Nie pomyślałem sobie "Boże, jak ja mogłem tego słuchać" ;)

glownie to chodzilo o przejscie z "oryginalow" :)

dzieki za recke, teraz tylko czekac az wpadna ci w lapki, a w zasadzie w uszy, lepsze niz ep :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych