Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Propozycje LOGO dla MyApple.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
236 odpowiedzi w tym temacie

#151 db

db
  • 771 postów

Napisano 28 stycznia 2006 - 13:35

nudziłem się troche więc postanowiłem dopieścić trochę logo :) dorobiłem wersję z zaokrąglonymi rogami i wymieniłem czcionkę.
Dołączona grafika

#152 Mac_Abra

Mac_Abra
  • 674 postów
  • Skądsskątowni

Napisano 28 stycznia 2006 - 17:25

Hej ludzie, napiszcie jeszcze raz DOKŁADNIE, kiedy mija ten .... termin, bo nie odgrzebałem na tych 11 stronach :(
Szit, ja tutaj mam sesję jak w mordę strzelił i nie będę się chcwalił, jakie zaległości, ale mam do odtworzenie jeszcze jedno logo, które mi odpołynęło razem ze zdechłą Barracudą :( Widzę, że chyba muszę się dziś za to wziąć :? Może się wyrobię :[quote=beru]ały update - wiem, że to trochę stary cytat, ale się poczuwam do odpowiedzi:
[quote="beru"]Jedna rzecz jednakże jest niejasna - i widać to w nadsyłanych pracach. Otóż nie zostało jasno sprecyzowane, czy logo dla MojegoJabłka ma być prostym ideogramem, łatwym do narysowania, zapamiętania, skalowania, nanoszenia na koszulki, kubeczki, etc. (np. Grosik, BigMac) czy wysmakowanym, kolorowym ("eye-candy", że się tak pokuszę o wtręt obcojęzyczny ;) ) dziełem sztuki użytkowej. (np. Mac_Abra, mła) :mrgreen: [/quote] A ta czarnobiała wersja (nr2) to co według Ciebie było? ;)
No więc właśnie przy okazji chciałbym zapewnić, że logo przygotowuję CO NAJMNIEJ w tych dwóch wspomnianych wersjach, zresztą każdy, kto choć trochę więcej na ten temat wie, albo się tym zajmuje, zna zasady tworzena logo wraz z kompletem odpowiednich jego wersji zarówno kompozycyjnych jak i kolorystycznych, zależnych od przeznaczenia... Oczywiście trudno, żeby ktoś od razu przedstawiał cały komplet, co byłoby bez sensu, ale ze swojej strony mogę zapewnić, że w razie takiej potrzeby dostarczę wszelkie potrzebne "wersje".

Korzystając z okazji chciałbym pogratulować wszytskim uczestnikom zarówno pomysłu oraz wykonania - poziaom na bardzo ładnie rośnie, naprawdę aż miło popatrzeć - a to też o czymś świadczy, zresztą wystarczy zerknąć na podobne dyskusje (i loga) na innych forach! Chciałbym żebyśmy mieli tutaj megasuperzajefajne (tak młodzieżowo mialo być :P ) logo - żeby się inne chowały po prostu ;)

P.S. Acha, ktoś tutaj dał propozyjcę bardzo podobną do loga firmy "The Missing Bite"

#153 reeye

reeye

• 1 506 postów

Napisano 28 stycznia 2006 - 17:31

Termin nadsylania mija 1 lutego, i rozpoczynamy głosowanie.

#154 binio

binio
  • 155 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój

Napisano 28 stycznia 2006 - 19:54

a na Ch... ...uck'a ta linia pozioma w tych dwóch z trzech "w jednym rzucie" propozycji?

ta pozioma linia dla uporządkowania kompozycji
ale zawsze można ja usunąć
chociaż mi ona bardzo pasuje :D
dla mnie i tak pierwsza z lewej :lol:

i tak sobie zrobię taką koszulkę :P

#155 Mac_Abra

Mac_Abra
  • 674 postów
  • Skądsskątowni

Napisano 29 stycznia 2006 - 01:04

Uffffffff...

No to wreszcie wysmarowałem... Odtworzyłem to stracone i przy okazji coś tam jeszcze machnąłem świeżego... Jak wszyscy cukrzą to i ja pocukrzę - a co! :P

No to lecim z tym koksem: (i spać! :) )

Najnowsza wesja "wesołego jabłuszka" - jest teraz trochę "radośnie obłąkane":
Dołączona grafika
( tutaj nieco inna wersja, jeśli ktoś ciekawy)

Trochę zabawy z "zapożyczonymi elementami" z niedoścignionego oryginału Apple (konkretniej listka):
Dołączona grafika

Huehe, tutaj to już przesadziłem - ale zdziwilibyście się, co można zrobić z JEDNEGO LISTKA :P :mrgreen:
Dołączona grafika

I na dokładkę - INSPIRED BY SLEPY: (pozdr!)
Dołączona grafika

Co do typografii to pobawię się jutro - ale muszę przyznać że bardzo podoba mi się ona u EAZYONE oraz w dwóch propozycjach DB, właściwie to bym ją najchętniej zaadoptował, bo jest naprawdę trafiona - pozdrowienia dla chlopaków ;)

Miłej nocki!

#156 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 29 stycznia 2006 - 01:07

To pierwsze jabłuszko wyglada strasznie ;) - boje sie go ;) druga grafika najabrdziej mi odpowiada :) pozdrawiam

#157 binio

binio
  • 155 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój

Napisano 29 stycznia 2006 - 10:26

ja też jeszcze popracowałem
dodałem ogonek i zmodyfikowałem delikatnie listek

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#158 reeye

reeye

• 1 506 postów

Napisano 29 stycznia 2006 - 11:13

Termin nadsyłania prac mija za 3 dni.
Dotychczas prace nadesłali:

Milo, Pawel M, db, lokator, JSG, Heidi, eazyone, jarasek, sauo, pank,
Beru, Ślepy , Mac_Abra, kokos, hubii, binio, BigMac, Grosik

Najwyższy czas chwycić myszkę w dłoń!

#159 Sebastian

Sebastian
  • 336 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 29 stycznia 2006 - 17:59

narazie wersja czarno biala czegos takiego :

Dołączona grafika

#160 db

db
  • 771 postów

Napisano 29 stycznia 2006 - 18:45

Postanowiłem zrobić, baner na tronkę, logo w wersjii 3-kolorowej, ikonki na forum i projekt koszulki. Uffff.... i to za darmo :D
Dołączona grafika

#161 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 29 stycznia 2006 - 19:27

Kontur db jest GENIALNY - będę głosował.

I ogólnie - jakość prac jest BARDZO DOBRA - z wyjątkiem moich półproduktów - proszę nie traktować tych poważnie.

#162 reeye

reeye

• 1 506 postów

Napisano 29 stycznia 2006 - 19:54

Jedna kwestia techniczna, którą kieruję do autorów. Jeśli nie chcecie, aby w głosowaniu wzięła wszystkie Wasze prace to bardzo proszę o wysłanie mi na PW/mail linka najlepiej w jakiejś rozsądnej rozdzielczości do prac/pracy która ma wziąć udział w głosowaniu. db, lokator i sauo zamieścili wiele propozycji, czasem podobnych stąd mój pomysł.

#163 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 29 stycznia 2006 - 20:56

Najlepiej niech każdy wystawiający zrobi grafkę zbiorczą. Bo jak widać można nawet wybrać różne kategorie, od loga na koszulke, loga dla MyApple, oraz nawet wystroju MyApple. Ja już się zaczynam gubić... pracę są różne, róxne mogą mieć przeznaczenie jednak należałoby wykorzystać ten potencjał twórczy.

#164 reeye

reeye

• 1 506 postów

Napisano 29 stycznia 2006 - 21:09

Przemion, po pierwsze jeśli ponownie tutaj zostaną dodawane wersje ostateczne
to dopiero zrobi się bałagan. Wszystkie prace sobie zachomikowałem zatem najłatwiej
i najpewniej będzie jeśli autorzy zgłoszą mi przed końcem miesiąca ( lada chwila )
informację na temat wersji ostatecznych które mają brać udział w konkursie.
Zakładam, że niektórzy nie będą w tym czasie na MA, i wtedy nie mieliby szansy
zgłoszenia wersji ostatecznej. ( w takim wypadku bedą zamieszczone wszystkie zgłoszone)

Dodatkowo, zachować pozory demokracji ( :twisted: ) chcemy aby wszystkie prace jednocześnie
się pojawiały w ankiecie.

Odnośnie przeznaczenia to najważniejsze jest oczywiście logo, jednak podejście kompleksowe
powinno być wzięte pod uwagę przy ocenianiu, ale to już tylko moje 12 groszy.

Czas się kurczy ... (wiadomo kto maczał w tym palce :)

#165 sauo

sauo
  • 182 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 stycznia 2006 - 21:12

Zgadzam się. Myślę, że powinniśmy to jasno określić czy logo ma być wykonane dla strony wyłącznie, czy ma mieć szerszy zakres użytkowy. Logo pod druk ma swoje wymogi, do www może mieć inne ale nade wszystko musi być to znak charakterystyczny dla forum... Zawsze można zrobić dodatkowy konkurs na Theme MyApple i wówczas chętni zajmą się kompleksową grafiką całej stronki począwszy od banera na emotkach skończywszy. Póki co mamy The LoGo Contest :mrgreen: Na koniec można także stworzyć jeden post z najlepszymi logotypami od każdego autora. Proponuję jedno logo od osoby.

#166 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 29 stycznia 2006 - 21:16

Zgadzam się z wami, chciałem tylko zwrócić uwagę na to co może jeszczez z tego wyniknąć. Bo z zalożenie jest to konkurs na LOGO. :D

#167 pejot

pejot
  • 312 postów

Napisano 29 stycznia 2006 - 21:25

w mordeczke, a ja dopiero dziś odkryłem ten wątek

#168 reeye

reeye

• 1 506 postów

Napisano 29 stycznia 2006 - 21:32

sauo
http://www.myapple.p...der=asc&start=0

[ Dodano: 2006-01-29, 21:33 ]
Oprócz LOGO mogą pojawić się propozycje ikonek stanu tematów(Nowe posty, Brak nowych postów, Ważne ogłoszenie ...).

pejot, Wciąż jest czas :)

#169 Sebastian

Sebastian
  • 336 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 29 stycznia 2006 - 22:21

narazie tak :

Dołączona grafika

prosze o komentarz

#170 eazyone

eazyone
  • 447 postów

Napisano 29 stycznia 2006 - 22:54

To co zamiescilem ponizej prosze potraktowac jako moja oficjalna i ostateczna wersje i wmontowac ja w ankiete...

Dołączona grafika

No i niech wygra najlepszy czyli DB :D

#171 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 29 stycznia 2006 - 23:03

eazyone wydaje mi sie że na koszulce wersja logo MA-Pod też moze być zamieszczona - kwestia qustu :)

( w zasadzie baner też by na piersi pasował ;) )

#172 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 30 stycznia 2006 - 00:25

Bardzo podoba mi się wzór koszulki zaproponowanej przez eazyone'a :D

#173 eazyone

eazyone
  • 447 postów

Napisano 30 stycznia 2006 - 08:57

iMark w zasadzie masz rację, ale wczesniej robilem takie proby i w/g mnie ta wersja na koszulce wyglada najlepiej... ale wiadomo wszystko to kwestia gustu...

#174 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 30 stycznia 2006 - 09:11

jak tak sie uważniej przyjzałem to też stwierdziłem że jednak tak wygląda lepiej ;) pozdrawiam

#175 reeye

reeye

• 1 506 postów

Napisano 30 stycznia 2006 - 09:25

Przypominam - pozostały jeszcze tylko 2 dni na zamieszczanie propozycji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych